هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل چقدر است؟💰【سال1403】
تمامی زوجین زندگی مشترک خود را با عشق و علاقه شروع می کنند. اما گاهی همه چیز آن طور که تصور می کنیم پیش نمی رود و مشکلاتی مانع از ادامه زندگی می شود و اینجاست که دو طرف تصمیم به جدایی از یکدیگر می گیرند. با استخدام یک وکیل می تواند فرآیند قانونی طلاق توافقی را با دقت و سرعت بالاتری به سرانجام برسانید. اما لازم است پیش از آن اطلاعات جامعی درباره هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل کسب نماییم تا با استناد به آن ها بتوانیم بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیریم. در این مقاله به تمامی سوالات شما در این خصوص پاسخ خواهیم داد. پس تا انتها با ما همراه باشید.
طلاق توافقی چیست؟
طلاق را بر اساس اینکه کدام یک از زوجین برای انجام آن پیش قدم می شود می توان به سه دسته تقسیم بندی کرد. طلاق توافقی، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن جزو انواع اصلی طلاق محسوب می شوند. قانون حق طلاق را به مرد بخشیده است و از سوی دیگر، زن نیز حق برخورداری از مهریه را در اختیار دارد. معمولا در طلاق توافقی زوجین بر سر حقوقی که دارند به توافق می رسند تا طلاق با میل هر دو طرف به انجام برسد و مراحل آن طی شود.
بسیار دیده شده است که در طلاق توافقی، زن مقداری از مهریه خود را در ازای دریافت رضایت به طلاق توسط مرد می بخشد. در طلاق توافقی لازم است توافق نامه ای میان زوجین به امضا برسد و در آن تمامی حقوق مرد و زن به طور کامل تعیین و تکلیف شود. پس از تنظیم توافق نامه طلاق توافقی لازم است به دادگاه تحویل داده شود. دقت داشته باشید که تنظیم توافق نامه طلاق توافقی کاری تخصصی است و بهتر است به دادگاه سپرده شود تا بعدها مشکلی در آن پیش نیاید.
طلاق توافقی را می توان با وکیل و یا بدون وکیل به سرانجام رساند. اما برای افزایش دقت و سرعت در انجام امور مربوط به طلاق لازم است در روی کمک وکیل طلاق توافقی حساب ویژه ای باز کنید. برای این کار لازم است ابتدا درباره توانایی و مهارت وکلای مختلف تحقیق کرده و سپس هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل را مورد بررسی قرار دهید تا در نهایت با دیدی جامع تر بتوانید بهترین تصمیم را برای آینده خود اتخاذ نمایید.
در واقع در طلاق توافقی هر دو نفر برای گرفتن طلاق مایل هستند و بر سر مسائل مختلف آن به توافق رسیده اند. اما نباید چنین به نظر برسد که دیگر نیازی به وکیل نخواهند داشت و خود زوجین می توانند تمام مراحل را به درستی طی نمایند. طلاق توافقی از پیچیدگی های خاص خود برخوردار است و برای انجام درست آن لازم است با تمامی قوانین و مقررات حاکم بر آن آشنا بود. قدم های اشتباه در طلاق توافقی ممکن است عواقب ناگواری را به همراه داشته باشد.
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل چقدر است؟
همان طور که اشاره کردیم طلاق توافقی را می توان به کمک وکیل یا بدون کمک گرفتن از او به انجام رساند. در صورتی که برای طلاق توافقی از وکیل استفاده نکنید، هزینه طلاق توافقی بدون وکیل در واقع همان هزینه ای است که برای طی کردن فرآیند قانونی طلاق لازم است پرداخت کنید. دقت داشته باشید که هر ساله نرخ رسیدگی به پرونده طلاق توافقی در بخش های مختلف دچار تغییر می شود و مبالغی که در آینده به ذکر آن ها خواهیم پرداخت بر اساس تعرفه سال 1402 محاسبه شده است.
هزینه ارسال دادخواست در طلاق توافقی: اولین مرحله برای شروع فرآیند طلاق توافقی ارسال دادخواست است. ارسال دادخواست و شروع دادرسی در دادگاه در هزینه طلاق توافقی بدون وکیل موثر است و لازم است شما مبلغی را برای ثبت دادخواست پرداخت نمایید. دقت داشته باشید که ارسال دادخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه صورت می پذیرد. این دفاتر جزو بخش خصوصی محسوب می شوند و لازم است مبلغی را نیز برای انجام امورات قضایی به آن ها پرداخت کنید.
