مهاجرت از طریق کار به استرالیا + مدارک لازم ✈️【سال1403】⚖️
کشور استرالیا به خصوص در سال های اخیر توانسته نام خود را به عنوان یکی از مطرح ترین کشورها برای مهاجرت در نزد ایرانیان مطرح کند. ثبات اقتصادی فوق العاده و منابع طبیعی نامحدود در کشور استرالیا باعث شده است تا کارشناسان و متخصصان زیادی از سراسر کشور برای مهاجرت به این کشور ابراز تمایل کنند. دولت استرالیا روش های قانونی و بسیاری را برای مهاجرت از طریق کار به استرالیا اعلام کرده است که واجدین شرایط می توانند با کسب اطلاع از آن ها قدم بزرگی را برای دنبال کردن اهداف خود بردارند. در صورتی که قصد دریافت ویزای کاری استرالیا را دارید و به دنبال اطلاعات کاملی در این زمینه هستید تا پایان مقاله در مجله حقوقی برترین وکیل با ما همراه باشید.
شرایط مهاجرت به استرالیا از طریق کار در سال 2023
با همه گیری ویروس کرونا در سال 2020 دولت استرالیا نیز همانند سایر کشورهای دنیا، مرزهای خود را به روی مهاجرین بست. اقتصاد استرالیا از جنبه های مختلفی وابسته به مهاجرین است. از این رو، با کاهش صدور ویزا و پذیرش مهاجر در این کشور، اقتصاد استرالیا نیز با چالش هایی رو به رو شده است. امروزه با پایان همه گیری کرونا، استرالیا با کاهش نیروی کار متخصص در حوزه های مختلف رو به رو شده است. از این رو، دولت استرالیا اعلام کرده است که در سال های آینده حجم نیروی کار مختصص خارجی را افزایش خواهد داد.
می توان گفت که در حال حاضر یکی از بهترین روش ها برای مهاجرت به استرالیا، اقدام از طریق تحصیل و کار است؛ زیرا دولت استرالیا قصد دارد تعداد زیادی از مهاجرین متخصص در زمینه های مختلف را به عنوان نیروی کار وارد مشاغل مختلف در این کشور کند. به جرئت می توان گفت که در حال حاضر متقاضیان شانس بالایی برای دریافت ویزای تحصیلی و ویزای کاری برای مهاجرت به استرالیا دارند. البته پذیرش نیروهای با کیفیت در دستور کار است و خبره بودن در زمینه کاری حائز اهمیت خواهد بود.
همچنین این امکان فراهم شده است تا افراد از طریق تحصیل در استرالیا وارد بازار کار این کشور شوند. در واقع متقاضیان می توانند در سال های آینده با آسودگی خیال و با رعایت اصول قانونی برای مهاجرت از طریق کار به استرالیا اقدام کرده و از مزایای ویژه ای که دولت استرالیا برای مهاجرین کاری در نظر گرفته است بهره مند شوند؛ اما باید به این نکته نیز دقت داشته باشید که هر گونه اقدام اشتباه در این زمینه می تواند عواقب ناگواری را برای فرد به همراه داشته باشد و آینده او را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
انواع روش مهاجرت به استرالیا از طریق کار
روش های مختلفی برای دریافت ویزای کاری استرالیا وجود دارد که هر یک از افراد بسته به شرایطی که در اختیار دارند می توانند یکی از راه های معرفی شده را انتخاب نمایند. برای دریافت انواع ویزای کاری لازم است اطلاعات کاملی در خصوص شرایط اخذ آن ها کسب کرده و سپس برای دریافت آن اقدام نمایید. هر گونه انتخاب نادرست در شیوه مهاجرتی ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به فرد تحمیل نماید. در ادامه این مطلب سعی داریم به مهم ترین روش های مهاجرت به استرالیا از طریق کار اشاره نماییم:
- مهاجرت به استرالیا از طریق نیروی کار برگزیده کارفرما
این روش از دریافت ویزای کاری مخصوص آن دسته از کارگران و کارشناسان ماهری است که توسط کارفرمای استرالیایی برای کار در این کشور برگزیده می شوند. دقت داشته باشید که متقاضیان با دریافت ویزا به این روش می توانند به اقامت دائم استرالیا دست پیدا کرده و از مزایای ویژه بهره مند گردند. دریافت این ویزا به سه طریق ممکن است. مسیر مستقیم، مسیر توافق نامه کاری و مسیر تغییر اقامت موقت از جمله مهم ترین این روش ها هستند که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.
روش مستقیم یا دایرکت اینتری: در این روش از مهاجرت به استرالیا از طریق کار لازم است فرد متقاضی از کارفرمای استرالیایی خود پیشنهاد شغلی دریافت نماید. نیاز است که فرد حداقل در ده سال اخیر، سه سال سابقه کار در شغل مرتبط داشته باشد. همچنین مدرک زبان انگلیسی از شرایط مهم دریافت این نوع از اقامت است. با دریافت ویزای استرالیا به این روش می توانید اقامت این کشور را برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود اخذ نمایید و در کنار خانواده خود یک زندگی متفاوت را تجربه نمایید.
فرد متقاضی برای دریافت ویزا به روش دایرکت اینتری می تواند پس از پنج سال کار در استرالیا برای دریافت شهروندی این کشور اقدام نماید و به نوعی تابعیت استرالیا را در مدت کوتاهی اخذ نماید. در این روش از دریافت ویزای کاری استرالیا محدودیت سنی وجود دارد. تنها افراد زیر 45 سال می توانند از روش برای دریافت اقامت استرالیا و شهروندی اقدام نمایند. همچنین دولت استرالیا امکانی را برای متقاضیان فراهم کرده است که از بیمه درمانی این کشور در سال های فعالیت خود بهره مند شوند.
مسیر توافق نامه یا قرارداد کاری: یکی دیگر از روش های مهاجرت از طریق کار به استرالیا و دریافت ویزای این کشور، مسیر قرارداد کاری با کارفرمای مورد نظر است. تمامی شرایط مسیر قرارداد کاری به مانند روش دایرکت اینتری است. در واقع افراد در این روش از مهاجرت می توانند پس از پنج سال برای کسب شهروندی استرالیا اقدام نمایند. همچنین امکان دریافت بیمه درمانی برای تمامی اعضای خانواده مهیا است. علاوه بر این فرد متقاضی لازم است حداقل 45 سال سن داشته باشد و تسلط او بر زبان انگلیسی نیز بالا باشد.
مسیر تغییر اقامت موقت: این روش از دریافت ویزای استرالیا مخصوص آن دسته از متقاضیان است که پیش از این توانسته اند با دریافت ویزاهای 457 و یا TSS به مدت سه سال در این کشور مشغول به کار باشند. دولت استرالیا امکانی را فراهم کرده است که این افراد نیز قادر باشند با دریافت پیشنهاد کاری نوع ویزای خود را تغییر دهند. در این روش نیز می بایست متقاضیان شرایط تعیین شده از سوی اداره مهاجرت کار استرالیا را دارا بوده و برای دریافت ویزای جدید و کسب شهروندی اقدام نمایند.
- مهاجرت به استرالیا از طریق طرح حمایت مالی منطقه ای
در این روش لازم است فرد متقاضی پیشنهاد کاری مناسبی را از کارفرمایی استرالیایی که در یکی از مناطق کم جمعیت این کشور مشغول به کار است، دریافت نماید. مسیر دایرکت اینتری برای این نوع از ویزا بنا به اعلام اداره مهاجرت استرالیا بسته شده است و افراد نمی توانند به این روش برای کسب اقامت در استرالیا اقدام نمایند؛ اما همچنان امکان تغییر ویزای موقت برای آن دسته از متقاضیان که دارای سه سال سابقه کار در مناطق مختلف استرالیا هستند، در صورت واجد الشرایط بودن فراهم است
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای نیروی ماهر مستقل
ویزای ساب کلاس 189 را می توان یکی از مرسوم ترین راه ها برای مهاجرت به استرالیا به شمار آورد. متقاضیان می توانند با دریافت این ویزا اقامت کشور استرالیا را اخذ نمایند. همچنین مهاجرین می توانند با پنج سال سابقه کاری در استرالیا به این روش برای دریافت شهروندی و تابعیت استرالیایی نیز اقدام نمایند. حداقل امتیار لازم برای دریافت این ویزا 65 است. در این روش لازم است فرد علاوه بر دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرمای استرالیایی، می بایست بیوگرافی مناسبی از خود را نیز برای دریافت ویزا به اداره مهاجرت ارائه دهد.
