محاسبه آنلاین نفقه به نرخ روز ⚖️【بررسی کامل در سال1403】
به طور معمول محاسبه نفقه به نرخ روز، طبق نظرات کارشناسان و متخصصان مربوطه و پس از در نظر گرفتن جایگاه خانوادگی زن یا لحاظ نمودن شرایط مالی فرزند و توان او برای کار کردن در جامعه، انجام می گیرد. عمدتا ماهیت نفقه و میزان آن، به کلیه نیازهای نفقه گیرنده و گاهی توان مالی فرد منفق وابسته می باشد و از پیچیدگی خاصی برخوردار است. در ادامه مقاله قصد داریم توضیحاتی درباره محاسبه آنلاین نفقه به نرخ روز در اختیارتان قرار دهیم، لذا خواهشمندم تا پایان مقاله در وب سایت برترین وکیل همراه ما باشید.
مشاوره حقوقی آسان با بهترین وکیل نفقه در تهران را از دست ندهید!
نفقه چیست؟
در یک توضیح واضح و مشخص اینگونه می توان گفت که منظور از نفقه در واقع کلیه نیازهای مربوط به وضعيت معیشت زن اعم از خوراک، پوشاک، لوازم خانگی، مسکن، هزينه های بهداشت و درمان، خادم در صورت عادت يا احتياج به علت وجود نقص جسمی يا بيماری زن و … . البته مواردی که می تواند جهت محاسبه نفقه زن لحاظ گردد، تنها اين موارد نيستند، بلکه اين موارد تنها به عنوان نمونه در قانون کشور ذکر شده اند.
موارد متعددی اعم از مقطع تحصيلات دانشگاهی زن، اوضاع اقتصادی و معيشتی سمت پدری زن، ميزان درآمد ماهیانه مرد، سن، شان و جایگاه اجتماعی و جايگاه خانوادگی مرد و هر عاملی که بتواند در محاسبه آنلاین نفقه زن مهم و تاثير گذار باشد، جزوء اين موارد محسوب می شود. با توجه به موارد ذکر شده، واضح است که ميزان مشخصی برای نرخ نفقه وجود ندارد که هر ساله از طرف قوه قضاييه برای تمامی افراد يکسان باشد، بلکه اين ميزان نفقه می تواند برای هر فردی نسبت به فرد ديگری کاملا متفاوت باشد. در این زمینه می توان مشاوره های حقوقی لازم را از بهترین وکیل نفقه در تهران دریافت نمود.
در یک توضیح ساده تر اینگونه می توان عنوان کرد که منظور از محاسبه آنلاین نفقه به نرخ روز، تعيين نمودن میزان مبلغ مشخصی است که زن بتواند تمامی نيازها و مخارج معیشت خود را با استفاده از آنها تامين کند. در واقع عامل تعیین کننده در محاسبه نمودن مبلغ نفقه، عرف جامعه است. منظور از عرف در واقع عرف خانوادگی و همینطور محيطی است که زن در آن بالغ شده است و هم عرف جامعه.
به صورت کلی معيارهایی را که جهت تعيين نمودن ميزان نفقه در اختيار عموم افراد قرار می دهد. جهت تعيين نمودن میزان دقیق و محاسبه نرخ نفقه زن، نخستین اقدامی که می بایست انجام گردد، اين است که دادخواستی به دادگاه جهت تعيين نمودن مقدار نفقه ارائه گردد و دادگاه اين وظيفه را بر اساس قانون مدنی و قانون حمايت خانواده انجام داده که طبق آن ابتدا ميزان و سپس ترتيب پرداخت نفقه را تعیین خواهد نمود.
چه تفاوتی میان نفقه و تمکین وجود دارد؟
منظور از محاسبه آنلاین نفقه به نرخ روز در واقع میزان کمک مالی می باشد که یکی از زوجین پس از پایان یافتن ازدواج به دیگری پرداخت می کند که گاها به عنوان نفقه همسر نیز محسوب می شود. نفقه موقت را می توان در زمان جدایی زوجین پرداخت نمود تا به انجام طلاق قطعی کمک کند. وکیل متخصص می تواند راهنمایی های لازم در این زمینه را در اختیار موکلین قرار دهد. اگر نفقه پس از جدایی تعیین گردد، این مبلغ می تواند بیشتر یا کمتر از مبلغ نوع طلاق موقت آن باشد.
