نکات حقوقی

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100+تنظیم لایحه دفاعیه⚖️【سال1403】

دفاع در کمیسیون ماده 100 همواره با تنظیم لوایح دفاعیه صورت می گیرد. طی نمودن این مراحل ممکن است توسط خود شخص یا وکیل پایه دادگستری انجام شود. در واقع هر شخص در کمیسیون ماده 100 لازم است با تنظیم لایحه دفاعیه، عدم تخلف را به اثبات برساند. در واقع برای ساخت و ساز در اراضی شهری لازم است مجوزهای لازم از شهرداری اخذ شود. مجوزهای لازم در کمیسیون ماده 100 صادر می گردد که هر یک از مالکین مستلزم آشنایی با روال قانونی انجام دفاعیات در آن هستند. از این رو، در این مقاله سعی داریم شما را با نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 آشنا کنیم تا با دیدی جامع تر در این مسیر قدم برداشته و بتوانید دفاعیات لازم در خصوص ساخت و سازهای صورت گرفته را ارائه دهید. پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

چگونگی رسیدگی به پرونده در کمیسیون ماده 100

در خصوص نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 باید اشاره داشته باشیم که فرآیند در دو مرحله به انجام می رسد. در ابتدا لازم است به شیوه های مختلف گزارش هایی از تخلفات صورت گرفته در اختیار این کمیسیون قرار بگیرد. این تخلفات ممکن است جنبه های مختلفی داشته باشد؛ اما در قانون به طور کامل در خصوص این تخلفات سخن به میان آمده است. پس از این لازم است کمیسیون تشکیل شده به پرونده های ارائه شده با کمال دقت و عدالت رسیدگی کرده و آن ها را تعیین و تکلیف نماید.

در این کمیسیون در گام نخست ماهیت پرونده ها مشخص می شود. وجود صلاحیت محلی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که می بایست در این خصوص به آن توجه صورت گیرد. پیگیری پرونده در کمیسیون ماده صد به طور معمول غیر حضوری است. این موضوع نشان می دهد که بر اساس تبصره های موجود نیازی نیست که به طور قطع مالک در شهرداری حضور داشته باشد. در واقع مالک می تواند به صورت غیر حضوری نیز روند رسیدگی به پرونده خود را نظاره کرده و پیگیری نماید.

در صورت تشکیل کمیسیون ماده 100 فرد متخلف به مدت 10 روز فرصت دارد که دفاعیات خود را به این نهاد ارائه دهد. دقت داشته باشید که این دفاعیات به صورت کتبی و در قالب لوایح دفاعیه می باشد. لازم به ذکر است که تنظیم لایحه دفاعیه امری تخصصی است و لازم می بایست این مسئله توسط شخصی به انجام برسد که توانایی و مهارت های لازم در این خصوص را دارا است. پیشنهاد می کنیم که جهب کسب اطلاعات بیشتر و تنظیم لوایح مورد نیاز با یک وکیل در ارتباط باشید.

باید اشاره داشته باشیم که صلاحیت نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 به صورت محلی است. در صلاحیت ذاتی همواره تخلفات ساختمانی، تغییر کاربری زمین های کشاورزی و تجاوز به معابر عمومی مورد بررسی قرار گرفته و در این خصوص رای صادر می شود؛ اما نکته در این است که در صلاحیت های محلی سعی بر این است تا تمامی تخلفات صورت گرفته در سطح شهر را مورد بررسی قرار دهند. در واقع با پروانه ساخت می توان ارزیابی دقیقی از بروز تخلفات داشت و آن ها را محک زد. بهترین وکیل شهرداری در تهران می تواند با رعایت قوانین وکالت شما در این راه یاری رساند.

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 به صورت اعتراض

ممکن است طی فرآیندهای صورت گرفته، نحوه دفاع در کمیسیون ماده صد رایی را خلاف منافع شما صادر کرده باشد، در این صورت است که می بایست به سراغ آن دسته از وکلا بروید که در این زمینه تخصص های لازم را در اختیار داشته و می توانند به شما کمک های لازم را ارائه دهند. باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که رایی که کمیسیون ماده صد ارائه می دهد به معنای پایان تمامی کارها نیست و شما می توانید پس از آن نیز به کمک مشاوره های یک وکیل برای تحقق اهداف خود قدم بردارید.

