نکات حقوقی

معایب طلاق از طرف مرد + هزینه و مراحل طلاق ⚖️【سال1403】

طلاق را بر اساس اینکه کدام یک از زوجین برای آن پیش قدم می شوند، می توان به سه دسته طلاق توافقی، طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد دسته بندی کرد. در قانون حق طلاق برای مرد در نظر گرفته شده است و زن در عوض حق برخورداری از مهریه، نفقه و سایر تعهدات مالی از سوی مرد را دارد. هر یک از انواع طلاق دارای معایبی است و خسارت هایی را برای زوجین به همراه خواهد داشت. طلاق از طرف مرد نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این بین ما در این مقاله سعی داریم به بررسی معایب طلاق از طرف مرد بپردازیم و موارد مورد نظر را تشریح نماییم.

بهترین روش طلاق برای مرد کدام است؟

در ابتدا لازم است ذکر کنیم که طلاق انواع مختلفی دارد. از میان انواع طلاق می توان گفت که بهترین روش جدایی برای مرد استفاده از طلاق توافقی است. در این روش مرد و زن در خصوص اختیارات و حقوقی که قانون در اختیار آنان قرار داده است به طور کامل توافق می کنند و به نوعی تکلیف تمامی مسائل فی ما بین را مشخص می کنند. از این رو، در آینده هیچ کدام از زوجین به شرط طی نمودن درست مراحل دچار اشکال نخواهند شد و همین موضوع باعث محبوبیت این نوع از طلاق شده است.

علاوه بر این باید دقت داشته باشیم که در صورت استفاده زوجین از طلاق توافقی، مدت زمان رسیدگی به پرونده در دادگاه و شرکت در جلسات مشاوره در مدتی کوتاه تر صورت می پذیرد. این در حالی است که در طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن لازم است تا دادگاه مدت زمان بیشتری را صرف رسیدگی به پرونده کند و در نهایت رای خود را صادر نماید. در طلاق از طرف مرد با معایبی رو به رو هستیم که در ادامه مقاله سعی داریم به مهم ترین معایب طلاق از طرف مرد اشاره داشته باشیم.

برای دریافت مشاوره سریع از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد

باید دقت داشته باشیم که قانون حق طلاق را برای مرد در نظر گرفته است. این در حالی است که قانون حق برخورداری از مهریه و سایر تعهدات مالی و غیر مالی مرد را در اختیار زن قرار داده است تا به این شکل در میان هر دو نفر از زوجین عدالت برقرار شود. از این رو، ماده 1133 قانون مدنی به صراحت اعلام می دارد که مرد می تواند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه برای جدایی از همسر خود دادخواست تنظیم کرده و اپس از طی نمودن مراحل مورد نظر این کار را به سرانجام برساند.

در این صورت است که زوجین پس از درخواست طلاق از سوی مرد لازم است در جلسات مشاوره حضور پیدا کرده و در صورت صدور رای عدم امکان سازش می توانند برای طلاق اقدام کنند. باید دقت داشته باشید که در طلاق از طرف مرد، زوج موظف است کلیه تعهداتی که در زمان نکاح به انجام آن ها موظف شده است را به طور کامل انجام دهد. این حقوق می تواند شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل، حق حضانت فرزندان، جهیزیه و سایر موارد از این جنس باشد.

به زبان ساده تر مرد هر زمان که بخواهد می تواند حتی بدون رضایت زن او را طلاق دهد. البته می بایست حقوق زن در طلاق از طرف مرد را به طور کامل پرداخت نماید. اگر چه مرد می تواند با پرداخت حقوق زن برای طلاق از او اقدام نماید اما در صورتی که زن از شوهر خود تمکین نداشته باشد، زن به حبس طولانی مدت محکوم شده باشد، سوء معاشرت زوجه، اعتیاد زن و در صورت وقوع شرایط دیگر مرد می تواند تنها با پرداخت مهریه و بدون پرداخت سایر تعهدات مالی نسبت به طلاق همسر خود اقدام نماید.

البته لازم است تا فرد بتواند ادعاهای خود مبنی بر عدم تمکین زوجه و سایر مواردی که در بالا ذکر شد را در دادگاه اثبات نماید و رای به نفع مرد صادر شود. در این صورت است که مرد تنها با پرداخت مهریه می تواند همسر خود را طلاق دهد و دیگر نیازی نیست که مرد نفقه، اجرت المثل، نحله و سایر حقوق مالی زن را به او پرداخت نماید. البته لازم است به دلیل پیچیدگی دعاوی طلاق و مهریه حتما پیش از هر گونه اقدام با یک وکیل کاربلد و خبره در این خصوص مشورت کنید.

معایب طلاق از طرف مرد

معایب طلاق از طرف مرد کدام است؟

در بالا به این نکته اشاره داشتیبم که قوانین حق طلاق را به مرد داده است و برای این کار لازم است مرد تنها حقوق قانونی زن را به او پرداخت نماید؛ اما باید به این نکته نیز توجه ویژه داشته باشیم که طلاق از طرف مرد ممکن است معایبی را برای او به همراه داشته باشد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم داشت. اطلاع از معایب طلاق از طرف مرد می تواند دیدی جامع تر به مرد دهد و همین موضوع باعث می شود تا تصمیمات عاقلانه تری در این خصوص اتخاذ کند.

یکی از مهم ترین معایب طلاق از طرف مرد این است که در صورت پیش قدم شدن زوج برای جدایی از همسر خویش، او از نظر قانونی ملزم می شود تا تمامی حقوقی را که زن پس از طلاق از آن ها برخوردار می شود را به او پرداخت نماید. در بالا به این حقوق اشاره داشتیم. این حقوق شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه و سایر موارد می شود. در صورت پیش قدم شدن مرد برای طلاق تنها او می تواند مهریه را قسط بندی نماید که انجام این کار نیز مشروط به اثبات عسر و حرج مرد در دادگاه است.

در صورتی که مبلغ مورد توافق بر سر مهریه در زمان نکاح زیاد باشد، قسط بندی آن نیز نمی تواند سود چندانی برای مرد به همراه داشته باشد. در این شرایط نیز مرد ملزم است در مدت زمانی طولانی اقساط مهریه را پرداخت نموده و همواره ذهن او درگیر این موضوع باشد. یکی دیگر از معایب طلاق از طرف مرد این است که زن می تواند در این صورت درخواست اجرت المثل نماید. در این شرایط مرد در صورت نداشتن دلایل محکمه پسند ملزم به پرداخت کامل اجرت المثل می شود.

در قانون تنها وظیفه ای که برای زن در نظر گرفته شده است، تمکین از همسر خود می باشد. انجام کارهایی نظیر آشپزی، شستن ظرف، شیر دادن به فرزند، نگهداری از فرزند و… از وظایف قانونی زن نیست و زوجه می تواند برای انجام این کارها از مرد دستمزد طلب کند که در اصطلاح شرعی و حقوقی به آن اجرت المثل می گویند. لازم به ذکر است که تعیین اجرت المثل پس از درخواست طلاق بر عهده کارشناسانی است که از سوی دادگاه برای انجام این کار تعیین می شوند.

یکی دیگر از معایب طلاق از سمت مرد این است که زوج ملزم است پس از طلاق نیمی از اموالی را که در زمان زندگی مشترک جمع آوری کرده است را در اختیار همسر خود قرار دهد. این موضوع یکی از شرایط ضمن عقدنامه به شمار می آید. در واقع در اختیار گرفتن نیمی از اموال توسط زن پس از طلاق در گرو قبول کردن این شرط عقدنامه توسط مرد و امضای آن در زمان نکاح می باشد. این موضوع از جزئیات بسیاری برخوردار است. لازم است برای کسب اطلاعات بیشتر با یک وکیل مجرب و متخصص در ارتباط باشید.

معایب طلاق از طرف مرد

مراحل درخواست طلاق از طرف مرد

در بالا تلاش کردیم تا موضوعات مهمی را در خصوص معایب طلاق از طرف مرد تشریح نماییم. برای این کار به دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد اشاره داشتیم و اکنون زمان آن فرا رسیده است تا به برخی از نکات اشاره داشته باشیم که طی نمودن مراحل طلاق از طرف مرد را با سهولت بیشتری به انجام می رساند و زمان رسیدگی به پرونده های طلاق از این جنس در محاکم قضایی را با سرعت بیشتری به سرانجام می رساند. برخی از این نکات به شرح زیر است:

  • باید دقت داشته باشیم که طی نمودن مراحل طلاق از طرف مرد می بایست مطابق با قانون 29 حمایت از خانواده باشد. در واقع لازم است که قاضی دادگاه پیش از طلاق تکلیف حقوق زن نظیر نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، ملاقات والدین با فرزندان پس از طلاق و سایر موارد از این جنس را مشخص کرده باشد.
  • برای سهولت در انجام امورات مربوط به طلاق لازم است تا مرد در سامانه ابلاغ اینترنتی که به عنوان سامانه ثنا از آن یاد می شود ثبت نام های لازم را به انجام رسانده باشد. در صورتی که زوجه نیز اقدام به نام نویسی در سامانه ثنا کرده باشد، ابلاغ ها برای هر دو طرف به صورت اینترنتی ارسال می شود.
  • یکی دیگر از نکات لازم برای طی نمودن مراحل طلاق از طرف مرد این است که دادگاه می بایست پس از ثبت طلاق برای دو طرف ابلاغیه ای مبنی بر حضور در جلسات دادگاه ارسال نماید. در این ابلاغیه که از سوی دادگاه برای زوجین ارسال می گردد، از آن ها خواسته می شود تا داورهای مد نظر خود را به دادگاه معرفی کنند. البته باید دقت داشته باشیم که حضور داور در دادگاه ها امروزه به موضوعی تشریفاتی مبدل شده است.
  • اکنون که در حال تشریح معایب طلاق از طرف مرد هستیم باید به این نکته از مراحل جدایی اشاره داشته باشیم که برای جاری شدن طلاق لازم است که مرد به کلیه تعهدات خود اعم از مهریه، نفقه، جهیزیه، نحله و… پایبند باشد. مرد تنها می تواند با اثبات عدم تمکین زن، اعتیاد و مواردی که در بالا اشاره داشتیم از پرداخت این حقوق امتناع کند و تنها با پرداخت مهریه به زن از او طلاق بگیرد.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

اکنون که در حال تشریح معایب طلاق از طرف مرد هستیم باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که برای درخواست طلاق از سوی مرد لازم است تا او مراحلی را طی نماید. برای طی نمودن این مراحل در محاکم قضایی لازم است تا مرد مدارکی را به دادگاه مربوطه ارائه دهد تا روند رسیدگی به پرونده آغاز شود. این مدارک شامل مدارک هویتی و شناسایی نظیر کارت ملی، شناسنامه، عقدنامه و یا رونوشت آن می باشد. دقت داشته باشید که هر گونه نقص در مدارک ممکن است باعث رد شدن درخواست شود.

در نخستین گام لازم است مرد با در دست داشتن مدارک اشاره شده به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه نموده و درخواست خود را برای طلاق ثبت نماید. در این مرحله لازم است فرد دادخواستی مبنی بر طلاق از طرف مرد تکمیل نماید. باید دقت داشته باشید که تنظیم دادخواست طلاق موضوعی تخصصی است و نیازمند دانش حقوقی می باشد. علاوه بر این لازم است در آن اصول نگارشی به طور کامل رعایت شود؛ بنابراین بهتر است تنظیم دادخواست و ثبت طلاق را به وکیل خبره بسپارید.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

دقت داشته باشید در صورتی که برای تنظیم دادخواست طلاق و طی نمودن سایر مراحل طلاق، از یک وکیل استفاده کرده اید لازم است تا وکالت نامه وکیل مورد نظر را نیز به سایر مدارک اضافه کنید. علاوه بر این لازم است گواهی عدم سازش نیز ضمیمه پرونده شود. برای دریافت گواهی عدم سازش لازم است تا زوجین در جلسات مشاوره ای که از سوی محاکم قضایی برای آن ها در نظر گرفته می شود شرکت کنند. در صورت عدم امکان بازگشت دو طرف به زندگی مشترک گواهی عدم سازش صادر می گردد.

اکنون که قصد داریم معایب طلاق از طرف مرد و مدارک مورد نیاز برای آن را شرح دهیم لازم است این نکته را نیز ذکر نماییم که در صورت باکره بودن زن لازم است مدارک مربوطه از سوی پزشکی قانونی مبنی بر اثبات این ادعا به سایر مدارک ضمیمه شود. در غیر این صورت لازم است گواهی عدم باردار بودن زن از سوی پزشکی قانونی صادر شده و به مدارک مورد نیاز افزوده شود. همچنین لازم است مرد مدارک لازم برای اثبات عدم تمکین زن، اعتباد و… را نیز در اختیار محاکم قضایی قرار دهد.

هزینه طلاق از طرف مرد چقدر است؟

باید دقت داشته باشید که منظور از هزینه های لازم برای طلاق از طرف مرد، مجموع هزینه هایی است که می بایست برای طی نمودن مراحل طلاق در محاکم قضایی پرداخت شود و نیز دستمزدی که لازم است به عنوان حق الوکاله در اختیار وکیل متخصص در زمینه طلاق قرار بگیرد. باید دقت داشته باشیم که هزینه های مورد نیاز برای طی نمودن مراحل طلاق شامل ثبت دادخواست طلاق از طرف مرد در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه، هزینه لازم برای حضور در دادگاه، نرخ مصوب برای جلسات مشاوره و… می شود.

گذشته از این شما مختار هستید که برای رسیدگی به درخواست طلاق خود از وکلای خبره و کاربلد استفاده کنید. در واقع عموم جامعه سواد حقوقی لازم برای رسیدگی به پرونده های مربوط به طلاق و نیز حضور موفق در محاکم قضایی را در اختیار ندارند و ترجیح می دهند از همان ابتدای تنظیم دادخواست طلاق از طرف مرد تا زمان اعلام رای قطعی دادگاه با او همراه شوند. در صورت استفاده از وکیل لازم است هزینه ای را نیز به عنوان حق الوکاله وکیل انتخابی از سوی خود در نظر بگیرید.

دقت داشته باشید که حق الوکاله وکیل برای طلاق در تهران به صورت توافقی میان وکیل و موکل تعیین می گردد. برای اعلام مبلغ مورد نظر لازم است در ابتدا وکیل پرونده طلاق را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهد. دقت داشته باشید که موکل نیز می تواند نظر خود را در خصوص حق الوکاله اعلام دارد و در مبلغ پیشنهادی از سوی وکیل دخل و تصرف داشته باشد. عوامل مختلفی ممکن است در میزان حق الوکاله تاثیرگذار باشد. سابقه وکیل، پیچیدگی پرونده، زمان بر بودن دعاوی طلاق، شهر محل سکونت و… از این عوامل هستند.

هزینه طلاق از طرف مرد چقدر است؟

لزوم مراجعه به وکیل برای طلاق از طرف مرد

اکنون که با معایب طلاق از طرف مرد آشنا شدیم باید به این نکته نیز اشاره داشته باشیم که استفاده از یک وکیل مجرب و متخصص در زمینه دعاوی طلاق می تواند از معایب این نوع از طلاق بکاهد. در واقع وکیل از دانش حقوقی لازم برای رسیدگی به پرونده های مربوط به انواع طلاق برخوردار است. همچنین تجربیات وکیل مورد نظر به او اجازه می دهد تا در صورت مواجهه با مشکلات پیش آمده بتواند در کمترین زمان ممکن برای حل و فصل آن ها تلاش کرده و از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کند.

در صورتی که تمایل به قسط بندی مهریه دارید لازم است در دادگاه عسر و حرج خود را به اثبات برسانید. علاوه بر این در صورتی که بتوانید عدم تمکین زن، سوء معاشرت زوجه و یا اعتیاد او را به اثبات رسانید می توانید از پرداخت نفقه، اجرت المثل، نحله و موارد دیگر معاف شوید. برای اثبات تمامی موارد ذکر شده لازم است به یک وکیل مطمئن و با سابقه مراجعه کنید.

کلام آخر

از اینکه تا پایان مقاله در کنار ما بودید از شما تشکر می کنیم! در این مقاله سعی کردیم به معایب طلاق از طرف مرد به عنوان یکی از پر تکرارترین دعاوی مطرح شده در محاکم قضایی اشاره داشته باشیم. در ابتدا بهترین روش طلاق برای مرد را مورد بررسی قرار دادیم و در ادامه مراحل ثبت طلاق از طرف مرد را مورد بررسی قرار دادیم. در پایان نیز هزینه های لازم برای طلاق را ارزیابی کردیم و ضرورت مراجعه به وکیل برای طی نمودن مراحل مربوط به جدایی زوجین را گوشزد نمودیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که نظرات و تجربیات خود را در خصوص مطالب ذکر شده در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 3 =

دکمه بازگشت به بالا