نکات حقوقی

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟ ⚖️

طلاق توافقی یک از روش های پیش رو برای جدایی زوجین است که بدون ایجاد تنش و با توافقات کامل انجام می شود. حقوقی که زوجین در زندگی مشترک دارند باید رعایت شود اما زمان طلاق توافقی آنها می توانند بر سر تمامی مسائل با یکدیگر به توافق برسند لذا در این شرایط، دادگاه مطابق توافق زوجین حکم می دهد. یکی از سوالاتی که زمان طلاق به وفور دیده می شود این است که در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟ در ادامه به طور کامل این موضوع را بررسی خواهیم کرد. در مجله حقوقی برترین وکیل همراه ما باشید.

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوجین زمانی که نتوانند به زندگی مشترک ادامه دهند، بر سر تمامی مسائل من جمله مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت فرزند و … به توافق می رسند تا دادگاه حکم طلاق را سریع تر صادر کند. در حقیقت طلاق توافقی کاملا به توافقات زوجین بستگی دارد و دادگاه نیز به آن احترام می گذارد رای به صدور گواهی عدم امکان سازش می دهد.

طلاق توافقی یکی از کم دردسرترین راه های جدایی است که بسیار رواج یافته است. در این روش مراحل طلاق به سرعت انجام می شود و زوجین اختلافات کمتری با هم خواهند داشت. در صورتی که در طلاق های یک طرفه همچون طلاق از طرف زن یا طلاق از طرف مرد این طور نیست، معمولا مراحل طلاق بسیار طولانی تر و درگیری های زوجین بیشتر است.

اینکه بعد از طلاق چه چیزی به زن تعلق میگیرد از سوالات پرتکراری است که بسیار شنیده ایم، باید گفت که حقوق زن کاملا بستگی به توافقات طرفین دارد اما به صورت کلی، نفقه، مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، جهیزیه و حضانت فرزند از حقوق زن است که می تواند داشته باشد که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

بیشتر بخوانید: ۱۰ تا از بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران

طلاق توافقی چیست؟

مراحل طلاق توافقی

طلاق توافقی شامل 4 مرحله است که در ادامه به توضیح هرکدام می پردازیم:

مرحله اول: در مرحله اول باید به سامانه تصمیم مراجعه نمایید و در سامانه ثبت نام کنید. سپس به یکی از مراکزی که در سامانه معرفی شده برای مشاوره با مشاوران منتخب بروید تا مراحل مشاوره انجام شود و سپس مشاوران گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر کنند.

مرحله دوم: در مرحله دوم و پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رفته و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنید.

مرحله سوم: در سومین مرحله از مراحل طلاق توافقی، پس از ارجاع به دادگاه مربوطه و تعیین شعبه، نیاز است که زوجین به دادگاه مراجعه کنند و در مراکز داوری بر سر حقوق مالی به توافق برسند. پس از ارائه توافقات زوجین به دادگاه، گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه صادر می گردد.

شما می توانید برای سریع تر انجام دادن این مراحل و دوری از فضای دادگاه به وکیل طلاق توافقی مراجعه کنید. وکیل متخصص در پرنده های طلاق توافقی به خوبی به این مراحل آشناست و مراحل طلاق توافقی را به وکالت از شما انجام می دهد.

مرحله چهارم: بعد از اینکه گواهی عدم امکان سازش و قطعیت آن را دریافت کردید، به مدت 3 ماده از تاریخ قطعیت به یکی از دفاتر طلاق مراجعه کنید و کارهای مربوط به ثبت طلاق و جاری کردن صیغه طلاق را انجام دهید.

حقوق زن در طلاق توافقی

حقوق زن در طلاق توافقی

شاید این سوال را نیز را شنیده باشید که به غیر از مهریه چه چیزی به زن تعلق میگیرد ، به طور کلی حقوق زن در طلاق توافقی به دو دسته حقوق مالی و حقوق غیرمالی تقسیم می شود. منظور از حقوق مالی، مهریه، نفقه و اجرت المثل است و حقوق غیرمالی شامل حضانت فرزند می شود که باید میان طرفین توافق شود.