در صورتی که رای پس از نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 صادر شود، می توانید مراتب اعتراض خود را به آن داشته باشید. در چنین شرایطی مشخص می شود که شما از نتایج به دست آمده در این کمیسیون رضایت نداشته و به دنبال صدور رایی عادلانه تر هستید تا منافع شما را تامین نماید؛ اما باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که همواره این گونه نیست که رای صادر شده به ضرر مالک باشد. گاهی نیز ممکن است پس از بررسی های صورت گرفته رای به نفع مالک صادر شود.

در شرایطی که رای صادره شده از کمیسیون ماده 100 به سود مالک باشد و منافع او را تامین نماید، قانون این حق را نیز به شهرداری داده است تا به رای صادر شده اعتراض نماید. در این مرحله از نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100، اعتراض ها به کمیسیون تجدید نظر ارجاع داده می شوند. در واقع این نهاد سعی دارد به اعتراض های صورت گرفته از سوی مالک و شهرداری رسیدگی کند. کمیسیون تجدید نظر پس از بررسی های مجدد رای صادر می کند. این رای قطعی است و دیگر قابل برگشت نیست.

مراحل پیش از دفاع در کمیسیون ماده 100

برای درک بهتر از نحوه دفاع در کمیسیون ماده صد لازم است مراحل پیش از دفاع را نیز مورد بررسی قرار داده و در خصوص آن اطلاع به دست آورید. پیش از بررسی پرونده در کمیسیون ماده صد لازم است ارزش آن مورد بررسی قرار بگیرد. لازم است تا مالک و شهرداری زمانی را صرف رسیدگی به کمیسیون نمایند. این موضوع همواره از اهمیت بالایی برخوردار است. پس از اینکه صلاحیت محرز شد، کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت و مراتب قانونی در این خصوص به انجام می رسد.

در رسیدگی به پرونده های تخلف، میزان و شدت تخلفات صورت گرفته از اهمیت بالایی برخوردار است. در گام نخست که پرونده به کمیسیون ماده 100 ارجاع داده می شود، این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد که آیا کمیسیون مربوطه برای رسیدگی ذی صلاح است یا خیر. مجددا در این خصوص باید اشاره داشته باشیم که به دلیل تخصصی بودن رسیدگی به پرونده در این نهاد لازم است پیش از هر گونه اقدام با یک وکیل ارتباط گرفته و مشاوره های لازم را از او دریافت نمایید.

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100

تنظیم و ارسال لایحه دفاعیه کمیسیون ماده 100

در خصوص نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 باید این نکته را ذکر کنیم که شهرداری پیگیری های لازم در این خصوص را به انجام می رساند. در صورتی که شهرداری یا مالک ملک مورد نظر به رای صادر شده اعتراضی داشته باشند لازم است با در نظر گرفتن قانون، مرجع ذی صلاح برای تعیین و رسیدگی به اعتراضات را مشخص نمایند.

همواره در زمان تنظیم و ارائه لایحه دفاعیه کمیسیون ماده صد باید به این موضوع توجه داشته باشیم که آرای صادره از این نهاد ممکن است قطعی یا قابل اعتراض باشد. باید اشاره داشته باشیم که رسیدگی به تخلفات در کمیسیون بدوی و کمیسیون تجدید نظر صورت می پذیرد. باید اشاره داشته باشیم که آرای صادره از کمیسیون بدوی قابل اعتراض است که در این صورت در کمیسیون تجدید نظر به آن ها رسیدگی می شود. در تنظیم لایحه لازم است به قطعی بودن یا قابل اعتراض بودن آرا توجه نمود.

باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که تنظیم لایحه دفاعیه برای کمیسیون ماده 100 مستلزم بهره مندی از دانش حقوقی و تجربیات لازم است. اینکه برای کمیسیون بدوی لایحه تنظیم نمایید کاملا متفاوت از زمانی است که مقصد لایحه دفاعیه کمیسیون تجدید نظر می باشد. از این رو، پیشنهاد می کنیم که این کار را به حقوقدانان خبره و مجرب بسپارید تا با استفاده از تخصص هایی که در این زمینه دارند، متن لایحه را به گونه ای تنظیم نمایند که منافع شما را به مطلوب ترین شکل ممکن حفظ نماید.

