مهاجرت

مهاجرت کاری به ترکیه + انواع مجوز کار✈️【آپدیت2024】⚖️

هر ساله تعداد زیادی از مهاجرین برای کار به کشور ترکیه سفر می کنند و از امکانات ویژه این کشور برای کارگران بهره مند می شوند. ترکیه در سال های اخیر توانسته نام خود را به عنوان یکی از محبوب ترین کشورها در جذب مهاجرین بر سر زبان ها بیاندازد. پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت از طریق کار به ترکیه لازم است اطلاعات دقیقی در این خصوص به دست آورید. زیرا هر گونه قدم اشتباه در این زمینه می تواند آینده فرد را تحت تاثیر قرار داده و او را با عواقبی رو به رو سازد. در این مطلب سعی داریم هر آن چیزی که لازم است درباره مهاجرت کاری به ترکیه بدانید را در اختیار شما قرار دهیم تا بدون دغدغه در این مسیر قدم بردارید.

شرایط مهاجرت کاری به ترکیه!

در سال های اخیر مهاجران زیادی از سراسر جهان و به خصوص ایران به کشور ترکیه مهاجرت کرده اند. زیرا این کشور فرهنگی نزدیک به ایران دارد. بسیاری از مهاجران در سال های اخیر از طریق کار به این کشور مهاجرت کرده اند. امید می رود که در سال های آینده کشور ترکیه عضو اتحادیه اروپا شود و این موضوع یکی از مزایای مهم برای مهاجرت کاری به ترکیه محسوب می شود. نیمی از ترکیه در آسیا و نیم دیگر در اروپا واقع شده است و در اصل ترکیه پل ارتباطی بین دو قاره است.

با آگاهی از قوانین و مقرراتی که دولت ترکیه به تصویب رسانده است می توانید به سادگی مهاجرت به ترکیه از طریق کار را تجربه نمایید. ترکیه اقتصاد قابل قبولی را پایه گذاری کرده است. این کشور توانسته رتبه 20 در بین اقتصادهای بزرگ دنیا را از آن خود کند. نرخ بیکاری در کشور ترکیه 14 درصد می باشد. این آمار بسیار بالا است و همین موضوع سبب شده است تا مهاجرت کاری به ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپایی از مزیت کمتری برخوردار باشد و از سوی دیگر جستجوی کار در ترکیه قدری سخت است.

مهاجرت از طریق کار به ترکیه

انواع مجوز کار در ترکیه

همان طور که گفته شد نرخ بیکاری در این کشور بسیار بالا است و لازم است پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت از طریق کار به ترکیه با قوانین و شرایط کاری در این کشور آشنا باشید. در صورتی که نرخ بیکاری در کشور مقصد آمار پایینی را به خود اختصاص داده باشد، شانس بیشتری برای یافتن شغل مناسب و کار در آن دارید. اما در کشوری مانند ترکیه که نرخ بیکاری در آن بالا است از موقعیت های شغلی کمتری برای مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت آن برخوردار خواهید بود.

به روش های مختلفی می توان در ترکیه از طریق کار به اقامت این کشور دست پیدا کرد. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که افراد خارجی در کشور ترکیه تنها قادر خواهند بود که در برخی از مشاغل خاص به کار و فعالیت اقتصادی بپردازند. به طور کلی کشور ترکیه سه نوع مجوز کار ترکیه را در اختیار مهاجران قرار می دهد. کار با کارت فیروزه ای، کار موقت در ترکیه و کار دائمی در ترکیه جزو سه روش اصلی مجوز کاری در ترکیه به شمار می آیند.

هر یک از مهاجران بسته به شرایطی که در اختیار دارد می تواند یکی از روش های ذکر شده را برای اخذ مجوز کار ترکیه و شروع به کار در این کشور انتخاب نماید. البته لازم است پیش از هر گونه اقدام برای دریافت مجوز، متقاضیان از کارفرمایان این کشور یک پیشنهاد کاری مناسب را دریافت نمایند. از سوی دیگر لازم است فرد متقاضی مهاجرت کاری ترکیه به مقامات مسئول اثبات نماید که با درآمد حاصل از کار خویش می تواند به مدت یک ماه از پس هزینه های زندگی خود و همراهانش برآید.

مهاجرت از طریق کار به ترکیه

مجوز کارت فیروزه ای برای مهاجرت کاری به ترکیه

همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم یکی از روش های مهاجرت به ترکیه اخذ مجوز کارت فیروزه ای می باشد. برای دریافت کارت فیروزه ای لازم است فرد متقاضی مهارت لازم، تحصیلات آکادمیک و سابقه شغلی مناسبی را در اختیار داشته باشد. فرد متقاضی مهاجرت از طریق مجوز کار ترکیه که موفق به دریافت کارت فیروزه ای می شود می تواند به طور دائمی در این کشور به کار مشغول باشد. علاوه بر این افراد دارای کارت فیروزه ای از تمامی مزایای کاری ترکیه نظیر بیمه و بیمه بیکاری برخوردار می شود.

مجوز کار موقت برای مهاجرت کاری به ترکیه

یکی از مجوزهای مهم برای کار در ترکیه، کار موقت در ترکیه است. در واقع این نوع از مجوز را می توان تنها از طریق کارفرمایان و موسسات واسطه دریافت نمود. برای دریافت مجوز لازم است کارفرما به ادارات مربوطه جهت اخذ مجوز کار موقت درخواست دهد و دریافت آن توسط خود متقاضیان مهاجرت از طریق کار به ترکیه غیر ممکن است. از سوی دیگر لازم است فرد متقاضی دریافت مجوز کار موقت دارای شرایط مورد نظر باشد تا بتواند در جهت دریافت این نوع مجوز اقدام نماید.

در صورتی که کارفرما برای دریافت مجوز کار موقت اقدام نماید و با درخواست او موافقت شود، فرد متقاضی مهاجرت به ترکیه می تواند حداکثر یک سال در این کشور مشغول به کار باشد. در صورتی که پس از یک سال از کار فرد متقاضی توسط اداره مهاجرت و کارفرما رضایت وجود داشته باشد، کارفرما می تواند به ادارات مربوطه مراجعه کرد و برای دریافت مجوز هفت ساله کار موقت در این کشور اقدام نماید. این مجوز تا زمانی که فرد نزد کارفرمای مورد نظر مشغول به کار باشد اعتبار خواهد داشت و می تواند پس از پایان مدت زمان اعتبار آن مجددا برای تمدید اقدامات لازم را انجام دهد.

مهاجرت از طریق کار به ترکیه

مجوز کار دائم یا مستقل برای مهاجرت کاری به ترکیه

یکی دیگر از روش های مهاجرت کاری ترکیه دریافت مجوز کار دائم یا مستقل است. متقاضیان در صورت واجد الشرایط بودن می توانند جهت اخذ این مجوز از مقامات مسئول اقدام نمایند. برای این کار لازم است فرد حداقل پنج سال در کشور ترکیه زندگی کرده باشد و پس از آن می تواند برای اخذ مجوز کار مستقل در این کشور اقدامات لازم را به انجام برساند. البته لازم است فرد متقاضی با قوانین مهاجرتی کشور ترکیه آشنایی کامل را داشته باشد تا بتواند قدم های مثبتی در این زمینه بردارد. با کسب این مجوز فرد می تواند به طور دائم در کشور ترکیه به کار مشغول باشد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کار ترکیه

متقاضیان مهاجرت از طریق کار به ترکیه لازم است آگاهی کاملی از قوانین و مقررات کاری این کشور داشته باشند. علاوه بر این لازم است در هنگام درخواست برای ویزای ترکیه مدارکی را به همراه داشته باشید. در صورت ناقص بودن مدارک مورد نظر، درخواست فرد در اداره مهاجرت ترکیه رد خواهد شد. از این رو، توجه به تهیه درست مدارک از الزامات است.

باید به این نکته توجه داشته باشید که متقاضیان ترکیه می توانند حتی زمانی که خارج از این کشور نیز حضور دارند برای دریافت انواع مجوز کاری نیز اقدام نمایند و مدارک مربوط به آن را در اختیار ادارات مربوط در کشور ترکیه قرار دهند. سایر مدارک لازم است تا نهایتا شش روز پس از درخواست برای مجوز کار از طریق ایمیل و یا حضوری به اداره کار این کشور ارسال شود. مهم ترین مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کار ترکیه به شرح زیر است:

  • اصل و کپی پاسپورت معتبر فرد متقاضی مهاجرت کاری به ترکیه
  • گواهی عدم سو پیشینه فرد متقاضی
  • ارائه بیمه معتبر در ترکیه به اداره مهاجرت
  • ارائه ۴ قطعه عکس از مهاجر
  • اصل و کپی مجوز اداره کار و وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه
  • اجاره منزل مسکونی جهت سکونت فرد متقاضی در ترکیه از طریق کار
  • ارائه رزومه کاری قوی
  • ارائه مدرک زبان که گویای تسلط فرد به زبان انگلیسی یا ترکیه ای است
  • پرداخت هزینه های ویزا
  • ارائه قرارداد کاری بین متقاضی و کارفرما ترکیه
  • ارائه مدارک هویتی فرد متقاضی
  • اثبات تمکن مالی به گونه ای که برای دولت این کشور مسجل شود که فرد دغدغه ای از بابت تامین هزینه های زندگی در کشور ترکیه ندارد
  • ارائه مدارک تحصیلی فرد

میزان درآمد کارگران در کشور ترکیه

لازمه مهاجرت از طریق کار به ترکیه این است که از شرایط اقتصادی در این کشور اطلاعات جامعی کسب نمایید تا بتوانید با دیدی جامع تر و با اطلاعاتی دقیق در این عرصه قدم بردارید. از سوی دیگر لازم است درآمد سالانه کارگران در این کشور را مد نظر قرار دهید تا بتوانید دور نمای مناسبی را از شرایط زندگی خود در این کشور تصور کنید. تمامی این مسائل کمک می کند تا تصمیم درستی را اتخاذ نمایید تا بعد از این دچار کمترین میزان پشیمانی شده و در نهایت به اهدافی که مد نظر داشته اید دست پیدا کنید.

به طور دقیق نمی توان در خصوص حقوق کارگران در کشور ترکیه سخن به میان آورد. زیرا هر یک از کارگران بسته به زمان کاری و نوع شغلی که مشغول به کار در آن هستند ممکن است حقوق و مزایای متفاوتی را دریافت نمایند. از سوی دیگر شرایط انتخاباتی ترکیه به خصوص در ماه های اخیر باعث شده است تا حقوق کارگران با رشد تورم و کاهش ارز پول ملی در این کشور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. لازم است پیش از هر گونه اقدام از میزان حقوق خود اطلاع حاصل کنید.

حقوق پایه کارگران در کشور ترکیه توسط وزارت کار این کشور تعیین می گردد و از آنجایی که میزان این حقوق در ماه های گذشته متغیر بوده است نمی توانیم میزان دقیق آن را اعلام داریم. اما می توان با جرئت این نکته را گوشزد نمود در صورتی که از مدرک تحصیلی و سابقه کاری مناسبی برخوردار باشید می توانید با خیالی آسوده به این کشور مهاجرت کرده و از حقوق بالایی در این کشور برخوردار شوید. مشاغل مربوط به مهندسی و مدیریت در این کشور از مزایای قابل توجهی بهره مند خواهد شد.

مهاجرت از طریق کار به ترکیه

مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه

لازم است پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت از طریق کار به ترکیه مشاغل مورد نیاز این کشور را مد نظر قرار دهید. این اطلاعات به شما کمک خواهد کرد تا با دید جامع تری به انتخاب مشاغل مورد نیاز پرداخته و شانس خود را برای کسب ویزای این کشور به میزان قابل توجهی افزایش دهید. مشاغلی در کشور ترکیه وجود دارد که در عین بالا بودن نرخ بیکاری در این کشور همچنان مورد نیاز بازار کار است. در ادامه سعی داریم برخی از این مشاغل را مورد بررسی قرار دهیم. این مشاغل عبارت اند از:

  • مدیریت زنجیره ای تامین
  • استاد و مدرس آموزش زبان انگلیسی
  • مدریت فروش و بازاریابی
  • انواع مهندسی
  • مشاغل مربوط به حسابداری
  • مدیرت امور مالی، سرمایه گذاری و دارایی
  • تمامی مشاغل مربوط به آی تی و کامپیوتر اعم از نرم افزار و سخت افزار

متقاضیانی که در زمینه های بالا تخصص دارند از شانس بالاتری برای اخذ ویزای ترکیه برخوردار هستند. علاوه بر این هر گونه مدرک تحصیلی معتبر و رزومه کاری قوی می تواند احتمال قبول درخواست فرد را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. همچنین باید دقت داشته باشید که مدرک زبان انگلیسی و یا ترکیه ای یکی از الزامات مهم در اخذ ویزای کاری ترکیه می باشد.

در ترکیه تعداد زیادی از بنگاه های کاریابی وجود دارد. در ابتدا لازم است فرد متقاضی مهاجرت از طریق کار به ترکیه با این بنگاه ها در ارتباط بوده و جهت مصاحبه با آن ها اقدام نماید. علاوه بر این لازم است فرد جویای کار تمامی مدارک و رزومه های مربوط به کار خود را به این بنگاه ها ارائه دهد. در این راستا بنگاه های کاریابی با در نظر گرفتن تخصص های فرد مورد نظر جهت جستجوی کار متناسب با مدرک تحصیلی فرد اقدام می کنند.

علاوه بر این تمامی متقاضیان می توانند به سایت های کاریابی مربوط به کشور ترکیه ثبت نام کرده و شغل مورد نظر خود را از این طریق جستجو نمایند. در این روش نیز لازم است فرد رزومه و سوابق کاری خود را برای موسسات مورد نظر ارسال کرده و منتظر یافتن شغل مناسب توسط این سایت های کاریابی بماند. با اندکی پرس و جو از افراد مطلع و وکلای کاربلد و مجرب در زمینه های مهاجرت می توانید از این سایت ها اطلاع حاصل کرده و مراحل مربوط به ثبت آن ها را دنبال نمایید.

اقامت دائم ترکیه از طریق کار

در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که امکان دریافت اقامت دائم ترکیه از طریق مهاجرت کاری ترکیه برای متقاضیان مهیا شده است. برای این کار شرایط و مقرراتی وجود دارد که لازم است افراد با مشورت با وکیل مجرب و کاربلد از آن ها اطلاع حاصل نماید. برخورداری از چنین اطلاعاتی می تواند احتمال کسب موفقیت در ارائه درخواست این افراد را به میزان زیادی افزایش دهد. در واقع یک وکیل خبره با دانشی که در اختیار دارد می کوشد بهترین راه برای کسب اقامت دائم ترکیه از طریق کار را به فرد ارائه دهد.

در ابتدا باید اشاره کنیم تنها آن دسته از متقاضیان اقامت دائم ترکیه می توانند به این مقصود دست پیدا کنند که به مدت هشت سال در این کشور زندگی کرده باشند. در صورتی که فرد به مدت هشت سال زندگی در ترکیه به انواع کارها مشغول باشد می تواند جهت دریافت اقامت دائم این کشور اقدام نماید. باید در این خصوص به این موضوع نیز توجه داشته باشید که پاسپور ترکیه ای در مقایسه با پاسپورت کشورهای اروپایی و آمریکا از اعتبار کمتری برخوردار می باشد و شاید همین موضوع را بتوان یکی از معایب کسب اقامت دائم ترکیه از طریق کار در نظر گرفت.

رتبه پاسپورت کشور ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای جهان 40 می باشد. علاوه بر این می بایست بار دیگر تاکید کنیم که نرخ بیکاری در ترکیه بسیار بالا است و همین موضوع سبب می شود تا یافتن کار از سوی متقاضیان قدری دشوار به نظر برسد. افراد می توانند با در نظر گرفتن نرخ بیکاری کشورهای مختلف از میزان شانس قبول درخواست ویزای خود اطمینان حاصل نمایند. شرایط پذیرش مهاجرین کاری در ترکیه بسیار سخت تر از کشورهایی نظیر استرالیا، کانادا و آلمانی است که از نظر نرخ بیکاری در شرایط بهتری از ترکیه قرار دارند.

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

لزوم مراجعه به وکیل در مهاجرت کاری به ترکیه

تمامی کشورها قوانین و مقررات خاص را برای پذیرش مهاجران دارند. هر یک از کشورها بسته به شرایط و نیازهایی که در جامعه خود احساس می کند این قوانین را تصویب می نماید. لازم است افراد پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت به ترکیه از این قوانین اطلاع حاصل کرده و با جزئیات آن نیز آشنا باشند. زیرا هر گونه بی اطلاعی می تواند خسارت های جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد و او را از اهداف مهاجرتی که تعیین کرده است دور نماید.

کشور ترکیه نیز از این قاعده جدا نیست و قوانین خاص خود را برای قبول مهاجرتی کاری دارد. یک وکیل مهاجرتی خبره و مجرب با تمامی قوانین و مقررات آشنایی کامل دارد و می تواند فرد را در رسیدن به خواسته هایش یاری نماید. وکیل مهاجرتی می تواند اطلاعات دقیقی در خصوص شرایط زندگی در کشور ترکیه در اختیار شما قرار دهد تا شما بتوانید با دید بازتری اقدام به مهاجرت از طریق کار به ترکیه نمایید. او همچنین با شرایط شغلی و اقتصادی در کشور ترکیه آشنایی کامل دارد و می تواند راهکارهای مناسبی را در اختیار شما قرار دهد.

یک وکیل کاربلد شرایط متقاضی را مد نظر قرار می دهد تا با استناد به شرایط وی، بهترین راه برای مهاجرت را در اختیار او قرار دهد. علاوه بر این افراد برای اخذ اقامت دائم و پاسپورت ترکیه نیز نیازمند وکلای کار آزموده در زمینه های مهاجرت هستند. استفاده از یک وکیل در زمینه های مختلف مهاجرت می تواند سرعت انجام کار را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. علاوه بر این سرعت انجام کارها نیز با کمک گرفتن از وکیل افزایش پیدا می کند. گذشته از این، در صورت رد درخواست ویزا، فرد متقاضی می تواند با استفاده از تجربیات وکیل مشکلات را برطرف کرده و مجددا اقدام نماید.

مهاجرت از طریق کار به ترکیه

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم هر آن چیزی که لازم است در خصوص مهاجرت از طریق کار به ترکیه بدانید را تا آن جایی که ممکن است در اختیار شما قرار دهیم. در ابتدا شرایط کلی مهاجرت کاری به ترکیه را مورد بررسی قرار دادیم و در ادامه انواع مجوز کاری ترکیه اعم از کارت فیروزه ای، مجوز کار موقت و مجوز کار مستقل را بررسی کردیم. علاوه بر این به مهم ترین مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری ترکیه اشاره ای داشتیم و در پایان نیز مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه را مورد ارزیابی قرار دادیم و علاوه بر آن ضرورت استفاده از یک وکیل متخصص در زمینه مهاجرت را گوشزد نمودیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که تجربیات و نظرات خود در خصوص مهاجرت به ترکیه را با ما در سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

آیا از طریق اقامت کاری ترکیه می توان ویزای همراه برای اعضای خانواده دریافت کرد؟

دولت ترکیه امکانی را فراهم کرده است تا تمامی مهاجرینی که برای کار به این کشور مهاجرت کرده اند بتوانند برای همسر و فرزندانی که زیر 18 سال هستند ویزای کاری دریافت نمایند. البته در این خصوص می بایست به شرایط و قوانین آگاهی داشته باشید.

پس از چند سال کار در ترکیه می توان به اقامت دائم این کشور رسید؟

هر یک از افراد بسته به شرایطی که در اختیار دارند می توانند پس از هشت زندگی و کار در ترکیه به اقامت دائم این کشور اقدام نمایند.

کارت فیروزه ای کار در ترکیه چیست؟

در واقع کارت فیروزه ای نوعی مجوز کار در ترکیه به شمار می آید. این کارت که به افراد اجازه کار دائم در این کشور را می دهد، تنها به آن دسته از متقاضیانی اعطا می گردد که دارای تحصیلات عالی، سوابق کاری درخشان و رزومه بسیار قوی هستند.

5/5 - (2 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 18 =

دکمه بازگشت به بالا