نکات حقوقی

نحوه پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور! ⚖️⚡️

دیوان عالی کشور پرونده های ارجاع شده به این نهاد را بر اساس اصول شرع و قوانین رد یا تایید می کند. با این حال می بایست متقاضی به روش های مختلفی که در اختیار او قرار گرفته است بتواند برای پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور اقدام نماید. باید اشاره داشته باشیم که روش های گوناگونی برای این کار توسط مقامات قضایی در نظر گرفته شده است که آگاهی از آن ها می تواند در این زمینه به متقاضیان کمک شایانی کند. در این مقاله سعی داریم شما را نحوه انجام این کار آشنا کنیم. از شما دعوت می کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کرده تا اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

دیوان عالی کشور چیست و چه وظایفی بر عهده دارد؟

اکنون که سعی داریم با پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور آشنا شویم، لازم است در ابتدا اطلاعات مختصری در خصوص این نهاد و وظایفی که بر عهده دارد در اختیار شما قرار دهیم. باید اشاره داشته باشیم که دیوان عالی کشور بر طبق اصل 161 قانون اساسی تشکیل شده است. این نهاد که از خبره ترین قضات ایران استفاده می کند، نقش تعیین کننده ای در رسیدگی به پرونده های حقوقی و کیفری دارد.

دیوان عالی کشور را می توان بالاترین نهاد قضایی کشور به شمار آورد. این نهاد بر اجرای صحیح قوانین در سایر محاکم قضایی زیر دست نظارت می کند. باید اشاره داشته باشیم که دیوان عالی کشور در صورت بروز تخلف از سوی رئیس جمهور نیز می تواند به آن ها ورود کرده و بالاترین مقام اجرایی کشور را نیز در مقابل قانون پاسخگو نماید. در واقع افراد با ارجاع پرونده های خود به دیوان عالی کشور سعی دارند احکام صادره از دادگاه های بدوی و تجدید نظر را شکسته و آن را تغییر دهند.

باید اشاره داشته باشیم که دیوان عالی کشور به عنوان بالاترین مقام قضایی کشور به شکایت رسیده از مردم نیز رسیدگی می کند. این مرجع قضایی سلسله مراتب خاص خود را برای رسیدگی به پرونده و شکایت رسیده دارد. باید اشاره داشته باشیم که احتمال تغییر رای در خصوص پرونده های ابلاغ شده به این نهاد وجود دارد؛ اما با این حال ممکن است دیوان عالی کشور رای صادره برای پرونده در دادگاه های زیر دست را عادلانه تشخیص داده و آن ها را به تایید برساند.

سامانه پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور

سامانه پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور

قوه قضائیه برای سهولت در پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور، اقدام به راه اندازی سامانه ای نموده است که هر یک از متقاضیان می توانند با سهولت هر چه تمام تر نیازهای خود را در این سامانه رفع و رجوع نمایند. یکی از مزیت های سایت ثنا در این است که هر یک از متقاضیان امورات حقوقی می تواند بدون نیاز به حضور فیزیکی در محاکم قضایی برخی از امورات را برطرف کرده و نیازهای خود را مطرح سازند. یکی از امکان این سامانه، پیگیری پرونده های ابلاغ شده به دیوان عالی است.

برای استفاده از سامانه ثنا در ابتدا لازم است تا متقاضی در آن مراحل مختلف برای ثبت نام را به طور کامل انجام داده و در نهایت احراز هویت شود. باید دقت داشته باشید که اگر پرونده ای در دیوان عالی کشور دارید می توانید آن را در سایت ثنا پیگیری کرده و از روند رسیدگی به آن اطلاع حاصل فرمایید. باید اشاره داشته باشیم که با مراجعه به سایت سامانه ثنا می توانید از کلیه ابلاغیه های قضایی اطلاع حاصل کرده و رای دیوان عالی کشور در خصوص پرونده خود را مشاهده کنید.

باید اشاره داشته باشیم که پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور و نیز مشاهده خلاصه ای از آن نیازمند در اختیار داشتن اطلاعاتی در خصوص پرونده است. برای این کار لازم است در ابتدا شماره پرونده، ردیف فرعی و رمز شخصی پرونده را در اختیار داشته باشید تا با استفاده از آن ها بتوانید روند رد یا تایید حکم فرجام خواهی مربوط به پرونده خود را پیگیری کنید. در ادامه روش هایی برای این کار ذکر خواهد شد که برای تمامی آن ها دسترسی به اطلاعات ذکر شده ضروری است.

پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور با رمز پرونده

همواره با استفاده از رمز پرونده می توانید نسبت به پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور اقدام کنید. باید اشاره داشته باشیم که رمز پرونده یک عدد پنج رقمی است. این رمز به صورت مشترک در اختیار طرفین دعوی قرار می گیرد و با استفاده از آن متقاضیان می توانند از جزئیات پرونده خود در سامانه ثنا اطلاع حاصل کنند. علاوه بر این شماره پرونده ای شانزده رقمی در اختیار هر یک از طرفین دعوی به صورت شخصی قرار می گیرد که با آن نیز امکان پیگیری پرونده وجود دارد.

دقت داشته باشید که بدون در اختیار داشتن اطلاعات فوق امکان دسترسی به اطلاعات و جزئیات پرونده در دیوان عالی کشور وجود ندارد. همواره می توان با دریافت رمز پرونده و شماره مخصوص به آن از مقامات مسئول، نسبت به پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور اقدام نمود. همین موضوع باعث می شود تا فرد در هر مرحله ای از روند رسیدگی، اطلاعات جامعی در خصوص پرونده خود داشته باشد و بتواند آن را به صورت آنلاین دنبال نموده و خلاصه ای از پرونده را در اختیار داشته باشد.

پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور با کد ملی

پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور با کد ملی

در بالا اشاره داشتیم که با در اختیار داشتن رمز پرونده می توانید پرونده های ارجاع داده شده به دیوان عالی کشور را پیگیری کنید. با این حال ممکن الست افرادی این رمز را در اختیار نداشته و تمایل داشته باشند پرونده خود را پیگیری کرده و از روند رسیدگی به آن اطلاعات جامعی به دست آورند. البته باید دقت داشته باشید که با سامانه پیامکی که قوه قاضائیه در اختیار متقاضیان قرار داده است می توان شماره پرونده را دریافت نمود و نسبت به ورود به سامانه ثنا اقدامات لازم را انجام داد.

باید اشاره داشته باشیم که در سامانه ثنا روش های دیگری برای پیگیری پرونده پیش بینی شده است که هر یک از افراد می توانند با استفاده از این روش نیز نیازهای حقوقی خود را برطرف کنند. این روش ها در مقایسه با روش های ذکر شده از سادگی بیشتری برخوردار هستند. در واقع در این روش تنها با در اختیار داشتن کد ملی و شماره شانزده رقمی پرونده می توانید به اطلاعات خود در این سایت دسترسی داشته باشید و روند رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور را مورد بررسی قرار دهید.

پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور با سامانه پیامکی

در بالا اشاره داشتیم که پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور از طریق سامانه ثنا و نیز سایت عدل ایران امکان پذیر است؛ اما در این بخش لازم است اشاره داشته باشیم که با استفاده از سامانه پیامکی نیز می توانید چنین اموراتی را به انجام برسانید. باید اشاره داشته باشیم که قوه قضائیه در کنار سامانه ثنا، اقدام به راه اندازی سامانه پیامکی نیز نموده است که در این راه متقاضیان بتوانند با صرف کمترین زمان ممکن و با سهولت بیشتری پرونده های خود را پیگیری کرده و در خصوص آن ها به اطلاعات جامعی برسند.

در واقع در این روش شما می توانید با ارسال پیامک به سامانه مورد نظر، جزئیاتی در خصوص پرونده خود به دست آورید و روند رسیدگی به آن را نیز مورد مطالعه قرار دهید. البته امکان ارسال پیامک و پیگیری پرونده تنها از سیم کارت هایی امکان پذیر است که شماره آن ها پیش از این در مدیریت پرونده های قضایی به ثبت رسیده باشد و در غیر این صورت نمی توانید با استفاده از شماره های دیگر به اطلاعات مهم پرونده خود دسترسی داشته باشید.

در صورتی که قصد دارید در خصوص پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور از طریق پیام کوتاه راهنمایی دریافت کنید، می توانید در ابتدا از شماره که پیش از این در سامانه ثبت شده است، عدد 1 را به شماره پیامکی 1000493 ارسال کرده تا اطلاعات مفید در این خصوص به شما ارائه شود. البته برای پیگیری پرونده می توانید راهنمایی های ارائه شده در متن پیامک دریافت شده را به کار گرفته تا در نهایت دسترسی شما به پرونده های ابلاغ شده به دیوان عالی کشور میسر شود.

پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور با سامانه پیامکی

لزوم مراجعه به وکیل برای پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور

در ابتدا باید اشاره داشته باشیم که دیوان عالی کشور بالاترین محکمه قضایی در سلسله مراتب قانونی ایران به شمار می آید. لازم است وکلایی را برای رسیدگی و پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور انتخاب کنید که در شغل خود جزو سرآمدترین و مطرح ترین حقوقدانان به شمار می آیند. چرا که چنین اموراتی با پیچیدگی هایی همراه است و کوچک ترین اقدام غلطی می تواند خسارت هایی را برای فرد به دنبال داشته و او را از رسیدن به حقوق قانونی اش محروم سازد و آینده وی را تحت تاثیر قرار دهد.

بهترین وکیل دیوان عالی کشور با پیچ و خم های مسیر در دیوان آشنایی کامل دارد و روال رسیدگی به پرونده را خوب می داند. او در تلاش است با استفاده از تجربیاتی که در طی سال های متمادی به دست آورده است، پرونده را به بهترین و مطلوب ترین شکل ممکن رسیدگی کند. تنها آن دسته از وکلایی می توانند در این زمینه موفق عمل کنند که سابقه درخشانی در این زمینه داشته باشند؛ بنابراین پیشنهاد می کنیم که پیش از هر گونه اقدام، تمرکز خود را بر روی انتخاب وکلای شاخص و مطرح در سطح کشور معطوف کنید.

کلام آخر

از اینکه تا پایان مقاله صبوری به خرج داید و در کنار ما بودید از شما تشکر می کنیم. در این مقاله سعی کردیم در ابتدا وظایف دیوان عالی کشور به عنوان بلند مرتبه ترین نهاد قضایی کشور را مورد ارزیابی قرار دهیم. در ادامه اشاره داشتیم که پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور می تواند با ورود به سامانه ثنا و سایت عدل ایران ممکن شود. علاوه بر این با در اختیار داشتن رمز پرونده و کد ملی نیز می توان به این هدف دست پیدا کرد. گذشته از موارد ذکر شده، قوه قضائیه برای سهولت در انجام پیگیری، سامانه پیامکی را نیز در اختیار متقاضیان قرار داده است. اکنون که به پایان مقاله رسیده ایم از شما دعوت می کنیم که تجربیات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + هفده =

دکمه بازگشت به بالا