  • نفقه

مطابق ماده 1107 ” نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن همچون مسکن، البسه، غذا، هینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورتی که عادت یا احتیاج باشد.” مطابق این ماده در می یابیم که نفقه تمامی زنان یکسان نیست و به شرایط زندگی آنها بستگی دارد. وکیل نفقه اطلاعات کاملی از شرایط دریافت نفقه در طلاق توافقی دارد و به خوبی به سوالات شما در مورد اینکه آیا در طلاق توافقی نفقه به زن تعلق میگیرد یا نه پاسخ می دهد.

باتوجه به این که در کشور ما حق طلاق به مرد داده شده است لذا در طلاق توافقی زن می تواند تمام و یا بخشی از نفقه خود را ببخشد تا مرد راضی به طلاق شود.

  • مهریه

مهریه یک از حقوق مالی زن است که به دو صورت عند المطالبه و عندالاستطاعه می باشد. در مهریه عندالمطالبه زن هر زمان که آم را درخواست کند، کرد موظف به پرداخت است اما در مهریه عندالاستطاعه مرد زمانی که توانایی مالی داشته باشد باید آن را بپردازد. دریافت مهریه در طلاق توافقی کاملا به توافق زوجین بستگی دارد. زن می تواند در ازای بخشش تمام و یا بخشی از مهریه خود، مرد را به طلاق راضی کند.

در توافقات زوجین معمولا این موضوع مطرح می شود که زن مهریه خود را ببخشد تا مرد راضی به طلاق شود. لذا در اکثر موارد زنان ناچار به بخشش تمام و یا بخشی از مهریه خود می شوند. برای چگونگی دریافت مهریه در طلاق توافقی می توانید به وکیل مهریه مراجعه کنید تا شما را راهنمایی کنند.

  • اجرت المثل

کارهایی همچون آشپزی، نظافت، شستشوی لباس ها، اتوی لباس و … که زن در منزل شوهر انجام می دهد وظیفه او نیست و همگی از کارهایی اس که زن می تواند در ازای انجام آنها از شوهر پول دریافت کند. معمولا اجرت المثل زمانی که طلاق از طرف مرد باشد به زن تعلق می گیرد. اما باز هم به توافق زوجین بستگی دارد و مرد می تواند این مبلغ را هنگام طلاق به زوجه بپردازد.

  • جهیزیه

جهیزیه اموالی است که زن در ابتدای زندگی مشترک تهیه کرده و به منزل زوج برده است. بنابراین زوج هیچ حقی در مقابل آن ندارد و تمامی حق و حقوق جهیزیه به زن تعلق دارد. اما باز هم به توافق زوجین بستگی دارد که در طلاق توافقی سرنوشت جهیزیه چه شود.

  • حضانت فرزندان

حضانت فرزند مطابق قانون به این صورت است که فرزند دختر و پسر تا سن 7 سالگی با مادر است. پس از آن فرزند دختر از 7 تا 9 سالگی با پدر و فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی با پدر می ماند. پس از آنکه فرزندان به سن 7 و 9 سالگی رسیدند، به خودشان بستگی دارد که با پدر زندگی کنند با مادر و دادگاه این تصمیم را به فرزندان واگذار می کند. به گفته وکیل حضانت فرزند، در طلاق توافقی حضانت فرزند به توافقات زوجین بستگی دارد. اما معمولا زنان در ازای بخشش مهریه، حضانت فرزند را دریافت می کنند.

حق و حقوق زن باردار در طلاق توافقی

حق و حقوق زن باردار در طلاق توافقی

زمانی که زن باردار باشد و زوجین قصد جدایی داشته و به هیچ عنوان از این تصمیم صرف نظر نکنند، دادگاه حکم طلاق زن باردار را صادر می کند. در این مواقع اگر زوج خواهان طلاق توافقی باشد باید تمامی حقوق مالی زن را بپردازد اما اگر زوجه خواهان جدایی باشد، باید عسر و حرج خود در زندگی مشترک را به دادگاه ثابت کند.

عده طلاق زن باردار تا زمانی است که بارداری او به اتمام برسد. حق و حقوق زن باردار در طلاق توافقی شامل حضانت فرزند و ملاقات با اوست که به توافقات زوجین بستگی دارد و مطابق شرایطی است که برای زن غیر باردار وجود دارد. نحوه وضع حمل و حق و حقوق مالی زن باردار و هزینه های فرزند از حقوق زن باردار در طلاق توافقی است.

در رابطه با این موضوع که در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟ باید گفت که حق و حقوق زن غیر باردار همچون زن باردار به توافقاتی که زوجین انجام دهند بستگی دارد.

در چه مواقعی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟

مهریه یکی از حقوق قانونی زن است که در طول زندگی مشترک و در زمان طلاق به او تعلق می گیرد. با این حال شرایطی وجود دارد که موجب عدم برخورداری زن از مهریه می شود. مواردی که موجب عدم برخورداری زن از مهریه می شود:

  • زمانی که عقد بین زوجین باطل شود به شرطی مهریه به زن تعلق نمی گیرد که رابطه زناشویی میان آنها نبوده باشد.
  • زمانی که مهریه ای میان زن و مرد برای زن تعیین نشده باشد و زن فوت کند، مهریه ای به او و ورثه نمی رسد.
  • زمانی که به هر دلیلی نکاح زمانی که رابطه زناشویی میان زن و مرد اتفاق نیفتاده باشد فسخ گردد، مهریه ای به زن نمی رسد.

در صورتی که درخواست طلاق از طرف زن باشد یا در طلاق توافقی، زن بخشی از مهریه یا تمام آن را می بخشد تا طلاق بگیرد. باید بدانید که بخشیدن مهریه در طلاق توافقی از موارد عدم تعلق مهریه به زن محسوب نمی شود. زیرا در این شرایط زن مجبور به بخشیدن مهریه خود شده است.

باتوجه به اینکه در قانون کشور ما حق طلاق به مرد داده شده است بنابراین در اکثر موارد زن باید بخشی از حقوق مالی و یا غیرمالی خود را ببخشد تا مرد راضی به طلاق شود. همچنین زن می تواند مهریه خود را ببخشد و یا بخشی از آن را دریافت کند، تا در مقابل آن حضانت فرزند خود را داشت باشد.

مزایای داشتن وکیل در طلاق توافقی

مزایای داشتن وکیل در طلاق توافقی

وکیل متخصص در دعاوی خانواده به ویژه پرونده های طلاق توافقی، با انجام کلیه امور آشنایی دارد و به خوبی به روند دادرسی پرونده در دادگاه مسلط است. لذا زمانی که برای انجام کارهای طلاق توافقی به وکیل مراجعه می کنید، نیازی به حضور در دادگاه نخواهید داشت.

وکیل متخصص اطلاعات کاملی از این موضوع دارد که در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد و از این بابت می تواند به شما کمک کند تا به حقوق خود دست پیدا کنید. زمانی که وکیل به جای شما در دادگاه حاظر شود به دلیل آشنایی با شعب دادگاه و تشریفات آنها، موجب تسریع مراحل پیگیری پرونده خواهد شد.

کلام آخر

یکی از سریع ترین راه ها برای جدایی زن و مرد، طلاق به صورت توافقی است. در طلاق توافقی همه چیز به توافقاتی که زوجین انجام می دهند بستگی دارد و دادگاه مطابق تصمیمات آنها درباره ی مهریه، نفقه و … حکم صادر می کند. در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟ سوالی است که برای خیلی ها مطرح می شود. لذا در این نوع از طلاق به صورت قانونی زن می تواند از تمامی حقوق خود برخوردار است اما عرفی که در جامعه به وجود آمده به این شکل است که زن از بخشی و یا تمام حقوق مالی خود بگذرد تا مرد را راضی به طلاق کند. ممنونم که تا انتها همراه ما بودید، لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه ها برای سایر مخاطبان سایت حقوقی برترین وکیل ارسال کنید.

4.4/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + هفت =

دکمه بازگشت به بالا