نکات حقوقی

برای درخواست طلاق کجا برویم؟ ⚖️【سریع ترین راه کدام است؟】

زوجین به هر اندازه ای هم که زندگی را عاشقانه آغاز کرده باشند، باز ممکن است در مسیر زندگی مشترک با اختلافاتی رو به رو شوند. بروز چنین اختلاف نظرهایی در زندگی عادی است اما گاهی مشکلات به حدی عمیق می شود که به عدم سازش میان زوجین منجر می شود. در چنین شرایطی است که زوجین به طلاق و جدایی از یکدیگر فکر می کنند. باید اشاره داشته باشیم که طلاق یک فرآیند قانونی به شمار می آید که برای طی نمودن آن لازم است با روال و مراحل قانونی آن آشنا باشید. اگر چه بسیاری از افراد دانش حقوقی مختصری در اختیار دارند، اما عموم جامعه تحصیلات آکادمیک در این حوزه ندارند و نمی دانند برای درخواست طلاق کجا برویم؟ در این مقاله سعی داریم هر آن چیزی که لازم است در این خصوص بدانید را در اختیار شما قرار داده و به تمامی سوالات شما در این حوزه پاسخ دهیم. دعوت می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

سریع ترین راه طلاق کدام است؟

در ابتدا لازم است به این موضوع توجه داشته باشید که طلاق یک روال قانونی و شرعی برای جدایی زوجین از یکدیگر است. در واقع طلاق یکی از انواع انحلال نکاح در میان زوجین است که از قضا رواج بسیار زیادی در سال های اخیر داشته و آمارهای سرسام آور آن باعث حیرت حقوقدانان و جامعه شناسان شده است. قانون مدنی به بیان نکات مهمی در خصوص طلاق پرداخته است. بر اساس آن چیزی که از مفاد قانون مدنی به دست می آید می توان طلاق را به دسته های طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی تقسیم بندی کرد.

در پاسخ به این سوال که برای درخواست طلاق کجا برویم؟ می بایست به این نکته اشاره داشته باشیم که هر یک از انواع طلاق مراحل خاص خود را دارد؛ یعنی مراحل دادرسی در خصوص طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی متفاوت است. علاوه بر این قوانین مدنی در خصوص انواع طلاق احکام متفاوتی را ذکر کرده است. توجه داشته باشید که در صورتی می توانید در این زمینه اقدامات مثبتی را به انجام برسانید که با جزئیات طلاق در انواع مختلف آن آشنایی کامل داشته باشید.

برای دسترسی آسان و اخذ مشاوره از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

اشاره داشتیم که طلاق یک فرآیند قانونی است. از این رو زمانی زوجین می توانند در مسیر جدایی از یکدیگر قدم بردارند که پیش از آن حکم دادگاه به منزله مجوز طلاق است را کسب کنند. در واقع حکم دادگاه برای تکمیل فرآیند طلاق الزامی است. در گذشته بارها دیده می شد که آقایان با مراجعه به دفترخانه های طلاق اقدام به جدایی از همسر خود می کردند. باید اشاره داشته باشیم که این رویه اکنون کاملا برچیده شده است و هر شخص برای جدایی از همسرش لازم است در ابتدا مجوز دادگاه را کسب نماید.

برای پاسخ به این پرسش که برای درخواست طلاق کجا برویم؟ باید اشاره داشته باشیم که امروزه حتی در روستاهای دور افتاده کشور نیز افراد برای جدایی از همسرشان ملزم هستند به دادگاه مراجعه کرده و پس از طی نمودن مراحل قانونی، مجوزهای دادگاه را برای جدایی کسب نمایند. پس از اینکه مرد یا زن موفق به کسب مجوزهای لازم از دادگاه شدند لازم است در این مرحله به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کرده و طلاق خود را در این مراکز حقوقی و قضایی به ثبت برسانند.

چنانچه قصد دارید فرد دیگری امور مرتبط با طلاق شما را انجام بدهد، بهترین راه اعطای وکالت به وکیل متخصص در زمینه دعاوی خانواده و طلاق است. لذا اعطای وکالت به یک وکیل خوب روند حل پرونده را بسیا سریع تر پیش می برد.

سریع ترین راه طلاق کدام است؟

ثبت دادخواست طلاق الکترونیکی

در صورتی که مرد پس از مجوزهای لازم برای ثبت طلاق به این دفاتر مراجعه نکرده باشد ممکن است با مجازات هایی قانونی رو به رو شود. چرا که طی کردن این مرحله نیز الزامی است و کاملا الزام قانونی دارد. حال این سوال پیش می آید که برای دادخواست طلاق کجا باید رفت و مرجع مناسب برای رسیدگی به این درخواست کجاست؟ دقت داشته باشید که برای اقامه تمامی دعاوی اعم از طلاق و غیره لازم است در ابتدا دادخواست تنظیم نمود و آن را به محاکم قضایی تقدیم کرد.

برای تنظیم و ارسال دادخواست لازم است فرد متقاضی طلاق در ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه کرده و تمامی مستندات خود را نیز به دادخواست مورد نظر پیوست نماید. باید اشاره داشته باشیم که دادخواست متنی حقوقی است که در آن مهم ترین خواسته های فرد مورد اشاره قرار گرفته و به اطلاع محاکم قضایی می رسد. دقت داشته باشید که تنظیم دادخواست امری تخصصی است و بهتر می باشد که برای این کار از وکلای شاخص و مطرح استفاده کنید.

در گذشته فردی که قصد داشت از همسر خود طلاق بگیرد به دادگاه مراجعه می کرد و پس از تنظیم دادخواست، درخواست خود را به همان شعبه ارائه می داد؛ اما اکنون فرآیند دادرسی به صورت الکترونیکی انجام می شود. این فرآیند از ازدحام پرونده و متقاضیان جلوگیری به عمل آورده است. از این رو، لازم است در ابتدا فرد به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضائیه مراجعه کرده و دادخواست خود را تنظیم و به ثبت برساند تا در نهایت این دادخواست مورد بررسی قرار بگیرد.

اشاره داشتیم که برای تنظیم دادخواست لازم است از یک وکیل مجرب و خبره استفاده کنید. چرا که حساسیت های این امر باعث می شود تا مراجعه به وکیل الزامی به نظر برسد. دقت داشته باشید که در این مرحله دادخواست طلاق فرد در محاکم قضایی به ثبت می رسد و پس از طی نمودن روال قانونی برای دادگاه ارسال می شود. پس از بررسی های صورت گرفته در دادگاه، به خواسته طلاق زوجین رسیدگی شده و در نهایت حکم صادر می شود.

برای پاسخ دادن به این سوال که برای درخواست طلاق کجا برویم؟ اشاره داشتیم که مراحل طلاق با ثبت دادخواست در خدمات الکترونیکی آغاز می شود. می دانیم که برای این کار خود شخص و نیز وکیل او می توانند در دفاتر قوه قضائیه حاضر شده و دادخواست خود را تنظیم و به دادگاه ارسال نمایند. پس از این مرحله است که از طرف شعبه مربوطه روز و محل رسیدگی به درخواست طلاق مشخص خواهد شد و به اطلاع فرد و همسر وی خواهد رسید.

در صورتی که فرد برای رسیدگی به انواع طلاق اعم از طلاق از طرف مرد، طلاق توافقی و طلاق از طرف زن از یک وکیل مجرب و خبره استفاده می کند، می تواند حضور در دادگاه را به وکیل خود بسپارد. در غیر این صورت فرد ملزم است شخصا در دادگاه حضور پیدا کرده و در روند دادرسی شرکت نماید. باید دقت داشته باشید که کلیه انواع طلاق که در بالا به آن ها اشاره نمودیم جزو دعاوی خانواده به شمار می آیند.

طلاق از جمله دعاوی خانواده است و در دادگاه خانواده نیز به این درخواست رسیدگی می شود. دادگاه خانواده همچنین برای رسیدگی به دعاوی نفقه، مهریه، اجرت المثل، جهیزیه، نحله و… نیز ذی صلاح است و می تواند در این خصوص نیز رای صادر کند. لازم به ذکر است که حضور موفق در دادگاه برای رسیدگی به دادخواست طلاق مستلزم بهره مندی از وکلای متخصص در زمینه دعاوی خانواده است.

ثبت دادخواست طلاق الکترونیکی

مراحل رسیدگی به درخواست طلاق

در بالا اشاره داشتیم که برای درخواست طلاق کجا برویم؟ همچنین اشاره داشتیم که ثبت دادخواست از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکتترونیکی قوه قضائیه الزامی به نظر می رسد. اکنون سعی داریم به این سوال پاسخ دهیم که مراحل رسیدگی به دعاوی طلاق کدام است؟ در واقع سعی داریم به این موضوع بپردازیم که پس از مطرح کردن دعاوی طلاق لازم است فرد چه مراحلی را طی نموده و پشت سر بگذارد تا در نهایت بتواند حکم قطعی دادگاه را دریافت نماید.

اولین قدم در اقامه دعوی طلاق این است که زوجین در سامانه ای موسوم به تصمیم طلاق نام نویسی کرده و ثبت نام نمایند. در صورتی که زوجین در این سامانه نویسی کرده باشند برای آن ها وقت مشاوره در نظر گرفته می شود. زوجین ملزم هستند در این جلسات مشاوره حضور پیدا کرده و تلاش نمایند اختلافات پیش آمده را حل و فصل نمایند. ممکن است در همین جلسات مشاوره اختلافات پیش آمده برطرف شود که در این صورت دیگر طرح دعوی منحل شده و نیازی به حضور در دادگاه نیست.

در صورتی که اختلافات همچنان پا بر جا باشد دو طرف لازم است در دفاتر خدمات الکتروینکی دادخواست ثبت نمایند که شرح آن در بالا داده شد. ذکر نمودیم که دفاتر خدمات الکترونیکی پس از ثبت دادخواست طلاق آن را به شعبه دادگاه خانواده ابلاغ می کند. ممکن است دادگاه خلوت یا شلوغ باشد. زمانی که برای رسیدگی به دعوی تعیین می شود به این موضوع بستگی دارد. این مدت زمان که برای حضور به طرفین ابلاغ می شود ممکن است یک روز تا چند هفته به طول بیانجامد.

کسب اطلاعات بیشتر از: بهترین وکیل خانواده در تهران کلیک کنید!

در صورتی که زوجین در ابتدا در خدمات الکترونیکی ثبت دادخواست نموده باشند، قاضی پرونده زوجین را برای مشاوره در جلسات مختلف دعوت می کند. برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟ در پاسخ به این سوال به اینجا رسیدیم که پس از طی نمودن مراحل مختلف در نهایت قاضی پرونده به دادرسی دعوای مطرح شده در خصوص طلاق می پردازد.

در صورتی که برای دادگاه مسجل شود که زوجین امکان حل اختلافات را ندارند و برای گرفتن طلاق مصمم هستند، حکم عدم امکان ساز صادر می نماید؛ اما نباید چنین تصور شود که صدور حکم پایان مراحل طلاق است. حکم دادگاه لازم است به دفاتر ثبت طلاق ابلاغ شده و در آن به صورت قانونی طلاق جاری شده و به ثبت برسد. حکم دادگاه مدت اعتبار دارد. در صورتی که در این مدت زوجین در دفاتر طلاق حاضر نشوند، مجددا باید در دادگاه برای دریافت حکم طلاق اقدام نمایند.

رسیدگی به انواع طلاق در دادگاه

باید اشاره داشته باشیم که قانون مدنی حق طلاق را به مرد داده است. در واقع مرد بدون هیچ گونه دلیلی می تواند همسر خود را طلاق دهد؛ اما همان قانون برای زن حقوقی را در نظر گرفته است. در صورتی که مرد قصد داشته باشد همسر خود را طلاق بدهد در ابتدا می بایست حقوق مالی او نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله، جهیزیه و… را به او پرداخت نماید. در غیر این صورت قانون به مرد حق جدایی از همسر خود را نمی دهد.

اشاره نمودیم که حق طلاق بر طبق قانون در اختیار مرد است؛ اما این موضوع بدان معنا نیست که زن تحت هیچ شرایطی نمی تواند از مرد طلاق بگیرد. دقت داشته باشید که طلاق از طرف زن نیز با ارائه دلایل و مستندات قابل اتکایی امکان پذیر است. به مجموعه دلایلی که زن می تواند با استناد به آن ها از شوهر خود طلاق بگیرد دلایل محکمه پسند گفته می شود. سوء رفتار مرد، اعتیاد مرد، غیبت مرد برای چهار سال، عدم پرداخت نفقه به مدت شش ماه و… از جمله دلایل موجه برای گرفتن طلاق از سوی زن است.

طلاق توافقی نیز یکی دیگر از انواع طلاق است. در پاسخ به این سوال که برای درخواست طلاق باید کجا رفت در ابتدا نیاز است اندکی نیز در خصوص طلاق توافقی اطلاع حاصل نماییم. در واقع در طلاق توافقی زن و مرد به طور مشترک برای جدایی پیش قدم می شوند و خود زوجین تکلیف حقوق قانونی خود را مشخص می کنند. برای مثال مرد در صورتی به طلاق زن رضایت پیدا می کند که زن نیز بخشی از مهریه را ببخشد. لازم است برای پیگیری طلاق توافقی در محاکم قضایی توافق نامه طلاق توافقی تنظیم و به دادگاه تقدیم شود.

رسیدگی به انواع طلاق در دادگاه

نحوه رسیدگی به دعوای طلاق در محاکم قضایی

در مراحل قبل به این سوال پاسخ دادیم که برای درخواست طلاق باید کجا رفت و اکنون سعی داریم نحوه رسیدگی به دعاوی طلاق را مورد بررسی قرار دهیم. در نحوه رسیدگی به دعاوی طلاق باید این موضوع را مد نظر قرار دهید که صحبت های زوجین در دادگاه و مستندات و مدارکی که به دادگاه ارائه می دهند، نقش موثری در گواهی عدم امکان سازش خواهد داشت.

در ابتدا دادخواست تنظیم شده به همراه پیوست های آن توسط قاضی پرونده مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین احضاریه حضور در دادگاه برای دو طرف توسط ابلاغیه الکترونیکی ارسال خواهد شد. در این مرحله طرفین می توانند شخصا در دادگاه حضور پیدا کرده و یا اینکه وکیل تعیین نموده و از او برای حضور در جلسات دادگاه درخواست کنند.

البته حضور در محاکم قضایی و جلسات دادگاه در تمامی موارد الزامی و اجباری نیست. ممکن است خوانده در جلسات دادگاه حاضر نشود و حتی لایحه دفاعیه نیز تنظیم نکرده باشد، در این صورت حکم دادگاه به صورت غیلبی صادر می شود. دقت داشته باشید که از میان انواع طلاق، طلاق از طرف زن با پیچیدگی های بیشتری همراه است. مدت زمان رسیدگی به طلاق از طرف زن بسیار طولانی است و در مقایسه با سایرین، طلاق توافقی در مدت زمان کمتری به سرانجام می رسد.

در این نوع از طلاق لازم است زن دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد تا بر اساس آن ها عسر و حرج زوجه به اثبات برسد. بدیهی است که رسیدگی به چنین دلایلی طولانی تر از سایر انواع طلاق است. همچنین لازم است در جلسات دادگاه در خصوص حقوق مالی زن نیز تصمیم گیری شود. برای این کار قاضی با در نظر گرفتن مستندات ارائه شده رای خود را در خصوص مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، اجرت المثل و… صادر می کند و مرد ملزم به انجام تعهداتی است که در زمان نکاح آن ها را به صورت کامل پذیرفته است.

لزوم مراجعه به وکیل برای رسیدگی به پرونده های طلاق

در ابتدا باید به استناد آن چیزی که در مطالب بالا به آن اشاره داشتیم این موضوع را ذکر نماییم که اقامه دعوای طلاق و رسیدگی به پرونده در چنین شرایطی با پیچیدگی هایی مواجه است. بسته به اینکه قصد اقامه کدام نوع از دعاوی طلاق را دارید، می بایست مراحل خاص خود را طی نمایید. به همین دلیل لازم است در ابتدا پیش از هر گونه اقدام با یک وکیل مجرب و خبره در این خصوص مشورت کنید. وکیل به واسطه تجربه ای که در اختیار دارد می تواند بهترین راهکار را در اختیار شما قرار دهد.

وکیل از پیچ و خم های مسیر آگاهی کامل دارد. او همچنین قوانین و مقررات حاکم بر دعاوی طلاق را می شناسد و می تواند شما را در رسیدن به اهداف تعیین شده یاری کند. علاوه بر این اشاره داشتیم که تنظیم دادخواست در طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی با پیچیدگی هایی همراه است و بهتر این می باشد که این کار را نیز به یک وکیل زبده بسپارید. در صورتی که برای رسیدگی به پرونده های طلاق از وکیل استفاده کنید می توانید از پایمال شدن حقوق و منافع تان جلوگیری کنید.

لزوم مراجعه به وکیل برای رسیدگی به پرونده های طلاق

کلام آخر

از اینکه صبوری به خرج داده و ما را تا پایان مقاله همراهی نمودید از شما کمال تشکر را داریم. در این مقاله تلاش کردیم تا به این سوال پاسخی جامع دهیم که برای درخواست طلاق کجا برویم؟ و سپس به بیان موضوعاتی حقوقی مرتبط با همین سوال پرداختیم. مطالب مهمی را در خصوص ثبت دادخواست الکترونیکی در دفاتر خدمات قوه قضائیه بیان کردیم و پس از آن نیز مراحل رسیدگی به پرونده در دادگاه را مورد ارزیابی قرار دادیم. اکنون که به پایان مقاله رسیده ایم از شما درخواست می کنیم که تجربیات و نظرات خود را با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =

دکمه بازگشت به بالا