نکات حقوقی

گرفتن حق طلاق از مرد ⚖️【قانون جدید حق طلاق و شرایط آن】⚡️

گرفتن حق طلاق از مرد به زوجه این امکان را می‌دهد که حتی بدون رضایت شوهر و بدون اینکه او در دادگاه حاضر باشد از وی جدا شود. البته نکته قابل ذکر این است که اگر مرد وکالت در طلاق را به همسر خود اعطا نماید این حق از خود او تعلیق نخواهد شد و زوج نیز می‌تواند برای طلاق دادن زن اقدام کند. ممکن است اعطای حق طلاق با وکالت بلاعزل انجام شده باشد و یا اینکه به عنوان یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه در نظر گرفته شود. به طور معمول زن برای دریافت حق طلاق حاضر می‌شود که مهریه خود را به مرد بذل نماید و از آن چشم پوشی کند. اگر به دنبال اطلاعات تکمیلی در این خصوص هستید می‌توانید با سایت برترین وکیل همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

منظور از گرفتن حق طلاق از مرد چیست؟

مسئله‌ای که در گرفتن حق طلاق از مرد حائز اهمیت است این است که بدانیم در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی اشاره شده که مرد دارای حق طلاق است. در واقع مرد می‌تواند با استفاده از حق طلاق خود حتی در صورتی که دلایل موجهی برای جدا شدن از همسرش ندارد نیز به رابطه زوجیت پایان ببخشد و زن را مطلقه کند. 

این درست است که مرد دارای حق طلاق می‌باشد ولی باید بدانیم که زن نیز از حقوق مالی مانند مهریه و نفقه و اجرت المثل و مانند آن برخوردار می‌شود و تا زمانی که مرد حقوق مالی زن را نپردازد، حق پایان دادن به رابطه زوجیت را نخواهد داشت. حق طلاق را نمی‌توان تعلیق کرد، ولی مرد می‌تواند آن را از طریق وکالت در اختیار اشخاص دیگری از جمله زن نیز قرار دهد. 

در شرایطی ممکن است که مرد از طریق وکالت بلاعزل به زن حق طلاق بدهد. اگر زن حق طلاق را دریافت کند دیگر برای جدا شدن از همسرش نیازی به رضایت او ندارد، ولی نکته قابل ذکری لازم است در اینجا به آن اشاره داشته باشیم این است که حتی اگر زن از طریق وکالت بلاعزل حق طلاق را نیز به دست آورد باز هم خود مرد می‌تواند برای طلاق دادن زن اقدام کند. 

در مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ قانون مدنی به طور کامل به مهم‌ترین مواردی اشاره شده است که در آنها زن می‌تواند حتی بدون رضایت مرد از او جدا شود‌. بهتر است برای درک بیشتر این موضوع حتماً با وکلای متخصص مشورت داشته و وکالت در پرونده‌های خود را به آنها بسپارید. 

پشیمانی مرد از دادن حق طلاق

زن در چه صورتی می‌تواند طلاق بگیرد؟

در قسمت‌های قبل اشاره کردیم که گرفتن حق طلاق از مرد یکی از راه‌های طلاق از طرف زن به شمار می‌رود. در این صورت است که زن می‌تواند وکالت بلاعزل برای طلاق از مرد دریافت کند تا هر زمان که اراده نمود برای جدا شدن از همسرش اقدام نماید؛ اما باید دقت داشته باشیم که اعطای حق طلاق به منزله تعلیق حق طلاق مرد نیست و خود او نیز می‌تواند هر زمان که خواست زن را طلاق دهد. 

راه دیگری که پیش روی زن است تا با استفاده از آن درخواست طلاق را حتی بدون رضایت مرد نیز ارائه کند، اثبات عسر و حرج در زندگی مشترک می‌باشد. اگر زندگی مشترک به اندازه‌ای سخت و غیر قابل تحمل برای زن شود که او تحمل بیش از این را نداشته باشد، می‌تواند با ارائه دلایل محکمه پسند از همسر خود جدا شود. 

سوء رفتار مداوم مرد، عدم پرداخت نفقه، خیانت مرد به زوجه، حبس طولانی مدت مرد، عقیم بودن مرد و مواردی مانند آن از جمله مهمترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن به شمار می‌روند؛ اما اگر زن حق طلاق را در اختیار داشته باشد، دیگر نیاز نیست تا دلیل خاصی را برای دادگاه به اثبات برساند و حتی بدون دلیل موجه و شرعی نیز می‌تواند از مرد جدا شود. 

راهکار دیگری که پیش روی زوجه است تا با استفاده از آن برای طلاق اقدام نماید، محقق شدن یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه می‌باشد. در صورتی که یکی از شروط ضمن عقدنامه به طور کامل محقق شوند زن می‌تواند با استناد به همین موضوع به دادگاه درخواست طلاق ارائه کند. برای کسب اطلاعات بیشتر از وکلای متخصص مشاوره حقوقی دریافت کنید. 

حق طلاق اگر طلاق توافقی باشد با کیست؟

حال که در خصوص گرفتن حق طلاق از مرد اطلاعات کاملی را به دست آوردیم، لازم است به این نکته نیز تاکید داشته باشیم که اگر زن و مرد به صورت همزمان تمایل به جدایی داشته باشند، طلاق توافقی اتفاق خواهد افتاد. به طور قطع اگر زن حق طلاق را دریافت نکرده باشد بهترین روش برای جدایی از همسرش طلاق توافقی می‌باشد. 

وکیل طلاق توافقی در چنین شرایطی می‌بایست دادخواست مربوط به طلاق را تنظیم نموده و آن را در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه به ثبت برساند. این مسئله را در نظر داشته باشید که باید توافقنامه طلاق توافقی نیز از سوی وکیل تنظیم شود و در اختیار قاضی پرونده قرار گیرد. 

از نظر قانونی مرد حق طلاق را در اختیار دارد و زن می‌تواند حقوق مالی خود را مطالبه کند؛ بنابراین در طلاق توافقی مرد زمانی راضی به طلاق خواهد شد که زن نیز از برخی حقوق مالی و غیر مالی خود چشم بپوشد. به عنوان نمونه مرد زمانی زن خود را طلاق خواهد داد که او از مهریه خود چشم پوشی کرده و یا اینکه حضانت فرزندان را به مرد دهد. 

قانون جدید حق طلاق

روش‌های گرفتن حق طلاق از مرد

دقت داشته باشید که گرفتن حق طلاق از زوج به دو روش انجام می‌شود. در روش اول مرد در دفاتر ثبت اسناد رسمی حاضر شده و وکالت بلاعزل در طلاق را در اختیار همسر خود قرار می‌دهد تا او بتواند هر زمان که تمایل داشت برای گرفتن طلاق اقدام کند. به طور معمول می‌توانیم چنین بگوییم که مرد زمانی به همسر خود حق طلاق می‌دهد که او نیز از مهریه خود چشم پوشی نماید. 

نوع دیگری از اعطای حق طلاق در شروط ضمن عقدنامه می‌باشد. این مسئله نیز در ماده قانونی مورد بررسی قرار گرفته است. در چنین شرایطی است که اگر شروط ضمن عقدنامه محقق شود به زن حق طلاق داده خواهد شد. البته زن زمانی می‌تواند از این شرط ضمن عقدنامه استفاده کند که در هنگام عقد نکاح مردان را پذیرفته باشد. 

اگر زن با استفاده از وکالت بلاعزل حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد، دیگر نیاز به اثبات دلایل محکمه پسند در دادگاه نیست و او هر زمان که بخواهد می‌تواند برای پایان رابطه زوجیت اقدام نماید؛ اما اگر حق طلاق در شروط ضمن عقدنامه اعطا شده باشد زن برای جدا شدن از همسرش لازم است تحقق شرط را در دادگاه خانواده اثبات نماید. 

بنابراین وکالت در طلاق بزرگترین مزیتی که به همراه دارد این است که زن می‌تواند بدون اثبات نمودن دلیل خاصی از همسرش جدا شود. اهمیت وکالت بلاعزل در این است که مرد نمی‌تواند آن را به صورت یک طرفه فسخ نماید؛ اما باید دقت داشته باشیم که با اعطای وکالت بلاعزل برای طلاق به زن حق مرد برای طلاق از بین نخواهد رفت. 

مزایای گرفتن حق طلاق از مرد چیست؟

مهمترین مزیت وکالت در طلاق و دریافت آن از سوی زن این است که او می‌تواند بدون اثبات دلایل موجه در دادگاه و حتی بدون رضایت مرد از او جدا شود. همچنین در چنین شرایطی دیگر نیازی به حضور مرد در دادگاه خانواده نیست و زن می‌تواند به صورت یک طرفه و با ارائه وکالت بلاعزل طلاق خود را قطعی کند. 

از جمله مزیت‌های دیگری که می‌توانیم در اینجا به آن اشاره داشته باشیم این است که اگر زن حق طلاق را در اختیار داشته باشد، می‌تواند در مدت زمان کمی به خواسته‌های حقوقی خود در زمینه طلاق برسد. می‌دانیم که طلاق از طرف زن در صورت اثبات عسر و حرج یک فرآیند پیچیده و زمانبر است ولی اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد، جدا شدن از همسر در مدت زمان کمی امکان‌پذیر خواهد بود.

معایب دادن حق طلاق به زن چیست؟

از جمله مهم‌ترین معایب دادن حق طلاق به زن این است که زوجه می‌تواند هر زمان که اراده کرد، برای مطلقه کردن خود دادخواست تنظیم نماید. او در چنین شرایطی می‌تواند بدون دلایل موجه به دادگاه مراجعه کرده و با ارائه وکالت بلاعزل از همسر خود طلاق بگیرد. حتی در این صورت نیازی به حضور مرد در دادگاه خانواده نیست. 

عیب دیگری که در این خصوص می‌توانیم با آن اشاره داشته باشیم این است که زن دیگر نیازی به جلب رضایت مرد برای طلاق ندارد. در این صورت است که حتی اگر مرد ناراضی باشد باز هم زن می‌تواند به اهداف خود در زمینه طلاق دست پیدا کند. اگر پیش از اعطای وکالت بلاعزل توافقی در خصوص مهریه و بخشیدن آن صورت نگرفته باشد مرد باید حقوق مالی زن را نیز پرداخت کند. 

اما گاهی در گرفتن حق طلاق از مرد و شاهد این هستیم که زن حاضر می‌شود مقداری از مهریه خود یا تمام آن را به مرد ابراء نماید و یا اینکه آن را بذل کند. در این صورت است که پس از طلاق زن دیگر نمی‌تواند درخواستی برای مطالبه مهریه خود داشته باشد؛ اما اگر توافقی در این صورت انجام نشده باشد، لازم است که مرد حقوق مالی زن مانند مهریه و نفقه و اجرت المثل را پرداخت کند. 

اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول میکشد

حق طلاق بهتر است یا مهریه؟

ممکن است این سوال در ذهن شما نقش ببندد که حق طلاق بهتر است یا مهریه؟ باید بگوییم که مهریه یکی از مهمترین حقوق مالی زن به شمار می‌رود؛ حال آنکه زن با گرفتن حق طلاق از مرد می‌تواند به راحتی خود را مطلقه کند و دیگر نیازی به طی کردن فرآیندهای حقوقی پیچیده برای اثبات عسر و حرج خود در زندگی مشترک ندارد. 

مهریه و حق طلاق هر کدام به نوبه خود دارای مزیت‌ها و معایبی برای زن هستند و نمی‌توانیم آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. در عقد دائم و عقد موقت به زن مهریه تعلق خواهد گرفت و او می‌تواند پس از جاری شدن عقد نکاح آن را به صورت قانونی مطالبه نماید. به زبان عامیانه می‌توانیم بگوییم که مهریه زن نوعی عامل بازدارنده در مقابل طلاق است. 

اما باید دقت داشته باشیم که قانون حق طلاق را به مرد داده است و اگر زن می‌خواهد که حتی بدون رضایت مرد نیز از او جدا شود، می‌بایست وکالت در طلاق دریافت نماید؛ اما حقیقت این است که مرد در صورتی حاضر به دادن حق طلاق می‌شود که زن نیز مهریه خود را به طور کامل یا قسمتی از آن را به زوج ببخشد. 

در صورتی که مسائل مالی پس از طلاق برای شما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است بهتر این می‌باشد که از بخشیدن مهریه برای گرفتن وکالت بلاعزت در طلاق جلوگیری به عمل آورید؛ اما اگر به هر شرایطی مایل به جدایی از همسر خود و پایان دادن به رابطه زوجیت هستید بهتر است که از مهریه چشم پوشی کرده و حق طلاق را دریافت کنید.

اگر حق طلاق با زن باشد مهریه تعلق می‌گیرد؟

یکی از سوالات حقوقی مهمی که ممکن است در ذهن شما نیز به وجود آمده باشد این است که اگر حق طلاق با زن باشد مهریه تعلق می‌گیرد؟ باید اشاره داشته باشیم که طلاق از طرف زن ممکن است با دریافت وکالت بلاعزل در طلاق از مرد اتفاق بیفتد. به طور معمول زن در انواع طلاق می‌تواند مهریه خود را از مرد مطالبه کند؛ مگر آنکه خودش مهریه را از پیش بخشیده باشد. 

در صورتی که زن برای گرفتن حق طلاق از مرد مهریه را بخشیده باشد دیگر نمی‌تواند آن را از طریق قانونی ادعا کند؛ اما در صورتی که زن مهریه را بذل یا ابراء نکرده باشد، همچنان می‌تواند از روش‌های قانونی برای آن درخواست ارائه کند. مهریه حق مالی زن پس از جاری شدن عقد نکاح به صورت دائم یا موقت است. 

تقریباً در هر شرایطی زن می‌تواند حقوق مالی خود را از مرد مطالبه کند؛ مگر اینکه فسخ نکاح اتفاق بیفتد. علاوه بر مهریه حقوق مالی دیگر مانند نفقه و اجرت المثل و نحله به زن تعلق خواهد گرفت که اگر او حق طلاق را در اختیار داشته باشد، می‌تواند برای مطالبه آنها درخواست دهد. بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با وکلای متخصص در ارتباط باشید. 

کلام آخر 

همراهی شما مخاطبان عزیز با وب سایت حقوقی برترین وکیل باعث می‌شود تا کادر مجرب ما با انگیزه بیشتری به تولید محتوا بپردازد. تلاش کردیم تا اطلاعات کاملی در خصوص گرفتن حق طلاق از مرد توسط زنان در اختیار شما قرار دهیم تا با اطلاعات حقوقی کامل‌تری در این خصوص گام بردارید. به هر حال شما می‌توانید نقطه نظرات خود را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 15 =

دکمه بازگشت به بالا