برای مشاوره با بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران کلیک کنید!
دادخواست ها و هزینه های دادرسی آن ها را می توان به دو دسته کلی مالی و غیر مالی تقسیم بندی کرد. لازم به ذکر است که ارسال دادخواست برای طلاق توافقی جزو دادخواست های غیر مالی تقسیم بندی می شود. این دسته از دادخواست ها تعرفه خاص خود را دارند. به طور کلی مجموع تعرفه دادخواست طلاق توافقی به علاوه هزینه ای که لازم است برای طلاق توافقی به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه بپردازید، رقمی معادل 220 هزار تومان است.
هزینه فرآیند داوری در دادگاه برای طلاق توافقی: علاوه بر تعرفه ارسال دادخواست، تعرفه داوری نیز در هزینه طلاق توافقی بدون وکیل موثر است. در صورتی که در فرآیند رسیدگی، طلاق از یک طرفه به طلاق توافقی تغییر پیدا کند، لازم است زوجین هزینه ای را نیز به عنوان داوری دادگاه پرداخت نمایند. تعرفه داوری در سال 1402 به ازای هر نفر 80 هزار تومان تعیین شده است. در واقع اگر شامل این شرایط می شوید، می بایست این مبلغ را نیز به هزینه های جانبی خود اضافه نمایید.
هزینه مشاوره قبل از طلاق توافقی: بعد از مصوب شدن قانون حمایت خانواده جدید، فرآیند داوری از طلاق توافقی حذف شد. اما در عوض آن انجام مشاوره های قبل از طلاق اجباری شده است. بخش مشاوره دادگاه هم هزینه ای از دو طرف دریافت خواهد کرد. این هزینه مشاوره دادگاه شهرهای مختلف ایران و مجتمع های قضایی گوناگون در هر شهر متفاوت است . اگر چه نمی توان رقم واحدی را به عنوان حق مشاوره اعلام کرد اما در حال حاضر هزینه مشاوره طلاق توافقی در دادگاه به طور متوسط ۸۰ هزار تومان برای هر نفر است.
هزینه دفتر خانه برای طلاق توافقی: لازم است دو طرف مبلغی را برای هزینه دفتر خانه ثبت طلاق در نظر بگیرند. در واقع پس از صدور حکم دادگاه مبنی بر گواهی عدم امکان سازش، زوجین می توانند برای گرفتن طلاق اقدام نمایند. در حال حاضر تعرفه دفتر خانه برای طلاق توافقی به علاوه ده درصدی که به دولت می رسد حدود 850 هزار تومان است. البته هنوز هم دفتر خانه هایی هستند که با نرخ سابق حاضر به انجام طلاق توافقی هستند.
در شهر تهران با توجه به انصاف و محل دفترخانه طلاق هزینه ثبت طلاق در محضر بین یک میلیون و پانصد هزار تومان تا دو میلیون و پانصد هزار تومان است. این مبلغ برای هرکدام از طرفین نیست و در مجموع این مبلغ پرداخت می شود. این که هزینه طلاق توافقی بدون وکیل بر عهده کیست و چه کسی می بایست آن را پرداخت کند بستگی به توافق طرفین دارد. زوجین می توانند هر یک نیمی از این مبلغ را بپردازند یا اینکه یکی از زوجین برای پرداخت آن پیش قدم شود.
هزینه طلاق توافقی با وکیل چقدر است؟
برای تعیین هزینه طلاق توافقی با وکیل باید این نکته را در نظر داشته باشید که این هزینه شامل هزینه های جانبی برای طلاق توافقی به علاوه هزینه وکیل برای طلاق توافقی می شود. در واقع شما لازم است هزینه های مورد نیاز برای طلاق توافقی بدون وکیل که در بالا اشاره کردیم را بپردازید و اضافه بر آن مبلغی را نیز برای حق الوکاله وکیل طلاق توافقی در نظر بگیرید. برای اطلاع از حق الوکاله وکلای مختلف لازم است با آن ها در ارتباط باشید.
برای طی کردن مراحل طلاق توافقی به کمک یک وکیل در ابتدا لازم است وکیل مورد نظر را با تحقیق فراوان انتخاب کنید. برای این کار می بایست متر و معیار خاصی در اختیار داشته باشید تا به کمک آن بتوانید توانایی و مهارت های وکیل مورد نظر را مورد ارزیابی قرار دهید و آن را محک بزنید. پس از انتخاب وکیل لازم است جلسه ای را با او تدارک ببینید و در ملاقات حضوری با او درباره میزان حق الوکاله مورد نیاز تبادل نظر کنید.