در اکثر کشورها، نفقه به عنوان یک پرداختی با صلاحدید دادگاه که توسط یکی از همسران سابق به دیگری پرداخت می شود، تعریف می کنند. همچنین دادگاه ها می توانند حکم حمایت موقت از همسر را در زمانی که طلاق در حال بررسی می باشد، صادر کنند. در تعریف لغت تمکین اینگونه می توان عنوان کرد که این کلمه عبارت است از برآورده شدن تمامی نیازها و خواسته های منطقی و قانونی مرد توسط زن. از نمونه های بارز تمکین در مباحث حقوقی، سکونت داشتن دائمی زن در منزل همسرش است و این بدین معنا است که اگر زن تمایل به دریافت نفقه داشته باشد، می بایست در منزل همسرش سکونت پیدا کند.
در غیر این صورت باید در شروط ضمن عقد قید گردد. حالت دیگر زمانی اتفاق می افتد که زن بنا به دلایل منطقی و قابل قبولی برای مدتی خانه همسرش را بدون اطلاع و اجازه او ترک کند، در این صورت مرد می تواند از پرداخت نفقه به زن خودداری کند، حتی اگر وی در این مدت در منزل خانواده خودش ساکن شده باشد.
محاسبه آنلاین نفقه به نرخ روز
یکی از سوالات پر تکراری که ممکن است درباره محاسبه آنلاین نفقه به ذهن آدمی برسد، پیرامون این مسئله است که آیا امکان محاسبه نرخ دقیق نفقه به صورت اینترنتی و آنلاین وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال می بایست گفت خیر. بر خلاف مهریه، امکان محاسبه آنلاین نفقه به نرخ روز فراهم نمی باشد و سایتی جهت محاسبه این موضوع به شکل اینترنتی، طراحی و بارگذاری نشده است.
علت این عدم امکان نیز، به دلیل نحوه و شیوه ای است که قانون گذار جهت تعیین نمودن نفقه در نظر گرفته است. چرا که ماهیت نفقه به گونه ای است که در خصوص نفقه زن، باید با توجه به شرایط و وضعیت و شان او و نیازهای فردی اش تعیین گردد و در خصوص نفقه فرزند نیز، باید علاوه بر وضعیت فرزند، با در نظر گرفتن وضعیت مالی منفق تعیین شود. جهت محاسبه نفقه زن به نرخ روز بهتر است که افراد از یک کارشناس پایه یک دادگستری در خصوص محاسبه نرخ دقیق نفقه کمک بگیرند.
کارشناسان دادگستری با در نظر گرفتن وضعیت تحصیلی زن، وضعیت اشتغال او، شان و جایگاه اجتماعی، شرایط خانوادگی او و همچنین با در نظر گرفتن نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی کشور، مبلغی را به عنوان مبلغ نفقه زن تعیین می کند. در صورتی که افراد، تمایل داشته باشند شخصا اقدام به محاسبه نفقه زن به نرخ روز کنند، می بایست گفت این امر، عملا امکان پذیر نمی باشد. چراکه تعیین نمودن میزان نفقه به نرخ روز، تنها از عهده افراد متخصص این کار، یعنی کارشناسان دادگستری، بر می آید و افراد تنها می توانند بر مبلغ نفقه توافق کنند و با توافق، مبلغی را برای نفقه در نظر گیرند یا میزان نفقه را افزایش یا کاهش دهند.
مزایای دریافت نفقه توسط زن
برخی از مزایای دریافت نفقه توسط زن عبارت است از:
- زن این اختیار را دارد که نفقه سال های گذشته خود را نیز از مرد درخواست کند. بدین شکل که او می تواند برای سال هایی که در گذشته زندگی کرده و چیزی دریافت نکرده، تقاضای قانونی دریافت آن را به دادگاه ارائه کند.
- پرداخت نفقه به زن هیچ گونه ارتباطی به فقر و تنگدستی زن ندارد. بدین شکل که اگر زنی شاغل باشد و بتواند تمامی نیازهای مالی خود را رفع کند، در هر صورت همسر آن زن موظف به پرداخت نفقه به او خواهد بود.
- پرداخت نفقه از طریق مرد هیچ گونه ارتباطی به استطاعت مالی او ندارد. بدین شکل که توانایی مالی مرد، شرطی جهت پرداخت نقه زن نیست. چراکه بر طبق قانون در تعیین نمودن میزان نفقه زن، وضعیت معیشتی و اقتصادی مرد لحاظ نمی گردد و معیار پرداخت آن نیازهای متعارف زن است.
- تقاضای دریافت نفقه از سمت زن یک نوع طلب ممتاز است، بدین شکل که اگر مرد فوت کند یا در کارش ورشکسته شود، پرداخت نفقه زن بر باقی بدهی های مرد اولویت دارد. ابتدا باید نفقه زن پرداخت گردد و پس از آن به دیگر بدهی ها رسیدگی شود.
- درخواست نفقه زن از دو روش ممکن است. زن هم می تواند تقاضای قانونی برای دریافت نفقه را ارائه کند و هم می تواند به خاطر جرم عدم پرداخت آن از سوی مرد از او شکایت کند.
مشاوره حقوقی از بهترین وکیل خانواده در تهران دریافت کنید!
نحوه محاسبه آنلاین نفقه فرزند در قانون جدید
بر اساس قوانین حاکم بر مطالبه نفقه، تأمین و پرداخت نفقه فرزند جز مسئولیت های مهم و حائز اهمیت یک پدر است و اگر پدر فوت کند و یا توانایی پرداخت نفقه به فرزند را نداشته باشد، این وظیفه به عهده جد پدری خواهد بود. اگر شرایطی رخ دهد که جد پدری هم در قید حیات نباشند و یا توانایی پرداخت آن به نوه خود را نداشته باشد، این مسئولیت به مادر واگذار می گردد.
در حالتی که مادر هم در قید حیات نباشد یا توانایی مالی پرداخت نفقه را نداشته باشد، پرداخت نفقه وظیفه مادربزرگ پدری و یا مادربزرگ مادری خواهد بود. بدین شکل که نفقه به ترتیب اولویت به عهده پدر، بعد پدربزرگ پدری، سپس مادر، پس از او مادربزرگ پدری، مادربزرگ مادری و در آخر پدربزرگ مادری خواهد بود.
باتوجه به مطالب ذکر شده اینگونه می توان گفت که قانون برای محاسبه نفقه فرزند به نرخ روز روش های مختلفی را لحاظ نموده است. در قانون اینگونه پیش بینی شده است، در صورتی که پدر با داشتن توانایی مالی از پرداخت فقه به فرزندان خود خودداری کند، این عمل به عنوان جرم کیفری محسوب می شود و فرزندان او یا کسی که مسئول نگهداری و سرپرستی از فرزندان را دارد، می توانند در این مورد علیه وپدر خانواده به دادگاه شکایت کنند.
در نتیجه در صورتی که پدر اموالی داشته باشد، ولی از پرداخت آن به فرزندان خود امتناع کند، آنها قادر خواهند بود با ارائه درخواست کتبی به دادگاه و دریافت رأی قطعی به حدود و میزان نفقه تعیین شده، اموال و دارایی پدر را توقیف کند.
پرداخت نفقه فرزند بر بعد از فوت پدر بر عهده کیست؟
در کشور ما اولویت در پرداخت نفقه فرزند، بر عهده پدر و جد پدری می باشد. بر اساس قانون مدنی کشور، نفقه فرزند بر عهده پدر است و پس از فوت پدر و یا عدم توانایی او به انفاق، بر عهده اجداد پدری خواهد بود. با در نظر داشتن الاقرب فالاقرب. در صورت نبود جد پدری و یا عدم قدرت آنها، نفقه بر عهده خود مادر، در صورت عدم حیات و یا توانایی مالی مادر، پرداخت نفقه بر عهده جد مادری و جد پدری می باشد.
تأمین نمودن کلیه هزینه های فرزندان پس از جدایی والدین از یکدیگر، مسئله مهمی به حساب می آید. به همین علت فرزندان هم مانند زن پس از طلاق نفقه دریافت می کنند. قوانین حاکم در کشور همه چیز درباره نفقه فرزندان را مشخص کرده و بر اساس قانون مدنی نفقه فرزندان به عهده پدر است و پس از فوت پدر یا عدم قدرت او به دادن نفقه به عهده جد پدری می باشد.
همچنین ممکن است برای برخی سوال پیش آید که محاسبه آنلاین نفقه فرزند امکان پذیر است؟ در جواب این سوال باید گفت خیر امکان محاسبه آنلاین وجود نداشته زیرا میزان نفقه فرزند با توجه به کارشناسی کارشناسان دادگستری تعیین شده و ملاک میزان نفقه فرزند بستگی به درآمد پدر دارد.
کلام آخر
بسیار سپاس گزارم از شما همراهان گرامی که تا این قسمت از مقاله ما را همراهی کردید. امیدوارم در مقاله محاسبه آنلاین نفقه به نرخ روز توانسته باشیم اطلاعات جامع و مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. لطفا نظرات و پیشنهادهای خود را برای ما کامنت کنید.
سلام ببخشید من پسر 18 ساله هستم
و همش در خونه پدر مریضی دارم کتک میزد اصلا بهم توجه نمیکند همش میخواد منو از خونه بندازه بیرون
و ماهی هم 25 میلیون حقوق میگیرد
من ازش شکایت کنم خونه چیزی بهم میرسد از دستش رهایی پیدا کنم ؟
سلام وقت بخیر،
در رابطه با موضوعی که برای شما پیش آمده، توصیه می کنم با وکیل متخصص در حوزه نفقه مشاوره داشته باشید.