نکات حقوقی

دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد⚖️ طرح سال 1403

بسته به اینکه کدام یک از زوجین برای گرفتن طلاق و جدایی پیش قدم می شود، می توان طلاق را در سه دسته طلاق از طرف مرد، طلاق توافقی و طلاق از طرف زن دسته بندی کرد. دقت داشته باشید که بر اساس قانون حق طلاق برای مرد در نظر گرفته شده است، اما لازمه آن پرداخت کلیه تعهدات مالی از سوی مرد می باشد. البته مرد می تواند با ارائه دلایل محکمه پسند از پرداخت تعهداتی نظیر نفقه، اجرت المثل، نحله، جهیزیه و نیمی از اموال خود خودداری نماید. از این رو، در این مقاله سعی داریم به چند مورد از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد اشاره داشته باشیم و به تشریح هر یک از آن ها بپردازیم. تقاضا می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

نکاتی درباره طلاق از طرف مرد

باید دقت داشته باشید که قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران بر اساس آن چیزی که از شرع به دست آمده است حق طلاق را در اختیار مرد قرار داده است. در مقابل زن حق برخورداری از مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل و مواردی از این جنس را دارد. ماده 1133 قانون مدنی به صراحت به این موضوع اشاره دارد. در واقع مرد در عقد دائم می تواند بدون در اختیار داشتن دلیل موجهی اقدام به طلاق دادن همسر خود کند. البته همان طور که گفته شد در ابتدا لازم است تمامی تعهدات مالی خود را پرداخت کند.

در عقد موقت مرد تنها در زمانی می تواند برای گرفتن طلاق اقدام نماید که دلایل محکمه پسندی در اختیار داشته باشد اما نیازی به ارائه دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد نیست. شرایط ذکر شده در عقدنامه مرد و زن را دارای وظایفی دانسته است. در صورتی که زن این الزامات را رعایت نکند مرد می تواند از آن ها به عنوان دلایل محکمه پسند استفاده نماید. باید دقت داشته باشیم طلاق را بسته به اینکه کدام یک از زوجین برای آن پیش قدم می شود می توان به طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی دسته بندی کرد.

دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد

شرایط طلاق از طرف مرد به چه صورت است؟

علاوه بر اینکه نیاز است دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد وجود داشته باشد نیاز است که مرد شرایطی را نیز در اختیار داشته باشد تا بتواند برای طلاق اقدام نماید. تنها در این صورت است که دادگاه به دادخواست تنظیم شده رسیدگی می کند و در نهایت رای طلاق را صادر می کند. یکی از مهم ترین شرایط مرد برای طلاق دادن همسر خود این است که تمکن مالی لازم برای پرداخت تعهدات مالی خود نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله، جهیزیه و… را در اختیار داشته باشد.

گذشته از مواردی که در بالا به آن ها اشاره داشتیم قانون به صراحت اعلام می دارد که مرد در زمان طلاق دادن همسر خود لازم است تا نیمی از اموالی که در زمان زندگی مشترک جمع آوری کرده است را به زن خود منتقل کند. البته باید دقت داشته باشیم که انجام این تعهد تنها در صورتی اتفاق می افتد که مرد در زمان ازدواج این شرط را در شروط ضمن عقدنامه به امضا رسانده باشد و با آن موافقت کرده باشد. با این حال اگر مرد بتواند برای گرفتن طلاق دلایل محکمه پسند ارائه دهد، نیازی به اجرای این تعهدات مالی نیست.

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد کدام است؟

اکنون که با شرایط لازم برای پیش قدم شدن مرد برای طلاق آشنا شدیم وقت آن فرا رسیده است تا به تشریح دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد بپردازیم. با شناخت از این دلایل است که می توان اطلاعات خود را در این زمینه افزایش داد و با آگاهی بیشتری در این زمینه قدم برداشت. در واقع مرد می تواند با اثبات این دلایل محکمه پسند در دادگاه از پرداخت تعهدات مالی نظیر مهریه و نفقه امتناع کند. در ادامه به برخی از مهم ترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد اشاره خواهیم داشت.

ترک زندگی از سوی زن

یکی از مهم ترین دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد که می توان با اثبات آن در دادگاه زوج را از پرداخت تعهدات مالی اش به جز مهریه معاف نمود، ترک زندگی مشترک از سوی زن می باشد. ارائه این حکم قاضی در دادگاه خانواده را قانع خواهد کرد تا به نفع مرد رای صادر کند. دلایل مختلفی ممکن است باعث شود تا زن زندگی مشترک خود را ترک نماید. به هر حال زن تحت هیچ شرایطی نباید زندگی مشترک را ترک نماید چرا که این کار ممکن است عواقبی را برای او به همراه داشته باشد.

دقت داشته باشید که قانون تنها وظیفه ای که در زندگی مشترک به زن محول کرده است، تمکین از شوهر می باشد. در واقع لازم است زن در مسائل مربوط به زناشویی از مرد خود تبعیت داشته باشد. در واقع ترک زندگی مشترک از سوی زن به معنای عدم تمکین از سوی زن می باشد. باید دقت داشته باشیم که عدم تمکین زن از شوهر طبق قانون باعث می شود تا زوج بتواند با در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد اقدام نماید و این کار با سهولت انجام شود.

دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد

بیمار یا نابارور بودن زن

یکی دیگر از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد، بیمار بودن زن می باشد. در واقع اگر زن به بیماری خاصی دچار باشد مرد می تواند با اثبات آن در دادگاه برای گرفتن طلاق اقدام نماید. در بالا نیز اشاره داشتیم که مرد تحت هر شرایطی می تواند به شرط پرداختن کلیه تعهدات مالی خود از زن جدا شود؛ اما مسئله اینجا است که اگر بیمار بودن زن در محاکم قضایی به اثبات برسد مرد می تواند بدون پرداخت این تعهدات نظیر نفقه، نحله، اجرت المثل و… برای جدایی از زن پیش قدم شود.

یکی دیگر از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد، بحث نابارور بودن زن است. در واقع اگر اثبات شود که زن توانایی باردار شدن از مرد را ندارد، مرد می تواند به سادگی و بدون پرداخت تعهدات مالی خود اقدام به جدایی نماید. باید دقت داشته باشید که اگر زن بیماری و یا ناباروری خود را از مرد در زمان زندگی مشترک پنهان کرده باشد، مرد می تواند با سهولت در دادگاه حکم طلاق را دریافت نماید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مواردی از این جنس با وکیل خبره و با تجربه مشورت کنید.

عدم تمکین زن از شوهر

در زمان نکاح مرد و زن دارای تعهداتی به یکدیگر می شوند. در واقع قانون وظایفی را برای دو طرف در نظر گرفته است که هر یک از زوجین ملزم به رعایت آن ها می باشد. تنها وظیفه ای که قانون بر روی رعایت آن از سوی زن تاکید دارد مسئله مربوط به تمکین می باشد. همان طور که در بالا نیز ذکر نمودیم، تمکین به معنای تبعیت زن از شوهر در مسائل زناشویی است. در واقع اگر زن بدون اینکه دلیل قانع کننده ای داشته باشد، از مرد تمکین نکند، زوج می تواند با در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد اقدام نماید.

باید توجه داشته باشید که همواره قضات بر روی رعایت تمکین از سوی زن توجه ویژه ای دارند و هر گونه تخطی زن از این وظیفه می تواند دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد را مهیا کند. مجددا لازم است ذکر کنیم که اگر مرد موفق به اثبات عدم تمکین زن در دادگاه شود، می تواند بدون پرداخت نیمی از اموال خود و یا نفقه از وی طلاق بگیرد. البته نیاز است گفته شود که اثبات چنین مسائلی در دادگاه از پیچیدگی هایی برخوردار است و برای آن لازم است از یک وکیل خبره و مجرب کمک بگیرید.

دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد

وجود سوء ظن در رفتار زن

زوجین در صورتی می توانند زندگی مشترک خود را به سلامت ادامه دهند که حسن معاشرت داشته باشند؛ اما گاهی اوقات رفتار زن به گونه ای می شود که در مرد تولید شک و یا سوء ظن می نماید. در چنین شرایطی بنیان زندگی مشترک سست تر از هر زمان دیگری می شود. قانون شرایطی را مهیا کرده است که مرد می تواند سوء ظن های خود را به شرط واقعی بودن به عنوان دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد به دادگاه مورد نظر ارائه داده و برای طلاق اقدام نماید.

البته ممکن است که مرد شکاک باشد و سوء ظن های او بی دلیل باشد. در این صورت درخواست او به کلی توسط دادگاه رد خواهد شد. دقت داشته باشید در صورت مراجعه فرد به دادگاه در این مورد، لازم است تا او سوء ظن های خود را در دادگاه به اثبات برساند. در صورتی که درستی ادعای مرد در دادگاه به تایید برساند مرد می تواند به سادگی برای طلاق اقدام کند. در این شرایط لازم است مرد مهریه زن را تمام و کمال پرداخت کند؛ اما نیازی به پرداخت نیمی از اموال و سایر تعهدات مالی به زن نیست.

محکومیت زن به زندان

جرایم بسیاری وجود دارد که مجازات هایی نظیر حبس را به همراه دارند. این امکان وجود دارد که زن مرتکب جرمی شده باشد و به همین دلیل به جرم او در دادگاه رسیدگی شود و پس از آن مشخص شود که اتهام به زن وارد بوده است. در چنین شرایطی دادگاه کیفری حکم به حبس زن می دهد. در صورتی که زن به جرم مورد نظر محکوم شود و مجازات زندان برای او در نظر گرفته شود، مرد می تواند با ارائه دادخواست در دادگاه برای گرفتن طلاق پیش قدم شود.

البته باید دقت داشته باشید که پیچیدگی کار باعث می شود تا نیاز به استخدام یک وکیل مجرب و خبره بیش از هر زمان دیگری احساس شود. باید دقت داشته باشید که محکومیت زن به حبس از جمله مواری است که به عنوان دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد در نظر گرفته می شود؛ اما رسیدگی به این مسائل با جزئیاتی همراه است. با استخدام وکیل می توانید شانس خود را برای عدم پرداخت تعهدات مالی و نیمی از اموال خود بالا ببرید؛ اما به هر حال باز هم مرد ملزم به پرداخت کامل مهریه است.

دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد

اعتیاد زن

یکی دیگر از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد اعتیاد زن است. در واقع در صورت معتاد بودن زن امکان ادامه زندگی مشترک برای مرد از میان رفته و او می تواند با حضور در دادگاه برای گرفتن طلاق اقدام نماید. اعتیاد زن بنیان خانواده را به کلی متزلزل می کند و همین موضوع باعث می شود تا مرد بتواند با سهولت بیشتری برای گرفتن طلاق دادخواست تنظیم کرده و حکم دادگاه را به نفع خود تغییر دهد. البته ادعای اعتیاد زن می بایست در محاکم قضایی به اثبات برسد.

در صورت مطرح کردن این اتهام لازم است مرد به اثبات آن بپردازد. برای این کار آزمایشاتی از زن گرفته می شود تا صحت این ادعا به اثبات برسد. در صورتی که مشخص شود زن به یکی از انواع مواد مخدر اعتیاد دارد، مرد می تواند برای گرفتن طلاق پیش قدم شود. در این شرایط نیز لازم است که مرد مهریه زن را پرداخت نماید، اما دیگر ملزم به پرداخت سایر تعهدات مالی خود نیست. در واقع در تمامی این شرایط حق دریافت مهریه از زن سلب نخواهد شد.

مهریه در طلاق از طرف مرد

یکی از موضوعاتی که همواره در طلاق از طرف مرد مطرح می شود بحث مهریه زن می باشد. در واقع سعی داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا در طلاق از طرف مرد به زن مهریه تعلق می گیرد؟ آیا در صورت ارائه دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد باز هم نیاز به پرداخت مهریه است یا این وظیفه از مرد سلب خواهد شد؟ در بالا اشاره کردیم که ارائه دلایل محکمه پسند از سوی مرد می تواند باعث شود که مرد از پرداخت نفقه، نحله، اجرت المثل و سایر موارد این چنینی معاف شود.

لازم به ذکر است که صدور حکم طلاق از سوی دادگاه و نیز گواهی عدم امکان سازش مشروط به تعیین و تکلیف در خصوص مهریه و سایر تعهدات مالی مرد می باشد. اگر زوج برای طلاق اقدام کند، در صورتی که زن باکره باشد لازم است مرد نیمی از مهریه را به او پرداخت نماید. در غیر این صورت لازم است تا مرد تمامی مهریه تعیین شده را به زن پرداخت نماید. در صورتی که مهریه عند المطالبه باشد، به شرط تمکن مالی مرد، زوج ملزم است تمام و کمال تعهدات مالی خود در خصوص مهریه را پرداخت نماید.

اما در حالتی که مرد از تمکن مالی مناسبی برخوردار نباشد در ابتدا لازم است که عسر و حرج زوج در دادگاه به اثبات برسد. در صورتی که مشخص شود مرد توانایی پرداخت مهریه به صورت یکجا را ندارد، دادگاه نسبت به قسط بندی مهریه اقدام می کند؛ اما اگر مهریه زن از نوع عند الاستطاعه باشد در ابتدا لازم است زن با حضور در محاکم قضایی اثبات کند که مرد از تمکن مالی کافی برای پرداخت مهریه برخوردار است و پس از طی کردن این مرحله است که زوجه می تواند به حقوق خود دست پیدا کند.

باید دقت داشته باشید که حتی در صورت ارائه دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد و اثبات آن ها در محاکم قضایی همچنان لازم است تا مرد تعهدات خود در خصوص مهریه را به طور کامل انجام دهد. در واقع در طلاق از طرف مرد، در هر صورت لازم است تا زوج مهریه را به زوجه پرداخت نماید. حتی در صورتی که زن مجددا ازدواج نماید، باز هم نیاز است که مرد مهریه را به نرخ روز به او پرداخت کند. این مورد را می توان یکی از معایب طلاق از طرف مرد به شمار آورد.

دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد

لزوم مراجعه به وکیل برای طلاق از طرف مرد

دعاوی طلاق یکی از پیچیده ترین دعاوی مطرح شده در محاکم قضایی را به خود اختصاص می دهند. برای موفقیت در انواع روش های طلاق لازم است دانش حقوقی و تجربه لازم در اختیار داشته باشید. در صورت عدم آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به دعاوی طلاق ممکن است خسارت های جبران ناپذیری در زمینه های مالی و روانی به فرد تحمیل شود. همواره با استخدام بهترین وکیل طلاق در تهران می توان از وقوع چنین خسارت هایی جلوگیری کرد و راه را برای موفقیت و پیروزی در دادگاه هموار نمود.

وکیل طلاق سال های زیادی از عمر کاری خود را صرف رسیدگی به پرونده های مختلف و حضور در محاکم قضایی کرده است و در این راه به تجربیات گران بهایی دست پیدا کرده است. تجربیات وکیل می تواند در حل و فصل اختلافات و دستیابی به منافع موکل موثر باشد. در طلاق از طرف مرد، اثبات دلایل محکمه پسند در دادگاه با پیچیدگی هایی همراه است. لازم است از وکلایی استفاده کنید که در این زمینه تخصص دارند و می توانند شما را در دادگاه به بهترین شکل یاری نمایند.

کلام آخر

از اینکه تا پایان مقاله ما را همراهی کردید از شما تشکر می کنیم! در این مقاله سعی کردیم در ابتدا نکات قابل توجهی در خصوص طلاق از طرف مرد به شما ارائه دهیم تا اطلاعات شما در این زمینه افزایش پیدا کند. علاوه بر این به بررسی شرایط طلاق برای مرد اشاره داشتیم و مشخص کردیم که مرد در چه صورت می تواند برای جدایی از همسر خود پیش قدم شود. در ادامه به تشریح اعتیاد زن، عدم تمکین زن، نابارور بودن و سایر موارد به عنوان دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد پرداختیم. در انتهای مطلب نیز مشخص کردیم که تکلیف مهریه در طلاق از طرف مرد چه می شود. اکنون از شما درخواست می کنیم نظرات خود را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا