مهاجرت

مهاجرت به ترکیه + شرایط و انواع روش مهاجرت ✈️【سال1403】⚖️

ترکیه به دلیل امتیازات ویژه ای که در اختیار دارد توانسته نام خود را به عنوان یکی از محبوب ترین کشورهای جهان در زمینه جذب مهاجر بر سر زبان ها بیندازد. هر ساله تعداد زیادی از مهاجرین از سراسر جهان و به خصوص ایران به این کشور توسعه یافته مهاجرت کرده و ادامه زندگی و اهداف خود را در آن دنبال می کنند. روش های متنوعی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد. در این مقاله سعی داریم در حد توان خود به بررسی هر یک از انواع روش های مهاجرت و کسب اقامت ترکیه پرداخته و به سوالات شما در این زمینه پاسخ بگوییم. برای اطلاعات کامل تر تا انتهای مطلب در مجله حقوقی برترین وکیل همراه ما باشید.

شرایط مهاجرت به ترکیه

کشور ترکیه هر ساله میزبان توریست ها و گردشگران متعددی از سراسر جهان است. کشور ترکیه توانسته امکانات فرهنگی، تحصیلی و شغلی بسیاری را فراهم نماید و از این نظر با کشورهای اروپایی قابل مقایسه است. در عین حال هزینه زندگی در کشور ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی به صرفه تر است. در سال های اخیر شاهد رشد روز افزون تبلیغات مهاجرت به ترکیه بوده ایم. اما برای مهاجرت به این کشور و کسب اقامت لازم است شرایطی را در اختیار داشته باشید تا درخواست شما مورد قبول قرار بگیرد.

دولت ترکیه روش های مختلفی را برای مهاجرت به این کشور تعیین نموده است. بسته به اینکه فرد متقاضی کدام روش را برای مهاجرت به ترکیه انتخاب می کند، ممکن است شرایط مهاجرت به ترکیه دیگر کاملا متفاوت باشد. اما با این وجود در روش های مختلف کسب اقامت در این کشور می توان شرایط کلی را تعیین نمود. یکی از شرایط مهم در مهاجرت به ترکیه داشتن تمکن مالی از سوی فرد مهاجر است. لازم است افراد پس از اقامت در این کشور توانایی مالی برای گذران زندگی در ترکیه را داشته باشند.

در صورتی که فرد متقاضی بتواند شغلی با درآمد مناسب در کشور ترکیه پیدا کند، دیگر نیازی به ارائه مدارک به مقامات مسئول مبنی بر تمکن مالی ندارد. یکی دیگر از شرایط مهمی که دولت ترکیه برای کسب اقامت این کشور در نظر گرفته است، ارائه مدرک زبان ترکی می باشد. در واقع افراد برای زندگی در این کشور نیاز به ارتباط با افراد دیگر جامعه دارند و تسلط به زبان ترکی از الزامات است. نداشتن سوء پیشینه قضایی یکی دیگر از شرایط مهاجرت به ترکیه است.

بیمه، ارائه پاسپورت و… از دیگر شرایطی است که دولت ترکیه برای قبول مهاجر به ارائه آن ها توجه ویژه ای دارد. در مهاجرت تحصیلی به ترکیه پس از چهار سال علم آموزی و یک سال کار در این کشور می توانید اقامت دائم دریافت کنید. برای اخذ ویزای کاری در ترکیه به جاب آفر نیازمند هستید و بعد از پنج سال اقامت دائم کسب خواهید کرد. با انجام روش های مختلف سرمایه گذاری می توانید بعد از گذشت هشت سال اقامت دائم ترکیه را اخذ کنید و در این کشور به سود قابل توجهی دست پیدا کنید.

انواع روش های مهاجرت به ترکیه

انواع روش های مهاجرت به ترکیه

دولت ترکیه همچون سایر کشورهای مهاجر پذیر در جهان، روش های مختلفی را برای مهاجرت به این کشور از نظر قانونی معرفی کرده است. هر یک از افراد لازم است در ابتدا شرایط زندگی خود را در نظر گرفته و بر اساس آن روش مناسب برای کسب اقامت در این کشور را انتخاب نماید. با انتخاب هر یک از این روش مهاجرت به ترکیه می توانید به اقامت دائم و یا تابعیت کشور ترکیه دست پیدا کنید. در ادامه روش های مختلف مهاجرت به ترکیه را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد تا اطلاعات شما در این زمینه افزایش پیدا کند.

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

هر سال تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان بین المللی با استفاده از این روش مهاجرت به ترکیه و در این کشور اقامت پیدا می کنند. به طور تقریبی در حال حاضر حدود 117 هزار دانشجوی بین المللی مشغول تحصیل در دانشگاه های ترکیه هستند. یکی از مزیت های مهم مهاجرت تحصیلی به ترکیه این است که امکان اشتغال پاره وقت برای تامین هزینه های زندگی برای دانشجویان فراهم شده است. یکی دیگر از مزیت های مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل، سهولت در کسب ویزای آن است.

امکان تحصیل به زبان های ترکی و انگلیسی برای دانشجویان فراهم شده است. از دیگر شرایط مهاجرت به ترکیه این است که فرد مهاجر می بایست از دانشگاه مورد نظر پذیرش دریافت کند. دانشجویان می توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه های ترکیه تحصیل نمایند. نمی توان زمان دقیقی را برای تحصیل در ترکیه مشخص کرد. زیرا مدت زمان تحصیل به مقطع مورد نظر و نیز رشته انتخابی از سوی دانشجو بستگی دارد.

به طور مستقیم نمی توان از طریق مهاجرت تحصیلی به اقامت دائم ترکیه دست پیدا کرد. دانشجویان پس از پایان دوره تحصیلی خود می توانند در مدت زمان کوتاهی که در اختیار دارند شغل متناسب با رشته تحصیلی خود را انتخاب نموده و از این طریق اقامت دائم ترکیه را اخذ کنند. علاوه بر این برای تمامی دانشجویان موقعیتی فراهم شده است که آن ها می توانند ویزای دانشجویی خود را بسته به شرایط در نظر گرفته شده به ویزای سرمایه گذاری، کارآفرینی و… تغییر داده و از این طریق اقامت دائم دریافت کنند.

دانشگاه های معتبری در ترکیه مشغول به فعالیت هستند. سیستم آموزشی در این کشور بر اساس استانداردهای اروپایی پایه گذاری شده است. دقت داشته باشید که شرایط اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه قدری سخت است. در واقع هر دانشگاهی آزمون مخصوص به خود را برای قبول دانشجو در اختیار دارد. همچنین دانشجویان می توانند در صورت کسب صلاحیت و شایستگی، بورسیه این کشور را دریافت نمایند.

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل

مهاجرت به ترکیه از طریق کار

یکی از شرایط لازم برای مهاجرت کاری به ترکیه داشتن تسلط نسبی به زبان ترکی است. یکی از پیش نیازهای مهم برای استخدام کارگر توسط کارفرمایان تسلط آن ها به زبان ترکی استانبولی است. همچنین لازم است کارگر از سازمان کار و رفاه اجتماعی ترکیه مجوز اخذ نموده باشد. در ابتدا لازم است کارگر به جستجوی کار و انجام مصاحبه های لازم بپردازد. پس از توافق با کارفرمای ترکیه ای، لازم است مدارک مورد نیاز از سوی کارفرماه به اداره کار ترکیه ارسال شود.

در مهاجرت به ترکیه از طریق کار به فرد اقامت موقت یک سال اعطا می گردد. در صورتی تایید کارفرما می توان این مدت را تمدید نمود. نرخ بیکاری در ترکیه 11 درصد می باشد. این در حالی است که در آلمان و اتریش شاهد نرخ بیکاری زیر 5 درصد هستیم. می توان چنین برداشت کرد که وضعیت کاری در ترکیه وضعیت چندان مناسبی ندارد. همچنین لازم است به این نکته توجه داشته باشید که به دانشجویان مقطع کارشناسی کار دانشجویی اعطا نمی گردد و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد تنها از این مزیت برخوردار خواهند بود.

مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری

امروزه تعداد زیادی از سرمایه گذاران ترکیه را به عنوان مقصد مهاجرت انتخاب می کنند. با سرمایه گذاری در کشور ترکیه می توان اقامت دائم این کشور را اخذ نمود و به سود قابل توجهی نیز دست یافت. روش های مختلفی برای مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری وجود دارد. خرید اوراق بهادار، خرید سهام شرکت های بزرگ، خرید ملک و سرمایه گذاری در بانک های معتبر ترکیه از جمله روش های قانونی برای مهاجرت به این کشور است. با یک تا دو میلیون لیر در ترکیه می توان سرمایه گذاری را آغاز کرد.

  • سرمایه گذاری در ترکیه از طریق خرید ملک:

همان طور که در بالا اشاره کردیم خرید ملک یکی از ساده ترین روش ها برای سرمایه گذاری در ترکیه و کسب اقامت این کشور است. خرید ملک در ترکیه تنها به تمکن مالی مناسب وابسته است. آن گاه می توانید بدون دردسر در این کشور اقامت کسب کنید. خرید ملک از راه آژانس های املاک امکان پذیر است. همچنین می توانید به ترکیه سفر کرده و بدون هیچ واسطه ای ملک مورد نظر خود را خریداری نمایید. وضعیت ساختمان های ترکیه از نظر استحکام و زیبایی در سطح قابل قبولی است.

در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک را دارید می بایست به آن دسته از آژانس های املاک مراجعه کرده که فعالیت آن ها قانونی باشد. تسلط به زبان ترکی استانبولی برای خرید ملک الزامی است. لازم است پس از خرید ملک در ترکیه به اداره مهاجرت این کشور مراجعه نموده و کسب اقامت کنید. ترکیه جزو معدود کشورهایی در سطح جهان است که از طریق خرید ملک اقامت اعطا می نماید. بنابراین در صورت تمکن مالی متقاضی، خرید ملک بهترین روش برای کسب اقامت ترکیه است.

  • سرمایه گذاری در ترکیه از طریق ثبت شرکت:

یکی از مرسوم تنرین روش ها برای سرمایه گذاری در کشور ترکیه، ثبت شرکت می باشد. فرد متقاضی می بایست با ثبت شرکت نسبت به استخدام پنج نیروی کار از میان شهروندان ترکیه اقدام نماید. پرداخت بیمه و مالیات شرکت نیز از شرایط مهم در اخذ اقامت ترکیه به روش سرمایه گذاری است. همچنین لازم است اطلاعات لازم در خصوص ثبت شرکت را داشته باشید. در هنگام ارائه درخواست برای ثبت شرکت لازم است در خاک ترکیه حضور داشته باشید و مدارکی نظیر گذرنامه و اساسنامه شرکت را ارائه دهید.

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

متقاضیان مهاجرت به ترکیه می توانند با یکی از شهروندان ترکیه ازدواج کرده و از این طریق به اقامت دائم ترکیه دست پیدا کنند. در صورت گذشتن سه سال از زمان ازدواج، فرد می تواند برای کسب تابعیت ترکیه نیز اقدام نمایند. دقت داشته باشید که ازدواج لازم است در کشور ترکیه انجام شود و به ثبت ادارات مربوط این کشور برسد. در صورت ازدواج صوری درخواست شما توسط دولت ترکیه رد خواهد شد. ازدواج صوری در ترکیه جرم قلمداد می شود و حبس و جریمه مالی برای فرد متخلف به همراه خواهد داشت.

لازم است متقاضیان مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه مدارک لازم برای اثبات صحت ازدواج خود را در اختیار داشته و به مقامات مسئول ارائه دهند. برای کسب تابعیت و شهروندی ترکیه نیاز به سه سال تا پنج سال زمان است. هر گونه مدرکی که بتواند صوری نبودنن ازدواج را برای دولت ترکیه به اثبات برساند می تواند در این زمینه راهگشا باشد. این مدارک می تواند شامل فیلم عروسی، ایمیل ها و مکاتبات بین زوجین، تولد فرزند و یا مواردی از این دس باشد.

مهاجرت به ترکیه از طریق تولد

کشورهای جهان معمولا برای اعطای شهروندی از قوانین خاک و خون بهره مند می شوند. در کشور ترکیه می توان از طریق قانون خون تابعیت دریافت نمود. صرف تولد در کشور ترکیه به متقاضیان تابعیت این کشور را اعطا نخواهد کرد. نوزاد در صورتی می تواند تابعیت کشور ترکیه را اخذ نماید که یکی از والدین او تبعه ترکیه ای داشته باشد. در این صورت دیگر لازم نیست به طور قطع نوزاد در خاک کشور ترکیه متولد شده باشد. همچنین اگر والدین کودک وضعیت مشخصی نداشته باشند به نوزاد تابعیت ترکی تعلق می گیرد.

در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تولد فرزند را دارید در ابتدا لازم است به روش های سرمایه گذاری، کار، خرید ملک و سایر روش هایی که در ابتدای مقاله به تشریح آن ها پرداختیم پاسپورت ترکیه ای دریافت کرده تا فرزند شما شهروند ترکیه محسوب شود. در صورتی که اقامت پدر و مادر فرزند از نوع موقت و دائم باشد به فرزند نیز همان نوع اقامت والدین اهدا می شود. لازم است پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت به این روش با افراد مطلع در این خصوص مشورت کنید.

مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی

ما در سایت برترین وکیل هیچ گونه توصیه ای برای مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی انجام نمی دهیم. زیرا این روش همواره یکی از روش های پر مخاطره محسوب می شود و عواقب ناگواری را نیز به همراه خواهد داشت. علی رغم فلاکت هایی که ممکن است فرد مهاجر به آن ها رو به رو شود، همچنان شاهد استقبال بسیاری از مردم از این روش هستیم. این روش مخصوص آن دسته از افرادی است که به دالیل عقاید مذهبی، نژادی، قومی، سیاسی و… در کشور خود امنیت جانی ندارند و تصمیم به مهاجرت می گیرند.

یکی از شرایط قبول پناهندگان در کشور ترکیه این است که می بایست در ابتدا اثبات کنند که در صورت بازگشت که کشور مبدا جان آن ها در خطر قرار خواه گرفت. شیوه جا به جایی افراد در این روش بسیار ناامن است و مجددا تاکید می کنیم که این روش به هیچ عنوان به متقاضیان توصیه نمی شود. شرایط زندگی پناهجویان در ترکیه بسیار سخت است و همچنین رفتار مناسبی با آن ها صورت نمی پذیرد. هر ساله تعداد زیادی از پناهجویان در مسیر حرکت به سمت ترکیه جان خود را از دست می دهند.

بهترین روش مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق کار در صورتی که متقاضیان بتوانند شغل مناسب با درآمد کافی را به دست آورند جزو بهترین نحوه مهاجرت به ترکیه برای مهاجرت به ترکیه لازم است در ابتدا شرایط خود را به دقت مورد بررسی قرار دهید و سپس یکی از روش های قانونی کسب اقامت در این کشور را برگزینید. روش مهاجرت کاری به ترکیه نیز مخصوص آن دسته از افرادی است که می خواهند از بدو ورود به این کشور درآمد داشته باشند. روش سرمایه گذاری نیز به تمکن مالی بالایی نیازمند است.

مزایای مهاجرت به ترکیه

اکنون که به بررسی انواع روش های مهاجرت به ترکیه و کسب اقامت و شهروندی در این کشور پرداخته ایم وقت آن رسیده است تا اندکی در مورد مهم ترین مزایای مهاجرت به این کشور سخن به میان آوریم. در ادامه قصد داریم چند مورد از این مزیت ها را تشریح نماییم:

  • آب و هوای ترکیه برای زندگی بسیار مناسب است و موقعیتی مناسبی را برای گذراندن تفریحان و آخر هفته ای شاد در این کشور فراهم کرده است.
  • اجاره بها در این کشور بسیار مقرون به صرفه است و شما می توانید بسته به تمکن مالی خود در این کشور منزل اجاره نمایید.
  • خدمات درمانی در ترکیه بسیار مناسب است و شما می توانید در صورت مهاجرت به ترکیه از سیستم بهداشتی پیشرفته این کشور بهره مند شویبد.
  • شبکه حمل و نقل در این کشور بسیار گسترده و ایده آل است و شما می توانید بدون دغدغه ادر این کشور تردد نمایید.
  • هزینه زندگی در ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی به صرفه است.
  • سیستم آموزشی ترکیه با الگو برداری از سیستم اروپایی می تواند در علم آموزی متقاضی نقش موثری داشته باشد.
  • دولت این کشور تابعیت دو گانه مهاجرین را به رسمیت شناخته است.
  • این کشور دارای مکان های تاریخی و طبیعی بسیاری است که زندگی در این کشور را دلچسب و ایده آل می کند.

لزوم مراجعه به وکیل در مهاجرت به ترکیه

تمامی کشورهای جهان قوانین و مقررات خاص خود برای پذیرش مهاجر و اعطای اقامت به آن ها دارند. این قوانین بسته به شرایط و نیازهای کشورهای مختلف تعیین می گردد. آگاهی از این قوانین و مقررات می تواند از بروز خسارت های احتمالی و شکست در پروژه مهاجرت جلوگیری به عمل آورد. از این رو، بهره مندی از دانش حقوقی یک عنصر مهم در مهاجرت به هر کشوری است. اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که قوانین مهاجرتی کشورها پیچیده و همراه با جزئیات متنوعی است.

کشور ترکیه نیز به عنوان یکی از محبوب ترین کشورهای جهان در نزد مهاجران از این قاعده مستثنی نیست. دولت ترکیه قوانین و مقرراتی تصویب کرده است که لازمه مهاجرت به این کشور، فراگیری این ضوابط و پیش نیاز ها است. پیچیدگی قوانین مهاجرتی ترکیه باعث شده است تا یافتن راه مناسب برای اقامت در این کشور قدری دشوار به نظر برسد. علاوه بر این روش های مختلفی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد که هر فرد بسته به شرایطی که در اختیار دارد می تواند بهترین روش ها را برگزیند.

استخدام بهترین وکیل مهاجرت و کسب مشاوره حقوقی از وی در زمینه کسب اقامت و شهروندی ترکیه باعث می شود تا احتمال برداشتن گام های اشتباه در دنبال کردن اهداف به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. از طرفی وکیل به دلیل تجربه ای که در این زمینه دارد می تواند بهترین راهکار متناسب با شرایطی که متقاضی در اختیار دارد را به وی ارائه دهد. علاوه بر این سرعت و دقت دستیابی به اهداف مهاجرتی به کمک یک وکیل به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین شما به کمک یک وکیل می توانید، ایرادات موجود در درخواست ویزای ترکیه را نیز برطرف کرده و مجددا اقدام نمایید.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تمامی اطلاعاتی که برای مهاجرت به ترکیه و کسب اقامت این کشور به آن نیاز دارید را در اختیار شما قرار دهیم. در ابتدا شرایطی کلی مهاجرت به این کشور را مورد بررسی قرار دادیم و در ادامه روش های مختلف کسب اقامت در این کشور را تشریح نمودیم. علاوه بر این تلاش کردیم تا مزایای مهاجرت به ترکیه را به اختصار مورد ارزیابی قرار دهیم. در پایان نیز ضرورت استفاده از وکیل در زمینه مهاجرت را گوشزد نمودیم. در پایان از شما دعوت می کنیم که نظرات و تجربیات خود در خصوص مطالبی که در مقاله به آن ها اشاره کردیم را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

بهترین روش برای مهاجرت ایرانیان به ترکیه کدام است؟

انواع روش ها برای مهاجرت ایرانیان به ترکیه (سرمایه گذاری، کار، خرید ملک، ازدواج، ثبت شرکت، تحصیل و…) امکان پذیر است. هر فرد بسته به شرایطی که در اختیار دارد می تواند از یکی از روش های ذکر شده برای کسب اقامت در این کشور اقدام نماید. در واقع روش مطلوب برای هر شخص با دیگری متفاوت خواهد بود.

آیا مهاجرت تحصیلی به ترکیه باعث اخذ اقامت دائم این کشور می شود؟

خیر! ویزای تحصیلی ترکیه اقامت موقت این کشور را به دانشجویان اعطا می کند. برای دریافت اقامت دائم ترکیه لازم است ویزای تحصیلی خود را به ویزاهای دیگر تغییر دهید.

از چه طریق می توان در ترکیه سرمایه گذاری کرد؟

می توان از طریق خرید ملک، خرید ارواق بهادار و ثبت شرکت در ترکیه سرمایه گذاری کرد و اقامت کسب نمود. هر یک از افراد بسته به تخصص و میزان سرمایه ای که در اختیار دارند می توانند یکی از روش های ذکر شده را برای سرمایه گذاری در کشور ترکیه انتخاب کنند.

5/5 - (2 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 7 =

دکمه بازگشت به بالا