نکات حقوقی

سریع ترین راه وصول سفته از زبان یک وکیل ⚖️

یکی از راه‌هایی که با استفاده از آن می‌توان بدهی و قرض را وصول نمود توقیف اموال به وسیله سفته است. در صورتی که از سفته به عنوان تضمین استفاده شود و فرد صادر کننده نتواند در زمان مقرر به تعهدات خود عمل نماید فرد دارنده سفته می‌تواند با مراجعه به محاکم قضایی جهت وصول آن اقدامات لازم را به انجام برساند. در واقع سفته را می‌توان یکی از مهم‌ترین اسناد تجاری به شمار آورد که در بسیاری از معاملات به عنوان تضمین از آن استفاده می‌شود. ممکن است به هر دلیلی شرایط موجود در سفته یا قرارداد امضا شده بین دو طرف محقق نشود که در این صورت دارنده سفته می‌تواند شکایت تنظیم نموده و با مراجعه به محاکم قضایی واخواست دریافت کرده و سفته را وصول نماید. در این مقاله سعی داریم شما را با سریع ترین راه وصول سفته آشنا کنیم پس تا انتهای مطلب در کنار ما بمانید.

مجازات پرداخت نکردن سفته چیست؟

حالا که قصد داریم اطلاعات جامعی در خصوص سریع ‌ترین راه وصول سفته به دست آوریم لازم است تا مجازات پرداخت نکردن سفته را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم. بسیاری از افراد به غلط تصور می‌کنند که اگر مطالبات در زمینه سفته به درستی و در زمان مقرر وصول نشود با مجازات‌های کیفری عدیده‌ای روبرو می‌شوند همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به بهترین وکیل کیفری در تهران نیز مراجعه بفرمایید..

این در حالی است که پرداخت نکردن سفته به هیچ عنوان دارای مجازات‌های کیفری نیست بلکه از جنبه‌های مدنی پیگیری می‌شود. برای مثال این موضوع دارای حبس و زندان به عنوان مجازات نخواهد بود.

برای مثال اگر شخصی اقدام به پرداخت سفته نکند فرد می‌تواند از طریق مراجع قضایی این موضوع را پیگیری نموده و وجه سفته را دریافت نماید این موضوع را می‌توان بزرگترین عواقب پرداخت نکردن سفته به شمار آورد. برای این کار لازم است دارنده سفته در دادگاه حاضر شده و از قاضی پرونده بخواهد که وجه سفته به همراه هزینه‌های دادرسی و همچنین خسارت‌های ناشی از عدم پرداخت آن را مطالبه کند. در چنین شرایطی است که قاضی پرونده با بررسی دعاوی مطرح شده حکم به این امر در نهایت خواهد داد.

همچنین پیش از اینکه رای نهایی دادگاه در خصوص مطالبه سفته اعلام شود فرد می‌تواند با درخواست تامین خواسته تمامی اموال و حساب‌های بانکی فرد صادر کننده سفته را توقیف نماید. اگرچه مطالبه سفته دارای مجازات‌های کیفری نیست.

اما چنین مواردی را می‌توان جزو مهم‌ترین عواقب صادر کردن سفته و عدم پرداخت آن به شمار آورد. به هر حال باید توجه داشته باشید که فرد درگیر با دعاوی مربوط به سفته می‌تواند از یک وکیل مجرب و خبره برای تامین خواسته‌های حقوقی و کیفری خود هره‌مند شود.

همچنین در خصوص سریع‌ترین راه وصول سفته باید به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر قاضی پرونده تشخیص دهد که فرد صادر کننده سفته سوء نیت داشته برای مثال به دنبال فرار از پرداخت است و یا اینکه سفته بلامحل بوده دستور به ممنوع الخروجی فرد خواهد داد. همچنین در برخی از موارد شاهد این هستیم که سفته به عنوان تضمین در اختیار فرد قرار می‌گیرد در این صورت اگر صادر کننده سفته به تعهدات خود عمل نکند در سامانه صیاد برای او سوابق چک برگشتی ثبت خواهد شد.

سریع ‌ترین راه وصول سفته

سریع‌ترین راه وصول سفته کدام است؟

باید در نظر داشته باشید که سریع‌ترین راه وصول سفته از روش‌های قانونی درخواست دادن برای واخواست به مدت ۱۰ روز پس از موعد مقرر آن می‌باشد. اگر فرد به هر دلیلی موفق نشود در مدت زمان تعیین شده واخواست دریافت کند می‌بایست وصول سفته از روش‌های عادی صورت بگیرد که این امر متحمل زمان بیشتری خواهد شد؛ بنابراین اگر می‌خواهید در مدت زمان کمتری سفته خود را وصول کنید همواره باید به مدت زمان سررسید آن توجه ویژه‌ای داشته باشید تا بتوانید حقوق قانونی خود را احقاق نمایید.

توجه به سررسید سفته باعث می‌شود تا فرد بتواند در مدت زمان کوتاهی با پرداخت دو درصد از مبلغ تعیین شده در سفته برای دریافت نمودن و وصول آن اقدامات قانونی را به انجام برساند.

اگر فرد قادر نباشد که در زمان مقرر اقدامات مذکور را به درستی به انجام برساند مدت زمان وصول سفته برای او افزایش پیدا خواهد کرد و بدیهی است که چنین اقدامی به هیچ عنوان مطلوب دارندگان سفته نیست. به هر حال شما لازم است برای دریافت و وصول سفته خود از بهترین وکیل سفته در تهران که بصورت متعهد و موفق مشاوره حقوقی ارائه می دهد کمک دریافت کنید.

مدارک لازم برای وصول سفته

اکنون سعی داریم اطلاعات جامعی را در خصوص مدارک لازم برای وصول سفته در اختیار شما قرار دهیم همانطور که گفتیم فرد پس از سررسید مدت زمان پرداخت سفته ملزم است که آن را پرداخت نماید.

اما در صورتی که فرد به هر دلیل به تعهدات خود در خصوص سفته پایبند نباشد فرد ابتدا باید اظهارنامه قضایی تنظیم نماید. در واقع فرد با تنظیم اظهارنامه قضایی می‌کوشد تا به فرد آخرین اخطار را برای انجام تعهداتش بدهد تا پیش از پیگیری آن در مراجع قضایی اختلافات پیش آمده حل و فصل شوند

اما در صورتی که پس از ارسال اظهارنامه نیز فرد از انجام تعهدات خود سرپیچی کرد می‌بایست برای به اجرا گذاشتن سفته اقدامات لازم را به انجام برساند. همونطور که اشاره کردیم صریع ترین راه برای وصول سفته مراجعه به بانک و دریافت واخواست می‌باشد. برای دریافت واخواست لازم است مدارکی را به همراه داشته باشید که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به اصل و کپی سفته و همچنین فرم تکمیل شده واخواست اشاره نمود؛ اما باید توجه داشته باشید که می‌بایست مدارک دیگری را نیز به همراه داشته باشید.

یکی دیگر از مدارک مهم برای دریافت نمودن وجه سفته فیش واریز  از مبلغ کل می‌باشد. همچنین فرد می‌بایست برای حضور در بانک و محاکم قضایی اوراق هویتی معتبری را با خود به همراه داشته باشد. دارنده سفته همچنین باید در سامانه ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا نام نویسی نماید. به هر حال باید به این نکته توجه داشته باشید که استخدام یک وکیل معتبر و موفق به شما این امکان را می‌دهد که در کمترین زمان ممکن مدارک و مستندات مربوطه را جمع آوری کرده و در محاکم قضایی خواسته‌های حقوقی خود را پیگیری کنید.

سریع ‌ترین راه وصول سفته

آیا عدم پرداخت سفته حکم جلب دارد؟

حالا وقت آن رسیده است تا به این سوال پاسخ دهیم که آیا سفته زندان دارد؟ به عنوان پاسخ کوتاه به این سوال باید بگوییم که عدم پرداخت سفته از سوی صادر کننده آن به طور مستقیم دارای زندان و حکم جلب نیست.