دولت استرالیا امکانی را فراهم کرده است که افراد متقاضی برای کار در استرالیا به این روش قادر باشند اعضای خانواده خود را نیز به همراه داشته باشند و برای آن ها ویزا دریافت کنند. باید دقت داشته باشید که برای دریافت ویزای ساب کلاس 189 استرالیا می بایست شغل شما در زیر گروه MLTSS قرار گرفته باشد. همچنین لازم به ذکر است که برای اخذ این نوع ویزا لازم به پرداخت مبلغی به اداره مهاجرت استرالیا است. علاوه بر این باید شرایط مورد نظر را نیز در اختیار داشته باشید.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای نیروی ماهر منتخب
ویزای نیروی ماهر منتخب که از آن به عنوان ویزای ساب کلاس 190 نیز یاد می شود، یکی از مرسوم ترین و رایج ترین روش ها برای مهاجرت از طریق کار به استرالیا است. شرایط دریافت ویزای ساب کلاس 190 به مانند ویزای ساب کلاس 180 استرالیا است؛ اما تفاوتی که در این میان وجود دارد این است که متقاضیان این روش باید از طرف یک اسپانسر ایالتی دعوت نامه ای رسمی دریافت کرده باشند. با دریافت این دعوت نامه پنج امتیاز به فرد متقاضی افزوده می شود.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای موقت مهارت آموزی
ویزای موقت مهارت آموزی با نام ساب کلاس 407 در میان متقاضیان مشهور است. با دریافت این ویزا، متقاضیان می توانند به مدت دو سال در استرالیا اقامت داشته و مهارت های لازم برای کار در این کشور را فرا بگیرند. برای درخواست این نوع از ویزا، متقاضیان باید از سوی یک فرد حقوقی و یا یک شرکت دولتی معتبر تحت آموزش های لازم قرار بگیرند. پس از پایان دوره مهارت آموزی که در کشور استرالیا برگزار می شود، افراد می توانند ویزای موقت خود را به دائم تبدیل نمایند.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای موقت کمبود نیروی ماهر
ویزای کمبود نیروی ماهر با عنوان ساب کلاس 482 نیز شناخته می شود. دولت استرالیا در مناطقی که با کمبود نیروی ماهر مواجه است، این نوع از ویزا را برای متقاضیان صادر می کند. در این روش افراد باید مهارت های درخواست شده از سوی شغل های مورد نظر را در اختیار داشته و پس از پذیرفته شدن اقامت دو ساله استرالیا را اخذ نمایند. این مشاغل می بایست در دسته های MTLSS و یا ROL قرار داشته باشند تا درخواست ویزای آن ها مورد قبول اداره مهاجرت استرالیا قرار بگیرد.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای موقت فارغ التحصیلی
یکی دیگر از روش های مهاجرت از طریق کار به استرالیا، دریافت ویزای فارغ التحصیلی یا ساب کلاس 485 استرالیا است. در صورتی که در یکی از رشته های مورد نظر دولت استرالیا فارغ التحصیل شده باشید می توانید با دریافت ویزای ساب کلاس 486 به مدت 18 ماه اقامت موقت استرالیا را اخذ نمایند. دقت داشته باشید که در این نوع از ویزا محدودیت سنی وجود دارد. برای درخواست اقامت موقت استرالیا به این روش می بایست حداقل سنی معادل 50 سال داشته باشید تا ویزای شما از سوی اداره مهاجرت صادر شود.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای موقت نیروی کار ماهر منطقه ای
ویزای موقت نیروی کار ماهر منطقه ای که از آن به عنوان ساب کلاس 489 نیز یاد می شود یکی دیگر از روش های مناسب برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار است. در صورتی که نیروی کار ماهر محسوب می شوید و قصد دارید در یکی از مناطق کم جمعیت استرالیا مشغول به کار شوید می توانید با دریافت این ویزا به استرالیا مهاجرت نمایید. با دریافت این ویزا در ابتدا به شما اقامتی موقت به مدت چهار سال اعطا می گردد؛ اما در صورت واجد الشرایط بودن می توانید برای اقامت دائم استرالیا نیز اقدام نمایید.
افرادی که در خارج از استرالیا حضور دارند نمی توانند از این روش برای مهاجرت به استرالیا اقدام نمایند؛ زیرا مسیر مستقیم دریافت این نوع از ویزا بسته است. تنها افرادی که در استرالیا مشغول به تحصیل و یا کار هستند می توانند برای دریافت ویزای ساب کلاس 489 اقدام کنند؛ بنابراین اگر در ایران زندگی می کنید و قصد مهاجرت از طریق کار به استرالیا را دارید، نمی توانید از این روش کسب اقامت کرده و اهداف مهاجرتی خود را دنبال نمایید.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای موقت نیروی کار منطقه ای
ویزای موقت نیروی کار منطقه ای که از آن با عنوان ساب کلاس 491 نیز یاد منی شود یکی دیگر از روش های قانونی برای مهاجرت به استرالیا است. متقاضیان منتخب توسط سازمان های دولتی استرالیا، منطقه ای و یا افراد حقوقی در مناطق انتخاب شده و کم جمعیت استرالیا می توانند با این روش برای دریافت ویزای ساب کلاس 491 اقدام نمایند. تنها افرادی که شغل آن ها در دسته MTLSS و STSOL قرار گرفته است می توانند برای دریافت این نوع ویزا اقدام کرده و به اقامت استرالیا برسند.
امتیاز مورد نظر برای پذیرفته شدن درخواست ویزای ساب کلاس 491 حداقل می بایست 65 باشد. در صورت دریافت این ویزا، فرد متقاضی می بایست مدت پنج سال در منطقه کم جعیت مورد نظر به طور تمام وقت زندگی و کار نماید. در صورت اتمام مدت پنج ساله اقامت در استرالیا، متقاضیان می توانند برای دریافت اقامت دائم استرالیا پیش قدم شوند. در صورت واجد الشرایط بودن فرد متقاضی می تواند ساب کلاس خود را تغییر داده و اقامت دائم استرالیا را اخذ نماید.
- مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای موقت نیروی کار ماهر حمایت شده منطقه ای
این روش از مهاجرت به استرالیا از طریق کار با عنوان ویزای ساب کلاس 494 شناخته می شود. کارفرمایانی از مناطق کم جمعیت استرالیا که کمبود نیروی کار ماهر در حیطه شغلی خود دارند می توانند به عنوان اسپانسر مالی افراد خارجی وارد عمل شوند؛ بنابراین اگر قصد مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای ساب کلاس 494 را دارید می بایست در ابتدا اسپانسر مالی مورد نظر خود را جستجو نمایید. همچنین افراد متقاضی برای دریافت این نوع از ویزا می بایست حداقل امتیازات لازم را اخذ نمایند.
ویزای ساب کلاس 494 امکان اقامت موقت پنج ساله را برای متقاضیان فراهم می کند؛ اما مهاجرین می توانند پس از طی شدن مدت چهار سال از اقامت خود برای دریافت اقامت دائم استرالیا اقدام کنند. علاوه بر این شغل مد نظر متقاضیان می بایست در گروه های شغلی ROL و یا MTLSS قرار بگیرد. همچنین دقت داشته باشید که در این روش از مهاجرت به استرالیا لازم است فرد متقاضی تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشد تا درخواست او برای اخذ ویزا مورد قبول اداره مهاجرت قرار بگیرد.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار
بسته به اینکه از کدام یک از روش های مختلف برای دریافت ویزای کاری استرالیا جهت مهاجرت به این کشور استفاده می کنید، ممکن است مدارک مورد نیاز شما متغیر باشد؛ اما به طور کلی برای تمامی روش های ذکر شده در بالا لازم است یک سری از مدارک را در اختیار داشته باشید تا پرونده شما تکمیل و آماده ارسال باشد. در ادامه سعی داریم مهم ترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از طریق کار به استرالیا را شرح دهیم:
- پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
- 2 یا 3 قطعه عکس
- مدرک زبان برای اثبات دانش زبان انگلیسی با نمره مقبول
- گواهی سوء پیشینه
- ارائه پیشنهاد شغلی از سمت کارفرما
- ارائه مدارک و سوابق تحصیلی، شغلی و…
- ارائه تمکن مالی لازم برای درخواست ویزای کار استرالیا
- گواهی نسبیت افراد خانواده به عنوان همراه
- تهیه بیمه سفر و سلامتی
- پر کردن فرمهای مربوط به درخواست سابکلس ویزای کاری مد نظر برای تحویل به سفارت
- ارائه CV
ضرورت مراجعه به وکیل در مهاجرت به استرالیا از طریق کار
تمامی کشورهای جهان قوانین مهاجرتی خاص خود را دارند. این قوانین بر اساس نیازها و شرایطی که کشورهای مقصد در اختیار دارند توسط دولت مستقر در آن ها تعیین می شود. برای مهاجرت موفق به هر یک از این کشورها لازم است اطلاعات کاملی از قوانین و مقررات هر یک از آن ها داشته باشید و همواره جزئیات را مد نظر قرار دهید. هر گونه عدم اطلاع از قوانین و مقررات و بی بهره بودن از دانش حقوقی ممکن است با خسارات جبران ناپذیری رو به رو شوید که عواقب ناگواری را به همراه خواهد داشت.
کشور استرالیا نیز از این مقوله جدا نیست. امروزه دولت استرالیا روش های قانونی بسیاری را برای مهاجرت به این کشور معرفی کرده است که هر یک از آن ها دارای شرایط خاص خود است. برای مهاجرت به استرالیا از طریق کار نیز لازم است قوانین استرالیا در این زمینه را به دقت مورد مطالعه قرار دهید؛ زیرا مهاجرت کاری به استرالیا جزو پیچجیده ترین راه ها برای کسب اقامت این کشور است؛ بنابراین احتمال رد شدن درخواست شما برای دریافت ویزای کاری بسیار محتمل به نظر می رسد.
یک وکیل مهاجرتی معتبر و مجرب با دانش حقوقی بالایی که در اختیار دارد قادر است شرایط موکل خود را به طور کامل مورد مطالعه قرار دهد و بهترین روش را به او پیشنهاد کند. در این شرایط است که احتمال پیروزی فرد در پرونده مهاجرتی ارسال شده به اداره مهاجرت استرالیا افزایش پیدا می کند. همچنین به کمک یک وکیل خبره در زمینه مهاجرت از طریق کار به استرالیا قادر خواهید بود دقت و سرعت ارسال درخواست خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده و قدم های مثبتی برای رسیدن به اهداف تعیین شده بردارید.
کلام آخر
از اینکه صبوری به خرج دادید و تا پایان مقاله در کنار ما ماندید از شما متشکریم! در این مقاله سعی کردیم هر آن چیزی که لازم است درباره مهاجرت از طریق کار به استرالیا بدانید را به اختصار در اختیار شما قرار دهیم. در ابتدا تلاش کردیم تا شرایط مهاجرت کاری به استرالیا در سال 2023 را مورد ارزیابی قرار دهیم تا افراد بتوانند با در نظر گرفتن جوانب مختلف، تصمیم خود برای درخواست ویزا را عملی کنند. در ادامه تلاش کردیم تا روش های مختلف برای مهاجرت به این کشور را تشریح نماییم. علاوه بر این مهم ترین مدارک مورد نیاز برای کسب اقامت از طریق ویزای کار را مورد بررسی قرار دهیم. در پایان نیز ضرورت استفاده از یک وکیل مهاجرتی خبره برای رسیدگی به امور را گوشزد نمودیم. اکنون که به پایان مقاله رسیده ایم از شما دعوت می کنیم که اگر نظر یا تجربه ای در خصوص موارد ذکر شده در مطلب بالا دارید، آن را با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.
با حداقل یک سال سابقه کار در دو سال گذشته می توانید برای دریافت ویزای استرالیا اقدام نمایید؛ اما امتیازات لازم در این بخش را دریافت نخواهید کرد و شانس شما برای مهاجرت کاری به استرالیا کاهش می یابد.
بله! همسر و فرزندان فرد مهاجر کاری استرالیا می توانند او را در این سفر همراهی کرده و کسب اقامت نمایند.
بله! نمره آیلتس فرد متقاضی می بایست حداقل 6 باشد. همچنین لازم است همسر فرد متقاضی نیز در مهارت های مختلف آیلتس حداقل نمره 4.5 اخذ نماید.