نکات حقوقی

هزینه وکیل برای طلاق توافقی در سال جدید ⚖️ + مراحل

هر موضوع حقوقی یک هزینه‌ای دارد که در طلاق توافقی نیز این موضوع، مستثنی نخواهد بود. این نوع طلاق با توافق صورت گرفته میان زوجین انجام می‌شود و پس از امضای توافق‌نامه از طریق دادگاه، طلاق توافقی صورت می‌گیرد. زوجین می‌توانند برای طلاق توافقی خودشان اقدام کنند یا برای کاهش مدت زمان صرف شده در طلاق توافقی، این امر را به وکیل دادگستری ارجاع دهند. در ادامه مطلب در رابطه با طلاق توافقی و هزینه وکیل برای طلاق توافقی بیش‌تر صحبت خواهیم کرد. با ما در وب سایت برترین وکیل همراه باشید.

طلاق توافقی چیست؟

یکی از روش‌های طلاق که در سالیان گذشته نیز در بین زوجین رواج پیدا کرده، طلاق توافقی است که با توجه به حصول توافقات در رابطه به خاطر حقوق مالی و غیرمالی راهی آسان‌تر و سریع‌تر محسوب می‌شود. طلاق توافقی به معنای جدایی صلح‌آمیز و دوطرفه است که پس از طی کردن مراحل لازم، دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند.

فرق طلاق توافقی با طلاق یک‌طرفه این است که در طلاق توافقی، هر دو طرف نسبت به هزینه‌ها و موارد طلاق توافق می‌کنند ولی در طلاق یک طرفه مثلا در طلاق از طرف مرد، یکی از زوجین نسبت به جدایی مخالفت می‌کند. زوجین می‌توانند برای طلاق توافقی اقدام به گرفتن وکیل کنند که هزینه وکیل برای طلاق توافقی به عواملی بستگی دارد که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت. طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟ یکی از موضوعات مهمی است که می تواند سوال بسیاری از زوجین باشد.

طلاق توافقی چیست

مراحل طلاق توافقی

با توجه به اینکه هزینه وکیل برای طلاق توافقی به مراحل طلاق نیز بستگی دارد، در این بخش به این مراحل می‌پردازیم. زوجین برای صدور گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه باید مراحلی را طی کنند که این مراحل عبارتند از :

  1. شرکت در جلسات مشاوره خانواده

برای اینکه آمار طلاق کاهش پیدا کند و زوجین امیدی به ادامه زندگی خود داشته باشند، زوجین توسط قاضی به مراکز مشاوره خانواده فرستاده می‌شوند که تحت پوشش بهزیستی هستند. اخذ نوبت مشاوره از طریق سامانه تصمیم توسط زوجین صورت خواهد گرفت.

  • ثبت دادخواست

برای ثبت دادخواست، یکی از زوجین باید به دفتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کند و نسبت به ثبت دادخواست خطاب به دادگاه خانواده یا دادگاه عمومی اقدام نماید.

  • شرکت در جلسات دادگاه

پس از ثبت دادخواست، نوبت رسیدگی تعیین می‌شود و زن و مرد باید با شرکت در جلسات دادرسی، منتظر تصمیم قاضی بمانند تا با بررسی تمام جوانب، اقدام به صدور رای طلاق یا گواهی عدم امکان سازش کند.

  • تنظیم صورتجلسه توافق

برای صدور رای طلاق توافقی، یک صورتجلسه باید تقدیم به دادگاه شود که تمام مسائل مالی و غیرمالی مخصوصا مهریه و حضانت فرزندان در آن اتخاذ می‌شود. اگر در رابطه با هر کدام از مسائل موردنظر، توافقی صورت نگیرد، طلاق از حالت توافقی خارج می‌گردد.

  • اخذ گواهی عدم بارداری

در این مرحله، زن توسط قاضی به آزمایشگاه‌های معتمد پزشکی قانونی ارجاع داده می‌شود تا برای آزمایش بارداری و صدور گواهی عدم بارداری مشخص گردد که باردار نیست. البته لازم به ذکر است که برخی از مجتمع‌های قضایی، واحد آزمایشگاه دارد و بدین صورت در صرف وقت نیز صرفه‌جویی می‌شود.

  • اخذ گواهی بکارت در صورت باکره بودن همسر

اگر  طلاق در دوران عقد صورت گیرد یا یکی از طرفین مدعی عدم نزدیکی و بکارت زوجه باشد، شخص قاضی، زوجه را برای معاینه و صدور گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق به پزشکی قانونی می‌فرستد.

  • صدور گواهی عدم امکان سازش

قاضی پس از طی شدن مراحل ذکر شده، گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند و این گواهی همان رای طلاق است. زوجین باید با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش، نسبت به مراجعه به دفترخانه رسمی طلاق اقدام کنند.

  • حضور در دفترخانه رسمی طلاق

با مراجعه زوجین به دفترخانه رسمی طلاق، صیغه طلاق جاری می‌شود و با صدور طلاقنامه، مهر طلاق در شناسنامه آن‌ها درج می‌شود. این نکته نیز حائز اهمیت است که گواهی عدم امکان سازش تنها 3 ماه معتبر است و طرفین باید ظرف مدت 3 ماه با حضور در دفترخانه نسبت به طلاق اقدام کنند.

هزینه های طلاق توافقی

هزینه های طلاق توافقی

زوجین برای طلاق توافقی باید هزینه دادخواست طلاق را پرداخت کنند و در کنار آن هزینه مشاوره دادگاه، محضر و دفترخانه نیز به منظور اجرای صیغه طلاق باید پرداخت شود. لازم به ذکر است که هزینه‌های موارد ذکر شده برحسب دفترخانه یا محضر متفاوت خواهد بود. اگر زن یا مرد برای درخواست طلاق توافقی، وکیل داشته باشند، باید هزینه وکیل برای طلاق توافقی نیز به هزینه های طلاق توافقی اضافه شود.

به طور کلی برخی از هزینه‌هایی که برای طلاق توافقی باید بپردازید عبارتند از :

  • مبلغی برای مشاوره‌های اجباری پیش از طلاق.
  • هزینه دادرسی پرونده طلاق توافقی.
  • هزینه مشاوره ارجاع شده از سمت دادگاه.
  • هزینه ثبت طلاق توافقی در محضر.
  • هزینه حق‌الوکاله یا هزینه وکیل طلاق توافقی

هنگامی که طلاق از نوع توافقی باشد، بدین صورت است که هر دو طرف رابطه متقاضی طلاق هستند و هزینه طلاق نیز برعهده هر دو آن‌ها خواهد بود. البته هر کدام از زوجین (چه زن چه مرد) در صورت تمایل می‌تواند دادخواست بدهد که هزینه دادرسی را برعهده گیرد.

هزینه طلاق توافقی بدون گرفتن وکیل

هزینه طلاق توافقی بدون گرفتن وکیل

قبل از پرداختن به هزینه وکیل برای طلاق توافقی به هزینه‌های طلاق توافقی بدون گرفتن وکیل می‌پردازیم. برای هر دادخواستی که در دادگاه ارائه می‌شود، باید هزینه دادرسی پرداخت کرد و با توجه به اینکه دادخواست‌ها از طریق دفاتر الکترونیکی ثبت می‌شوند، این دفاتر نیز که بخش خصوصی به شمار می‌روند، دریافت می‌کنند. دادخواست‌ها و خواسته‌های آن بر اساس هزینه دادرسی به دو بخش مالی و غیرمالی تقسیم می‌شوند و طلاق توافقی نیز جزو خواسته غیرمالی محسوب می‌گردد.

بعد از ثبت دادخواست طلاق، هزینه دیگری غیر از مشاوره دادگاه یا هزینه داوری وجود ندارد و هزینه داوری نیز تنها در صورتی که طلاق یک طرفه به طلاق توافقی تبدیل شود که آن هم در صورت استفاده از داوران مستقر در دادگاه محاسبه می‌شود. با تصویب قانون حمایت از خانواده جدید، داوری از طلاق توافقی حذف شد و مشاوره اجباری جای آن را گرفت. مشاوره دادگاه از زوجین هزینه‌ای را دریافت می‌کند که این هزینه در نقاط مختلف دادگاه و مجتمعات قضایی هر شهر متفاوت خواهد بود.

هزینه وکیل در طلاق توافقی

هزینه وکیل در طلاق توافقی

در صورتی که هر کدام از طرفین طلاق توافقی، قصد نداشته باشند که مراحل اداری طلاق توافقی را بگذرانند، برای پیشبرد سریع‌تر روند طلاق، می‌توانند وکیل طلاق توافقی بگیرند تا به جای ایشان در مراحل طلاق حضور داشته باشد. بدین منظور باید در سامانه ثنای مربوط به قوه قضائیه، ثبت نام کنید و از این طریق، قرارداد الکترونیک وکالت را امضا نمائید.

با طی شدن مراحل توافقی نیازی به حضور شما در هیچ کدام از مراحل نخواهد بود و پس از آن دادنامه طلاق توافقی به زوجین داده می‌شود تا در دفتر طلاق به ثبت برسد. البته در صورت تمایل وکیل طلاق توافقی می‌تواند به جای شما در دفتر طلاق حضور پیدا کند.

هزینه طلاق توافقی در صورت وجود وکیل ممکن است برای شما پیچیدگی‌هایی داشته باشد که بدین منظور می‌توانید با کارشناسان تخصصی ما ارتباط برقرار کنید. هزینه وکیل برای طلاق توافقی شامل بخشی از هزینه‌ها و حق‌الوکاله است که بخش ثابت آن مربوط به هزینه‌های پرداختی مربوط به امور اداری خواهد بود.

لازم به ذکر است که هزینه وکیل برای طلاق توافقی بسته به نوع دادخواست‌های ثبتی پرونده، تجربه وکیل پایه یک دادگستری و مدت زمان انجام امور، متفاوت خواهد بود. اگر طلاق توافقی از جانب زن باشد، با توجه به سختی‌ها و پیچیدگی‌های فراوانی که دارد، هزینه حق‌الوکاله بیش‌تر می‌شود. بدین منظور اگر زوجه در خصوص دریافت مهریه در طلاق خود مشکل داشته باشد، می‌تواند به بهترین وکیل مهریه در تهران مراجعه کند. هزینه وکیل برای اجرای مهریه باتوجه به شرایط و قوانین آن محاسبه خواهد شد.

حق‌الوکاله در طلاق توافقی بر طبق آئین نامه تعرفه حق‌الوکاله وکلای دادگستری، بر اساس توافق بین وکیل و موکل محاسبه می‌شود و به خاطر همین است که هر وکیلی ممکن است قیمت متفاوتی را به شما ارائه دهد. لازم به ذکر است که با توجه به سهمیه‌بندی ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق، این امر، قیمت حق الوکاله را توسط دفتر طلاق افزایش داده است.

برای طلاق توافقی به چند وکیل نیاز است

کلام آخر

همانطور که خواندید، طلاق توافقی یکی از انواع طلاق در کشور بوده که در سالیان اخیر بسیار رواج پیدا کرده است. برای طلاق توافقی باید مراحلی را طی کنید که در نهایت، گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه خانواده صادر می‌شود. زوجین برای پیشبرد سریع‌تر و راحت‌تر طلاق می‌توانند برای خود وکیل بگیرند و در این صورت هزینه وکیل برای طلاق توافقی نیز بر هزینه‌های طلاق اضافه می‌شود. هزینه وکیل برای طلاق توافقی براساس قانون، بین وکیل و موکل معین می‌شود و به همین دلیل هر وکیلی ممکن است قیمت‌های متفاوتی را به شما پیشنهاد دهد.

برای طلاق توافقی به چند وکیل نیاز است؟

هر کدام از زوجین نیاز به یک وکیل دارند و بدین منظور یک وکیل برای آقا و یک وکیل برای خانوم در نظر گرفته می شود.

مهریه در طلاق توافقی به چه صورت است؟

مهریه در این نوع طلاق بستگی به توافق مرد و زن دارد و بدین صورت است که زن می‌تواند مهریه را کاملا ببخشد یا کامل آن را دریافت کند و یا همچنین تنها بخشی از مهریه را دریافت کند.

پرداخت هزینه‌ها در طلاق توافقی بر عهده کیست؟

در این نوع طلاق، پرداخت هزینه‌ها بر عهده هر دو نفر است و همچنین با تواق طرفین، یک نفر می‌تواند پرداخت کل هزینه‌ها را بر عهده گیرد.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 10 =

دکمه بازگشت به بالا