نکات حقوقی

طلاق غیابی از طرف مرد ⚖️【شرایط و مراحل طلاق غیابی】⚡️

طلاق غیابی از طرف مرد در واقع نوعی از طلاق است که در آن زن علیرغم دریافت ابلاغیه‌های قانونی از حضور در جلسات دادگاه به صورت غیر موجه خودداری می‌کند. از سوی دیگر در چنین شرایطی است که زن لایحه‌ای برای دفاع مکتوب از خود نیز به دادگاه ارسال نکرده و به طور کامل جلسات رسیدگی به دعاوی طلاق و درخواست جدایی از سوی مرد را نادیده می‌گیرد. در چنین شرایطی است که قاضی پرونده می‌تواند پس از بررسی‌هایی که در این زمینه انجام می‌دهد حکم طلاق غیابی را صادر کند و به مرد اجازه جدا شدن از همسر خود را بدهد. در سایت برترین وکیل تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا توضیحات کاملی در این خصوص ارائه کنیم. با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

طلاق غیابی از طرف مرد چیست؟

در نظر داشته باشید که طلاق غیابی از طرف مرد به معنای صدور حکم طلاق از سوی دادگاه است درصورتیکه که یکی از زوجین در جلسات مربوطه حضور نداشته باشد. در واقع در طلاق غیابی، مرد درخواست طلاق را ارائه می‌کند؛ در چنین شرایطی زن در جلسات دادگاه حضور پیدا نکرده و همچنین لایحه‌ای را برای دفاع از خود به دادگاه ارسال نخواهد کرد. 

در نظر داشته باشید که طلاق غیابی از طرف مرد می‌تواند پیامدهای حقوقی بسیاری را برای زوجین به دنبال داشته باشد. در شرایطی ممکن است زوجین دارای اموال مشترکی باشند در دعاوی طلاق غیابی دادگاه در خصوص این اموال اظهار نظر خواهد کرد و حکم نهایی را صادر خواهد نمود. بدیهی است که اگر زن از خود دفاعی در این خصوص انجام ندهد، ممکن است منافع او به خطر بیفتد. 

طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول میکشد

شرایط طلاق غیابی از طرف مرد 

به این مسئله توجه داشته باشید که در صورتی دادگاه حکم طلاق غیابی را صادر خواهد نمود که شرایط خاصی وجود داشته باشد. در چنین شرایطی است که مرد می‌تواند حتی بدون حضور زن در دادگاه و بدون اینکه زوجه لایحه‌ای را برای دفاع از خود به دادگاه ارسال کند از وی جدا شود. در ادامه برخی از شرایط طلاق غیابی به درخواست مرد را مورد بررسی قرار خواهیم داد:  

عدم حضور زن در دادگاه: در شرایطی ممکن است زن ابلاغیه‌های قانونی را دریافت کرده اما به دلایل غیر موجه از حضور در جلسات دادگاه خودداری به عمل آورد؛ در چنین شرایطی قاضی پرونده می‌تواند با بررسی تمامی جزئیات دعاوی مطرح شده حکم طلاق غیابی را صادر نماید. 

دلایل موجه برای غیبت: در بسیاری از شرایط ممکن است زن دلایل موجه برای غیبت خود داشته باشد؛ این دلایل می‌تواند شامل بیماری شدید یا مسافرت ضروری باشد. در این صورت است که قاضی پرونده جلسات رسیدگی به دعاوی طلاق را به زمان دیگری موکول خواهد کرد تا زن نیز در جلسات دادگاه حاضر شده و دفاعیات خود را ارائه کند.

مدارک لازم برای طلاق غیابی

طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول می‌کشد؟

ممکن است این سوال نیز برای شما مطرح شده باشد که طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول می‌کشد؟ در نظر داشته باشید که در دعاوی طلاق ممکن است عوامل مختلفی دخیل باشند و این عوامل بر روی مدت زمان طلاق غیابی اثر می‌گذارند؛ بنابراین ما هرگز نمی‌توانیم مدت زمان دقیقی را برای طلاق غیابی از طرف مرد تعیین نماییم. 

اگر پرونده پیچیده‌تر باشد، قطع به یقین مدت زمان رسیدگی به آن نیز افزایش خواهید یافت. در شرایطی ممکن است زن در جلسات دادگاه حاضر شده و به حکم صادر شده از سوی دادگاه نیز اعتراض نماید؛ در چنین شرایطی فرآیند طلاق طولانی‌تر است.

به طور کلی می‌توانیم بگوییم شرایط هر پرونده‌ای با پرونده دیگر کاملاً متفاوت است و طلاق غیابی ممکن است از چند ماه تا چند سال به طول انجامد. در نظر داشته باشید که اگر از یک وکیل خبره و مجرب برای تکمیل مراحل دادرسی در خصوص طلاق کمک بگیرید، به میزان چشمگیری مدت زمان رسیدگی به پرونده و صدور حکم کاهش پیدا خواهد کرد. 

مراحل طلاق غیابی از طرف مرد 

اگر بخواهیم در خصوص مراحل طلاق غیابی از طرف مرد توضیحاتی را ارائه کنیم باید بگوییم در درجه اول لازم است مرد درخواست طلاق غیابی را به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه ارائه کند. در چنین شرایطی دادخواستی که مرد ارائه داده است از طریق ابلاغیه به زن اطلاع داده می‌شود تا زمان رسیدگی به پرونده در دادگاه برای او مشخص شود. 

اگر زن بدون دلایل موجه در جلسات دادگاه حاضر نشده و لایحه‌ای نیز ارسال نکند، قاضی پرونده می‌تواند با در نظر گرفتن جزئیات دعاوی مطرح شده حکم نهایی را صادر کند. دقت داشته باشید که پیش از صدور حکم طلاق لازم است به تمامی حقوق مالی و غیرمالی زن رسیدگی شود؛ چرا که مرد تنها در صورتی می‌تواند همسر خود را طلاق دهد و از او به صورت قانونی و رسمی جدا شود که حقوق مالی و غیر مالی او را به طور کامل پرداخت کرده باشد.

در نظر داشته باشید که زن می‌تواند به حکم صادر شده از سوی دادگاه اعتراض نماید؛ البته مدت زمان مشخصی برای اعتراض زن به حکم دادگاه وجود دارد و او باید در این مدت زمان اقدام نماید. به هر حال برای طی نمودن مراحل دادرسی در خصوص دعاوی طلاق غیابی بهتر است روی کمک وکلای حرفه‌ای و مجرب حساب ویژه‌ای باز کنید.

مدارک لازم برای طلاق غیابی از طرف مرد 

در واقع از مدارک لازم برای طلاق غیابی به عنوان مستندات در جهت صدور حکم از سوی قاضی استفاده می‌شود. این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است بسته به شرایط هر یک از پرونده‌های خلاق مدارک مورد نیاز برای آن‌ها با دیگری متفاوت باشد. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که مدارک زیر برای طلاق غیابی مورد نیاز هستند: 

    • شناسنامه و کارت ملی مرد به عنوان اوراق هویتی 

    • سند ازدواج مرد 

    • فرم تکمیل شده دادخواست طلاق غیابی 

    • گواهی عدم امکان سازش 

    • آدرس دقیق محل سکونت زن برای صدور ابلاغیه‌های دادگاه 

    • مدارک مربوط به اموال و املاک مشترک بین زن و مرد

    • مدارک مربوط به فرزندان

حضانت فرزند در طلاق غیابی از طرف مرد 

حضانت فرزند در طلاق غیابی از طرف مرد یکی از موضوعات بسیار مهمی است که دادگاه خانواده وظیفه دارد به آن رسیدگی کند. در نظر داشته باشید که در قانون حمایت از خانواده اشاره شده است که باید برای حضانت فرزندان در درجه اول مصلحت خود کودک در نظر گرفته شود. 

دادگاه، در طلاق غیابی حضانت فرزندان را به شخصی خواهد داد که بتواند تربیت و رشد و نمو کودکان را تضمین نموده و بالندگی آن‌ها را در پی داشته باشد. در چنین شرایطی ویژگی‌های اخلاقی و همچنین اقتصادی زن و مرد، مورد بررسی دادگاه و کارشناسان مربوطه قرار خواهد گرفت. 

سن کودک نیز در مسئله حضانت در طلاق غیابی از طرف مرد موثر خواهد بود. به طور کلی باید اشاره داشته باشیم که حضانت فرزند پسر و دختر زیر ۷ سال با مادر و از ۷ سالگی تا رسیدن به سن بلوغ بر عهده پدر است. پس از رسیدن به سن بلوغ خود دختر یا پسر تمایلش برای ماندن در کنار پدر یا مادر را اعلام خواهد کرد. 

دقت داشته باشید در شرایطی که یکی از والدین صلاحیت لازم برای عهده‌دار شدن حضانت فرزند را نداشته باشد، دادگاه از وی سلب حضانت خواهد کرد و حضانت را به اشخاص دیگر خواهد سپرد. به هر حال حضانت فرزندان با هر کدام از والدین که باشد پدر مسئولیت پرداخت نفقه را بر عهده خواهد داشت. 

حقوق زن در طلاق غیابی از طرف مرد 

حقوق زن در طلاق غیابی از طرف مرد 

به این مسئله توجه داشته باشید که در قانون مدنی ایران اشاره شده است که اگر مرد درخواست طلاق بدهد لازم است پیش از جدایی در خصوص تمامی حقوق مالی و غیر مالی زن تعیین و تکلیف صورت پذیرد. در گذشته روال کار به این صورت بود که مرد می‌توانست با حضور در دفترخانه همسرش را بدون تعیین و تکلیف حقوق وی طلاق دهد. 

مرد می‌تواند حتی بدون دلایل موجه نیز برای طلاق غیابی اقدامات قانونی را انجام دهد، اما باید اشاره داشته باشیم تا زمانیکه حقوق مالی زن مانند مهریه و نفقه و اجرت المثل و مانند آن را نپردازد، دادگاه به وی اجازه طلاق نخواهد داد. در واقع مهریه زن را می‌توان به دو دسته مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه تقسیم بندی نمود. 

در مهریه عندالمطالبه زن هر زمان که اراده کند می‌تواند مهریه خود را از مرد بگیرد ولی در مهریه عندالاستطاعه مرد در زمانی ملزم به پرداخت مهریه زن است که استطاعت و توانمندی مالی لازم برای این کار را داشته باشد. در نظر داشته باشید که اگر مرد توانایی مالی پرداخت مهریه را نداشته باشد، می‌تواند به دادگاه درخواست اعسار از پرداخت مهریه دهد. در صورت ارائه درخواست اعسار از پرداخت مهریه در نهایت مهریه برای مرد قسط‌بندی خواهد شد.

کلام آخر 

از همراهی شما مخاطبان عزیز با مجله حقوقی برترین وکیل نهایت تشکر و قدردانی را داریم. در این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا درباره طلاق غیابی از طرف مرد اطلاعات جامعی را به شما منتقل کنیم تا حقوق قانونی خود را به طور کامل محقق کنید. شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه برای ما ارسال کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − پنج =

دکمه بازگشت به بالا