نکات حقوقی

الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده【سال1402】⚖️ + شرایط و تنظیم سند

الزام به تنظیم سند از جمله اموری است که افراد پس از توافق در مورد معامله برای نهایی کردن معامله خود، توافق‌نامه‌ای تنظیم کرده و آن را امضا می‌کنند. الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده نیز از اموری محسوب می‌شود که حتی در صورت فوت فروشنده قابل طرح بوده و دعاوی علیه آن می‌تواند شکل گیرد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد راه‌های الزام فروشنده به تنظیم سند، طرح دعوا الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده، نقش وکیل در این پرونده و … صحبت کنیم. در ادامه با ما در سایت برترین وکیل همراه باشید.

الزام به تنظیم سند چیست؟

همان‌طور که می‌دانید برای توافق بین صاحبان یک ملک و خریدار آن و یا اجاره کننده آن ملک باید سندی تنظیم و امضا شود که به این کار تنظیم سند می‌گویند. در مواقعی مشاهده شده است که صاحب فروشنده یا اجاره دهنده به هر دلیلی اقدام به تنظیم سند رسمی نمی‌کند و از این کار مهم سر باز می‌زند.

در این صورت خریدار می‌تواند فروشنده را وادار به الزام تنظیم سند نماید که این کار را باید از طریق محاکم قانونی انجام دهد و به این کار الزام به تنظیم سند گفته می‌شود. الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده نیز یکی از فعالیت‌هایی است که در حوزه تنظیم سند توسط وارثین انجام می‌گیرد و ملک به فروش رفته یا اجاره داده می‌شود.

الزام به تنظیم سند چیست؟

اکثر افراد زمانی که در حال معامله ملکی هستند به حوادث ناگواری که ممکن است پس از آن اتفاق بیافتد فکر نمی کنند. فوت فروشنده یکی از این اتفاقات است که مشکلاتی را برای خریدار ایجاد می کند. در چنین شرایطی و با بروز دعاوی ملکی به وکیلی نیاز دارید تا راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد. در مطلب وکیل ملکی تعدادی از برترین وکلای متخصص در امور ملکی را معرفی نموده ایم تا راهنمایی های تخصصی را به شما ارائه دهند.

راه‌ های الزام فروشنده به تنظیم سند

راه‌های مختلفی برای الزام فروشنده به تنظیم سند وجود دارد که یکی از مهم‌ترین این راه‌ها این است که خریدار و فروشنده در سند عادی تاریخی را برای حضور در دفترخانه‌ای مشخص جهت تنظیم سند رسمی مشخص کرده باشند. اگر اینگونه باشد، خواهان تنظیم سند رسمی باید در تاریخی که مقرر شده است در دفتر‌خانه حاضر شود و در صورت عدم حضور مالک اصلی ملک در دفترخانه گواهی عدم حضور دریافت کرده تا به این شکل مشخص شود فروشنده از تعهد خود امتناع کرده است.

در چنین صورتی اگر برای خریدار حق فسخ و خسارتی پیش بینی شده باشد بتواند حق فسخ خود را اعمال کرده و خسارت خود را دریافت نماید. یک راه دیگر برای الزام فروشنده به تنظیم سند این است که فروشنده و خریدار در سند عادی تاریخ و یا محلی را برای تنظیم سند رسمی مشخص نکرده باشند. در این حالت نیز ابتدا باید خریدار طی یک اظهارنامه از فروشنده بخواهد برای تنظیم سند رسمی در زمان مشخص و در دفترخانه‌ای مشخص حاضر شود.

در این صورت نیز اگر فروشنده در دفترخانه حاضر نشود خریدار می‌تواند گواهی عدم حضور فروشنده را گرفته و به این شکل در صورت عدم حضور دوباره فروشنده دادگاه حکم تنظیم سند را صادر کند و طبق قانون سند تنظیم شود. راه‌های الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده هم به این روش‌ها امکان پذیر بوده و می‌توان از این راه‌ها اقدام به الزام وارثین فروشنده فوت شده به تنطیم سند کرد.

طرح دعوا الزام به تنطیم سند در صورت فوت فروشنده

طرح دعوا الزام به تنطیم سند در صورت فوت فروشنده

طرح هر دعوا و مخصوصا دعاوی الزام به تنظیم سند زمانی که فروشنده فوت می کند نیاز به رعایت یک سری شرایط دارد که با توجه به این شرایط می‌توان طرح دعاوی فوق را ثبت کرد. از جمله شرایط طرح دعوا الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده این است که باید یک قرارداد قانونی صحیح بین طرفین ثبت گردد.

باید تاریخ دقیق برای حضور فروشنده در دفتر اسناد رسمی ثبت گردد تا با توجه به آن طرح الزام به تنظیم سند به ثبت نهایی برسد و به این شکل خریدار قرارداد رسمی از فروشنده دریافت کند. اگر مشکلی در روند تنظیم قرارداد وجود داشته باشد دعاوی برای برطرف شدن این مشکلات طرح می‌شود و طرح این دعاوی نیازمند مراجعه به مراجع قضایی است.

نقش وکیل در الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده

نقش وکیل در الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده

زمانی که در تنظیم سندی مشکلی به وجود می‌آید، باید الزام به تنظیم این سند از طریق مراجع قانونی انجام گرفته و دعاوی مربوط به تنظیم سند برگزار شود تا در این دعاوی به مشکل افراد رسیدگی شود. الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده بیشترین میزان دعاوی را در مراجع قانونی داشته و باید حتما در این زمینه همچنین رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب از تجربیات یک وکیل مجرب استفاده کرد.

نقش وکیل در الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده بسیار مهم است و باید حتما در این امر قانونی یک وکیل پایه یک دادگستری را به همراه خود داشت تا وکیل راهنمایی‌‌ها و دفاع لازم از پرونده را انجام دهد. وکیل می‌تواند به موکلین خود کمک کند تا به سرعت به حق قانونی خود رسیده و از وارثین فرد فوت شده سند رسمی ملکی که تهیه کرده‌اند را دریافت کنند. برای این کار نیز حق‌الوکاله خود را با توجه به نوع پرونده از موکل دریافت کرده و به این صورت به بهترین شکل ممکن به روند بهتر و صحیح پرونده کمک می‌کنند.

راه‌ های الزام فروشنده به تنظیم سند

کلام آخر

الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده یکی از مهم‌ترین اموری است که ممکن است در هر زمان بین فروشنده و خریدار پیش آید. اگر چنین امری ایجاد شود دعاوی الزام به تنظیم سند ایجاد شده و در این صورت مشکل تنظیم سند باید به صورت قانونی و در محضر دادگاه حل شود. هنگام فوت شخصی که ملکی را به فروش رسانده است وارثین او وظیفه دارند تا تنظیم سند ملک فروخته شده را به نام خریدار انجام دهند و اگر وارث چنین کاری را انجام ندهد مراجع قانونی وارثین را وادار به این امر می‌کنند.

در چنین اموری باید حتما از تجربیات یک وکیل مجرب و متخصص بهره‌مند شد که در این صورت می‌توان روند پرونده را به درستی پیش برده و در دادگاه به نتیجه‌ای عالی دست یافت.

آیا در فروش مال غیر می‌توان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی داد؟

خیر، در صورتی که مال متعلق به غیر بوده و مال فروشنده نباشد نمی‌توان فروشنده را وادار به تنظیم سند رسمی کرد که در این صورت معامله باطل می‌شود.

آیا برای دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی در صورت فوت فروشنده باید سند تک برگ وجود داشته باشد؟

خیر، حتما نیازی به تنظیم سند تک برگ نیست و می‌توان با سند دفترچه‌ای نیز برای تنظیم سند اقدام کرد.

هزینه وکیل برای الزام به تنظیم سند در صورت فوت فروشنده چه میزان است؟

هزینه وکیل بستگی به درخواست وکیل برای حق‌الوکاله و نحوه فعالیت وکیل همچنین تجربه او دارد.

5/5 - (2 امتیاز)

زینب رحمانی

زینب رحمانی، یکی از نویسندگان مجله حقوقی برترین وکیل هستم. سعی می کنم با انتشار مطالب حقوقی مختلف و معرفی وکلای برتر ایران، انتخاب وکیل را برای تان راحت کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا