کیفری

هزینه وکیل برای چک برگشتی ⚖️【سال1403】+ بررسی کامل

چک از مهمترین اسناد قانونی در ایران است که به صورت متداول استفاده می شود. لذا در این میان اتفاق می افتد که چکی بلامحل نوشته شود و برگشت بخورد و از جمله مطرح ترین دعاوی است که در دادگاه ها و مراجع قضایی متداول است. چک برگشتی موجب ایجاد دردسرهایی برای خود فرد و شخص مقابل می شود. هزینه وکیل برای چک برگشتی یکی از سوالات مهم افرادی است که به دنبال وکیل برای احقاق حقوق خود هستند می باشد. برای اطلاعات بیشتر در مجله حقوقی برترین وکیل همراه ما باشید.

چک برگشتی چیست؟

چک برگشتی چیست؟

چک در متون قانونی به این صورت معنی شده است: “نوشته ای که به موجب آن، صادر کننده چک، کل وجوه خود نزد بانک یا بخشی از آن را مسترد کرده و یا به فرد دیگری واگذار می کند.” چک برگشتی یا به اصطلاح عامیانه چک بلامحل نیز به چکی گفته می شود که موجودی کافی در حساب صادر کننده آن وجود ندارد. در صورتی که با چک برگشتی روبه رو شدید بهترین راهکار مراجعه به وکیل چک است.

وکیل متخصص در امور چک با استفاده از تجاربی که به دست آورده بهترین راه حل ها را برای حل مشکل به وجود آمده پیشنهاد می دهد. برگشت خوردن چک می تواند به دلایل مختلفی انجام شود و همیشه به دلیل عدم موجودی در حساب صادر کننده نیست. قلم خوردگی، نداشتن امضاء، ظهرنویسی، مسدود بودن حساب صادر کننده چک، در خواست صادر کننده چک مبنی بر عدم وصول چک همه از دلایلی است که موجب برگشت خوردگی چک می شود.

انواع چک برگشتی

  • چک برگشتی حقوقی

به چکی که در آن صادر کننده چک قابل تعقیب و مجازات کیفری باشد و همینطور بتوان تقاضای توقیف و دارایی های فرد را صادر کرد، چک برگشتی حقوقی می گویند. برای پیگیری های بیشتر در مورد چک برگشتی حقوقی می توانید به وکیل متخصص مراجعه کنید.

  • چک برگشتی کیفری

در این نوع از چک برگشتی، در صورت برگشت خوردن چک، صاحب چک برای طرح شکایت به دادگاه کیفری مراجعه می کند تا طرح شکایت کند. در این مورد دادگاه وظیفه دارد حکم به تودیع مبلغ چک نماید و درصورتی که صادر کننده توان آن را نداشته باشد، مجازات قانون برای او جبس و زندان است.

مراحل شکایت چک برگشتی چگونه است؟

مراحل شکایت چک برگشتی چگونه است؟

گرفتن گواهی عدم پرداخت از بانک، اولین مرحله برای شکایت درباره ی چک برگشتی است. اکثر چک ها در گذشته به صورت حامل جابه جا می شدند اما با تغییراتی که در قانون چک انجام شده است در صدور چک امکان حامل برداشته شده است. طبق این توضیح، شاکی فردی است که چک در وجه او صادر شده است. برای شکایت نیز شخص باید شکواییه ای تنظیم نماید تا دادرسی به پرونده انجام شود.

شکواییه ای که در این راستا تنظیم می شود باید دارای مشخصات مشتکی عنه ( فردی که از او شکایت شده) به همراه توضیحاتی باشد. شما می توانید برای تنظیم شکواییه از وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرد. پس از تنظیم شکواییه، آن را به دادسرا ارسال می کنند تا دادگاه کیفری بررسی های لازم را انجام دهد. لذا در صورتی که در دادگاه اثبات گردد چک بلامحل بوده است، فرد شاکی می تواند در همان دادگاه یا بعدها در دادگاه حقوقی برای گرفتن وجه چک اقدام کند.

طریقه وصول وجه چک برگشتی و خسارت تاخیر تادیه

طبق ماده 23 اصلاحی قانون جدید چک برای وصول وجه چک نیازی نیست که شاکی طرح دعوا کند لذا به صورت مستقیم اجراییه صادر می شود. باتوجه به اینکه چک یک سند طلبکاری است و دلیلی برای اثبات ندارد. دارنده چک نیازی به طرح دعوا ندارد اما فردی که ادعا دارد چک بابت امانت بوده یا ربوی بوده و … نیاز به طرح دعوا دارد تا وجه چک را دریافت کند.

به صورت کلی دو راه برای وصول وجه چک وجود دارد:

  • در روش اول باید مستقیم به اجرای دادگاه بروید و درخواست صدور اجراییه نمایید. برای وصول وجه چک و حق الوکاله وکیل از این طریق قابل دریافت است ولی برای دریافت خسارت تاخیر تادیه از این طریق نمی توان کاری کرد و نیاز به طرح دعوای مجدد دارد.
  • در روش بعدی بیشتر برای چک هایی که تاخیر تادیه دارند بهتر است، در این روش می توانید طرح دعوا کنید تا پرونده به روند اجرا برسد تا خسارت تاخیر تادیه را نیز مطالبه کنید.
مجازات قانون برای چک برگشتی کیفری

مجازات قانون برای چک برگشتی کیفری

در خصوص چک برگشتی کیفری باید بدانید که قانون مجازاتی را برای متهم تعیین کرده است مطابق ماده 7 قانون اصلاحی سال 1382 مجازات صدور چک برگشتی کیفری این گونه است:

  • حبس تا حداکثر 6 ماه در صورتی که مبلغ مندرج در متن چک کمتر از 10 میلیون ریال باشد.
  • حبس از 6 ماه تا یک سال درصورتی که مبلغ مندرج در متن چک از 10 میلیون ریال تا 50 میلیون ریال باشد.
  • حبس از یکسال تا 2 سال در صورتی که مبلغ مندرج در متن چک بیشتر از 50 میلیون ریال باشد.
  • طبق ماده 10 همین قانون حداکثر مجازات برای کسانی است که با علم به بسته بودن حساب بانکی خود اقدام به صدور چک می کنند.

هزینه وکیل برای چک برگشتی

چک از دعاوی مالی است و هزینه وکیل مطابق تعرفه های موجود محاسبه می شود، از این رو نمی توان مبلغی را بابت حق الوکاله وکیل پیش بینی کرد. هزینه وکیل برای چک برگشتی از مهمترین سوالاتی است که می تواند برای افراد پیش بیاید. باید بدانید که حق الوکاله و هزینه وکیل توسط وکلا تعیین می شود و مبلغ مشخصی ندارد.

حضور بهترین وکیل کمک می کند تا استرس و نگرانی شما از بحث مالی پرونده کم شود. تجربه و دانشی که وکلا در مدت وکالت در پرونده های چک برگشتی به دست آورده اند سبب می شود تا بهترین راه را برای رسیدن به حقوق شما انجام دهند.

کلام آخر

برای وصول چک برگشتی بهتر است به وکیل متخصص و خبره در این حوزه مراجعه نمایید. هزینه وکیل برای چک برگشتی یکی از موضوعاتی است که موجب می شود تا مردم به وکیل مراجعه نکنند. اما مبلغ حق الوکاله به موارد متعددی بستگی دارد و سختی پرونده روی آن تاثیرگذار است. اما در مقابل وکیل با اشراف و تسلطی که به قانون و رویه پیگیری این چنین پرونده ها دارد موجب احقاق حقوق شما خواهد شد. شما عزیزان می توانید مطالب مرتبط حقوقی را در مجله برترین وکیل مطالعه فرمایید. سپاس گزارم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید لطفا نظرات و انتقادات خود را برای ما ارسال کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا