نکات حقوقی

درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن ⚖️⚡️مراحل و شرایط

درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن یکی از موضوعات مهمی است که امروزه تعداد زیادی از افراد در سطح جامعه با آن درگیر هستند. برخلاف گذشته که تنها مرد حق طلاق را در اختیار داشت، اکنون به زن نیز امکان این داده شده است. اگر زوجه بخواهد به صورت اینترنتی برای تکمیل نمودن فرم های طلاق اقدام نماید که در ادامه مقاله به توضیح کامل آنها می پردازیم.

منظور از درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن چیست؟

امروزه آمار طلاق به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است و شاید اصلی ترین دلیل آن مسائل فرهنگی و عدم شناخت زوجین از روحیات یکدیگر پیش از ازدواج باشد؛ بنابراین لازم است درباره فرآیند درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم تا زوجه بتواند از این راه اقدامات قانونی را برای جدایی انجام دهد.

در واقع زن نیز می تواند با در اختیار داشتن وکالت بلاعزل در طلاق و با استناد به شروط ضمن عقدنامه و یا با اثبات نمودن عسر و حرج خود در دادگاه می تواند به مانند زوج درخواست طلاق بدهد. در این راه روش های اینترنتی پیش روی زوجین قرار گرفته است تا فرآیند طلاق را با سهولت بیشتری پشت سر گذاشته و از حجم پرونده های موجود در مراجع کاسته شود.

در واقع رد ماده 1133 قانون مدنی به این موضوع اشاره گردیده است که مرد حتی بدون دلایل موجه نیز می تواند به دادگاه ذی صلاح درخواست طلاق ارائه کند. تنها شرطی که ذبرای طلاق از طرف مرد وجود دارد این است که حقوق مالی زن را به طور کامل پرداخت کرده باشد. ولی زن تنها با در نظر گرفتن شرایط بالا است که می تواند برای طلاق پیش قدم شود.

درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن

طلاق از طرف زن به چه صورت است؟

همان طور که از آمارها به دست می آید از هر سه ازدواجی که در کشور به انجام می رسد، یکی از آن ها به طلاق ختم خواهد شد. از این رو ممکن است تعداد زیادی از این جدایی ها مربوط به درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن باشد. قانون جدید طلاق این حق را به زن می دهد تا با در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند اقدامات لازم را برای پایان رابطه زوجیت به انجام برساند.

به طور کلی دعاوی طلاق را می توان در سه بخش طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی تقسیم بندی نمود. در طلاق توافقی زوجین معمولا بر روی تمامی حقوقی که قانون برای آن ها تعیین کرده است، به توافقات کامل دست پیدا می کنند. در این نوع از طلاق به طور معمول از حجم درگیری و تنش ها میان زوجین کاسته می شود.

در طلاق از طرف مرد نیز شاهد این موضوع هستیم که حق طلاق در ماده 1133 قانون مدنی ب مرد اعطا شده است و عملا مرد دغدغه ای از بابت جدایی ندارد. او تنها کافی است حقوق مالی زن مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله، حق تنصیف اموال و… را تعیین و تکلیف نموده و سپس حتی بدون رضایت زوجه از وی جدا شود.

طلاق از طرف زن به چند روش امکان پذیر است. در درجه اول زن می توان حق طلاق را در زمان عقد نکاح از مرد دریافت نموده و یا در زندگی مشترک حق طلاق را از طریق وکالت بلاعزل در طلاق دریافت نماید. از سوی دیگر او می تواند به شروط ضمن عقدنامه استناد نماید. علاوه بر این، امکان این فراهم شده است تا زن با استفاده از دلایل محکمه پسند عسر و حرج خود را ثابت کند.

به هر حال باید طلاق از طرف زن را جزو پیچیده ترین انواع طلاق بدانیم که در آن لازم است زمان زیادی از سوی زوجه صرف شود. در این روش زوجه می تواند با ثبت دادخواست طلاق از طرف زن فرآیند طلاق را آغاز نموده و در نهایت عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند. در نظر داشته باشید که کمک گرفتن از وکیل در این نوع طلاق الزامی است.

برای دریافت مشاوره از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

سامانه ثبت درخواست طلاق

تا پیش از سال 1399 نیاز بود تا زوجین متقاضی طلاق به صورت حضوری در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه می کردند و درخواست خود را در این مرکز حقوقی به ثبت می رساندند؛ اما با راه اندازی سامانه ثبت درخواست طلاق پس از آن سال دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه تنها با فرم های مربوط به گواهی غربالگری خواسته زوجین را ثبت می نمایند.

بنابراین برای اینکه به طلاق از طرف زن و سایر درخواست های طلاق سر و سامان داده شود، سامانه مذکور زیر نظر بهزیستی و قوه قضائیه راه اندازی شد. این سامانه با نام سامانه تصمیم در اختیار متقاضیان قرار گرفته است تا با استفاده از آن خواسته های خود مبنی بر طلاق را به صورت کاملا اینترنتی پیگیری نموده و به سرانجام برسانند.

در واقع سامانه تصمیم به زوجین این اجازه را می دهد تا در صورت اقدام برای انواع طلاق به آن مراجعه کرده و برای حضور در دادگاه نوبت دریافت کنند. پس از ورود به سامانه مذکور لازم است زوجین اطلاعات خود را به طور دقیق در آن وارد کنند. سپس آن ها می توانند با در نظر گرفتن شرایط خود زمان و تاریخ مشخصی را برای مشاوره تعیین نمایند.

سامانه با ارائه کد پیگیری اطلاعات درج شده را به طور کامل ثبت می نماید. در واقع دریافت مشاوره باعث می شود تا تعداد زیادی از زوجین از طلاق منصرف شوند و آمار طلاق کاهش پیدا کند؛ بنابراین برای طلاق از طرف زن و سامانه تصمیم طلاق توافقی می توانید به روش های اینترنتی متوسل شده و از این راه برای نوبت دهی مشاوره استفاده نمایید.

درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن

سامانه نوبت دهی طلاق

در نظر داشته باشید که برای درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن می بایست زوجه به سامانه تصمیم مراجعه نماید. رد این سامانه فرد می تواند با در نظر گرفتن شرایط خود مدت زمانی را برای مراجعه به جلسات مشاوره مشخص نماید. در واقع اشاره کردیم که با حضور در این جلسات در بسیاری از موارد ممکن است زن و مرد از طلاق منصرف شوند.

با توجه به محلی که زن و مرد زندگی می کنند، نزدیک ترین مرکز مشاوره برای زوجین مشخص خواهد شد. پس از اینکه زوجین در جلسات مشاوره حضور پیدا کردند و همچنان سازش و صلحی بین آن ها به وجود نیامد برای آن ها گواهی عدم امکان سازش صادر خواهد شد. پس از صدور این گواهی زن می تواند با مراجعه به سامانه نوبت دهی طلاق برای حضور در دادگاه وقت بگیرد.

در سامانه تصمیم بخشی تحت عنوان غربالگری وجود دارد که زن و مرد می توانند با مراجعه به آن به سوالات مهمی که پرسیده می شود پاسخ دهند. اغلب این سوالات به این موضوع اشاره دارد که محوریت و علت اصلی آن ها برای تصمیم گیری در جهت طلاق چیست؟ در این صورت است که زوجین می توانند درخواست طلاق خود را به صورت اینترنتی به ثبت برسانند.

معمولا چهار جلسه مشاوره برای زوجین در نظر گرفته خواهد شد و زوجین موظف به حضور در این جلسات هستند. هزینه مشاوره طلاق نیز پنجاه تا هشتاد هزار تومان برای هر جلسه مشاوره تخمین زده می شود. به هر حال شما می توانید با کمک گرفتن از یک وکیل مجرب و آگاه به قوانین و مقررات مربوط به طلاق، گام بلندی را به سوی اهداف خود بردارید.

مراحل درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن

در صورتی که قصد درخواست طلاق اینترنتی توسط زن را دارید می بایست مراحلی را پشت سر بگذارید تا اهداف خود در این زمینه را محقق کنید. در واقع با این روش می توانید به صورت کاملا آنلاین خواسته های خود را از طریق سامانه تصمیم پیگیری نمایید. مراحل طلاق اینترنتی آنلاین به شرح زیر است:

  • در این مرحله لازم است فرد به سامانه تصمیم وارد شده و به بخش درخواست طلاق اینترنتی برود
  • فرد درخواست کننده که در اینجا زوجه است می بایتست بر روی نقشه محل سکونت خود را تعیین نماید
  • فرد باید اطلاعات هویتی و آدرس محل سکونت خود را به دقت درج نماید
  • تعیین نمودن نزدیک ترین مرکز مشاوره به محل زندگی زوجه نیز جزو این مراحل است
  • مشخص کردن زمان و تاریخ دقیق برای حضور در جلسات مشاوره
  • در این مرحله اطلاعات تایید شده و به شما کد پیگیری داده می شود. همچنین زمان و مکان جلسات مشاوره به شما اطلاع داده خواهد شد
  • بر اساس نوبت تعیین شده لازم است زوجه در مراکز مشاوره حضور پیدا کرده و تمامی مدارک مربوطه را نیز با خود به همراه داشته باشد
  • ارزیابی های اولیه از زوجین در مراکز مشاوره صورت می پذیرد
  • اگر جلسات مشاوره مثبت پیش بروند پرونده بایگانی شده و طلاق منتفی می گردد. از سوی دیگر اگر زوجین به طلاق اصرار داشته باشند، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر خواهد شد.
درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن

فرم درخواست طلاق از طرف زن اینترنتی

مهم ترین راه برای اقامه دعاوی طلاق تنظیم فرم دادخواست طلاق از طرف زن اینترنتی می باشد. در واقع مهم ترین و اصلی ترین مزیت درخواست اینترنتی از سوی زوجین برای طلاق این است که از همان ابتدا مراجع و محاکم قانونی درگیر تصمیم زوجین برای طلاق نمی شوند و این فرآیند به صورت کاملا آیلاین طی خواهد شد تا نوبت به حضور زوجین در دادگاه برسد.

این مسئله می تواند تا حد زیادی باعث کاهش هزینه های زوجین در پیگیری فرآیند طلاق می شود. از سوی دیگر آن ها می توانند با جدیت نهایت بهره وری از این سامانه های تهیه شده را تجربه نمایند. از سوی دیگر باید اشاره کنیم که با تکمیل نمودن فرم های مربوطه و ثبت آن به صورت اینترنتی دیگر نیازی به حضور زوجین در مراجع ذی صلاح نیست.

ممکن است حضور در مراجع مربوطه باعث ایجاد اضطراب و استرس در زوجن شود. اگر زوجین برای درخواست اینترنتی طلاق اقدام نماییند از چنین اضطراب و دغدغه هایی به دور خواهند ماند. ممکن است اختلافات ایجاد شده بین زوجین کوچک بوده و آن ها بتوانند پس از دریافت مشاوره از جلسات تعیین شده اختلافات را به طور کامل کنار بگذارند.

زن در چه صورت میتواند درخواست طلاق اینترنتی بدهد؟

بیان کردیم که درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن زمانی امکان پذیر است که او حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد؛ اما در شرایطی که زن حق طلاق نداشته باشد و مرد به او وکالت بلاعزل در طلاق ندهد، او می تواند با استناد به شروط طلاق برای جدایی از همسر اقدام نموده و عسر و حرج را اثبات کند.

برای مثال اگر مرد اعتیاد شدیدی به مواد مخدر یا مشروبات الکلی داشته باشد که زندگی را برای زن سخت کند، عقیم باشد، سوء رفتار مداوم از خود بروز دهد و موارد دیگر، این حق قانونی به زن داده شده است تا حتی بدون رضایت مرد نیز از وی جدا شود.

در چنین شرایطی است که زن می تواند علاوه بر اینکه از مرد طلاق می گیرد، مهریه خود را نیز به طور کامل دریافت نماید. البته اگر زن در زمان طلاق باکره باشد تنها می تواند نیمی از مقدار تعیین شده به عنوان مهریه را از آن خود کند. به هر حال لازم است زن در این راه از یک وکیل مجرب کمک بگیرد.

درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن

کلام آخر

همراهی شما مخاطبان عزیز باعث دلگرمی کادر مجرب سایت برترین وکیل می شود. امیدواریم با مطالعه این مطلب درباره درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن توانسته باشید بسیاری از سوالات خود در این زمینه را پاسخ بگویید. اگر نقطه نطر مهمی در این باره دارید ممنون می شویم آن را با ما به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا