نکات حقوقی

شکایت از همسایه مزاحم ❌【بررسی 7 دلیل اصلی شکایت از همسایه】️

گاهی اختلاف میان همسایه‌ها به اندازه‌ای عمیق می‌شود که امکان صلح و سازش وجود نخواهد داشت در چنین شرایطی فردی که منافع خود را در خطر می‌بیند تصمیم به شکایت می‌گیرد. در ابتدا تمامی همسایه‌ها سعی می‌کنند مشکلات خودشان را حل و فصل نمایند اما گاهی نمی‌توانند به این هدف برسند و مشکلات عمیق‌تر و ریشه‌دارتر از این حرف‌ها است در چنین شرایطی شکایت به عنوان یک راه حل قانونی مطرح می‌شود. زندگی آپارتمانی باعث شده است تا با مزاحمت و مشکلات بیشتری در بین همسایه‌ها روبرو باشیم. مشکلات حقوقی با همسایه می‌تواند در زمینه‌هایی مانند سر و صدا کردن یا اشغال جای پارکینگ ماشین اتفاق بیفتد. در این مقاله سعی داریم شما را با نحوه شکایت از همسایه مزاحم آشنا کنیم پس تا انتهای مطلب در کنار ما باشید.

شکایت از همسایه مزاحم چگونه انجام می‌شود؟

سبک زندگی افراد به خصوص در سال‌های اخیر دچار تغییرات جدی شده و همین مسئله باعث شده است تا آنها در روابط با یکدیگر گاهی با اختلافات و مشکلات جدی روبرو شوند و نتوانند آنطور که باید با یکدیگر تعامل داشته باشند. در واقع سبک زندگی افراد در نحوه تعامل و همکاری آنها با یکدیگر نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت.

در زمان‌های گذشته همسایه‌ها تعامل بیشتری با یکدیگر داشتند و اختلافات کمتری بین آنها نمایان می‌شد اما اکنون روال تعامل میان همسایه‌ها دچار تغییرات جدی شده و شاهد این هستیم که اختلافات بیشتری بین آنها شکل می‌گیرد. گاهی همین اختلافات سبب می‌شود تا شاهد شکایت از همسایه مزاحم باشیم. در همین راستا مبحث سازش و صلح میان همسایه‌ها نیز مطرح است.

اگر اختلافی بین همسایه‌ها ایجاد شود در درجه اول باید آنها تلاش کنند تا مشکلات پیش آمده را بین خودشان حل کرده و در نهایت به صلح و سازش برسند. اما اگر ایجاد صلح و سازش به دلایل مختلف امکان‌پذیر نباشد راهکارهای قانونی پیش روی افراد است تا با پیگیری آنها بتوانند به خواسته‌های حقوقی خود دست پیدا کرده و به مزاحمت‌ها پایان بدهند.

شکایت از همسایه مزاحم

مهمترین دلایل شکایت از همسایه مزاحم چیست؟

بسیاری از افرادی که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند شاهد معاشرت در آپارتمان‌ها هستند و همین مسئله باعث می‌شود تا با تعداد زیادی از خانواده‌ها در تعامل بوده و با آنها زندگی گروهی داشته باشند. اما افراد در آپارتمان‌ها باید به حقوق یکدیگر احترام گذاشته و حریم شخصی دیگری را نیز مورد توجه قرار دهند اما با این حال گاهی شاهد بروز اختلافات جدی در این زمینه هستیم.

فرهنگ آپارتمان نشینی مسئله‌ای است که اگر در کشور به خوبی جا بیفتد کمتر شاهد مزاحمت و حتی شکایت از همسایه مزاحم خواهیم بود. همین مسئله باعث می‌شود تا در بسیاری از موارد شاهد آزار و اذیت برخی از همسایه‌ها باشیم چرا که عده‌ای از آنها حریم شخصی را رعایت نکرده و سوء رفتارهای آنها حقوق دیگری را به طور کامل مختل می‌نماید.

در واقع هر خانواده‌ای که به قوانین و مقررات آپارتمان نشینی پایبند باشد میزان اختلافات به اندازه کافی کاهش پیدا خواهد کرد و از طرح شکایت به میزان زیادی جلوگیری و پیشگیری خواهد نشد. شاید بتوانیم بگوییم که مهم‌ترین دلیل طرح شکایت از همسایه‌ها به دلیل عدم رعایت فرهنگ آپارتمان نشینی و بی‌توجهی به قوانین و مقررات خاص آن در تمامی حوزه‌ها می‌باشد.

از سوی دیگر فرهنگ جامعه سبب می‌شود تا افراد به قوانین و مقررات آپارتمان‌نشینی پایبند بوده و یا اینکه آنها را به طور کامل کنار بگذارند. ایجاد مزاحمت نیز یکی از مهم‌ترین دلایل طرح شکایت در پلیس ۱۱۰ و محاکم قضایی است. در واقع اگر همسایه‌ای برای دیگران مزاحمت ایجاد کرده و از طریق سازش نتوان جلوی این امر را گرفت بحث شکایت مطرح می‌گردد.

دریافت مشاوره از بهترین وکیل پایه ی دادگستری تهران!

در ادامه برخی از مهم‌ترین دلایل شکایت از همسایه مزاحم را بررسی خواهیم کرد:

  • تجربه نشان داده است که سر و صدای بیش از اندازه و مزاحمت‌هایی که در این حوزه صورت می‌پذیرد یکی از اصلی‌ترین دلایل شکایت در محاکم مختلف به شمار می‌آید. در واقع سر و صدای همسایه‌ها باعث سلب و آرامش از همسایه دیگر شده و باعث می‌شود تا او نتواند آنطور که باید آسایش را تجربه کند.
  • عدم پرداخت سهم شارژ ساختمان نیز جزو آن دسته از دلایلی است که افراد با مشاهده آن اقدام به شکایت می‌کنند. هر یک از خانواده‌ها ملزم است تا در موعد مقرر شارژ ساختمان را پرداخت کند اما گاهی مشاهده می‌شود که بعضی از خانواده‌ها تحت هیچ عنوان تن به پرداخت چنین حقی نمی‌دهند.
  • قسمت‌هایی از ساختمان به عنوان ملک مشاع در اختیار تمام اعضای ساختمان است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توانیم به راهرو و راه پله اشاره کنیم. اگر فردی بهداشت را در این محیط عمومی رعایت نکند گاهی شاهد بروز اختلافات جدی خواهیم بود.
  • از سوی دیگر با بررسی برخی از شکایت‌ها در می‌یابیم که انداختن زباله در محیط ساختمان نیز جزو مهمترین دلایل شکایت از همسایه مزاحم به شمار می‌رود.
  • توهین به دیگر اعضای ساختمان نیز جزو دلایل شکایت محسوب می‌شود.
  • اگر یکی از واحدهای آپارتمان به اموال مربوط به ساختمان آسیبی وارد کرده و به جبران خسارت تن ندهد راهی جز شکایت برای باقی خانواده‌ها نخواهد بود.
  • درگیری و نزاع با سایر اعضای ساختمان نیز می‌تواند از دلایل اصلی برای طرح شکایت در محاکم قضایی و اداری به شمار برود.

راه‌های قانونی برای شکایت از همسایه مزاحم

ممکن است تمامی واحدهای یک ساختمان اقدام به ایجاد مزاحمت کنند و این مسئله تنها به واحدهای کناری محدود نمی‌شود.  اما اگر شاهد بروز مزاحمت‌های جدی از واحدهای کناری باشیم قطعاً اختلافات بیشتری بین آنها پدیدار شده و سطح مختل کردن آرامش افراد نیز افزایش پیدا خواهد کرد. گاهی مزاحمت همسایه غیر شرعی بوده و گاهی دیگر از نظر قانونی جرم محسوب می‌شود.

در صورتی که سوء رفتارها و مزاحمت‌های همسایه از نوع جرم باشد شما می‌توانید با شکایت از همسایه مزاحم جهت احقاق حقوق از دست رفته خود اقدامات قانونی لازم را به انجام برسانید. در واقع اگر افراد سعی در اقامه دعوای کیفری علیه همسایه مزاحم را داشته باشند می‌توانند به یکی از راهکارهای قانونی زیر برای احقاق منافع خود متوسل شوند:

  • در صورتی که قصد شکایت دارید لازم است ابتدا این موضوع را با مدیر ساختمان در میان بگذارید چرا که برگزاری جلسه با مدیر ساختمان باعث می‌شود تا بسیاری از مشکلات پیش از طرح دعوی حل و فصل شده و جلوی دامنه‌دار شدن اختلافات تا حد زیادی گرفته شود. این مسئله باعث می‌شود تا بسیاری از اختلافات حل شده و به صلح و سازش نزدیک گردید.
  • در واقع قوانین آپارتمان نشینی حکم می‌کند که اعضای ساختمان فردی مطمئن را به عنوان مدیر ساختمان تعیین نمایند تا بسیاری از مشکلات با مراجعه به او حل و فصل شوند. مدیر لازم است یکی از اعضای ساختمان باشد که با فرایند خاصی و با مشارکت تمام اعضا انتخاب شود. لازم است افراد از میان خود فردی مطمئن و دارای صلاحیت را به عنوان مدیر انتخاب نمایند.
  • ارسال اظهارنامه نیز یکی دیگر از روش‌های شکایت از همسایه مزاحم به شمار می‌رود. در واقع ارسال اظهارنامه از نظر حقوقی این مفهوم را به دنبال دارد که فرد در یک قدمی طرح شکایت قرار داشته و اگر اختلافات حل و فصل نشود او ملزم به طرح دعوا علیه شخص می‌باشد. در واقع ارسال اظهارنامه روشی قانونی پیش از ارسال شکایتنامه به دادگاه است.
  • در اظهارنامه به فرد مزاحم تذکر داده می‌شود که به عنوان آخرین هشدار دست از کارهای خود برداشته و مزاحمت در سطح ساختمان را پایان بدهد
  • اگر با طی نمودن مراحل بالا همچنان مزاحمت‌های همسایه ادامه پیدا کند شما می‌توانید برای شکایت از همسایه مزاحم به پلیس ۱۱۰ مراجعه نمایید. 
  • با این حال ممکن است برخی از مزاحمت‌های صورت گرفته از سوی همسایه به عنوان جرم تلقی شود که در این صورت می‌توانید از طریق دادگاه و مراجع قضایی نیز طرح شکایت کرده و خواسته‌های حقوقی خود را دنبال نمایید. 
  • برای مثال ممکن است مزاحمت از نوع مصرف مواد مخدر توسط همسایه باشد در این صورت لازم است این مسئله را به پلیس ۱۱۰ اطلاع داده و منتظر اقدامات قانونی از سوی این نهاد انتظامی باشید.
  • اگر پس از ورود پلیس ۱۱۰ به محل همسایه همچنان در حال ارتکاب جرم باشد پلیس می‌تواند این مسئله را صورتجلسه کرده و به آن ترتیب اثر دهد.
راه‌های قانونی برای شکایت از همسایه مزاحم

شکایت از همسایه مزاحم در دادگاه

اگر قصد طرح شکایت از همسایه را دارید لازم است که تمامی مراحل معرفی شده در تیتر قبل را دنبال نمایید. اما گاهی اختلافات به حدی عمیق است که از روش‌های قانونی مانند مراجعه به پلیس ۱۱۰ و در میان گذاشتن آنها با مدیر ساختمان قابل حل نیستند. در این شرایط تنها راهی که پیش روی همسایه ضرر دیده قرار می‌گیرد مراجعه به محاکم قضایی و طرح شکایت در دادگاه است.

برای این کار لازم است شکواییه یا شکایت نامه‌ای را به کمک وکیل مجرب و خبره تنظیم نموده و آن را در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه ثبت کنید. در این مرحله شکایت به یکی از شعب دادگاه ارسال خواهد شد که در آن مراتب لازم برای رسیدگی انجام می‌گردد تا حق و حقوق واقعی همسایه‌ها به طور کامل در دادگاه مشخص شود.

پس از ثبت شکواییه در دفاتر قضایی پرونده به دادسرا ارسال خواهد شد تا تحقیقات مقدماتی در خصوص وقوع جرم صورت گرفته و سازش و صلح میان همسایه‌ها ایجاد گردد. در این مرحله دادسرا پرونده را به شورای حل اختلاف ارسال خواهد کرد که وظیفه اصلی آن ایجاد آشتی و صلح میان همسایه‌ها و رفع رفتارهای مجرمانه است. شکایت از همسایه مزاحم بابت سر و صدا

اگر قصد شکایت از همسایه مزاحم بابت سر و صدا را دارید بهترین راه این است که این مسئله را با پلیس ۱۱۰ در میان بگذارید. دقت داشته باشید که مزاحمت از نظر قانونی جرم محسوب می‌شود و پلیس ۱۱۰ موظف است تا به خواسته‌های شما در این زمینه رسیدگی کرده و در گام نخست بین طرفین صلح و سازش ایجاد کرده و آرامش را برای شما به ارمغان آورد.

اما باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر مزاحمت ادامه‌دار بوده و با پادرمیانی پلیس حل و فصل نشود در واقع ماموران مربوطه می‌توانند جرم صورت گرفته را صورتجلسه کرده و برای آن تشکیل پرونده دهند. این مسئله می‌تواند مجازات‌های سنگینی را برای فرد مزاحم بابت سر و صدا به دنبال داشته باشد.

به شما توصیه می‌کنیم که در گام نخست با مدیر ساختمان مسئله مزاحمت و سر و صدا را در میان گذاشته و اگر نتوانستید در این مسئله جلوی مزاحمت را بگیرید سپس به پلیس ۱۱۰ زنگ بزنید.به هر حال توجه داشته باشید که اگر اختلافات دامنه‌دار و عمیق شوند می‌توانید از طریق مراجع قضایی نیز اقدام به شکایت و طرح دعوی نمایید.

برای شکایت از همسایه به کجا زنگ بزنیم؟

در نظر داشته باشید که زندگی آپارتمان نشینی باعث می‌شود تا اختلافات ایجاد شده بین همسایه‌ها عمیق‌تر شده و آرامش را برای آنها به طور کامل مختل نماید. گاهی مشکلات به حدی جدی هستند که صحبت کردن با مدیر ساختمان و تشکیل جلسه با او نیز نمی‌تواند اختلافات در این زمینه را حل کند بنابراین این سوال مطرح می‌شود که برای شکایت از همسایه به کجا زنگ بزنیم؟

در نظر داشته باشید که اگر از طریق مکالمه و تشکیل جلسه با مدیر ساختمان نیز  نتوانستید مزاحمت همسایه را متوقف کنید بهترین کار این است که از طریق مجامع قانونی اظهارنامه تنظیم کرده و به مقصد همسایه مزاحم ارسال نمایید. در بسیاری از موارد مشکلات ایجاد شده با ارسال اظهارنامه پایان پیدا می‌کنند.

اگر مزاحمت‌ها همچنان ادامه‌دار بود لازم است که با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و شرح کاملی درباره مزاحمت همسایه خود داشته باشید. پلیس در این شرایط به محل وقوع جرم مراجعه کرده و از نزدیک با همسایه‌ها صحبت می‌کند تا اگر مزاحمت به طور واقعی ایجاد شده بود آن را صورتجلسه کرده و مراتب قانونی را انجام دهد.

در اختیار داشتن تجربه شکایت از همسایه باعث می‌شود تا به شیوه‌ای صحیح‌تر بتوانید خواسته‌های حقوقی خود را دنبال کرده و آنها را در محاکم قضایی نیز به سرانجام برسانید. به هر حال اگر با مشکلات جدی از سوی همسایه خود روبرو هستید به شما توصیه می‌کنیم که از یک وکیل خبره و آشنا به مسائل حقوقی مشاوره حقوقی دریافت کنید.

شکایت از همسایه به شهرداری چگونه انجام می‌شود؟

شکایت از همسایه به شهرداری چگونه انجام می‌شود؟

در خصوص شکایت از همسایه به شهرداری لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که سازنده و مالک ساختمان حق ندارند برای سایر همسایه‌ها مزاحمتی را ایجاد کنند. در این صورت برای شکایت از همسایه مزاحم در آپارتمان می‌توانید شکایت خود را در سامانه ۱۳۷ به ثبت برسانید.

در واقع سامانه شکایت از همسایه برای شکایت از ساخت و سازه‌های شهری راه اندازی شده است و افراد می‌توانند خواسته‌های حقوقی خود را در آن به ثبت برسانند. بنابراین شما می‌توانید خواسته‌های حقوقی خود را از این طریق دنبال نموده و حقوق قانونی خود را به طور کامل احقاق کنید تا مشکلات پیش آمده حل و فصل شوند.

اگر به هر دلیل امکان شکایت حضوری در شهرداری را ندارید می‌توانید از روش‌های اینترنتی و آنلاین برای ثبت شکایت خود استفاده کنید. شکایاتی که در سامانه ۱۳۷ و سامانه ۱۸۸۸ به ثبت می‌رسند از جنبه‌های ساخت و سازه‌های شهری مورد بررسی قرار خواهند گرفت. این شکایات در اسرع وقت و سریع‌ترین زمان ممکن بررسی خواهند شد.

چه نظارتی موظف است تا به شکایت‌های تنظیم شده از طریق این سامانه رسیدگی کرده و سپس پرونده را به واحدهای مربوطه ارسال نماید. در این صورت است که تصمیمات کافی در خصوص شکایت گرفته خواهد شد. بخش شکایت مردمی در سامانه مذکور تهیه شده است تا افراد بتوانند به سادگی اعتراضات خود را به شهرداری بابت ساخت و ساز منزل به ثبت برسانند.

شکایت از همسایه بابت خسارت

در نظر داشته باشید که گاهی شاهد این هستیم که یکی از اعضای ساختمان به منافع عمومی یا واحد دیگری خسارتی را وارد کرده و از جبران آن سر باز می‌زند. در چنین شرایطی اگر فرد همچنان از پرداخت خسارت‌ها خودداری نماید شما می‌توانید از طریق مراجع قضایی پیگیر جبران خسارت‌های خود باشید. در واقع شکایت از همسایه بابت خسارت یکی از دعاوی پرتکرار در محاکم قضایی است.

همانطور که اشاره کردیم پیش از اقامه دعوی در محاکم قضایی می‌توانید برای همسایه خود اظهارنامه قضایی ارسال کنید. اگر او همچنان از پرداخت خسارت‌های وارد آورده به ساختمان خودداری نماید می‌توانید که با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه شکایت‌نامه تنظیم کرده و آن را به ثبت برسانید.

در این مرحله دادسرا موظف است تا تحقیقات اولیه را در خصوص وقوع جرم انجام دهد و اگر خسارت به اثبات رسید پرونده را برای حل مشکل به شورای حل اختلاف ارسال نماید. شورای حل اختلاف موظف است تا تعیین خسارت کرده و فرد مجرم را ملزم به پرداخت آن کند. در این صورت است که صلح و سازش بار دیگر بین طرفین ایجاد خواهد شد و هر یک از همسایه‌ها به حقوق قانونی خود خواهد رسید.

به این مسئله توجه کنید که یکی از اعضای ساختمان به تنهایی یا اینکه تمامی آنها می‌توانند به عنوان شاکی در محاکم قضایی مطرح باشند. به شما توصیه می‌کنیم که اگر اختلافات به وجود آمده در زمینه وارد آوردن خسارت به ساختمان جدی نیست خود را درگیر مراحل پیچیده قضایی نکنید. به هر حالت مشورت گرفتن از یک وکیل متخصص الزامی به نظر می‌رسد.

شکایت از همسایه مزاحم

لزوم مراجعه به وکیل برای شکایت از همسایه

مزاحمت‌های ایجاد شده از سوی همسایه می‌تواند دلایل مختلفی را داشته باشد گاهی این مزاحمت‌ها شامل سر و صدا و گاهی دیگر شامل رعایت نکردن بهداشت در فضای عمومی ساختمان‌ها می‌شود. دلیل مزاحمت همسایه هر چیز که باشد پیش از هرگونه اقدام لازم است از یک وکیل معتبر در این زمینه مشاوره حقوقی دریافت کنید

مشاوره حقوقی موقعیتی را فراهم می‌کند که در آن می‌توانید از حقوق و منافع قانونی خود به طور کامل اطلاع حاصل کرده و برای تحقق آنها گام بردارید. وکیل راه درست برای طرح شکایت را به شما معرفی خواهد کرد و همچنین می‌تواند با تنظیم متن شکایت از همسایه شما را در این زمینه یاری دهد تا از طریق قضایی شکایت کنید.

به شما توصیه می‌کنیم که به سراغ وکلایی بروید که در این زمینه تخصص داشته و فعالیت‌های زیادی در این زمینه انجام داده‌اند چرا که با استفاده از چنین وکلایی شانس موفقیت را برای خود به میزان قابل توجهی افزایش خواهید داد. این وکیل می‌تواند در محاکم قضایی با تنظیم اظهارنامه و شکواییه و ارائه دفاعیات به شما کمک کند.

کلام آخر

از شما ممنونیم که تا پایان مقاله در مجله حقوقی برترین وکیل با ما همراه بودید و نیازهای حقوقی خود را با مطالعه این سایت برطرف کردید.ما در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با ابعاد حقوقی شکایت از همسایه مزاحم آشنا کنیم تا در صورت بروز خسارت‌های احتمالی راه درست برای اقدام قانونی را آموخته باشید. در ادامه مراحل شکایت را مورد بررسی قرار داده و آن را بررسی نمودیم و همچنین به مهم‌ترین دلایلی اشاره کردیم که افراد بر اساس آنها می‌توانند از همسایه خود شکایت کنند. حالا از شما درخواست می‌کنیم که تجربیات شخصی خود را در قسمت دیدگاه برای سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + شانزده =

دکمه بازگشت به بالا