متن لایحه دفاعیه کمیسیون ماده 100 و نحوه دفاع

باید اشاره داشته باشیم که نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 بسته به نوع پرونده متفاوت می باشد. البته این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که قالب هر یک از لوایح دفاعیه که به این کمیسیون تقدیم می شود یکسان است. در صورتی که فرد دانش حقوقی لازم را در این خصوص نداشته باشد نمی تواند به موفقیت های چندانی در این زمینه دست پیدا کند. چرا که در تنظیم لایحه دفاعیه کمیسیون ماده صد لازم است تمامی نکات حقوقی ذکر شود و اصول نگارشی نیز می بایست در متن لایحه دفاعیه لحاظ شود.

لازم به ذکر است که تنظیم و ارائه لایحه دفاعیه با حساسیت هایی رو به رو است. چرا که هر گونه اشتباه یا نقص در تنظیم این متن حقوقی می تواند باعث برگشت خوردن پرونده از کمیسیون شود و موقعیتی را فراهم سازد تا به خواسته فرد ترتیب اثر داده نشود. از سوی دیگر تنظیم ناقص لایحه دفاعیه باعث طولانی تر شدن نحوه دفاع در کمیسیون ماده صد خواهد شد و اشکالاتی را برای مالک به همراه خواهد داشت.

در واقع لازم است متن لایحه دفاعیه به گونه ای تنظیم شود که قاضی با مشاهده آن بتواند از کلیه بندها و خواسته های فرد در یک نگاه مطلع گردد. در واقع تنظیم کننده لایحه باید نظم در نوشتن را لحاظ کرده و با قالب لوایح آشنایی داشته باشد. چرا که در غیر این صورت نمی توان امید چندانی به مفید بودن متن حقوقی مذبور داشت. مجددا تاکید می کنیم که بهتر است برای تنظیم لایحه دفاعیه از یک وکیل خبره و متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100

مرجع شکایت از تصمیم قطعی نحوه دفاع در کمیسیون 100 شهرداری

باید اشاره داشته باشیم که در کنار دیوان عالی کشور، دیوان عدالت اداری را نیز می توان بالاترین نهاد قضایی برای رسیدگی به نحوه اجرای صحیح قانون به شمار آورد. دیوان عدالت اداری همواره نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 شهرداری را دنبال می کند. معمولا برای پیگیری پرونده های موجود در شهرداری لازم است به این نهاد مراجعه کنید؛ اما پیگیری پرونده در کمیسیون ماده صد شهرداری از طریق آنلاین نیز ممکن است.

در واقع شهرداری زیر نظر دیوان عدالت اداری در تلاش است تا فعالیت هر یک از کمیسیون های ماده 100 را مورد ارزیابی قرار دهد؛ بنابراین هر گونه اعتراض یا شکایتی به نحوه دفاع در کمیسیون می بایست در دیوان عالی کشور پیگیری شود. حق شکایت نه تنها برای مالک است، بلکه خود شهرداری نیز می تواند در مواردی شکایت خود را در دیوان عدالت اداری ثبت نماید. همچنین اگر مالک احساس کند در رای صادره منافع او تامین نشده، او نیز می تواند شکایت خود را به دیوان عدالت اداری تقدیم نماید.

تخلفاتی که در کمیسیون ماده 100 شهرداری بررسی می شوند

باید اشاره داشته باشیم که بروز و وقوع برخی از تخلفات باعث می شود تا نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 به طور جدی دنبال شود. در صورتی که فعالیت های عمرانی بر خلاف اصول فنی، مهندسی، بهداشتی، ایمنی و… باشد، لازم است فرد در کمیسیون ماده صد پاسخگوی اقدامات خود باشد. تنظیم لایحه دفاعیه زمانی اجرایی و تنظیم می شود که نتوان به روش های عادی عیب و ایرادهای موجود در ساختمان را رفع نمود.

علاوه بر موارد ذکر شده، باید ذکر کنیم که برخی از ساختمان های ساخته شده در سطح شهرها بدون کسب مجوزهای لازم و پروانه ساخت بنا شده اند. مالکین چنین ساختمان هایی نیز لازم است با حضور در کمیسیون ماده 100 پاسخگوی تخلفات خود باشند. در این صورت است که کمیسیون به بررسی پرونده پرداخته و در نهایت رای خود را صادر می کند. در صورتی که رای صادر شده مالک را به جریمه محکوم کرده باشد، او ملزم است آن را پرداخت نماید. در غیر این صورت به مراجع عالی ارجاع داده خواهد شد.

در پروانه ساخت کاربری ملک مورد نظر مشخص شده است. در صورتی که مالک تغییر کاربری غیر قانونی داشته باشد لازم است در کمیسیون ماده 100 با تنظیم لایحه دفاعیه پاسخگوی تخلفات صورت گرفته باشد. علاوه بر این در صورتی که ساخت و ساز غیر قانونی باشد، برای مثال اگر ساخت بنا در زمین شخص دیگری صورت گرفته باشد، این مسئله نیز از نظر قانونی تخلف است و فرد لازم است در کمیسیون ماده 100 دفاعیات لازم را ارائه داده و از منافع خود دفاع نماید.

نکات حقوقی درباره نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 شهرداری

لازم است برای رسیدگی به پرونده، با نکات حقوقی کمیسیون صد شهرداری آشنایی کامل داشته باشید. یکی از نکات حقوقی مهم در این خصوص ساخت و احداث بنا با استفاده از پروانه ساخت معتبر می باشد. باید اشاره داشته باشیم که اگر بنا بدون در اختیار داشتن پروانه ساخت احداث شده باشد نمی توانید با تنظیم لایحه دفاعیه در کمیسیون ماده 100 شهرداری از حقوق خود دفاع نمایید. نکات حقوقی را لازم است از جانب مراجع ذی صلاح و معتبر ارزیابی کنید.

کمیسیون ماده 100 در بخش بدوی و تجدید نظر از قوانین و مقرراتی خاصی پیروی می کند. همین موضوع باعث می شود تا کسب آگاهی در خصوص این کمیسیون از اهمیت بالایی برخوردار باشد. بدون کسب اطلاع در خصوص قوانین و مقررات نمی توان دفاعیات موثری را ارائه داد. گذشته از این اعتراض به حکم کمیسیون ماده 100 در بخش بدوی آن مستلزم بهره مندی از دانش حقوقی و تجربیات لازم است. چرا که هر گونه اقدام غلط در این زمینه ممکن است خسارت هایی را به مالک تحمیل کند.

لزوم مراجعه به وکیل برای تنظیم لایحه دفاعیه کمیسیون ماده 100

در متن مقاله اشاره داشتیم که نحوه دفاع در کمیسیون ماده صد به صورت تنظیم لایحه دفاعیه است. برای این کار لازم است تخصص لازم را داشته باشید تا بتوانید در آن به مواد قانونی اشاره کرده و حقوق خود را مطالبه نمایید. تنها در صورت تنظیم یک لایحه دفاعیه قوی است که می توانید قضات مربوطه را متقاعد سازید تا به نفع شما رای صادر کنند. تنظیم لایحه دفاعیه نیازمند تجربیات در این خصوص است. همچنین تنظیم کننده لازم است با اصول نگارش زبان و ادبیات فارسی نیز آشنا باشید.

به یاد داشته باشید که یک طرف دعوی در کمیسیون اصل 100 شهرداری است و کمترین اقدام غلطی می تواند باعث شکست و از دست رفتن منافع شود. از این رو، استخدام بهترین وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری تهران و استفاده از تجربیات وی می تواند الزامی به نظر برسد. علاوه بر این در صورت صدور حکم از کمیسیون بدوی، لازم است مراتب اعتراض خود را به کمیسیون تجدید نظر اعلام کنید. در چنین شرایطی توصیه می شوید به وکیل متخصص در این حوزه مراجعه کرده و خواسته های خود را به صورت قانونی جلو ببرید.

نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100

کلام آخر

از اینکه صبوری به خرج دادید و تا پایان مقاله در کنار ما بودید از شما تشکر می کنیم. در این مقاله تلاش نمودیم تا این نکته را تشریح نماییم که نحوه دفاع در کمیسیون ماده 100 با ارسال و تنظیم لایحه دفاعیه صورت می پذیرد. همچنین اشاره نمودیم که در این کمیسیون نیازی به حضور فیزیکی مالک نیست و فرد به صورت مجازی نیز می تواند منافع خود را دنبال نماید. سپس به بررسی تخلفاتی پرداختیم که پیگیری آن ها مستلزم مراجعه به کمیسیون ماده 100 است. در پایان نیز نحوه اعتراض به رای کمیسیون را تشریح نمودیم. اکنون از شما درخواست می کنیم که نظرات و تجربیات خود در خصوص مطالب ذکر شده را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + سه =

دکمه بازگشت به بالا