مهاجرت

مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه + اخذ تابعیت ✈️【سال1403】⚖️

امروزه ترکیه به دلیل بهره مندی از ویژگی های خاص تبدیل به یکی از محبوب ترین مقاصد برای مهاجران شده است. روش های مختلفی برای کسب اقامت ترکیه وجود دارد که هر یک از افراد بسته به شرایطی که در اختیار دارد می تواند یکی از آن ها را برای دریافت ویزا انتخاب کرده و اقدام نماید. هر ساله تعداد زیادی از مهاجران از طریق ازدواج به ترکیه مهاجرت کرده و اقامت و تابعیت این کشور را اخذ می نمایند. برای این کار لازم است اطلاعات دقیقی در این خصوص داشته باشید تا بتوانید مهاجرتی بی دردسر را تجربه نمایید. در این مقاله هر آن چیزی که لازم است درباره مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه بدانید را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

برای مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه لازم است اطلاعات جامعی در خصوص قوانین این کشور داشته باشید. در ابتدا باید این نکته را مد نظر قرار دهید که طبق قوانین مصوب کشور ترکیه، امکان ازدواج افراد خارجی با تبعه ترکیه وجود دارد. علاوه بر این دو فرد خارجی با ملیت های متفاوت نیز می توانند ازدواج خود را در کشور ترکیه به ثبت برسانند.البته لازم است ازدواج این افراد در کنسولگری کشور خودشان انجام شده و در نهایت توسط مقامات ترکیه به ثبت برسد تا بتوانند برای دریافت اقامت و تابعیت ترکیه اقدام نمایند.

کلیه ازدواج هایی که در خاک ترکیه به انجام می رسد (خواه یک طرف ازدواج شهروند ترکیه ای باشد، خواه دو نفر ملیت های غیر ترکیه ای داشته باشند) شامل قوانین و مقررات مدنی ترکیه می شود. در صورتی دولت ترکیه به ثبت و انجام ازدواج های مربوطه رضایت پیدا می کند که متقاضیان بتوانند مجوز ازدواج خود را از کشورهای مبدا کسب نموده و به مقامات مربوطه در کشور مقصد ارائه دهند. در غیر این صورت درخواست متقاضیان برای ازدواج در این کشور رد خواهد شد.

اخذ تابعیت ترکیه از طریق ازدواج به چه صورت است؟

یکی از روش های مرسوم و البته ساده برای دریافت تابعیت کشور ترکیه ازدواج می باشد. دولت ترکیه نیز مانند دولت سایر کشورهای جهان قوانین و مقررات خاصی را برای دریافت تابعیت در نظر گرفته است. لازم است فرد متقاضی دریافت تابعیت یا شهروندی ترکیه به این قوانین احاطه کامل داشته باشد؛ زیرا ترکیه به اجرای این قوانین اهمیت خاصی می دهد و بی توجهی به آن می تواند درخواست فرد را با مشکل رو به رو کند و فرد به این شکل از مهم ترین اهدافی که تعیین کرده است باز بماند.

برای مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه می بایست فرد خارجی درخواست خود برای ازدواج با فردی که تابعیت ترکیه را دارد به اداره مهاجرت این کشور ارسال نماید. دولت ترکیه توجه خاصی به هدفمند بودن ازدواج دارد. در واقع می بایست هدف فرد از ازدواج با یک شهروند ترکیه ای، تشکیل خانواده باشد. هر گونه ازدواج صوری با یک شهروند ترکیه ای می تواند عواقب ناگواری را برای متقاضی به همراه داشته باشد و او را از تابعیت این کشور دور نماید. در واقع لازم است ازدواج کاملا واقعی باشد.

فرد متقاضی که قصد اخذ تابعیت ترکیه از طریق ازدواج را دارد لازم است هیچ گونه تهدیدی را برای امنیت داخلی ترکیه ایجاد نکرده و فاقد هر گونه سوء پیشینه قضایی باشد؛ زیرا دولت این کشور توجه خاصی به این موضوع دارد. در بالا به دو شرط لازم برای مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج اشاره کردیم. فرد متقاضی لازم است به رعایت این شروط دقت داشته باشد؛ زیرا دولت ترکیه به مهاجران از طریق ازدواج حساسیت بیشتری داشته و رعایت این شروط را جزو الزامات قانونی خود در نظر گرفته است.

مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه

آداب و رسوم ازدواج در ترکیه

برای مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه لازم است شرایطی را رعایت نمایید و از آداب و رسوم این کشور مطلع باشید تا بتوانید با آگاهی بیشتری در این زمینه قدم بردارید و دید درست تری در خصوص ازدواج در این کشور داشته باشید. این آداب و رسوم عرف جامعه ترکیه است و لازم است آگاهی خود در این زمینه را افزایش دهید. در ادامه به مهم ترین شروط مهاجرت از طریق ازدواج در کشور ترکیه اشاره خواهیم کرد:

  • برخی از آداب و رسوم کشور ترکیه به مانند ایران است. در واقع در کشور ترکیه نیز لازم است خواستگاری از طریق پسر انجام شود. برای این منظور پسر برای خواستگاری به منزل والدین دختر رفته و طی تشریفاتی دختر را از پدر و مادرش خواستگاری می کند.
  • برخلاف ایران، در کشور ترکیه ازدواج در شهرداری های این کشور انجام می شود؛ اما از آنجایی که کشور ترکیه جزو کشورهای اسلامی محسوب می شود و مردم ترکیه پایبندی بسیاری به اصول مذهبی و دینی خود دارند، پس از طی نمودن مراحل ازدواج در شهرداری به نزد یک فرد روحانی که آن را امام نکاحی می خوانند رفته و صیغه ازدواج جاری کرده و برای زن مهریه تعیین می نمایند.
  • مهریه یک رسم دینی است که مردم ترکیه نیز به آن پایبند می باشند؛ اما در ترکیه معمولا مبلغ مهریه بسیار پایین تر از آن چیزی است که نزد خانواده های ایرانی مشاهده می کنیم.
  • حضور دو نفر برای طی کردن تشریفات قانونی عقد نکاح الزامی می باشد و فرد لازم است از دو نفر به عنوان شاهد بهره مند باشد. البته در خصوص طلاق مسئله کاملا متفاوت است.
  • خریدن جهیزیه نیز یکی از آداب و رسوم رایج در ترکیه است. در کشور ترکیه مرد تمامی جهیزیه را تهیه می کند و خانواده دختر تنها مقدار کمی از جهیزیه را تامین می نماید.
  • باید دقت داشته باشید که شرایط اقتصادی در کشور ترکیه به خصوص در سال های اخیر رو به وخامت داشته است. از این رو، شرایط زندگی و ازدواج در این کشور قدری سخت شده است و به همین دلیل سن ازدواج به میزان قابل توجهی در این کشور بالا رفته است.
  • لازم به ذکر است که ظاهر کشور ترکیه غربی می باشد اما در مسائل مربوط به ازدواج شاهد نوعی آداب و رسوم کاملا سنتی هستیم. به نحوی که در این کشور می توان گفت که نوعی از مرد سالاری حکم فرما است و همچنان رعایت اصول مذهبی در بین خانواده رایج می باشد.

مراحل ثبت ازدواج در کشور ترکیه

لازم است برای ازدواج در ترکیه اطلاعات خود در این زمینه را افزایش داده و با دانش حقوقی کامل در این زمینه قدم بردارید. در ابتدا می بایست زوجین تمامی مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و به مقامات مسئول در کشور ترکیه تحویل دهند تا نوبت دهی انجام شده و برای انجام ازدواج آماده شوند. به طور کلی مراحل ازدواج در ترکیه به شرح زیر است:

  • در گام نخست لازم است مرد و زن به کنسولگری کشور فرد خارجی مراجعه نمایند.
  • درخواست ازدواج دو طرف باید به تایید وزارت خارجه کشور ترکیه برسد.
  • ارائه گواهی بهداشت به مقامات مربوطه در این مرحله به انجام می رسد. آزمایشات خون در بیمارستان های دولتی ترکیه کاملا رایگان انجام می شود.
  • امضای تمامی فرم های ازدواج در دفاتر ثبت اسناد رسمی ترکیه توسط زوجین
  • تعیین وقت برای انجام مراسم عقد از ضروریات است. مراسم عقد در کشور ترکیه همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم در شهرداری های ترکیه انجام می شود. در صورتی که تمایل دارید ازدواج در مکانی به جز شهرداری انجام شود، می بایست هزینه رفت و آمد عاقد را پرداخت کنید.
  • در پایان لازم است هزینه های مربوط به ازدواج به مقامات دولتی کشور ترکیه پرداخت شود. این هزینه ها بر اساس تعرفه های مشخصی از متقاضیان اخذ می گردد.
مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای ترکیه از طریق ازدواج

در صورتی که قصد مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه را دارید لازم است مدارکی را در اختیار داشته باشید. به همراه داشتن این مدارک و کسب اطمینان از کامل بودن و صحت هر یک از مدارک برای اخذ ویزای ترکیه از طریق ازدواج الزامی به نظر می رسد. برخی از مهم ترین مدارک مورد نیاز به شرح زیر است:

  • کپی شناسنامه مرد یا زن ترکیه ای که قصد ازدواج با او را دارید
  • تکمیل و ارائه فرم مربوط به درخواست تابعیت ترکیه
  • اصل و کپی سند ازدواج
  • کپی محضری از پاسپورت متقاضی
  • فتوکپی محضری از شناسنامه همسر ترک به زبان ترکی
  • اجازه اقامت همسر ترکیه ای که شهروندی ترکیه را در اختیار دارد
  • عکس مربوط به بیومتریک که حداکثر مربوط به شش ماه گذشته باشد
  • ارائه هر گونه مدرکی که اثبات کند زوجین وحدت خانوادگی دارند این مدارک می تواند شامل حساب های بانکی مشترک، اجاره خانه و… باشد.
  • سندی که نشان دهد فرد هزینه لازم برای درخواست شهروندی ترکیه را پرداخته است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج در کشور ترکیه

برای ثبت ازدواج در ترکیه لازم است دو طرف مدارکی را در اختیار داشته باشند و به ادارات مربوطه تحویل دهند. دقت داتشه باشید که ناقص بودن مدارک ممکن است باعث از دست رفتن درخواست ازدواج شما شود. از این رو به همراه داشتن آن ها کاملا الزامی به نظر می رسد. در ادامه سعی داریم چند مورد از مهم ترین مدارک ثبت ازدواج در کشور ترکیه را برای شما تشریح نماییم:

  • پاسپورت معتبر فرد متقاضی
  • چهار قطعه عکس از زوجین
  • تمامی مدارک هویتی نظیر شناسنامه و کارت ملی زوجین
  • گواهی تجرد (گواهی تجرد به هر گونه گواهی اطلاق می شود که مجرد بودن فرد را به اثبات برساند. فرد متقاضی مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه می تواند از طریق کنسولگری برای دریافت این گواهی اقدام نماید. این سند نشان می دهد که فرد در حال حاضر هیچ همسر دیگری ندارد.)
  • ترجمه ترکیه ای تمامی مدارک

شرایط کلی برای مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه

ازدواج یک فرد ترکیه ای با فردی خارجی و یا دو خارجی که از کشورهای متفاوت می باشند توسط مامورهای کشور ترکیه به انجام می رسد. در صورتی که دو فردی که قصد ازدواج دارند از دو کشور یکسان باشند، ازدواج آن ها از طریق مامورهای کشور ترکیه و یا کنسولگری کشور آن ها صورت می پذیرد.

دولت ترکیه برای عقد مراحل قانونی را در نظر گرفته است. در ابتدا لازم است دو طرف تمامی مدارک مورد نیاز برای ازدواج را با دقت تهیه کنند و برای نوبت دهی اقدام نمایند. در روز موعود لازم است مرد و زن در محلی که از پیش به آن ها اعلام شده است حضور پیدا کرده و برای طی نمودن مراحل قانونی عقد آماده شوند. به طور کلی برای مهاجرت از طریق ازداج ترکیه لازم است شروط زیر توسط زوجین به طور کاملا رعایت شود:

توانایی ازدواج: در ترکیه تمامی افرادی که سنی بالاتر از 18 سال دارند می توانند برای ازدواج و تشکیل خانواده اقدام نمایند. البته سلامت عقلی فرد متقاضی نیز از شروط مهم ازدواج است. در کشور ترکیه ازدواج با بیماران روانی ممنوع است.

فسخ ازدواج قبلی (در صورت وجود): یکی از شروط مهم در ازدواج میان افرادی که پیش از این نیز ازدواجی داشته اند این است که مدرکی مبنی بر فسخ ازدواج قبلی خود به مقامات ترکیه ارائه دهند. طبق قوانین ترکیه داشتن چند همسر به هیچ عنوان مجاز نیست و از نظر قانونی جرم محسوب می گردد. این حکم علاوه بر شهروندان ترکیه ای، برای تمامی مهاجران اعم از پناهندگان، اتباع خارجی و بیگانگان در این کشور لازم الاجرا است.

عدم ازدواج با خویشاوندان: ازدواج میان خویشاوندن در ترکیه ممنوع می باشد. بر اساس ازدواج با عمو، عمه، خواهر، بردار، خواهر زاده، برادر زاده و… غیر ممکن است.

مدت انتظار: زنانی که در گذشته دارای همسر بوده اند به مدت 300 روز پس از ازدواج قبلی خود نمی توانند مجددا برای ازدواج اقدام نمایند. البته در صورتی که حکم پزشک مبنی بر عدم بارداری زن به همراه باشد، ازدواج مجدد زن بدون مانع می باشد.

گواهی بهداشت: زوجین پس از مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج به کلینیک های مخصوص برای انجام آزمایشات لازم ارجاع داده می شوند. هر یک از دفاتر ثبت ازدواج متقاضیان را به یکی از کلینیک های مشغول به کار در کشور ترکیه ارجاع می دهند و لازم است با مراجعه به این دفاتر از آدرس کلینیک مورد نظر اطلاع حاصل نمایید. در کلینیک های مربوطه نتیجه آزمایش خون و عدم ابتلای زوجین به امراض خطرناک مورد بررسی قرار می گیرد. گواهی بهداشت برای انجام سایر مراحل ازدواج ضروری است.

مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه

مدت زمان اخذ تابعیت ترکیه از طریق ازدواج

در صورتی که قصد مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه و اخذ اقامت و تابعیت این کشور را دارید، لازم است اطلاعات جامعی در این خصوص داشته باشید. برای درخواست شهروندی ترکیه توسط زوجینی که به این منظور مهاجرت کرده اند، لازم است حداقل سه سال از زمان عقد نکاح دو طرف گذشته باشد. همچنین لازم است در تمامی این سه سال زوجین در کنار یکدیگر زندگی کرده باشند و زندگی مشترک با طلاق رو به رو نشده باشد.

البته در صورتی درخواست تابعیت زوجین از طریق ازدواج پذیرفته می شود که تمامی مدارک مورد نیاز به طور کامل به ادارات مربوطه تحویل داده شده باشد و صحت این مدارک برای دولت ترکیه به اثبات رسیده باشد. هر گونه نقص در مدارک ممکن است درخواست زوجین برای کسب شهروندی ترکیه را با مشکل رو به رو کند؛ زیرا در این صورت برای دولت ترکیه مسجل می شود که ازدواج غیر واقعی بوده است و تنها هدف آن کسب اقامت و شهروندی ترکیه بوده است.

علاوه بر مدارک مورد نیاز و صحت آن ها، عوامل دیگری نیز در اخذ شهروندی ترکیه نقش آفرین است. در صورتی که همسایه های محل زندگی زوجین در صورت مراجعه پلیس به او گزارش دهند که زوجین را نمی شناسند، ممکن است درخواست اخذ تابعیت آن ها با مشکل رو به رو شود و غیر واقعی بودن ازدواج آن ها به اثبات برسد. همچنین ممکن است درخواست تابعیت به تعویق افتاده تا بررسی های بیشتری در خصوص آن انجام شود.

اخذ پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج

پاسپورت ترکیه را می توان یکی از معتبرترین پاسپورت های جهان در نظر گرفت. متقاضیان با دریافت این پاسپورت می توانند به کشورهای مختلف بدون دریافت ویزا مسافرت کرده و اهداف خود در این زمینه را دنبال نمایند. دریافت پاسپورت ترکیه با استفاده از ازدواج در این کشور امکان پذیر است. شرایط اخذ پاسپورت ترکیه به مانند اخذ تابعیت این کشور است و اما مراحل دریافت آن قدری متفاوت است. می توان دریافت پاسپورت ترکیه ای را یکی از مهم ترین مزایای مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه به شمار آورد.

برای این کار لازم است سه سال از زندگی مشترک زوجین در این کشور گذشته باشد تا بتوانند برای دریافت پاسپورت ترکیه اقدام نمایند. پس از ثبت درخواست و طی کردن مراحل قانونی آن، ظرف چند روز پاسپورت زوجین آماده است و می توانند از آن بهره مند شوند. در واقع دریافت پاسپورت ترکیه ای بعد از به دست آوردن شهروندی این کشور امکان پذیر است. البته به دلیل پیچیده بودن مراحل دریافت تابعیت و پاسپورت ترکیه ای، با یک وکیل متخصص در این زمینه مشورت کرده و از او کسب تکلیف نمایید.

لزوم مراجعه به وکیل برای مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه

لازم به ذکر است که تمامی کشورهای جهان قوانین و مقررات خاص خود را برای پذیرش مهاجرین دارند. دولت های کشورهای مختلف جهان روش های قانونی بسیاری را برای مهاجرت در نظر گرفته اند. لازم است فرد متقاضی مهاجرت به ترکیه از قوانین تعیین شده آگاهی کامل داشته باشد و دانش حقوقی خود در این زمینه را افزایش دهد؛ زیرا هر گونه عدم آگاهی در این خصوص می تواند به قیمت از دست رفتن اهداف تمام شود. در واقع اندکی سهل انگاری در مواجهه با قوانین عواقب ناگواری به همراه دارد.

کشور ترکیه نیز مانند سایر کشورهای جهان قوانینی را در خصوص مهاجرت و اعطای تابعیت به افراد متقاضی به تصویب رسانده است. باید دقت داشته باشیم که روش های مختلفی برای مهاجرت به ترکیه و کسب اقامت این کشور وجود دارد. لازم است فرد متقاضی مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه با این روش ها آشنایی کامل داشته باشد. در این بین مراجعه به یک وکیل مجرب و خبره می تواند در این زمینه راهگشا باشد. در واقع وکیل مهاجرتی می تواند با اتکا به دانش حقوقی و تجربیات خود فرد را در رسیدن به مقصود یاری نماید.

علاوه بر این یک وکیل مهاجرتی خبره و کاربلد می تواند روش های مختلف برای مهاجرت به ترکیه را مورد ارزیابی قرار دهد و سپس با در نظر گرفتن شرایط و پتانسیل فرد متقاضی، بهترین روش برای دریافت ویزای ترکیه را در اختیار او قرار دهد. در صورتی که از قبل برای دریافت ویزای ترکیه اقدام کرده اید و با شکست رو به رو شده اید نیز می توانید روی تجربیات وکیل حساب ویژه ای باز کنید؛ زیرا تخصص و سابقه وکلای مهاجرتی می تواند عامل مهمی در رفع مشکلات پیش آمده در این زمینه باشد.

مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه

کلام آخر

از اینکه صبوری به خرج دادید و ما را تا پایان مقاله همراهی کردید از شما متشکریم! در این مقاله سعی کردیم به تمامی سوالات شما در خصوص مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه پاسخ جامع و کاملی دهیم. در ابتدا شما را با قوانین کشور ترکیه در خصوص ازدواج آشنا کردیم تا دانش حقوقی شما در این زمینه افزایش پیدا کند. در ادامه نکات مهمی در خصوص اخذ تابعیت ترکیه از طریق ازدواج بیان نمودیم و سپس مدت زمان مورد نیاز برای اخذ تابعیت ترکیه را مورد بررسی قرار دادیم. علاوه بر این، شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای ازدواج ترکیه را تشریح نمودیم. در پایان ضمن تشریح مراحل دریافت پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج، ضرورت استفاده از وکیل برای مهاجرت را نیز گوشزد کردیم. اکنون از شما درخواست می کنیم که تجربیات خود را با سایر مخاطبان برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

بهترین روش برای مهاجرت به ترکیه کدام است؟

نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد. شرایط افراد برای مهاجرت به ترکیه و اخذ ویزای این کشور متفاوت است. هر یک از افراد متقاضی بسته به شرایطی که در اختیار دارند می توانند یکی از روش های مهاجرتی را انتخاب نمایند. در واقع بهترین روش مهاجرت برای هر شخص متفاوت از دیگری است.

آیا از طریق ازدواج با یک شهروند ترکیه می توان تابعیت این کشور را اخذ نمود؟

بله. البته کسب تابعیت ترکیه از طریق ازدواج نیازمند شرایط و طی کردن مراحلی است. در ابتدا لازم است اثبات کنید که ازدواج با فرد مورد نظر صوری نبوده و کاملا حقیقی است. علاوه بر این لازم است سه سال از زندگی مشترک شما گذشته باشد تا بتوانید برای شهروندی ترکیه درخواست دهید.

آیا امکان دریافت پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج وجود دارد؟

بله. شرایط اخذ پاسپورت ترکیه مانند شرایط اخذ تابعیت ترکیه است. در ابتدا باید حقیقی بودن ازدواج برای دولت ترکیه به اثبات برسد. بعد از سه سال زندگی مشترک در کنار همسر ترکیه ای خود و اخذ شهروندی این کشور می توانید برای دریافت پاسپورت ترکیه ای نیز اقدام نمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا