نکات حقوقی

طلاق توافقی +【مراحل، شرایط و نکات مهم در سال جدید】⚖️

طلاق در اسلام به معنای پایان رابطه شرعی و قانونی زوجین است که به این منظور تکالیفی که میان این دو شخص هنگام ازدواج بوده از بین می‌رود. طلاق توافقی چیست؟ طلاق توافقی نوعی طلاق است که در آن زوجین پس از مدتی بنا به هر دلیلی تصمیم می‌گیرند که با رضایت طرفین و به صورت کاملا قانونی از یکدیگر جدا شوند. در این مقاله قصد داریم به بررسی بیش‌تر این موضوع بپردازیم و شما را از تمامی مراحل، مدارک، مشاوره‌ها و هزینه‌های لازم برای انجام این عمل آگاه سازیم. برای اطلاعات بیشتر در مجله حقوقی برترین وکیل همراه ما باشید.

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی چیست؟

حتما تا به حال نام طلاق توافقی را شنیده یا در میان دوست و اطرافیان‌تان دیده‌اید که زن و مرد به صورت کاملا توافقی تصمیم به جدایی از یکدیگر می‌گیرند. به عبارتی دیگردر جواب سوال طلاق توافقی چگونه است؟ باید گفت این نوع طلاق به معنای جدایی صلح‌آمیز و دو طرفه نیز خواهد بود که ممکن است به دلایل متعددی در زندگی زناشویی هر فردی رخ دهد. در این نوع از طلاق زوجین در مورد تمامی مسائل اعم از حضانت فرزند یا فرزندان مشترک، اجرت‌المثل دوران زوجیت، نفقه زوجه و فرزندان و مهریه به توافق می‌رسند و آن را به دادگاه اعلام می‌کنند.

لازم به ذکر است که به تمامی مواردی که توسط زوجین مشخص و به دادگاه معرفی می‌شود گواهی عدم امکان سازش گفته خواهد شد. دادگاه هر توافقی را که میان زن و مرد انجام می‌شود در حکمی که صادر می‌کند لحاظ خواهد کرد و همان را به عنوان گواهی عدم امکان سازش که از مهم‌ترین مدارک در طلاق توافقی است در نظر می‌گیرد. فرق میان طلاق توافقی و طلاق یک‌طرفه این است که در طلاق یک‌طرفه این امر توسط خانم یا آقا برای جدایی درخواست شده و طرف دیگر مخالف جدایی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران

طلاق توافقی چیست؟ مراحل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

در طلاق توافقی که یکی از سریع‌ترین روش‌های جدایی است زوجین باید مراحل گوناگونی را طی کنند تا بتوانند به صورت کاملا قانونی از یکدیگر جدا شوند. برای دریافت رای طلاق یا گواهی عدم امکان سازش از دادگاه باید مراحل طلاق توافقی به طور کامل انجام شود که این مراحل عبارتند از:

  • اولین مرحله، توافق زن و مرد در تمامی امور مالی و غیر مالی است که در دعوای طلاق مطرح می‌شود و در توافق‌نامه طلاق ذکر شده و بین زوجین تنظیم خواهد شد.
  • دومین مرحله شامل ثبت‌نام در سامانه تصمیم برای طلاق و حضور در جلسات مشاوره است که رفتن به جلسات مشاوره حتما باید پیش از درخواست طلاق صورت گیرد.
  • مرحله بعدی دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق از سوی مرکز مشاوره‌ای است که طرفین برای مشاوره به آن مراجعه کردند.
  • قدم بعدی طرح دادخواست توسط زوجین متقاضی یا وکیل طلاق آن‌ها همراه با گواهی عدم انصراف از طلاق است که برای این منظور مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه کرده بودند گواهی عدم انصراف از طلاق آن‌ها را به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می‌فرستد.
  • پس از آن دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گواهی عدم انصراف از طلاق زوجین را به دادگاه مربوطه ارسال می‌کند تا در آن‌جا به این امر رسیدگی شود و از طریق ارسال پیامک زمان رسیدگی‌ برای زوجین فرستاده خواهد شد.
  • پس از طی کردن موارد بالا زن و مرد در دفترخانه ازدواج و طلاق حاضر شده و با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش صادر شده از سوی دادگاه و برگه آزمایش عدم بارداری خواهان خواندن صیغه طلاق می‌شوند.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

برای اینکه از مدارک لازم در این نوع از طلاق اطلاع داشته باشید ابتدا باید مراحل آن را بدانید که پیش‌تر تمامی آن‌ها را بازگو کردیم.
طلاق توافقی نیازمند ارائه برخی مدارک از سوی زوجین است که این مدارک عبارتند از:

  • شناسنامه زوجین

شناسنامه طرفین مدرک هویتی‌ آن‌ها است که مشخصات ازدواج و طلاق آن‌ها در آن ثبت می‌شود و برای ثبت طلاق توافقی حتما باید همراه زوجین باشد.

  • کارت ملی زوجین

به همراه داشتن کارت ملی به عنوان سند احراز هویت فردی ضرورت دارد و بدون داشتن آن هیچ خدمات اداری و قضایی برای زوجین انجام نمی‌شود‌.

  • سند ازدواج

سند ازدواج مربوط به قرارداد رسمی است که قبلا بین زوجین تنظیم شده که این سند شامل اطلاعات هویتی زوج و زوجه، نوع عقد، امضای زوجین و غیره خواهد بود که حتما باید هنگام درخواست طلاق همراه آنان باشد.

  • برگه عدم امکان سازش

قبل از طلاق توافقی زوجین حتما باید به مرکز مشاوره بهزیستی مراجعه کرده و پس از ثبت‌نام در سامانه تصمیم‌ در جلسات مشاوره شرکت کنند که پس از پایان این دوره از سوی اداره بهزیستی برگه عدم امکان سازش دریافت خواهند کرد.

  • متن توافق‌نامه طلاق توافقی

این مورد یکی از مهم‌ترین مدارکی است که زوجین برای تنظیم آن پس از توافق باید نسبت به ثبت رسمی آن به دفاتر ثبت اسناد رجوع کنند. همچنین زوجین می‌توانند تا روز دادگاه صبر کرده و در آن روز توافق‌نامه طلاق خود را اعلام کنند تا در حکم دادگاه ثبت شود.

مطلب پیشنهادی: لیست 10 تا از بهترین وکیل طلاق در تهران

مشاوره های اجباری طلاق توافقی

مشاوره های اجباری طلاق توافقی

طبق قوانین موجود در کشور زوجینی که برای طلاق توافقی اقدام می‌کنند حتما باید شرایط طلاق توافقی را بگذرانند یکی از این شرایط دوره‌های جلسات مشاوره را به طور کامل طی نمایند تا از این طریق درخواست طلاق آن‌ها ثبت شود. در جلسات مشاوره‌ای که برای زوجین در نظر گرفته می‌شود مشاور سعی می‌کند آن‌ها را نسبت به اشتباهات‌‌شان آگاه سازد و در فضایی دور از دخالت اطرافیان و خانواده به آن‌ها فرصت صحبت و تصمیم‌گیری مجدد دهد.

زمانی که مشاور متوجه شود زوجین تمایلی به زندگی با یکدیگر نداشته و با توجه به مشکلات و خواسته‌هایی که دارند بسیار در جدایی مصمم هستند آن‌ها را در ارتباط با مسائل حقوقی طلاق و راه و روش‌های آن راهنمایی می‌کند. زوجین پس از پایان جلسات مشاوره خود به خوبی در می‌یابند که چگونه مسئله طلاق خود را با فرزندان خود در میان بگذارند و همچنین کمک می‌کند که واکنش‌های پس از طلاق خود را کنترل کنند.

یکی دیگز از شرایط طلاق توافقی حضور در جلسات مشاوره قبل از طلاق توافقی الزامی است و تنها در صورتی که زوجین خارج از کشور باشند می‌توانند از طریق وکیل، طلاق خود را ثبت کنند و الزامی برای حضور آن‌ها در جلسات مشاوره وجود نخواهد داشت.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

بر اساس ماده ششم قانون مدنی در ایران تمامی قوانین مربوط به احوال شخصیه شامل طلاق، نکاح و اهلیت هر فرد درباره کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم خارج از ایران باشند مجری است. این افراد پس از درخواست طلاق و دریافت حکم طلاق از دادگاه می‌توانند به یکی از مراکز اسلامی موجود در کشور محل اقامت خود انتخاب کرده و صیغه طلاق را جاری کنند. سپس نیاز است این طلاق توسط یکی از مقامات ایرانی در آن کشور به تایید برسد که این مقامات شامل دفتر حفاظت از منابع ایران، سفارت آن یا کنسولگری ایران می‌شود.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

لازم به ذکر است پس از انجام این مراحل، تایید وزارت امور خارجه نیز در انجام این امر ضروری خواهد بود.
روش دیگری که زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور می‌توانند برای ثبت طلاق توافقی اقدام کنند این است که به یکی از سفارت‌خانه‌های ایران در آن کشور مراجعه کرده و وکالت رسمی طلاق را تنظیم کنند. بعد از انجام مراحل بالا سپس این وکالت رسمی را برای یکی از آشنایان خود در ایران بفرستند تا این شخص برای آن‌ها وکیل انتخاب کرده و روند طلاق را پیگیری نماید.

برخی از محدودیت‌هایی که قبل از طلاق برای زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور در نظر گرفته شده عبارتند از:
طبق قوانین زوجه در نکاح زوج باقی می‌ماند تا هنگامی که طلاق آن‌ها در دادگاه‌های کشور رسمی شده و ثبت شود.
اگر زوجه به اعتبار طلاقی که در دادگاه‌های خارج از ایران گرفته است با مرد دیگری ازدواج کند مجرم محسوب می‌شود و مجازات‌های سنگین برای او در نظر گرفته خواهد شد.

هزینه طلاق توافقی

در دادخواست‌هایی برای طلاق که هم از طرف مرد و هم زن صورت می‌گیرد و با عنوان طلاق توافقی معرفی می‌شود هزینه آن بر عهده هر دو نفر از طرفین است و این هزینه میان آن‌ها نصف خواهد شد. هزینه این نوع طلاق با مبلغی که برای طلاق‌های یک‌طرفه در نظر گرفته می‌شود متفاوت است، چرا که در طلاق یک‌طرفه اگر درخواست طلاق از سوی مرد باشد پرداخت هزینه آن نیز با مرد خواهد بود و اگر درخواست طلاق از طرف زن صورت گیرد این امر بالعکس انجام می‌شود.

طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟

در طلاق‌های توافقی تنها در صورتی که مرد یا زن دادخواست طلاق را به تنهایی تنظیم کرده باشد و طرف مقابل نقشی در آن ایفا نکند، هزینه طلاق بر عهده آن شخصی خواهد بود که دادخواست داده است.‌ هزینه‌های طلاق توافقی شامل هزینه تنظیم دادخواست، ثبت دادخواست، دادرسی، مشاوره و ثبت طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق می‌شود.

طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟

اصولا طلاق توافقی همان‌طور که از نامش پیدا است به علت به توافق رسیدن زن و مرد در همه امور مالی و غیر مالی بسیار سریع اتفاق می‌افتد و معمولا دادگاه‌ها از رسیدگی طولانی به این نوع طلاق خودداری می‌کنند. از طرفی این نوع طلاق در تمامی شهرهای کشور روند یکسانی ندارد و نمی‌توان زمان قطعی به پایان رسیدن آن را پیش‌بینی کرد.
از آن‌جایی که شرکت در مشاوره‌های قبل از طلاق اجباری هستند و با توجه به طی کردن روند اداری این امر معمولا می‌توان حدود ۴۵ روز را برای پایان یافتن طلاق زوجین در نظر گرفت. لازم به ذکر است که اگر از ۲۵ هر ماه تا اول ماه بعدی دادخواست طلاق ثبت شود، به علت آماری که هر شعبه باید ارائه دهد، پرونده فرستاده نخواهد شد و این امر می‌تواند روند هر نوع طلاق را به تعویق بیندازد.

بهترین وکیل طلاق توافقی کیست؟

باید بدانید که با وجود قوانین پیچیده حقوقی و ناآگاهی اکثر افراد از قوانین و نحوه دادخواست طلاق توافقی نیاز است از شخصی راهنمایی گرفته و طی کردن روال قضایی به او سپرده شود که این شخص وکیل طلاق توافقی خواهد بود. وکلایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند دارای تخصص و توانایی کافی در مطالبه مهریه که از بزرگ‌ترین دردسرهای زوجین است خواهند بود و نقش بسیار مهمی را ایفا می‌نمایند.

وکیل طلاق توافقی کیست؟

وکیل طلاق توافقی در کرج و دیگر شهرها جانشین و نماینده زوجین اطلاق می‌شود که از طرف آن‌ها وکالت دارد تا مراحل انجام طلاق و مطالبه حق و حقوق آن‌ها را با استفاده از دانش و تبحر خود انجام دهد. وکیل این نوع طلاق همچنین پروسه پایان یافتن مراحل طلاق را تا حد زیادی کوتاه می‌کند و این مورد از مهم‌ترین دلایل استفاده از وکلای طلاق‌های توافقی است.

مزایای استفاده از وکیل توافقی

بهره‌مندی از دانش و تخصص وکیل طلاق‌های توافقی دارای مزایای بسیاری است که اکثر زوجین ترجیح می‌دهند تمامی امور مربوط به طلاق خود را به یک وکیل ماهر بسپارند.

در این قسمت شما را با بخشی از مزایای استفاده از وکیل طلاق توافقی آشنا می‌کنیم که عبارتند از:

  • تسریع روند دادرسی
  • جلوگیری از شکست احتمالی در پرونده
  • کاهش هزینه‌ها
  • جلوگیری از اتلاف وقت
  • پیگیری دقیق مراحل مربوط به طلاق

این موارد بخشی از مزیت‌های یک وکیل حرفه‌ای است که مامور انجام دادخواست طلاق زوجین می‌شود و خیال طرفین را از بابت رسیدگی و آگاهی به انجام صحیح روال اداری و قضایی راحت می‌کند.

همچنین یک وکیل خبره می‌تواند انجام تمامی مراحل طلاق توافقی را که ممکن است 2 تا 3 ماه طول بکشد در کمتر از یک ماه طی کرده و به این امر خاتمه دهد.

کلام آخر

همان‌طور که پیش‌تر برایتان شرح دادیم طلاق توافقی با رضایت و توافق زوجین صورت می‌گیرد اما این امر به معنی بخشیدن مهریه نیست و زوجه می‌تواند برای تسریع مطالبه حق و حقوق خود وکیل اختیار کند. چنانچه آگاهی و وقت کافی برای طی کردن روند دادخواست طلاق ندارید می‌توانید با مشاوران در جلسات مشاوره‌ای که برایتان ترتیب داده می‌شود مشورت کرده و یا با وکلای حاضر در این حوزه صحبت نمایید. امیدوارم مطالب برای شما مفید بوده باشد، خواهشمندم سوالات و نظرات خودتان را برای ما کامنت کنید.

اگر زوجین در دوران نامزدی قصد طلاق توافقی داشته باشند مهریه به زوجه تعلق می‌گیرد؟

پاسخ خیر است، زیرا این دوره تنها برای شناخت طرفین بوده و نکاحی ثبت نمی‌شود.

آیا در طلاق توافقی زوجین ملزم به استفاده از یک وکیل هستند؟

خیر، هر کدام از طرفین باید برای خود یک وکیل انتخاب کنند تا به انجام مراحل طلاق آنان رسیدگی کند.

آیا پس از طلاق توافقی نام همسر از شناسنامه پاک می‌شود؟

در صورتی که روابط زناشویی برقرار نشود بله، امکان حذف نام همسر وجود دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 4 =

دکمه بازگشت به بالا