سفته در واقع یک سند تجاری به شمار می‌آید که صادر کننده آن متعهد می‌شود تا در زمان سررسید مطالبات و وجه آن را به دریافت کننده پرداخت نماید. اگر صادر کننده سفته به تعهدات خود عمل نکند فرد از نظر قانونی این اختیار را دارد که به مراجع قضایی مراجعه کرده و حقوق خود را مطالبه کند.

با این حال در برخی از موارد ممکن است قاضی پرونده برای صادر کننده سفته حکم جلب صادر نماید. برای مثال ممکن است صادر کننده سفته کلاهبردار باشد و از روش‌های متقلبانه برای دسترسی و تصاحب اموال دیگری استفاده کند که در این صورت قاضی پرونده پس از بررسی‌های صورت گرفته حکم جلب فرد کلاهبردار را صادر می‌نماید. از سوی دیگر ممکن است فرد صادر کننده سفته به منظور فرار از پرداخت مطالبات خود قصد فرار از کشور را داشته باشد که در این صورت نیز قاضی پرونده حکم جلب صادر خواهد کرد.

همچنین در خصوص سریع ترین راه مطالبه سفته می‌توان به این موضوع اشاره کرد که اگر صادر کننده سفته دارای سوابق کیفری و سوء پیشینه باشد ممکن است در شرایطی قاضی پرونده حکم جلب صادر نماید.

همچنین این احتمال وجود دارد که فرد سفته‌های متوالی صادر کرده و از پرداخت تمامی آنها امتناع ورزد در این صورت نیز ممکن است برای فرد حکم جلب صادر شود اما حقیقت این است که عدم پرداخت سفته و مطالبه‌های مربوط به آن به طور مستقیم دارای مجازات‌های کیفری مانند حبس نیست.

اگر فرد قصدی برای وصول مطالبات خود در خصوص سفته داشته باشد می‌بایست از طریق مراجع قضایی اقدام کند. در این صورت است که قاضی پرونده مدارک لازم برای واخواست سفته را مورد بررسی قرار می‌دهد و در نهایت حکم به پرداخت سفته خواهد داد. در صورتی که بعد از صدور حکم نهایی از سوی دادگاه باز هم فرد در پرداخت مطالبات مربوط به سفته کوتاهی کند فرد می‌تواند با استفاده از اجرای احکام دادگستری اقدامات لازم و قانونی برای توقیف اموال و حساب‌های بانکی فرد را به طور کامل به انجام برساند.

سریع ‌ترین راه وصول سفته

شکایت سفته چقدر طول می‌کشد؟

اکنون زمان آن رسیده تا به این سوال پاسخ دهیم که شکایت سفته چقدر زمان می‌برد؟ برای پاسخ به این سوال لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که عوامل مختلفی می‌تواند بر روی زمان شکایت سفته تاثیر بگذارد.

برای مثال اگر سفته به مدت ۱۰ روز پس از سررسید با خاص شود فقط شما از نظر قانونی می‌توانید از صادر کننده سفته شکایت کنید. این در حالی است که قانون به شما این حق را می‌دهد که اگر سفته در زمان مقرر واخواست شد بتوانید از صادر کننده و ظهر نویس شکایت تنظیم کنید و به مراجع مربوطه تقدیم کنید.

پس از اقدامات لازم برای واخواست لازم است دادخواست خود را برای مطالبه وجه سفته به محاکم قضایی تحویل دهید مدت زمانی که طول می‌کشد در دادگاه به خواسته‌های شما رسیدگی شود به شلوغی شعبه دادگاه مربوطه و همچنین پیچیدگی پرونده شما بستگی دارد و زمان مشخصی را نمی‌توان برای آن در نظر گرفت.

اما به طور میانگین می‌توان گفت که حدود ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد تا شعبه دادگاه به دادخواست مطالبه وجه سفته از سوی شما رسیدگی کرده و حکم نهایی خود را در این خصوص اعلام دارد.

در صورتی که دادگاه پس از بررسی‌های صورت گرفته رای نهایی را به نفع شما صادر کند می‌بایست به دایره اجرای احکام مراجعه نمایید. در این مرحله است که اموال به جای مانده از فرد برای مزایده و پرداخت وجه سفته توقیف می‌گردد. باید توجه داشته باشید که مدت زمان دقیقی را نیز برای اجرای احکام نمی‌توان در نظر گرفت چرا که پیچیدگی پرونده و تعداد پرونده‌هایی که در دست اجرا است می‌تواند این زمان را افزایش دهد. از سوی دیگر پیچیدگی پرونده شما نیز در افزایش مدت زمان اجرای احکام موثر خواهد بود.

اما با در دست گرفتن سریع‌ترین راه وصول سفته می‌توانید مدت زمان رسیدن به مطالبات خود را کاهش دهید اما به طور میانگین و در مجموع می‌توان گفت که ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد که شما بتوانید شکایت از سفته را به سرانجام برسانید؛ اما مجدداً لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که پیچیدگی پرونده شما می‌تواند این مدت زمان را افزایش دهد چرا که مدت زمان اعلام شده کاملاً تخمینی می‌باشد و حتی ممکن است شما در مدت زمانی کمتر از آن نیز به نتیجه برسید.

به هر حال شما برای کاهش مدت زمان شکایت سفته می‌توانید از یک وکیل مجرب و خبره استفاده کنید تا او شما را در واخواست و ارائه دادخواست وصول سفته یاری دهد. همچنین در برخی از موارد شاهد این هستیم که سفته ظهر نویسی شده است که در این صورت شما می‌توانید از فرد مربوطه نیز شکایت را تنظیم نمایید.

خود این فرایند نیز زمان بر بوده و باید آن را به مدت زمان تنظیم شکایت افزایش دهید. به هر حال آشنایی با مراحل و روال قانونی تنظیم شکایت می‌تواند شما را در این زمینه یاری دهد.

سریع ‌ترین راه وصول سفته

هزینه شکایت از سفته چقدر است؟

در واقع نمی‌توان رقم مشخصی را برای هزینه وصول سفته در نظر گرفت و ممکن است بسته به شرایط و شیوه وصول آن این هزینه کاملاً متفاوت باشد. روال قانونی به این شکل است که اگر مبلغ سفته کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد مرجع صالح برای رسیدگی به آن شورای حل اختلاف می‌باشد.

اما باید در نظر داشته باشید که مرجع صالح برای رسیدگی به سفته‌های با مبلغ بیش از ۲۰ میلیون تومان دادگاه‌های عمومی می‌باشد؛ اما در شرایطی ممکن است فرد دارنده سفته تقاضای واخواست بدهد.

در صورتی که فرد تقاضای واخواست بدهد می‌بایست دو درصد از مبلغ کل سفته را به خزانه کشور واریز نماید و پیش پرداخت آن را در اختیار بانک مورد نظر قرار دهد. اشاره داشتیم که اگر مبلغ سفته بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد در دادگاه‌های عمومی به آن رسیدگی می‌گردد که در این صورت علاوه بر دو درصد مبلغ تعیین شده برای تقاضای واخواست فرد باید سه و نیم درصد از مبلغ سفته را نیز به عنوان هزینه دادرسی به حساب خزانه کشور واریز نماید. باید به این نکته توجه ویژه داشته باشید.

در خصوص سریع‌ترین راه وصول سفته می‌بایست به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر مبلغ سفته بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد و در دادگاه‌های عمومی به آن رسیدگی گردد او می‌بایست پنج و نیم درصد از مبلغ سفته را به عنوان هزینه وصول در اختیار خزانه کشور قرار دهد. در صورتی که از یک وکیل معتبر و خبره برای وصول مطالبات خود استفاده کنید به طور قطع لازم است مبلغی را به عنوان حق الوکاله در اختیار وکیل مورد نظرتان قرار دهید که این مسئله به مبلغ کل برای وصول سفته اضافه خواهد شد.

لیست اموال توقیف شده با سفته

در قسمت‌های قبل در خصوص سریع‌ ترین روش وصول سفته توضیحات جامعی را به شما ارائه دادیم و اکنون لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که کدام یک از اموال را می‌توان با استفاده از سفته توقیف نمود؟ توجه داشته باشید که سفته یکی از اسناد قانونی به شمار می‌رود که در معاملات و تجارت از آن استفاده می‌گردد و اگر فرد قادر نباشد در زمان مقرر به تعهدات خود در سفته عمل نماید فرد می‌تواند از طریق توقیف اموال به مطالبات خود دست پیدا کرده و آنها را وصول نماید و این ضمانت اجرایی سفته می‌باشد.

در واقع قانونی حق را به دارنده سفته داده است تا پس از تنظیم شکایت و پیگیری آن از نظر قانونی اموال منقول یا غیرمنقول صادر کننده سفته را برای وصول مطالبات خود توقیف نماید. به این موضوع توجه داشته باشید که اموال منقول شامل خودرو حساب‌های بانکی و حتی لپ تاپ فرد صادر کننده سفته می‌شود که فرد می‌تواند با استفاده از آنها و توقیفی که انجام می‌دهد مطالبات سفته خود را دریافت نماید. البته استخدام وکیل در این زمینه می‌تواند کمک‌های بسیار زیادی به شما داشته باشد.

همچنین از جمله مهم‌ترین اموال منقول که فرد دارنده سفته می‌تواند آنها را برای وصول مطالباتش توقیف نماید می‌توان به زمین کشاورزی، ملک مسکونی و تجاری و همچنین معدن اشاره نمود.

به هر حال فرد برای توقیف اموال صادر کننده سفته می‌بایست مجوز قانونی دریافت نموده و این روال را به طور کامل به انجام برساند اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که توقیف اموال به اندازه مبلغ سفته صورت می‌گیرد و در تمامی مراحل آن بهتر است از یک وکیل متخصص و خبره استفاده کنید.

سریع ‌ترین راه وصول سفته

لزوم مراجعه به وکیل برای وصول سفته

در صورتی که سفته‌ای را در اختیار داشته و قصد وصول آن را دارید می‌توانید از یک وکیل مجرب و خبره در این خصوص راهنمایی دریافت کرده و برای این کار از دانش حقوقی و تجربیات او کمک بگیرید.

از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که برای دیگری سفته صادر کرده و او قصد مطالبه و وصول آن را از طریق محاکم قضایی داشته باشد. در تمامی این موارد ملزم هستید روی کمک‌های وکیلی حساب باز کنید که سابقه زیادی در این زمینه داشته و می‌تواند راهکارهای مختلفی برای وصول مطالبات به شما ارائه دهد.

وکیل مورد نظرتان باید دارای تخصص‌های لازم در زمینه دعاوی سفته و چک باشد چرا که در این صورت است که می‌توانید شانس کسب پیروزی را برای خود به میزان قابل توجهی افزایش دهید. از سوی دیگر باید رزومه کاری و تحصیلی وکیل مورد نظرتان را بررسی کنید تا برای شما سطح و بازدهی وکیل عیان شود. به هر حال باید در نظر داشته باشید که انتخاب چشم بسته و شتاب زده وکیل می‌تواند در بلند مدت شما را با خسارت‌های جبران ناپذیری در این زمینه روبرو کند بنابراین باید تحقیق کاملی در خصوص وکیل انجام دهید.

کلام آخر

از شما تشکر می‌کنیم بابت اینکه تا اینجای مقاله در کنار ما بودید و با صبر و حوصله مطالب مندرج در سایت برترین وکیل را مطالعه کردید. در این مطلب تلاش کردیم تا سریع ‌ترین راه وصول سفته را مورد بررسی قرار دهیم تا اطلاعات شما در این زمینه افزایش پیدا کرده و راهکار مناسب در این خصوص را بیابید. همچنین در این مقاله تلاش کردیم تا به این سوال پاسخ دهیم که آیا فرد در صورت صادر کردن سفته و عدم وصول آن با مجازات‌های کیفری روبرو خواهد شد یا خیر. حالا از شما می‌خواهیم که نظرات و تجربیات خود را با سایر مخاطبان سایت در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 7 =

دکمه بازگشت به بالا