به طور کلی می توان چنین گفت که هزینه طلاق توافقی با وکیل چندان زیاد نیست و بهتر است در این فرآیند حتما از تجربیات یک وکیل ماهر و توانمند بهره مند شوید. دقت داشته باشید عدم آگاهی از قوانین و مقررات حاکم بر دعاوی طلاق ممکن است فرد را با خسارات جبران ناپذیری از نظر مادی و روحی مواجه سازد. هزینه شکست در یک پرونده به مراتب بیشتر از هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل است. از این رو پیشنهاد می دهیم پیش از هر گونه اقدام با یک وکیل مجرب مشورت نمایید.
حق الوکاله وکیل برای طلاق توافقی چقدر است؟
در بالا اشاره کردیم که حق الوکاله یک وکیل نقش پر رنگی در تعیین هزینه طلاق توافقی با وکیل دارد. حق الوکاله در واقع دستمزدی است که از سوی موکل به وکیل در ازای انجام امور حقوقی پرداخت می شود. در اصل خود موکل توانایی و مهارت انجام این امور را ندارد و وکالت پرونده خود را به وکیل می سپارد. در ابتدا باید اشاره کنیم که نمی توان رقم واحدی را به عنوان دستمزد وکیل برای طلاق توافقی معرفی کرد. زیرا وکلای مختلف دستمزدهای گوناگونی را پیشنهاد می کنند.
دقت داشته باشید که حق الوکاله وکیل برای طلاق توافقی به صورت توافقی میان وکیل و موکل تعیین می شود. در واقع لازم است موکل در جلسه ای حضوری با وکیل به تبادل نظر در خصوص پرونده بپردازد. موکل در این جلسه می بایست دغدغه های خود را به طور کامل بیان کرده و وکیل را از زوایای مختلف پرونده آگاه نماید. در این مرحله وکیل طلاق توافقی پرونده را به طور کامل مورد بررسی قرار می دهد و در نهایت مبلغ پیشنهادی خود را به موکل ارائه می دهد.
دقت داشته باشید که موکل نیز می تواند در مبلغ پیشنهادی دخل و تصرف داشته باشد و رقم پیشنهادی خود را به وکیل ارائه دهد. زیرا همان طور که اشاره کردیم حق الوکاله به صورت کاملا توافقی تعیین می گردد. پس از انجام توافقات کامل بر روی رقم دستمزد وکیل، لازم است قراردادی میان طرفین به امضا برسد. در این قرارداد لازم است مبلغ، زمان و شیوه پرداخت حق الوکاله طلاق توافقی به طور کامل ذکر گردد تا در آینده طرفین با هیچ گونه مشکلی رو به رو نشوند.
لازم به ذکر است در صورتی که از ابتدا قراردادی بین طرفین به امضا نرسیده باشد، حق الوکاله وکیل برای طلاق توافقی بر اساس تعرفه وکالت پرداخت خواهد شد. دقت داشته باشید که عوامل بسیاری بر میزان حق الوکاله وکیل موثر هستند. پیچیدگی یک پرونده می تواند رقم دستمزد وکیل را افزایش دهد. همچنین وکیل پس از بررسی پرونده میزان زمان مورد نیاز برای حل پرونده را تخمین می زند. در صورتی که پرونده زمان بر باشد، بدیهی است که وکیل مبلغ بیشتری را به عنوان حق الوکاله درخواست نماید.
مهم ترین مزایای استفاده از وکیل در طلاق توافقی
در صورتی که دقت لازم در تنظیم توافق نامه طلاق توافقی به کار گرفته نشود، ممکن است زوجین در آینده با مشکلات غیر منتظره ای رو به رو شوند. برای مثال ممکن است زن در طلاق توافقی مهریه خود را به طور کامل بخشیده باشد ولی به دلیل عدم تنظیم درست توافق نامه، پس از مدتی برای گرفتن مهریه خود مجددا پیش قدم شود. یک وکیل دانش حقوقی لازم برای تنظیم توافق نامه را دارد و می تواند آن را به گونه ای تحریر نماید که از نظر قانونی با مشکلی رو به رو نشود.
بسیاری از زوجین دانش حقوقی لازم برای رسیدگی به پرونده طلاق توافقی خود را ندارند. از سوی دیگر لازم است برای طی کردن درست فرآیند طلاق از تمامی مراحل و روال امور قضایی مطلع بود. یک وکیل از تمامی مراحل و فرآیند طلاق توافقی آگاه است و می تواند پرونده را با دقت رسیدگی کرده و آن را به سرانجام برساند. با کمک وکیل خیال شما از مطلوب بودن روند رسیدگی به پرونده آسوده خواهد بود.
دقت داشته باشید که طلاق یک فرآیند زمان بر و طاقت فرسا است. لازم است زوجین در جلسات مختلف دادگاه شرکت کنند و زمان زیادی را صرف نمایند. از سوی دیگر گاهی دیده شده است که حضور زوجین در جلسات دادگاه باعث بالا گرفتن تنش ها شده است. در صورتی که در طلاق توافقی از وکیل استفاده کنید، دیگر نیازی نیست در جلسات دادگاه حضور پیدا کنید و وکیل طلاق پیگیر تمامی کارهای شما هست و از حقوق شما به طور موثری دفاع می کند.
حال که صحبت از هزینه طلاق توافقی با وکیل پیش آمد، لازم است اندکی نیز درباره سرعت انجام طلاق توافقی به کمک یک حقوقدان صحبت کنیم. در مقایسه با انواع طلاق، طلاق توافقی در مدت زمان کمتری به سرانجام می رسد. اما در صورتی که از کمک یک وکیل خبره و کاربلد بهره مند شوید می توانید این زمان را به میزان قابل توجهی باز هم کاهش بدهید. توجه داشته باشید در صورتی که از وکیل در طلاق توافقی استفاده کنید، دقت را فدای سرعت در انجام کارها نکرده اید.
بالاخره طلاق توافقی با وکیل یا بدون وکیل؟
در بالا اشاره کردیم که زوجین خودشان می توانند بدون نیاز به وکیل مراحل طلاق توافقی را طی نمایند و در نهایت به سرانجام برسند. اما باید دقت داشته باشید که عدم آگاهی از قوانین و مقررات حاکم بر دعاوی طلاق ممکن است زوجین را با خساراتی جبران ناپذیر مواجه کند. لازم به ذکر است که شما در ابتدا می توانید از میزان حق الوکاله وکلای مختلف اطلاع حاصل کرده و سپس با استناد به تمکن مالی خود، مطلوب ترین گزینه را انتخاب نمایید.
به شما پیشنهاد می دهیم که برای طی کردن مراحل مختلف طلاق توافقی حتما از یک وکیل مجرب و کاربلد استفاده کنید. وجود یک وکیل می تواند سرعت و دقت در انجام کارها را به قابل توجهی افزایش دهد و زوجین را از حضور در جلسات دادگاه معاف کند. وکیل در طلاق توافقی از حقوق زوجین به طور کامل آشنایی دارد و می تواند توافق نامه طلاق توافقی را به گونه ای تنظیم نماید که حقی از طرفین ضایع نشود و در آینده عواقبی برای زوجین نداشته باشد.
دقت داشته باشید که در سطح شهرها تعداد زیادی از دفاتر و موسسات حقوقی هستند که وکلای آن ها حاضر هستند با رقمی معقول به عنوان حق الوکاله، وکالت پرونده طلاق شما را بر عهده بگیرند. در واقع اگر توانایی مالی مناسبی ندارید می بایست به دنبال وکلایی باشید که با دستمزد کمتری حاضر به پذیرفتن پرونده شما هستند. استخدام یک وکیل ارزان قیمت به مراتب بهتر از شروع فرآیند طلاق بدون کمک گرفتن از وکیل است.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم ابتدا تعریفی از طلاق توافقی به شما ارائه دهیم تا شما با این اصطلاح حقوقی آشنایی کامل تری داشته باشید. در ادامه به بررسی هزینه طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل پرداختیم تا شما بتوانید با اطلاعات جامع تری برای آینده رابطه و زندگی خود تصمیم بگیرید. در ادامه نکاتی درباره حق الوکاله وکیل در طلاق توافقی ارائه دادیم تا با میزان دستمزد وکلا بیشتر آشنا شوید. در پایان نیز ضمن بررسی مهم ترین مزایای استفاده از وکیل در طلاق توافقی، تلاش کردیم تا شما را به استفاده از یک وکیل مجرب و کاربلد تشویق کنیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که اگر نظر یا تجربه ای در این خصوص دارید آن را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.