نکات حقوقی

مهریه در طلاق توافقی ⚖️【شرایط و نحوه مطالبه مهریه】⚡️

مهمترین مبحثی که بیشتر افراد زمان طلاق توافقی با آن درگیر می شوند، وضعیت مهریه و مطالبه آن است. مهریه یکی از حقوق قانونی و شرعی زن است که در هر صورت به او تعلق می گیرد، در طلاق توافقی زوجین توافق می کنند که زن چه میزان از مهریه خود را ببخشد تا مرد راضی به طلاق او شود. بخشش و یا گرفتن مهریه در طلاق توافقی کاملا به توافق طرفین بستگی دارد. در این مطلب به طور کامل به بررسی مهریه در طلاق توافقی خواهیم پرداخت، لطفا ما را در مجله حقوقی برترین وکیل همراهی بفرمایید.

آیا مهریه در طلاق توافقی به زن می رسد؟

همانطور که در مطالب دیگر بررسی کردیم، علاوه بر طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن، روش دیگری برای جدایی وجود دارد که به صورت توافقی است یعنی زن و شوهر در تمامی مسائل به توافق می رسند و به کمک وکیل در کمترین زمان ممکن به صورت قانونی از هم جدا می شوند. وکیل متخصص در طلاق توافقی زوجین را راهنمایی می کند تا در مسائلی همچون حضانت فرزندان، نفقه، مهریه زن و … تعامل کنند و به توافق برسند.

مهریه یکی از حقوق زن است که پس از خطبه عقد مرد مکلف به پرداخت آن است لذا دریافت مهریه ربطی به طلاق ندارد و زوجه هر زمانی می تواند مهریه خود را مطالبه نماید. اما ممکن است سوالاتی برای شما پیش بیاید که آیا در طلاق توافقی نیز مهریه به زن تعلق می گیرد یا نه؟ و آیا زن در طلاق توافقی باید مهریه خود را ببخشد یا خیر؟

در پاسخ به وضعیت مهریه در طلاق توافقی باید بگوییم که بله زن در طلاق توافقی نیز می تواند مهریه خود را تماما مطالبه کند. اما در صورتی که با همسر خود نزدیکی داشته باشد، در غیر این صورت نصف مهریه به او تعلق می گیرد. در طلاق توافقی امکان دارد باتوجه به اینکه حق طلاق به صورت قانونی به مرد داده شده است، خواسته زوج این باشد که زن بخشی از مهریه و یا تمام آن را ببخشد تا راضی به طلاق دادن زن شود.

آیا مهریه در طلاق توافقی به زن می رسد؟

محاسبه میزان مهریه در طلاق توافقی

برای طلاق توافقی لازم است که گواهی عدم امکان سازش از دادگاه دریافت شود لذا سوالی که در اینجا ممکن است برای شما پیش بیاید این است که مهریه در طلاق توافقی چگونه تعیین می شود؟

به گفته وکیل طلاق توافقی که در این زمینه تخصص و تجارب بسیاری را کسب نموده و بهترین راهنمایی ها را به متقاضیان ارائه می کند، نحوه تعیین مهریه در طلاق توافقی به توافقات طرفین بستگی دارد. زوجین می توانند توافق کنند که چه میزان مهریه به زوجه پرداخته شود لذا قاضی دادگاه نیز مهریه را باتوجه به توافقی که خود زن و شوهر داشته اند تعیین می کند.

همانطور که اکثر شما نیز شنیده و یا در اطرافیان خود مشاهده کرده اید که زنان در طلاق توافقی بخشیی از مهریه خود را می بخشند تا مرد را راضی به طلاق کنند، بنابراین می توان گفت که طلاق توافقی از نظر حقوقی از نوع طلاق خلع و مبارات است.

برای مشاوره با بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران کلیک کنید!

بنابراین در طلاق توافقی که زن از شوهر خود تنفر داشته باشد و با پرداختن پولی به او طلاق بگیرد، طلاق صورت گرفته از نوع طلاق خلع است. لذا زن در این شرایط برای راضی کردن شوهر خود مجبور است بخشی از مهریه و یا تمام آن را ببخشد، به همین دلیل اکثر مردم تصور می کنند در طلاق توافقی مهریه ای به زن نمی رسد و همینطور در برخی موارد مشاهده شده که زن علاوه بر بخشش تمام مهریه خود، مبلغی نیز به مرد می پردازد تا راضی به طلاق دادن شود.

در صورتی که هم زن و هم مرد از زندگی با یکدیگر خسته شده و هیچگونه سازشی نداشته باشند می توانند جدا شوند و به طلاق آنها طلاق مبارات گفته می شود چرا که احساس کراهت و بیزاری از طرف هر دو آنها است. در طلاق مبارات زن مبلغی را به شوهر می پردازد که می تواند معادل مهریه یا کمتر از آن باشد. لذا برخلاف طلاق خلع که زن مبلغی را بیشتر از مهریه به مرد می بخشد، در طلاق مبارات نمی تواند مبلغی بیشتر از مهریه را به مرد ببخشد.

محاسبه میزان مهریه در طلاق توافقی

مهریه در طلاق توافقی دوران عقد

میزان مهریه زمان جدایی در دوران عقد تفاوت هایی دارد. مهریه زمانی به صورت کامل به زن تعلق می گیرد که رابطه زناشویی میان آنها صورت گرفته باشد. بنابراین چنانچه در دوران عقد باشند یا پس از ازدواج تفاوتی ندارد، ملاک تعیین مهریه زن اثبات برقراری رابطه زناشویی است.

زمان طلاق نیز، عاملی که در میزان مهریه تاثیر دارد شرط زناشویی است. لذا اگر زوجین در دوران عقد قصد طلاق توافقی داشته باشند نیمی از مهریه به زن تعلق می گیرد که باز هم میزان آن بستگی به توافق آنها دارد، حتی زن می تواند تمام مهریه در طلاق توافقی را ببخشد تا مرد او را طلاق بدهد. اما ذکر این نکته ضروری است که اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد، زن می تواند تمام مهریه خود را مطالبه کند هر چند زناشویی میان آن ها صورت نگرفته باشد.

شرایط مهریه بعد از طلاق توافقی چگونه است؟

اگر زوجین در طلاق توافقی توافق خاصی برای مهریه نداشته باشند و تنها مرد ملزم به پرداخت مهریه ای مشخص باشد، زمانی که مهریه از سوی مرد پرداخت نشود زن می تواند با ثبت دادخواست شکایت خود را ارائه کند. در صورتی که زوج بابت مهریه در طلاق توافقی چک یا سفته ای دریافت کرده باشد با عدم وصول آن می تواند با اسنادی که دارد به دادگاه مراجعه کند تا در صورت اثبات، حکم جلب و توقیف اموال مرد صادر گردد.

اگر زن بابت مهریه در طلاق توافقی، هیچگونه سندی از مرد دریافت نکند و در صورت عدم پرداخت مهریه از سوی مرد، زن می تواند مهریه خود را از طریق دادگاه مطالبه کند حتی در صورتی که مجددا با فردی دیگر ازدواج کرده باشد لذا مانعی برای اخذ مهریه قبلی او وجود ندارد.

نحوه مطالبه مهریه بخشیده شده در طلاق توافقی

تمامی مسائل اعم از مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … به توافقاتی که زن و شوهر قبل از طلاق توافقی انجام داده اند بستگی دارد. برخلاف تصور اکثر مردم در طلاق توافقی نیز زن می تواند مهریه خود را مطالبه کند. هر تصمیمی که زن و شوهر درباره ی مهریه بگیرند، اجرا خواهد شد. امکان دارد زن تمام مهریه خود را ببخشد اما بعد از طلاق توافقی آن را مطالبه کند.

مطالبه مهریه بعد از طلاق توافقی فقط در صورتی امکان پذیر است که زن در دوران عده طلاق باشد، لذا در دوران عده طلاق می تواند به مهریه بذل شده خود رجوع کرده و از مرد مطالبه کند. در این صورت طلاق از حالت طلاق بائن به طلاق رجعی تبدیل شده و امکان برای مرد نیز فراهم می شود که به زن خود رجوع کند.

نکاتی درباره ی دریافت مهریه قسطی در طلاق توافقی

  • چنانچه پرداخت تعدادی از مهریه برای بعد از طلاق توافقی باشد، زن می تواند ازدواج مجدد کند و مانعی برای دریافت مهریه قبلی او نیست.
  • ضمانت اجرای جلب در صورت نپرداختن مهریه 110 سکه یا معادل ریالی آن وجود دارد. لذا بعد از طلاق توافقی مهریه 110 سکه باید به زن پرداخت شود در غیر این صورت زوجه می تواند اقدام قانونی کند.
  • با این شرط که زوج اقساط مهریه را نپردازد، زن می تواند ممنوع الخروج کردن آن را بگیرد.
  • امکان جلب همسر سابق در صورت نپرداختن اقساط مهریه بالای 110 سکه وجود ندارد. در صورت عدم پرداخت زوجه می تواند اموال او را توقیف کند یا در صورتی که مرد کارمند باشد، یک چهارم از حقوق او را توقیف کند.
هزینه وکیل مهریه در طلاق توافقی

هزینه وکیل مهریه در طلاق توافقی

مهریه یک دعوای مالی است و حق الوکاله وکیل مهریه مطابق میزان مهریه تعیین خواهد شد و عدد ثابتی ندارد. هزینه وکیل مهریه شامل مرحله اجرا نیز می شود و وکیل هزینه ای به صورت جداگانه برای این مرحله دریافت می کند. همینطور ممکن است در قرارداد وکالت خلاف این موضوع نوشته شده باشد بنابراین لازم است متن قرارداد را به صورت کامل مطالعه کنید.

هزینه وکیل برای اجرای مهریه، طی یک قرارداد مالی با موکل توافق می شود. همینطور اگر هزینه اعطای وکالت پرونده مهریه برای شما زیاد است می توانید جلساتی را با وکیل مشاوره داشته باشید و هزینه همان جلسات را بپردازید که کمتر است.

کلام آخر

متاسفانه افزایش آمار طلاق در کشور موجب شده تا زوجین برای کمتر کردن زمان رسیدگی به پرونده، به صورت توافقی از هم جدا شوند. در طلاق توافقی همه چیز به توافقاتی که زوجین کرده اند بستگی دارد و دادگاه مطابق آن عمل می کند. یکی از مواردی که باید در آن توافق شود، مهریه است. زن میتواند مهریه خود را به صورت کامل و یا بخشی را ببخشد تا زوج راضی به طلاق شود. همینطور بعد از طلاق توافقی می تواند مهریه بخشیده شده خود را مطالبه کند به شرطی که در دوران عده طلاق باشد. ممنون که تا انتهای مطلب مهریه در طلاق توافقی همراه ما بودید، می توانید نظرات و سوالات خود را در بخش دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

زینب رحمانی

به عنوان یک طراح سایت و نویسنده، دائما در حال یادگیری هستم، همیشه تلاش کردم تا تمام توان خودم رو به کار بگیرم و مطالب حقوقی دقیقی رو در اختیار شما قرار بدم تا شاید بتونم به این شکل گره ای از مشکلات حقوقی شما باز کنم. اگر سوال و نظری درباره مقالات دارین حتما ازم بپرسین:)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا