نکات حقوقی

طلاق از طرف مرد +【شرایط، مراحل و مدت زمان در سال جدید】⚖️

اگر مرد قصد طلاق دادن زن را داشته باشد باید دادخواستی مبنی بر دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش تنظیم کند و به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهد. طلاق از طرف مرد یکی از شناخته شده‌ترین انواع طلاق محسوب می‌شود که مرد می‌تواند طبق قوانین و با رعایت شرایطی همسرش را طلاق دهد. با ما در ادامه ارائه این مطلب همراه باشید تا به بررسی تخصصی‌تر این عنوان و همچنین مراحل، شرایط، مزایا و دیگر موارد در ارتباط با این موضوع بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مجله حقوقی برترین وکیل همراه ما باشید.

طلاق از طرف مرد چیست؟

به طور کلی طلاق می‌تواند هم از طرف زن صورت گیرد و هم از طرف مرد که اگر این امر از طرف مرد صورت گیرد این شخص ملزم به پرداخت تمامی هزینه‌ها و حق و حقوق زن خواهد بود. در قوانین گذشته مردان می‌توانستند بدون داشتن دلیل مشخصی اقدام به دریافت گواهی عدم امکان سازش کرده و همسر خود را طلاق دهند اما این رویه با قوانین جدید تغییر پیدا کرد و محدودیت‌هایی را در این زمینه به وجود آورد.

این امر که مردان هر زمان می‌توانند همسر خود را طلاق دهند موجب سوء‌استفاده بسیاری از مردان شد و پس از مدتی این قانون کاملا منسوخ گشت‌ و به شرح زیر اصلاح شد که عبارتند از:

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق همسرش را داشته باشد و از طرفی قانون حمایت از خانواده مراحل طلاق از طرف مرد را پیش‌بینی کرد که تمامی مردان برای طلاق همسر خود موظف به انجام آن قوانین هستند.

اگر به دنبال راهی آسان و سریع برای انجام پروسه طلاق از طرف مرد هستید و قصد دارید وکالت پرونده را به وکیلی مجرب که به تمامی قوانین و مراحل رسیدگی به پرونده های طلاق آشناست بسپارید، به مطلب بهترین وکیل طلاق مراجعه نمایید، ما تعدادی از وکلای برتر را در این مطلب معرفی نموده ایم که راهنمایی های لازم را از ایشان دریافت نمایید.

مراحل طلاق از طرف مرد

مراحل طلاق از طرف مرد

چنانچه زوجی درخواست طلاق زوجه را داشته باشد باید طبق قوانین تعیین شده مراحلی را طی کند که این مراحل عبارتند از:

  • به عنوان اولین مرحله مرد باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را تنظیم کند و آن را به دادگاه خانواده بفرستد.
  • در مرحله دوم، دادگاه زن و مرد را به داوری ارجاع داده و آن‌ها موظف‌اند یک فرد متاهل از خویشان یا آشنایان خود را به عنوان داور معرفی کنند.
  • هنگامی که طلاق از طرف مرد باشد وظیفه دارد تمام حق و حقوق زن اعم از مهریه، اجرت‌المثل، نفقه و این قبیل را تمام و کمال به زن پرداخت کند.
  • مرحله بعدی دریافت گواهی عدم امکان سازش از دادگاه است که تایید می‌کند زن و شوهر امکان ادامه زندگی با یکدیگر را ندارند.
  • مرحله آخر نیز مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق است که زن و مرد با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش به آن‌ مکان مراجعه کرده و صیغه طلاق را جاری می‌کنند.

شرایط طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد دارای شرایطی است که مرد تنها با رعایت این موارد می‌تواند از همسرش طلاق بگیرد، از این رو این شرایط عبارتند از:

  • پرداخت نفقه زوجه که مقدار آن را دادگاه با توجه به شئونات اجتماعی و خانوادگی زن تعیین می‌کند.
  • پرداخت مهریه از دیگر شرایطی است که اگر مرد استطاعت مالی کافی برای پرداخت آن را نداشته باشد می‌تواند درخواست پرداخت اقساطی آن را از دادگاه مربوطه داشته باشد.
  • پرداخت اجرت‌المثل و نحله به زن
  • پرداخت نصف دارایی شوهر به زن که یکی از شرط‌های دوازده‌گانه هنگام ازدواج است که البته این درصورتی خواهد بود که مرد آن را امضا کرده و زن آن را درخواست کند و این مورد هم در صورتی انجام می‌شود که درخواست طلاق از سوی مرد باشد.

تمامی این شرایط در صورتی است که مرد بدون دلیل بخواهد همسرش را طلاق بدهد و در این صورت باید تمامی حقوق مالی زن را پرداخت کند.

مزایا و معایب طلاق از طرف مرد

مزایا و معایب طلاق از طرف مرد

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم در گذشته و طبق قانون قدیمی مرد می‌توانست هر زمان که دلش بخواهد بدون داشتن دلیل منطقی و موجه از همسرش جدا شود که می‌توان گفت برای مردان این امر مزیت به حساب می‌آمد، چرا که حق طلاق و اختیار انجام این امر با آن‌ها بود.

در این بخش قصد داریم شما را با مهم‌ترین معایب طلاق از طرف مرد آشنا کنیم که این معایب عبارتند از:

  • اگر تصنیف دارایی در اموال مرد در عقدنامه ذکر شده باشد و مرد آن را امضا کرده باشد ملزم به بخشیدن نصفی از دارایی خود به زن خواهد بود.
  • پرداخت تمامی حقوق مالی زن اعم از نفقه و مهریه که در صورت قسط‌بندی هر چندین سالی که طول بکشد مرد موظف است تمام و کمال آن را پرداخت کند.
  • پرداخت اجرت‌المثل یا نحله که اگر از زندگی مشترک زن و مرد چندین سال گذشته باشد زن می‌تواند بابت تمامی امور حتی شیر دادن به فرزند از مرد اجرت‌المثل دریافت کند.

حال با برخی از مزایای طلاق از طرف مرد آشنا می‌شویم که این موارد نیز عبارتند از:

  • اگر مرد برای انجام امور طلاق همسرش وکیل متخصص طلاق اختیار کند می‌تواند رسیدگی به تمام امور و حتی حضور در جلسات داوری را به وکیل واگذار کرده و خودش در جلسات حضور پیدا نکند.
  • اگر مرد توان مالی برای پرداخت مهریه نداشته باشد می‌تواند آن را به صورت اقساطی پرداخت کند.
  • نحوه پرداخت حق و حقوق زن توسط وکیل و با مصلحت مرد صورت می‌گیرد.
  • امکان جاری کردن صیغه طلاق بدون حضور مرد وجود دارد.
درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد

درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد

آمار طلاق در دوران عقد بسیار بالا است و زوجین به دلایل مختلفی تصمیم به جدایی و طلاق از یکدیگر می‌گیرند. منظور از طلاق در دوران عقد زمانی است که صیغه محرمیت بین زن و مرد جاری شده اما هنوز جشن ازدواج نگرفتند و در یک خانه زندگی نمی‌کنند. طلاق در دوران عقد مانند سایر انواع طلاق‌ها پروسه زمان‌بری است و معمولا چیزی حدود شش ماه زمان لازم دارد تا تمامی موارد به صورت کاملا قانونی بررسی شده و طلاق ثبت شود.

انواع طلاق در دوران عقد شامل طلاق توافقی، طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد می‌شود که ما در این مطلب به بررسی سومین مورد از میان انواع طلاق‌ها می‌پردازیم. اگر مرد در دوران عقد درخواست طلاق از همسرش را بدهد ملزم به پرداخت نفقه و مهریه به زن است و در صورتی که خانم باکره باشد نصف مهریه به او پرداخت می‌شود و از طرفی دیگر اجرت‌المثل به اون تعلق نمی‌گیرد.

همچنین قانونی به نام تصنیف اموال در دوران عقد وجود دارد که معمولا کم‌تر از این مورد استفاده می‌شود، این قانون به معنای نصف کردن اموالی است که مرد بعد از عقد به دست آورده و باید با زن تقسیم گردد، البته این قانون شامل اموال و دارایی‌های مرد پیش از عقد نخواهد بود.

طلاق از طرف مرد چگونه است؟

تنصیف اموال در طلاق از طرف مرد

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که هنگام جدایی بسیار چالش برانگیز خواهد بود مباحث مالی است که بسیاری از قوانین مربوط به آن در عقدنامه زوجین ذکر می‌شود. به طور کلی تصنیف اموال به معنای واگذار کردن نیمی از اموال به دست آمده در طی زندگی مشترک زن و مرد از طرف زوج به زوجه بعد از جدایی است.

طبق قوانین طلاق در کشور اگر مردی قصد دارد همسرش را طلاق بدهد باید نیمی از اموال خود را به او بدهد که این امر در عقدنامه ذکر و توسط مرد امضا می‌شود و چنانچه مردی آن را امضا نکرده باشد زن نمی‌تواند مدعی اموال او گردد.

تصنیف اموال مرد به زن در طلاق از طرف مرد باید تحت شرایطی اجرا شود که در این قسمت آن‌ها را شرح می‌دهیم، از این رو این شرایط عبارتند از:

  • زن نباید از اجرت‌المثل دوران زوجیت یا نحله استفاده کرده باشد.
  • درخواست طلاق باید حتما از طرف مرد صورت گرفته باشد و در صورتی که طلاق توافقی یا طلاق از طرف زن باشد این شرط اعمال نمی‌شود.
  • درخواست طلاق مرد نباید به دلیل سوء رفتار زن یا تخلف آن از ایفای وظیفه همسری باشد.
  • وجود دارایی زوج به هنگام درخواست طلاق باید صورت گیرد.
  • وجود رابطه زوجیت دائمی میان زوجین
تنصیف اموال در طلاق از طرف مرد

مزایای استفاده از وکیل در طلاق از طرف مرد

طبیعی است که سپردن پرونده طلاق به یک وکیل پایه یک دادگستری ماهر و کاردان می‌تواند موجب دفاع از حقوق مالی و غیر مالی شده و همچنین از اتلاف وقت و دردسر جلوگیری کند.

در این بخش شما را با مهم‌ترین مزیت استفاده از وکیل در طلاق از طرف مرد آشنا می‌کنیم که عبارتند از:

  • کوتاه‌تر شدن زمان طلاق
  • حضور وکیل در تمام جلسات داوری بدون نیاز به حضور مرد
  • پرداخت تمامی حق و حقوق زن به وسیله وکیل
  • نیاز نداشتن به حضور مرد هنگام جاری کردن صیغه
  • بالا بردن احتمال برنده شدن در پرونده مربوطه
  • بهره‌مندی از دانش، آگاهی و تجربه وکیل در پرونده‌های قضایی

لازم به ذکر است که برخی از مدارکی که در طلاق از طرف مرد به آن نیاز خواهد بود شامل گواهی عدم امکان سازش، شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه یا رونوشت می‌شود.

کلام آخر

حال که با اطلاعات جامعی در مورد طلاق از طرف مرد آشنا شده‌اید بهتر است به یاد داشته باشید که برای صورت گرفتن چنین اموری پیش از همه چیز ابتدا با مشاورانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند مشورت کنید. همچنین کمک گرفتن و بهره‌مندی از توانایی‌ها و علم وکلای طلاق می‌تواند در صورت بروز چنین موردی روند کاری را بسیار دقیق و منظم پیش برده و پرونده را تا حدود زیادی به نفع موکل خود پیش ببرند. تشکر می کنم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید سعی کردیم مطالبی کامل برای پاسخ به سوالات شما جمع آوری کنیم، خواهشمندم نظرات تان را برای ما ارسال کنید.

آیا مرد می‌تواند به طور غیابی همسرش را طلاق دهد؟

بله، طلاق غیابی از طرف مرد در صورتی که همسر در زندگی مشترک نقشی نداشته باشد انجام می‌پذیرد.

آیا مرد برای درخواست طلاق از همسرش باید دلیلی ارائه کند؟

طبق قانون جدید بله مرد می‌تواند با دلایلی همچون سوء رفتار زن، عقیم بودن و غیره همسرش را طلاق دهد.

مرد برای درخواست طلاق باید در چه وضعیتی باشد؟

مرد برای ثبت درخواست باید عاقل، مختار، بالغ و قاصد باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − نه =

دکمه بازگشت به بالا