سخت ترین نوع طلاق کدام است؟ ⚖️【بررسی انواع طلاق】⚡️
بسیاری از زوجینی که قصد دارند به زندگی مشترک و رابطه زوجیت خود پایان بدهند معمولا به دنبال بررسی ساده ترین و سخت ترین نوع طلاق هستند تا با درک کامل در این خصوص اقدامات لازم را به انجام برسانند. طلاق به خودی خود یک فرآیند حقوقی پیچیده است که در آن می بایست تمامی حقوق زوجین اعم از حقوق مالی و حقوق غیر مالی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفته و تعیین و تکلیف شود. در ادامه مقاله در سایت برترین وکیل به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت تا با دید جامع تری تصمیم گیری نمایید.
سخت ترین نوع طلاق کدام است؟
تعیین سخت ترین نوع طلاق کار بسیار دشواری است و هرگز نمی توان پاسخ قاطعی به این مسئله داد؛ اما باید به این مسئله توجه داشته باشید که به طور معمول هر یک از انواع طلاق دارای دشواری ها و پیچیدگی های خاص خود هستند و وجود برخی از عوامل مانند اختلاف شدید بر روی مسائل مالی و فرزندان مشترک بر میزان پیچیدگی انواع طلاق می افزاید.
لازم به ذکر است که انواع مختلفی از طلاق وجود دارد که از جمله مهم ترین آن ها می شود به طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی اشاره نمود. هر یک از این انواع طلاقی که مورد معرفی قرار گرفت دارای پیچیدگی خاص به خود هستند ولی از میان آن ها می توان گفت که طلاق از طرف زن به مراتب دشوارترین نوع پایان دادن به زندگی مشترک به شمار می آید.
برای دسترسی آسان و اخذ مشاوره از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
در قانون مدنی اشاره شده است که طلاق حق مرد است؛ یعنی این مرد می باشد که می تواند در صورت تمایل و بدون اینکه دلیل موجهی در اختیار داشته باشد همسر خود را طلاق بدهد؛ اما قوانین جدید به صورتی اصلاح شده اند که به زن نیز در شرایطی خاص حق طلاق داده می شود. در واقع اگر زن ثابت کند که زندگی او در عسر و حرج (در مشقت و سختی غیر قابل تحمل) قرار گرفته می تواند طلاق بگیرد.
برای این کار زن ملزم است دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن را به دادگاه خانواده ارائه نموده و با بیان نمودن مستنداتی این دلایل را اثبات نماید. باید بگوییم که دشواری این نوع از طلاق به دلیل سختی اثبات این دلایل بسیار بالا است؛ بنابراین بهتر است که اگر تمایل به جدایی از همسر خود به صورت یک طرفه را دارید حتما از وکلای مطرح کمک بگیرید.
چه عواملی طلاق را سخت تر می کند؟
اشاره کردیم که تعیین نمودن سخت ترین نوع طلاق قدری دشوار است. گفتیم که وجود برخی از عوامل باعث می شود که بر دشواری های طلاق افزوده شود. در نظر بگیرید که طلاق یک فرآیند حقوقی محسوب شده که در آن باید تکلیف حقوق مالی و غیر مالی زوجین به طور دقیق تعیین گردد. برخی از عوامل تاثیرگذار در دشواری طلاق به شرح زیر است:
- اختلافات شدید بر روی مسائل مالی: یکی از موضوعات و عوامل مهمی که می تواند سختی های طلاق را برای زوجین افزایش دهد، مشکل بر روی مسائل مالی مانند حق تنصیف اموال، مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و… است. به هر حال مرد ملزم به پرداخت حقوق مالی زن است و اگر اختلافی در این خصوص به وجود بیاید، فرآیند طلاق دشوارتر و مدت زمان آن نیز افزایش پیدا می کند
- وجود فرزندان مشترک: اگر زوجین در هنگام طلاق دارای فرزندان زیر سن قانونی باشند، فرآیند طلاق برای آن ها سخت و دشوار می شود. در چنین شرایطی لازم است وضعیت حضانت آن ها به طور دقیق مشخص شود تا از سوی دادگاه تعیین گردد که پسر یا دختر پس از جدایی والدین با کدام یک از آن ها زندگی نمایند. دادگاه خانواده مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی حضانت در زمان طلاق است
- عدم توافق بر روی دلایل طلاق: معمولا روال کار به این صورت است که در برخی از حالات هر یک از زوجین دلیل خود را برای طلاق دارد و نمی توانند بر روی دلیل مشترکی برای درج در درخواست طلاق به توافق برسند. در چنین حالتی است که شاهد این می باشیم که فرآیند طلاق طولانی می شود و بر میزان دشواری و سختی آن نیز افزوده خواهد شد
- اگر مرد راضی به طلاق نباشد: یکی دیگر از سخت ترین انواع طلاق این است که مرد رضایت به طلاق نداشته باشد. در قانون حق طلاق با مرد است و زن برای جدایی از همسرش یا باید وکالت در طلاق داشته باشد یا دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کند و یا اینکه رضایت مرد را جلب کند. در چنین شرایطی فرآیند طلاق طولانی می شود
- اعتراض به حکم طلاق صادر شده از سوی دادگاه: پس از بررسی های صورت گرفته از سوی قاضی پرونده، در نهایت حکم به طلاق داده خواهد شد. در صورتی که یکی از زوجین مفاد حکم صادر شده را قبول نداشته باشد این حق در اختیار وی قرار می گیرد که به آن اعتراض نموده و درخواست تجدیدنظر خواهی داشته باشد. این مسئله طلاق را به تعویق خواهد انداخت
- عدم حضور یکی از زوجین در جلسات دادگاه برای ارائه دفاعیات: در نظر داشته باشید که طلاق در واقع نوعی دعوای حقوقی به شمار می رود که زوجین در برخی از موارد ملزم به حضور در جلسات دادگاه هستند. عدم حضور یکی از زوجین باعث می شود تا فرآیند مربوط به طلاق گرفتن و پایان دادن به رابطه زوجیت قدری پیچیده تر به نظر برسد
چند نوع طلاق داریم؟
حالا در این قسمت از مقاله لازم است این موضوع ارزیابی شود که چند نوع طلاق داریم؟ به طور کلی می توانیم از نظر فقهی و قانونی طلاق را به دو دسته طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم بندی نماییم. لازم به ذکر است که در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده توضیحات کاملی در خصوص این دو نوع طلاق ارائه شده و شرایط آن بازگو شده است.
در توضیح این مسئله که طلاق بائن چیست؟ باید بگوییم که در واقع طلاق بائن نوعی از طلاق محسوب می شود که شرع و قانون به مرد این اجازه را نمی دهد که پس از جاری شدن صیغه طلاق به همسر خود رجوع نماید. اگر دو طرف مایل به ازدواج مجدد پس از طلاق هستند می بایست مجددا بین آن ها صیغه نکاح جاری شود و شرایط جدید برای عقدنامه تعیین گردد.
طلاق رجعی را نیز می توان نوع دیگری از طلاق دانست که در آن حقی برای مرد است که با استفاده از آن می تواند در ایام عده به همسر خود رجوع کرده و از طلاق منصرف شود. رجوع به زن می تواند به صورت شفاهی اعلام شده و یا اینکه با آغوش گرفتن زن، نوازش کردن و مسائلی مانند آن اتفاق بیفتد.
پس از رجوع مرد به زن در طلاق رجعی دو طرف می توانند به زندگی مشترک خود ادامه داده و دیگر نیازی به ازدواج مجدد نیست؛ یعنی در چنین شرایطی دو طرف زن و شوهر محسوب شده و طلاق دیگر کارایی نخواهد داشت. طلاق رجعی در واقع نوعی طلاق از طرف مرد است که دارای سختی و دشواری های خاص به خود است.
سخت ترین نوع طلاق از نظر درخواست کننده طلاق
علاوه بر اینکه می توان طلاق را به دو دسته طلاق بائن و طلاق رجعی تقسیم نماییم، می توانیم طلاق را از نظر درخواست کننده برای آن نیز بررسی نماییم. طلاق به سه دسته طلاق توافقی، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن تقسیم می شود که در این قسمت از مقاله می بایست این مسئله بررسی شود که سخت ترین نوع طلاق از میان موارد ذکر شده کدام است.
- طلاق از طرف مرد به جهت اینکه قانون مدنی حق طلاق را به مرد داده است، حتی بدون دلایل موجه نیز امکان پذیر است. در نظر داشته باشید که تنها دشواری و سختی که در طلاق از طرف مرد وجود دارد این است که مرد تنها زمانی می تواند زوجه را طلاق بدهد که حقوق مالی او را پرداخت کرده و یا اینکه در خصوص آن تعیین و تکلیف صورت گرفته باشد.
- نرخ بالای مهریبه و نفقه و سایر حقوق مالی زن چالش بسیاری را پیش روی مرد قرار می دهد و باعث می شود که طلاق از طرف مرد سرشار از دشواری باشد. معمولا در طلاق از طرف مرد به دلیل اینکه زوجه با پایان دادن به زندگی مشترک مخالف است، هیچ گونه توافقی بر روی مسائل مالی و حضانت فرزندان صورت نمی گیرد و این مسئله از مهم ترین معایب این نوع از طلاق است
- می توانیم بگوییم که سریع ترین راه طلاق از میان انواع روش هایی که در بالا اشاره کردیم، استفاده از طلاق توافقی است. در طلاق توافقی زوجین بر روی تمامی حقوق خود مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و… به توافق می رسند و همین مسئله باعث می شود تا سختی و دشواری خاصی در دادگاه های رسیدگی کننده به پرونده ایجاد نشود
- در میان انواع روش هایی که برای طلاق بیان کردیم، سخت ترین روش طلاق از طرف زن است. زن به مانند مرد نمی تواند بدون ارائه دلایل موجه طلاق بگیرد. او یا باید وکالت در طلاق را از مرد دریافت نماید یا اینکه عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند. بهترین روش هم این است که زن برای پایان دادن به زندگی مشترک با همسر خود به توافقات کامل دست پیدا کند.
کسب اطلاعات بیشتر از: بهترین وکیل خانواده در تهران
سریع ترین راه طلاق از طرف زن کدام است؟
در بخش های قبلی این موضوع را بررسی کردیم که طلاق از طرف زن سخت ترین نوع طلاق است چرا که قانون مدنی حق طلاق را به مرد داده است و اشاره نموده که زن در صورتی می تواند طلاق بگیرد که دلایل محکمه پسندی را در دادگاه اثبات نماید. در ادامه برخی از روش های مهمی که برای طلاق از طرف زن وجود دارد را بررسی خواهیم نمود:
- دطلاق توافقی: در نظر داشته باشید که اگر زن بتواند رضایت مرد را برای طلاق دادن جلب نماید دیگر کار چندان دشواری برای جدایی و طلاق در اختیار نخواهد داشت. در چنین شرایطی تنها لازم است دو طرف بر روی حقوق مالی و غیر مالی خود به توافقات کامل دست پیدا کرده و توافقات حاصل شده را در قالب توافق نامه به قاضی پرونده ارائه نمایند.
- طلاق با اثبات عسر و حرج: قانون حمایت از خانواده این حق را به زن می دهد که اگر زندگی مشترک برای او سخت و طاقت فرسا شد به حدی که دیگر تداوم آن غیر ممکن به نظر رسید، درخواست طلاق نماید. در چنین شرایطی زن دلایلی محکمه پسند به دادگاه ارائه خواهد داد که اثبات نمودن آن بسیار دشوار و طاقت فرسا خواهد بود
- اگر مرد به بیش از پنج سال حبس محکوم شود، اعتیاد او زندگی را برای زن سخت کند، عقیم باشد، به بیماری صعب العلاج مبتلا شود و… از جمله این دلایل محکمه پسندی هستند که زن می تواند با استناد نمودن به آن ها درخواست طلاق از طرف زوجه را ارائه کند. بهتر است در این شرایط روی کمک وکلای حرفه ای حساب ویژه باز کنید
- طلاق با استفاده از وکالت بلاعزل یا داشتن حق طلاق: در صورتی که زن حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد می تواند حتی بدون رضایت مرد نیز از وی طلاق بگیرد. دقت کنید که مرد می تواند برای این کار به زن یا هر شخص دیگری وکالت بلاعزل بدهد. در نظر بگیرید که اعطای حق طلاق از سوی مرد به هیچ عنوان حق طلاق خود او را از بین نخواهد برد و مرد نیز می توان زن را در این شرایط طلاق بدهد
- طلاق با استناد به شروط ضمن عقدنامه: به صورت پیش فرض شروطی در عقدنامه قرار داده شده است که زن با استفاده از آن ها می تواند درخواست طلاق بدهد؛ اما لازم است در درجه اول در زمان نکاح مرد این شروط را پذیرفته باشد و در درجه دوم این شروط در زمان زندگی مشترک محقق شوند. در چنین شرایطی زن حتی بدون راضی بودن مرد نیز می تواند رابطه زوجیت را تمام کند.
از میان روش هایی که در بالا اشاره کردیم، طلاق به کمک اثبات عسر و حرج سخت ترین و طلاق با استفاده از طلاق توافقی و در اختیار داشتن حق طلاق سریع ترین راه طلاق از طرف زن به شمار می روند. دقت کنید که با استخدام وکلای حرفه ای و متخصص موقعیتی را پیش روی شما قرار خواهد داد تا با سهولت بیشتری طلاق گرفته و پیگیر حقوق مالی خود باشید.
بهترین روش طلاق برای مرد چیست؟
اکنون زمان آن رسیده است تا در این مقاله بهترین روش طلاق برای مرد را مورد ارزیابی قرار دهیم. در گذشته روال کار به این صورت بود که مرد تنها با حضور در دفترخانه ها می توانست همسر خود را طلاق بدهد بدون اینکه در خصوص حقوق مالی و غیر مالی زن در ازدواج و طلاق تعیین و تکلیفی صورت گرفته باشد. این مسئله بسیار دور از عدالت بود.
قانون جدید طلاق موقعیتی را فراهم کرده است که در ابتدا لازم است در طلاق از طرف مرد نیز دو طرف در دادگاه حاضر شده و تعیین و تکلیف کاملی در خصوص حقوق مالی و غیر مالی زوجین انجام شود. در نظر بگیرید که مرد تنها در حالتی می تواند به صورت یک طرفه همسرش را طلاق بدهد که حقوق مالی وی به مانند مهریه، نفقه و حق تنصیف اموال را پرداخت کرده باشد.
اگر طلاق به درخواست مرد باشد، او می بایست نصف اموالی را که در زندگی مشترک کسب کرده است به عنوان حق تنصیف به زن پرداخت کند. به طور کلی توافقی در خصوص مسائل مالی در این نوع طلاق انجام نمی شود و همین مسئله باعث می شود تا طلاق از سوی مرد نیز یکی از دشوارترین نوع طلاق به شمار بیاید.
در چنین حالتی مرد زمانی می تواند با سهولت بیشتری طلاق بگیرد که با زن بر روی تمامی مسائل مالی به توافق برسد و از طریق طلاق توافقی اقدام نماید. از سوی دیگر مرد باید خوب بداند که اگر زن به طلاق راضی نباشد ممکن است تمامی حقوق خود مانند مهریه و نفقه را از مرد درخواست نماید و قانون در چنین شرایطی معمولا حق را به زن خواهد داد.
از سوی دیگر، ذکر این مسئله ضروری است که اگر مرد توانایی پرداخت مهریه به صورت کامل را ندارد می تواند به دادگاه درخواست اعسار ارائه کند. در واقع مرد اگر بتواند با ارائه دلایل و مستنداتی اعسار در پرداخت مهریه را اثبات نماید، دادگاه با پرداخت اقساطی مهریه موافقت خواهد کرد و این یکی از بهترین روش های موجود برای طلاق از سوی مرد است.
اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد چه می شود؟
باید زمانی بررسی شود که مرد تحت هیچ شرایطی راضی به طلاق نمی شود. در واقع قانون حق طلاق را به مرد داده است؛ اما مردان نباید به این تصور غلط برسند که زن تحت هیچ شرایطی امکان درخواست دادن برای طلاق را ندارد. زن در چند حالت مختلف می تواند از مرد طلاق بگیرد بدون اینکه خود مرد به انجام شدن طلاق رضایت داشته باشد.
- اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد می بایست به چند نکته توجه داشت. در صورتی که مرد رضایت به طلاق نداشته باشد پس زن دیگر نمی تواند از مزیت های طلاق توافقی به عنوان ساده ترین راه طلاق استفاده کند؛ بنابراین او می بایست در دادگاه اقدامات لازم را برای تحقق اهداف و حقوق مالی خود انجام داده تا به منافع قانونی خود برسد.
- در صورتی که زوجه بتواند از مرد برای گرفتن طلاق وکالت بلاعزل دریافت نماید حتی بدون رضایت شوهر نیز می تواند از او طلاق بگیرد. در چنین شرایطی رضایت یا عدم رضایت مرد هیچ گونه تاثیری در رای دادگاه نخواهد داشت و زن به ساده ترین شکل ممکن می تواند زندگی مشترک را پایان دهد؛ اما دقت کنید که داشتن حق طلاق از سوی زن به هیچ عنوان حق مرد برای طلاق دادن زوجه را باطل نخواهد کرد
- در صورتی که زن بتواند عسر و حرج خود در زندگی مشترک را به کمک وکلای حرفه ای و مجرب به اثبات برساند، قانون به او حق خواهد داد که حتی بدون رضایت شوهر نیز از وی طلاق بگیرد. برای اینکار زن می بایست دلایل محکمه پسند ارائه نماید. البته این نوع از طلاق از طرف زن سخت ترین راه طلاق به شمار خواهد آمد
- اگر یکی از شروط در نظر گرفته شده در عقدنامه محقق شوند، زن حق طلاق پیدا خواهد کرد. البته نیاز است در زمان جاری شدن صیغه نکاح مرد به طور کامل این شروط را پذیرفته و پای آن را امضا کرده باشد. در نظر بگیرید که در چنین شرایطی نیز به رضایت مرد برای جاری شدن طلاق از طرف زن نیازی نیست و حتی بدون رضایت شوهر نیز طلاق امکان پذیر است
ساده ترین نوع طلاق کدام است؟
بسیاری از زوجینی که قصد جدا شدن از یکدیگر را دارند به دنبال ساده ترین نوع طلاق هستند تا از طریق آن اقدام کرده و در مدت زمان کمی به خواسته های حقوقی خود برای پایان دادن به زندگی مشترک و رابطه زوجیت برسند. در میان انواع طلاق که در بالا بررسی کردیم، طلاق توافقی ساده ترین است.
اسلام و قانون مصوب در کشور حقوقی را به زن در زمان ازدواج می دهد که دو طرف در زمان طلاق توافقی بر روی آن ها توافقات کاملی را انجام می دهند. از جمله مهم ترین این حقوق، حق طلاق برای مرد و حق دریافت مهریه برای زن است.
به طور معمول مرد در صورتی راضی به طلاق توافقی می شود که زن از قسمتی از مهریه خود یا اینکه تمام مقدار آن چشم پوشی نماید. این نوع از طلاق معمولا زمانی اتفاق می افتد که که زن از مرد کراهت دارد. طلاق خلع و طلاق مبارات از انواع طلاق در فقه به شمار می روند که در واقع همان طلاق توافقی هستند.
زن برای به دست آوردن رضایت مرد در جهت طلاق، حاضر می شود مهریه خود را ببخشد یا اینکه حق حضانت فرزندان را به شوهر ببخشد. به هر حال در تمامی انواع طلاق بهتر است که از وکلای کاربلد کمک دریافت کنید.
کلام آخر
با فراگیری موضوعات حقوقی خواهید توانست از منافع قانونی خود در محاکم قضایی به بهترین شکل ممکن دفاع کنید و امیدواریم این هدف را در مدت زمان کمی محقق نمایید. تلاش کردیم تا سخت ترین نوع طلاق را بررسی نموده و ابعاد آن را شرح دهیم. در نظر بگیرید که هر یک از انواع طلاق سختی ها و دشواری های خاص خود را به دنبال خواهند داشت. اگر سوال یا انتقادی در این باره دارید آن را با ما به اشتراک بگذارید.