نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری ⚖️【مدارک لازم و مهلت شکایت】
در واقع میدانیم که در روند قانونی کشور دیوان عدالت اداری این وظیفه را بر عهده دارد که مراجعه کنندگان شکایت خود از دولت را در آن به ثبت برسانند. در واقع این مرجع یک دادگاه اداری به شمار میرود که افراد میتوانند خواستههای حقوقی مختلف خود را در آن مطرح نموده و به سرانجام برسانند. اگر از تصمیمات غلط ماموران دولتی شکایت دارید میتوانید آن را در دیوان عدالت اداری مطرح کرده و پس از طی نمودن مراحلی آن را تکمیل نمایید. در واقع پس از اینکه روند رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری تکمیل شد لازم است رای در این باره صادر شود و به حقوق افراد و سازمانها رسیدگی گردد. در این مقاله سعی داریم نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری را مورد بررسی قرار دهیم پس تا انتهای مطلب در کنار ما باشید.
نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری چگونه است؟
دقت داشته باشید که نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری تابع قوانین و مقرراتی است و فرد متقاضی برای ثبت شکایت خود لازم است مراحلی را در این مرجع طی نماید. در ادامه این مطلب سعی داریم مهمترین مراحل ثبت شکایت را مورد بررسی قرار دهیم:
- در نخستین مرحله لازم است که فرد به سامانه ثنا مراجعه کرده و از این طریق شکایت خود را به ثبت برساند: در این مرحله لازم است که تمامی اطلاعات خود را به طور دقیق و شفاف در سامانه ثنا به ثبت برسانید تا مشکلی از این بابت برای شما پیش نیاید پس از طی نمودن ثبت اطلاعات در سامانه مذکور است که کد رهگیری و کلمه عبور به شما تعلق خواهد گرفت
- پس از صحیح نمودن این مرحله لازم است که فرد به سامانه ساجد مراجعه کرده و با استفاده از کلمه عبوری که دریافت کرده است به سامانه ورود پیدا کند
- در این صورت است که ثبت نام در سامانه ثنا با موفقیت پشت سر گذاشته خواهد شد و موفق خواهید شد تا کلمه عبور را دریافت کنید.
- پس از اینکه مراحل ثبت نام شما در سامانه ثنا تکمیل شد لازم است با ورود کد عبور در سامانه ساجد به قسمت شکایت به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایید.
اگر قصد تنظیم دادخواست به دیوان عدالت اداری را داشته باشید باید شرح کامل اعتراض خود را به طور کامل بیان نمایید و همچنین مدارک مورد نیاز برای شکایت به دیوان عدالت اداری را نیز در آن ضمیمه کنید. این مسئله باعث میشود که دیوان عدالت اداری به عنوان یک مرجع قضایی به شیوهای صحیحتر به خواستههای حقوقی شما در این زمینه رسیدگی کند.
از سوی دیگر باید اشاره کنیم که ثبت نام در سامانه ساجد میتواند برای متقاضیان دارای هزینههای خاصی باشد. ثبت نام در سامانه مذکور چندان دشوار نیست و به سادگی میتوانید مراحل خاص آن را تکمیل کنید اما باید اشاره کنیم که برای تکمیل صحیح ثبت نام لازم است از جزئیات به طور کامل آگاهی داشته باشید.
اگر درک درستی در خصوص نحوه شکایت نداشته باشید یا اینکه اطلاعات خود را به طور کامل ثبت نکنید ممکن است اعتراض شما به طور کامل رد شود. توصیه ما به شما مخاطبان عزیز این است که برای تکمیل شکایت و همچنین تنظیم دادخواست از وکلای مطرح و خبره در این زمینه کمک دریافت کنید تا نتایج بهتری برای شما حاصل شود.
روشهای شکایت به دیوان عدالت اداری
به این مسئله توجه داشته باشید که با دارا بودن آگاهی با نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری درخواست شما در مدت زمان کمتری به مرجع قانونی ارسال خواهد شد و قاضی پرونده میتواند پس از بررسیهای کامل در این زمینه حکم نهایی را صادر نموده و عدالت را حکم فرما کند. افراد میتوانند آزادانه در جلسات دادگاه عمومی شرکت کنند اما برخلاف آن در دیوان عدالت اداری به هیچ عنوان به افراد اجازه حضور داده نخواهد شد.
در گذشته افراد برای اینکه بتوانند منافع خود را در دیوان عدالت اداری پیگیری نمایند لازم بود تا به صورت حضوری در این مرجع قضایی مراجعه کرده و دادخواستی را مبنی بر شکایت خود تنظیم نمایند؛ اما امروزه برای اینکه افراد بتوانند امورات حقوقی خود را با سهولت بیشتری پیگیری نمایند روشهای مختلفی در اختیار آنها قرار گرفته است. در ادامه برخی از روشهای مهم را به شما معرفی خواهیم کرد:
مراجعه حضوری برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری
اگر قصد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را دارید لازم است یکی از شعب آن را در نظر گرفته و به صورت حضوری در آن مراجعه پیدا کنید تا به خواستههای حقوقی شما در این مرجع قضایی رسیدگی شده و حکم نهایی در این باره صادر گردد. البته میتوان از روشهای حضوری پروندههای مفتوحه در دیوان عدالت اداری را نیز پیگیری کرد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که حضور در دیوان عدالت اداری و پیگیری پرونده به این روش همواره معایب بسیاری را نیز به دنبال دارد که از جمله مهمترین آن میتوانیم به سختی رفت و آمد و هزینههای بالای آن اشاره داشته باشیم.
به این مسئله توجه داشته باشید که برای پیگیری پروندههای خود در دیوان عدالت اداری لازم است از وکلای با تجربه کمک دریافت کنید چرا که این مسئله باعث میشود تا مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری برای شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. پس تلاش کنید تا وکلای با سابقه و متخصص در این زمینه را پیدا کرده و وارد قرارداد با آنها شوید.
دریافت مشاوره از بهترین وکیل دیوان عدالت اداری در تهران!
ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ثنا
در واقع سامانه ثنا از طریق قوه قضاییه راهاندازی شده و مسئولیت اصلی آن این است تا افراد بتوانند امورات قضایی خود را در مدت زمان کمتری به سرانجام برساند. برای ثبت شکایت غیر حضوری در دیوان عدالت اداری نیاز است تا ابتدا به سامانه ثنا مراجعه کرده و پس از تکمیل مراحل ثبت نام کلمه عبور دریافت نمایید.
اگر نیاز دارید تا اطلاعات جامعی را درباره شکایت خود و نحوه پیگیری آن به دست آورید لازم است تا شماره پرونده را به همراه داشته و در سامانه ثنا آن را وارد کرده و خدمات حقوقی خود را دنبال نمایید. اگر ثبت نام در سامانه ثنا را با موفقیت پشت سر بگذارید علاوه بر اینکه میتوانید شکایت در دیوان عدالت اداری را پیگیری کنید قادر خواهید بود تا سایر ابلاغیههای قضایی خود را نیز مشاهده کنید.
ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری از طریق سامانه ساجد
حالا که با نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری آشنا شدیم لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که علاوه بر سامانه ثنا میتوانید از طریق سامانه ساجد نیز شکایات خود را در این مرجع قضایی پیگیری نمایید. در واقع سامانه ساجد قادر است تا به افراد کمک کند تا در مدت زمان کمتری به خواستههای حقوقی خود برای طرح شکایت دست پیدا کنند.
اگر در سامانه ساجد نام نویسی کنید علاوه بر اینکه میتوانید شکایت خود را در دیوان عدالت اداری به صحیح در این شکل ممکن پیگیری نمایید میتوانید دادخواستهای مد نظرتان را نیز به ثبت برسانید. به هر حال لازم است که برای تکمیل شکایت خود از یک وکیل توانا و برجسته کمک دریافت نمایید.
ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری از طریق پیامک
در پاسخ به این سوال که نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری چگونه است باید بگوییم که یکدیگر از روشهایی که پیش پای افراد مختلف قرار گرفته است ارسال پیامک میباشد. تنها افرادی میتوانند از این روش استفاده کنند که شماره تلفن آنها در سیستم مدیریت قضایی دیوان عدالت اداری ثبت شده باشد.
به منظور پیگیری شکایات از طریق پیامک باید طبق فرمول زیر شماره پرونده شماره فرعی و رمز شخصی خود را به 1000493 ارسال نمایید.
رمز شخصی # شماره فرعی پرونده # شماره پرونده # ۱
اگر به هر دلیل رمز شخصی خود را فراموش کردهاید بهتر است که در فرمول بالا به جای عدد ۱ عدد ۲ را جایگزین کرده و آن را از طریق پیامک ارسال نمایید. این سامانه به شما امکان میدهد که شماره پرونده خود را نیز در مدت زمان کمی دریافت کنید
مدت زمان طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
در این قسمت از مقاله سعی داریم مدت زمان ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری و مهلت در نظر گرفته برای آن را به طور کامل شرح دهیم تا اطلاعات شما به عنوان متقاضی در این زمینه به میزان قابل توجهی افزایش داشته باشد.
- در مرحله بدوی پرونده از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت و رای نهایی در این خصوص صادر خواهد شد. در صورتی که فرد به حکم بدوی صادر شده از سوی دیوان عدالت اداری اعتراض داشته باشد اگر ساکن ایران باشد مدت ۲۰ روز و اگر ساکن خارج از ایران باشد دو ماه فرصت دارد تا دادخواست تجدید نظرخواهی خود را ارسال نماید.
- اگر جهات و موارد اعاده دادرسی در خصوص حکم صادر شده از دیوان عدالت اداری وجود داشته باشد افراد ۲۰ روز فرصت دارند تا برای تجدید نظرخواهی یا اعاده دادرسی اعتراض خود را ارسال نمایند.
- شاکی از نظر قانونی میتواند درخواست دستور موقت خود را به دادگاه رسیدگی کننده ارسال نماید. در واقع اگر شاکی قصد دارد درخواست دستور موقت را به دادگاه ارسال کند باید این کار را پیش از پایان یافتن مراحل دادرسی به انجام برساند.
- حالا که با نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری آشنا شدیم لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم اگر شاکی برای تکمیل مراحل دادرسی نیاز به شخص ثالث داشته باشد به مدت یک ماه پس از ثبت دادخواست فرصت دارد او را به دادگاه احضار نماید.
- در واقع شما یک ماه بیشتر فرصت ندارید تا شخص ثالث را به دادگاه وارد کرده و به این شکل خواستههای حقوقی خود را مطرح نمایید. در واقع فرد شاکی زمانی از دادگاه میخواهد که شخص ثالث وارد عمل شود که حضور او در دادگاه را به نفع خود و طرفین بداند.
کمیسیون ماده ۱۰۰ چیست؟
اشاره داشتیم که نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری دارای آداب و رسوم خاصی است که باید از آن آگاه باشید. یکی از پروندههایی که لازم است برای پاسخگویی در خصوص آنها به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایید کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری است که در خصوص تخلفات ساخت و ساز بدون کسب پروانه و مجوزهای قانونی اقامه میگردد.
دقت داشته باشید که یکی از قوانین مهم در سطح کشور کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به شمار میآید که افراد بسیاری پروندههای درگیر به آن را در اختیار دارند. کمیسیون ماده ۱۰۰ شرایط سازندگانی را مورد بررسی قرار میدهد که بدون دریافت پروانه ساخت اقدام به ساخت و ساز ملک کردهاند.
در صورتی که از طریق شهرداری پروانه ساخت دریافت نکرده باشید لازم است که در دیوان عدالت اداری پاسخگوی این تخلف خود باشید و پرونده را در این زمینه دنبال نمایید. در دیوان عدالت اداری برای فرد متخلف جریمه محاسبه خواهد شد اما لازم است فرد در این زمینه از یک وکیل متخصص استفاده کند تا عدالت در محاسبه تخلف و جریمه مربوط به آن حکم فرما شود.
به این مسئله توجه داشته باشید که اگر رای دیوان عدالت اداری در خصوص تخلفات کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بر علیه شما باشد گاهی لازم است تا ملک به طور کامل تخریب گردد از این رو بهتر است از وکلای متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا با ارائه تبصره و مواد مختلف از حقوق شما در این زمینه دفاع کنند.
مقدار جریمهای که برای فرد در دیوان عدالت اداری تعیین میگردد به میزان تخلف او بستگی دارد. به این مسئله توجه داشته باشید که اگر تخلف روی داده از سوی شما سنگین باشد در دیوان عدالت اداری برای آن مجازاتهای سنگینی در نظر گرفته خواهد شد بنابراین به شما توصیه میکنیم که حتماً از یک وکیل متخصص و مجرب در این زمینه کمک دریافت کنید و با آگاهی کامل پای به چنین دعاوی بگذارید.
لزوم مراجعه به وکیل برای حضور در دیوان عدالت اداری
حضور در دیوان عدالت اداری به دانش کافی و تجربیات لازم در این زمینه نیازمند است و اگر فاقد تجربه هستید بهتر است که از وکلای متخصص در این حوزه کمک دریافت کنید. ممکن است مایل به طرح شکایت از دولت و یا نهادهای دولتی باشید یا اینکه پروندهای باز در دیوان عدالت اداری داشته باشید. در تمامی این شرایط لازم است به سراغ وکلای با سابقه بروید.
رزومه قوی وکیل به شما نشان میدهد که او فعالیتهای پیچیدهای را در تمام سالهای کاری خود انجام داده و توانسته است از پس پروندههای پیچیده با موفقیت بیرون بیاید. پس اگر در زمینههای مربوط به پروندههای دیوان عدالت اداری با مشکل روبرو شدهاید لازم است که به سراغ وکلا رفته و از آنها مشاوره حقوقی دریافت نمایید.
این مسئله را در نظر بگیرید که توانمندی وکیل به طور مستقیم میتواند بر روی نتایج به دست آمده از این مرجع قانونی اثر بگذارد بنابراین به شما توصیه میکنیم که به سراغ وکلای با کیفیت رفته و از آنها مشاوره حقوقی بگیرید. از سوی دیگر مشاوره حقوقی باعث میشود تا علاوه بر افزایش اطلاعات اعتماد به نفس کافی را نیز به دست آورید.
کلام آخر
حالا که به پایان مقاله در مجله حقوقی برترین وکیل رسیدهایم از شما درخواست میکنیم که نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر مخاطبان این سایت در میان بگذارید. ما تلاش کردیم تا اطلاعات کاملی در خصوص نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید با آگاهی بیشتری خواستههای حقوقی خود را دنبال نموده و به موفقیت برسید. علاوه بر این روشهای مختلف برای طرح شکایت در این دیوان را مورد بررسی قرار دادیم در پایان کار نیز کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری را ارزیابی کرده و اشاره داشتیم که برای طرح شکایت در خصوص آن میبایست به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید. به هر حال ممنونیم که تا پایان مقاله در کنار ما با صبر و حوصله ماندید.