نکات حقوقی

هزینه وکیل ملکی چقدر است؟ + فرمول محاسبه⚖️【سال1403】

وکلا از مهم‌ترین و موثرترین قشر در بهبود وضعیت یک جامعه هستند که با داشتن تحصیلات عالی، دانش، تجربه و استعداد کافی می‌توانند موکل خود را راهنمایی کرده و مشکلات حقوقی و قضایی آنان را رفع کنند. یک وکیل در حوزه‌های مشخص و متفاوت قضایی فعالیت می‌کند و در مقابل عملکرد موثری که ارائه می‌دهد از موکل خود مبلغی را به عنوان حق‌الوکاله دریافت می‌نماید. در این مقاله قصد داریم شما را با هزینه حق الوکاله وکیل ملکی آشنا کنیم، از این رو توصیه ما به شما این است که تا پایان ارائه این مطلب در مجله حقوقی برترین وکیل همراه ما باشید.

دعاوی ملکی چیست و انواع آن کدامند؟

دعاوی ملکی یکی از رایج‌ترین دعاوی موجود در دادگاه‌ها است که مربوط به حوزه املاک و مستغلات آن می‌شود. اگر تا به حال تجربه امضا کردن قرارداد‌های ملک و املاک از جمله خرید و فروش، رهن، اجاره و غیره را داشته باشید باید بدانید که این موارد نیازمند رعایت نکات و تعهداتی دو طرفه است که در صورت عدم رعایت آن از سوی خریدار یا فروشنده با مشکلات حقوقی مختلفی روبه‌رو خواهید شد.

املاک و مستقلات آن امروزه به دلیل شرایط اقتصادی موجود در کشور از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار هستند و چنانچه تجربه و دانش کافی در حوزه خرید، فروش، رهن، اجاره و دیگر موارد مربوط به این مسئله را نداشته باشید ممکن است دچار دردسرهای حقوقی شوید. با توجه به نکات گفته شده لازم به ذکر است از یک وکیل ملکی ماهر و کاردان که اطلاعات و آگاهی‌های لازم در ارتباط با قراردادهای ملکی را دارد بهره‌مند شوید تا از بروز مشکل و خسارت جلوگیری کنید.

وکیل دعاوی ملکی با اشراف کامل به قوانین حقوقی شما را راهنمایی کرده و اجازه نمی‌دهد مشکل و خسارتی متوجه فعالیت شما شود و در مقابل این خدمات مبلغی را به عنوان هزینه حق الوکاله وکیل ملکی از شما دریافت می‌کند. دعاوی ملکی انواع مختلفی دارند که شامل دعاوی ملکی کیفری، دعاوی ملکی حقوقی و دعاوی ملکی ثبتی می‌شود که هر کدام از آن‌ها طبق نظر وکیل با روش‌های خاص خودشان صورت می‌گیرند. از جمله دعاوی ملکی می توان به تصرف عدوانی، سرقفلی و مشکلات انتقال آن، ممانعت از حق و … اشاره کرد.

دعاوی ملکی چیست و انواع آن کدامند؟

وکیل ملکی کیست؟

باید بدانید بهترین وکیل ملکی شرق تهران برای ارائه خدمات درست و اصولی باید دارای ویژگی‌هایی اعم از تخصص در حوزه کاری خود، تحصیلات ممتاز، تجربه و تسلط کافی، آشنا با روند دادگاه، سرسختی، سرعت عمل بالا و غیره را در کارنامه داشته باشد. هر وکیل با توجه به حوزه‌ای که در آن تخصص دارد باید بهترین خدمات خود را به موکل ارائه دهد که وکیل ملکی نیز از این قائده جدا نبوده و ملزم به آگاهی و اشراف کامل در حوزه ملک و املاک است.

با توجه به مسائل و قواعد پیچیده‌ای که در حوزه ملک و املاک وجود دارد وکیل ملکی شخصی است که اطلاعات کامل و جامعی در ارتباط با قوانین ملکی داشته و توانسته پرونده‌های متعددی را به سرانجام برساند. انتخاب وکیل مناسب و حرفه‌ای در دعاوی ملکی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که در غیر این صورت امکان دارد پرونده با شکست و پرداخت خسارت روبه‌رو شود.

شما با پرداخت هزینه حق الوکاله وکیل ملکی و بهره‌مندی از دانش و توانایی‌های یک وکیل کاردان می‌توانید روند رسیدگی به پرونده مورد نظر را تسریع بخشیده و از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

مشاوره حقوقی با بهترین وکیل ملکی در تهران را از دست ندهید!

حق الوکاله چیست؟

بسیاری از افراد به منظور رسیدگی به دعاوی مطرح شده در دادگاه و عدم آشنایی با قوانین موجود ترجیح می‌دهند از وکیل برای طی کردن روند پرونده خود استفاده کنند. وکیل نیز در مقابل خدماتی که به موکل خود ارائه می‌دهد به صورت کاملا توافقی وجهی را به عنوان حق‌الوکاله دریافت می‌کند.

لازم به ذکر است وکالت یک شغل آزاد در جامعه شناخته می‌شود و وکیل شما می‌تواند بدون هیچ‌گونه محدودیتی مبلغی را به عنوان حق‌الوکاله و دستمزد خودش به شما عنوان کند. هزینه حق الوکاله وکیل ملکی بین وکیل و موکل او تعیین می‌شود اما نکته حائز اهمیت این است که وکالت می‌تواند به صورت مجانی و یا همراه با اجرت باشد.

هزینه حق الوکاله وکیل ملکی چقدر است؟

هزینه حق الوکاله وکیل ملکی چقدر است؟

همان‌طور که به آن اشاره کردیم وکیل ملکی شخصی است که موکل خود را در ارتباط با املاک راهنمایی می‌کند و مشکلات پیش آمده در این خصوص را حل می‌نماید که به موجب این خدمات از موکل خود هزینه‌هایی را دریافت خواهد کرد. باید اطلاع داشته باشید که هزینه حق الوکاله وکیل ملکی در هر شهری متفاوت است و با توجه به معیارهای خاصی از جمله توانایی، تجربه و دانش وکیل تعرفه‌ای تعیین می‌شود.

دعاوی ملکی مانند دیگر دعاوی دارای مراحل مختلفی است که هر یک از آن‌ها نیازمند پیگیری و صرف وقت خواهد بود. در صورتی که رسیدگی به دعاوی ملکی خود را به یک وکیل دادگستری بسپارید باید مبلغی را به عنوان حق‌الوکاله به او بپردازید.

رسیدگی به دعاوی ملکی دارای سه مرحله از جمله مرحله بدوی، مرحله تجدیدنظر خواهی و مرحله فرجام‌خواهی است که هزینه وکیل در هر یک از این مراحل گفته شده به صورت کاملا جداگانه محاسبه می‌شود.

هزینه حق الوکاله وکیل ملکی چقدر است؟

هزینه حق الوکاله وکیل برای انعقاد قراردادهای ملکی

یکی از شایسته‌ترین روش‌ها برای جلوگیری از بروز مشکلات و اختلافات میان طرفین هنگام انعقاد قرارداد استفاده از وکیل ملکی است که با آگاهی لازم مشاور شما در این حوزه خواهد بود. طرفین قرارداد می‌توانند با پرداخت هزینه حق الوکاله وکیل ملکی از دانش و مشاوره‌های موثر او در این زمینه بهره‌مند شده و یک قرارداد درست و اصولی منعقد کنند تا از بروز اختلافات و پیچیدگی‌های فراوان بعد از عقد قرارداد جلوگیری شود.

این هزینه در مقابل خدماتی که وکیل ارائه می‌کند بسیار مناسب و ناچیز بوده و با توجه به اینکه این هزینه هنگام انعقاد قرارداد باید پرداخته شود میان طرفین تقسیم خواهد شد و هر کدام تنها ملزم به پرداخت بخشی از این مبلغ هستند.

روش های پرداخت هزینه حق الوکاله وکیل ملکی

هزینه حق الوکاله وکیل ملکی معمولا هر ساله و بر اساس تعرفه تعیین شده از سوی دادگاه مشخص می‌شود اما هر وکیلی با توجه به سابقه کاری و عوامل موثر دیگری می‌تواند بهای خدماتی که ارائه می‌دهد را معین کند. از طرفی وکیل و موکل او می‌توانند طی توافق منصفانه‌ای مبلغ مشخصی را تحت عنوان حق‌الوکاله وکیل مشخص کنند.

هزینه وکیل ملکی با توجه به پیچیدگی و وسعت کاری که به او واگذار شده است، کاملا متفاوت خواهد بود. به طور معمول تمامی وکلا حق‌الوکاله خود را در چندین مرحله از موکل دریافت می‌کنند و چگونگی روش‌های پرداخت آن کاملا به توافق وکیل و موکل او بستگی دارد.

برای مثال ممکن است شما بخواهید تمامی حق‌الوکاله وکیل را آخر کار به او پرداخت کنید یا بخواهید بخشی از آن را در همان مرحله اول به او بپردازید، تمامی این موارد به توافق میان شما و وکیل مورد نظرتان بستگی دارد.

روش های پرداخت هزینه حق الوکاله وکیل ملکی

آیا مبنای مشخصی برای تعیین دستمزد وکیل ملکی وجود دارد؟

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم وکالت یک شغل آزاد شمرده می‌شود و وکلا محدودیتی در تعیین دستمزد ندارند اما این مبلغ نباید بسیار دور از انتظار و غیر منطقی باشد.

هزینه حق الوکاله وکیل ملکی به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:

  • خواسته مالی که توسط موکل صورت می‌گیرد.
  • تجربه کاری
  • سطح دانش و تحصیلات
  • شهری که وکلا در آن فعالیت می‌کنند.
  • وسعت و پیچیدگی پرونده
  • مدارک و مستندات در دسترس

تمامی موارد ذکر شده بخشی از دلایلی است که در تعیین هزینه وکلای ملکی تاثیرگذار است و نمی‌توان برای تمامی وکلای متخصص در دعاوی ملکی یک مبلغ یکسان را در نظر گرفت.

نکات مهم در مورد هزینه حق الوکاله وکیل ملکی

دعاوی ملکی دچار پیچیدگی و دردسرهای فراوانی است که عبور از این مرحله و آگاهی از قوانین آن برای حل این مشکل نیازمند برخورداری از مشاوره‌ها و روش‌های حرفه‌ای یک وکیل ملکی خواهد بود. در این میان آگاهی و رعایت برخی نکات در رابطه با هزینه حق الوکاله وکیل ملکی برای موکلین الزامی است که در ادامه این بخش به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

باید بدانید موکل موظف است طبق تعرفه قانونی تعیین شده در آیین‌نامه هزینه سفر وکیل، مشاوره و حق‌الوکاله او را بر اساس سالی که با او قرارداد بسته پرداخت کند. نکته حائز اهمیت دیگری که باید به آن توجه کنید این است که تمامی مبلغ توافق شده میان وکیل و موکل او حتی در صورت موفق نشدن در پرونده باید به وکیل پرداخته شود.

نکات مهم در مورد هزینه حق الوکاله وکیل ملکی

کلام آخر

حال که متوجه اهمیت دعاوی ملکی و پیچیدگی‌های آن شده‌اید باید بدانید که برای اطلاع داشتن از قوانین جدید و روش‌های جلوگیری از بروز اختلافات حین انعقاد قرارداد بهتر است از یک وکیل متخصص و ماهر در این حوزه بهره‌مند شوید تا در هزینه‌ها و وقت ارزشمندتان صرفه‌جویی شود. با پرداخت هزینه حق الوکاله وکیل ملکی می‌توانید از دردسرها و مشکلات پیگیری دعاوی ملکی خود دور شده و با بهره‌مندی از یک وکیل حرفه‌ای در پرونده مورد نظر به موفقیت برسید.

چنانچه پرونده مورد نظر موکل به نتیجه مطلوب نرسید حق عدم پرداخت هزینه حق الوکاله وکیل ملکی خود را دارد؟

خیر موکل باید طبق قرارداد به دلیل خدماتی که وکیل به او ارائه داده است تمامی مبلغ را پرداخت کند.

داشتن وکیل ملکی در دعاوی ملکی الزامی است؟

خیر این امر ضرورتی ندارد اما نمی‌توان تاثیر بهره‌مندی از وکیل در دعاوی ملکی که بسیار پیچیده هستند را انکار کرد.

آیا وکیل بابت مشاوره‌ای که به موکل خود ارائه می‌دهد هزینه دریافت می‌کند؟

چنانچه قرارداد با وکیل امضا شده باشد و او به عنوان وکیل به موکل خود راهکار ارائه دهد و او را راهنمایی کند بله مبلغی به عنوان مشاوره دریافت می‌شود.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + چهار =

دکمه بازگشت به بالا