نکات حقوقی

لیست دادگاه های خانواده تهران ⚖️ + آدرس و شماره ☎️️【سال1403】

دادگاه خانواده تهران در واقع دادگاهی می باشد که قوه قضایه برای بررسی مشکلات خانواده در سال 1391 تاسیس کرده است، این دادگاه به سبب حمایت از قانون حمایت از خانواده به عنوان یک دادگاه اختصاصی برای رسیدگی دعاوی مربوط به خانواده تشکیل شد، همچنین این نکته را نیز باید ذکر کنم این دادگاه های خانواده شعبات دادگاه های عمومی می باشند که تا قبل از تصویب این قانون، شعبی از این دادگاه به طور تخصصی به این نوع از دعاوی رسیدگی می کردند. طبق امار های به دست آمده دعاوی که عموما در این نوع از دادگاه ها در حال رسیدگی هستند مربوط به طلاق و اجرا گذاشتن مهریه می باشد، به طور کلی باید گفت هدف از نوشتن این مقاله آشنایی شما با لیست دادگاه های خانواده تهران، آدرس، شماره تلفن آنها در تهران می باشد، پس اگر در شهر تهران زندگی می کنید و به دنبال لیست دادگاه های خانواده تهران می باشید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

موارد صلاحیت دادگاه خانواده

موارد صلاحیت دادگاه خانواده

به طور کلی باید بیان کرد که تمامی دعاوی حقوقی در دادگاه های عمومی بررسی و رسیدگی می شوند، اما برخی دعاوی نیز وجود دارند که به دلیل تخصص بودن موضوعاتشان شعبات تخصصی برای رسیدگی به آنها تاسیس شده است تا زیر نظر قضات مختلف و ساختار متفاوت مورد اقامه قرا بگیرند، یکی از این دادگاه ها، دادگاه های خانواده تهران می باشد که یک دادگاه تخصصی به حساب می آید و صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانواده را دارا است. در ادامه به معرفی لیست دادگاه های خانواده تهران می پردازیم.

طبق ماده 4 قانون حمایت از خانواده رسيدگي به امور و دعاوي زير در صلاحيت دادگاه های خانواده است:

  • نامزدي و خسارات ناشي از برهم زدن آن
  • نكاح دائم، موقت و اذن در نكاح
  • شروط ضمن عقد نكاح
  • ازدواج مجدد
  • جهيزيه
  • مهريه
  • نفقه زوجه و اجرت المثل ايام زوجيت
  • تمكين و نشوز
  • طلاق، رجوع،
  • فسخ و انفساخ نكاح، بذل مدت و انقضاي آن
  • حضانت و ملاقات طفل
  • حجر و عرف آن
  • ولايت قهري قيمومت
  • امور مربوط به ناظر و امين اموال محجوران و وصايت در امور مربوط به آنان
  • نفقه اقارب
  • امور راجع به غايب
  • مفقود الاثر
  • سرپرستي كودكان بي سرپرست
  • اهداي جنين
  • تغيير جنسيت

همینطور این نکته را در نظر داشته باشید چنانچه حوزه قضایی شعباتی برای رسیدگی به موضوع دعاوی خانواده وجود نداشته باشد، دادگاه های عمومی و حقوقی مسئول رسیدگی به دعاوی خانواده با رعایت تکلیف قانون و ماده و تبصره های موجود می باشند. در ادامه به بررسی لیست دادگاه های خانواده تهران پرداخته ایم.

سریع ترین راه اخذ مشاوره از وکیل متخصص: ۱۰ تا از بهترین وکیل تهران

لیست 6 تا از دادگاه خانواده تهران را بشناسید !

مجتمع قضایی خانواده 1 ( محلاتی)

لیست دادگاه های خانواده تهران

مجتمع قضایی خانواده یک( محلاتی) ناحیه 14 متشکل از چندین قضات حرفه ای، مشاورین خانم خبره می باشد، که مسئول رسیدگی به دعاوی حقوقی و خانواده مناطق 11 و 12 و 14 و 15 و 16 و 17 و 19 می باشند، قضاتی که در این دادگاه خدمت می کنند از صبر و بردباری بسیاری برخوردار هستند، همچنین به دلیل علم و تجربه و تبحری که در رسیدگی به دعاوی خانواده دارند به خوبی از پس رسیدگی به پرونده شما بر می آیند، همچنین مشاورین خبره و حاذقی در این دادگاه مسئول رسیدگی و کمک به شما هستند تماما باتجربه و بردبار هستد و به خوبی به گفته ها و مشکلات پیش آمده برای شما گوش فرا داده و بهترین راه حل هارا پیش پای شما قرار می دهند.

آدرس: اتوبان شهید محلاتی، نبرد جنوبی، جنب آتش نشانی و شهرداری

شماره تلفن: 33004140

مجتمع قضایی خانواده 2

لیست دادگاه خانواده تهران

مجتمع قضایی خانواده 2 مسئول رسیدگی به دعاوی خانواده مناطق (1،2،3،6)میباشد. این مجتمع قضایی متشکل از قضات دانا و باتجربه، مشاورین خبره و وکلای متخصص و آزموده می باشد، که می توانند به خوبی به دعاوی شما رسیدگی کرده و راهنمایی های لازم وراه حل های درست را پیش پای شما قرار دهند. همچنین چنانچه نیاز به وکیل داشته باشید می توانید به وکلای خبره و با سابقه موجود در این مجتمع قضایی مراجعه کنید.

آدرس: تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، میدان یاسمن، خیابان عدالت

شماره تماس: 26708993

مجتمع قضایی شهید صدر(ره)

لیست دادگاه های خانواده تهران

مجتمع قضایی شهید صدر(ره) در منطقه ۷ قرار دارد و مسئول رسیدگی به دعاوی خانواده منطقه ۷ و ۳ می باشد، طبق قانون پیش بینی شده در سال جدید تمامی قضات متاهل و بیش از ۴ سال سابقه فعالیت قضایی را دارا هستند همچنین مشاورینی که در این مجتمع فعالیت می کنند از سابقه بالای 5 برخوردار می باشند و به راحتی می توانند به مشکلات پیش آمده گوش فرا داده و راهنمایی های لازم را پیش روی شما قرار دهند.

آدرس: تهران، خیابان شیخ بهائی، بالاتر از میدان شیخ بهائی، خیابان دوازده متری اول

شماره تماس: 88628460

مجتمع قضایی شهید باهنر

لیست دادگاه های خانواده تهران

مجتمع قضایی شهید باهنر در منطقه 4 قرار دارد و مسئول رسیدگی به دعاوی خانواده منطقه 4و8 و 13می باشد، این مجتمع قضایی دارای قضات با تجربه، چندین مشاور خانم با سابقه و همچنین وکلای حاذق و ماهر می باشد. قضات فعال در این مجتمع به دلیل علم و دانش بالا و سابقه فعالیت به راحتی می توانند مشکلات شمارا در زمینه طلاق و مهریه و همچنین تمامی مواردی که جزوی از دعاوی خانواده به حساب می آیند را به سرانجام برسانند.

آدرس: تهرانپارس، فلکه چهارم، تقاطع اتوبان شهید زین الدین و شهید باقری

شماره تماس: 77055643

مجتمع قضایی مفتح تهران

لیست دادگاه های خانواده تهران

مجتمع قضایی مفتح تهران که مسئول رسیدگی به دعاوی خانواده منطقه 5، 21، 22 می باشد، این مجتمع قضایی به مدت 10 سال است دادگاه حقوقی غرب تهران، و دادگاه خانواده غرب تهران را در خود جای داده است، در این مجتمع قضایی قضات با حاذق، مشاورین با تجربه و وکلایی با دانش حقوقی سرشار در حال فعالیت هستند و می توانند به خوبی دعاوی خانواده شمارا مدیریت کرده و به خوبی به مسائل شما رسیدگی کنند.

آدرس: شهر زیبا، خیابان مخابرات، میدان الغدیر، پشت کانون اصلاح و تربیت

شماره تماس: 44339700

مجتمع قضایی شهید مطهری

لیست دادگاه های خانواده تهران

مجتمع قضایی شهید مطهری در منطقه 18 قرار دارد این مجتمع قضایی مسئول رسیدگی به دعاوی حقوقی مناطق 18 و 17 و 10 و 9 تهران، دعاوی کیفری مناطق 18 و 17 تهران، دعاوی خانواده منطقه 18 تهران به مدت بیش از 10 سال می باشد. همچنین طبق قانون جدید تمامی قضات و مشاورین فعال در دادگاه شهید مطهری می بایست بالای 4 سال سابقه فع لیت در مجتمع قضایی و متاهل بودن را دارا باشند، که تمامی این کارکنان از شرایط بالا برخوردار می باشند.

آدرس: یافت آباد، میدان معلم، جنب خیابان حیدری شمالی

شماره تماس: 66224467


تشریفات رسیدگی در دادگاه خانواده

تشریفات رسیدگی در دادگاه های خانواده تهران تا حدودی با دیگر دادگاه ها متفاوت است، به همین دلیل قصد داریم در ادامه مقاله به بررسی تشریفات رسیدگی در لیست دادگاه های خانواده تهران بپردازیم.

سهولت در انجام دادخواست و طرح دعوی: به طور کلی باید بیان کرد طبق ماده ۸ قانون رسیدگی به طرح دعوی و دادخواست شما با سرعت بیشتر و بدون در نظر گرفتن برخی تکلف آیین دادرسی مدنی انجام می شود.

شایستگی دادگاه در محل سکونت زوجه: دادگاه برای حمایت از زوجه و احترام به قوانین عمومی، دادگاه محل زندگی خانم را برای رسیدگی به پرونده شان اولویت قرا می دهد. و فقط در صورتی که زوجه درخواست مطالبه مهریه غیر منقول را خواستار باشد فقط می تواند در دادگاه محل زندگی زوجه این دادخواست را مطرح کند و در غیر اینصورت امکان پذیر نمی باشد.

صلاحیت دادگاه اولویت در رسیدگی: قانون گذار برای اینکه از طرح دعاوی مختلف در دادگاه های متفاوت جلوگیری کند ماده ۱۳ قانون رسیدگی را بر این پایه وضع کرده است که هرگاه زوجین چندین دعاوی مختلف را در مراجعه قضایی طرح کردند، دادگاهی صلاحیت رسیدگی را دارد که به تمامی دعاوی رسیدگی کند.

انتخاب وکیل معاضدتی: چناچه از نظر قانون ضرورت بر داشتن وکیل باشد، مراجعه قضایی بنا بر درخواست شخص متقاضی فاقد شرایط تمکن مالی، وکیل معاضدتی را ارائه می نماید. برای دریافت مشاوره می توان به بهترین وکیل تهران مراجعه کرد.

مقامات رسیدگی: ماده 2 قانون حمایت از خانواده، دادگاه خانواده می بایست با حضور رییس، علی البدل، مشاورین خانم برپا شود، همچنین نکته بسیار مهم درباره دادگاه های خانواده به دین شرح است ، تمامی قضات فعال در مراجعه قضایی می بایست متاهل و دارای بیش از 4 سال سابقه فعالیت در مراجعه قضایی را دارا باشند.

تعویق در جلسات رسیدگی دادگاه های خانواده: موجب قانون حمایت از خانواده که به صلح و سازش میان زوجین تاکید دارد، قانون گذار این فرصت را برای آنها فراهم کرده و جلسات دادرسی را به تاخیر انداخته تا باعث سازش میان زن و شوهر شود. اما رضایت دادگاه به معنی رضایت زوجین نیست.

صدور حکم موفقت بدون اخذ تامین: دادگاه می تواند پیش از گرفتن تصمیم نهایی به درخواست یکی از طرفین برای مثال نفقه یا دیدار با طفل که اولویت دارد و بدون نیاز به دستور رئیس حوزه قضایی قابل اجرا می باشد، اما نکته ای که باید در اینجا ذکر کرد این است که درصورتی که دادگاه ظرف 6 ماه دستور نهایی را صادر نکند حکم باطل اعلام می شود. مگر در صورتی که دادگاه همچنان دستور قرار موقت را صادر کند.

تشریفات رسیدگی در دادگاه خانواده

کلام آخر

مقاله لیست دادگاه های خانواده تهران به پایان رسید، در این مقاله به معرفی ۶ تا از دادگاه های خانواده موجود در تهران پرداختیم و همچنین موارد صلاحیت دادگاه خانواده، تشریفات رسیدگی در دادگاه خانواده را نیز برایتان شرح دادیم، تشکر که تا آخر مطالب همراه ما بوده و مقاله مرا برای مطالعه انتخاب کردید، همچنین شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

مینا کریمی

مینا کریمی طراح و پشتیبان سایت با 2 سال سابقه فعالیت در حوزه محتوا نویسی و بازنویسی متون حقوقی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 1 =

دکمه بازگشت به بالا