مشاوره حقوقی خانواده + مهم ترین مزایا و معایب ⚖️【سال1403】
خانواده مهم ترین بخش یک جامعه را تشکیل می دهد. عوامل مختلفی ممکن است در سطح خانواده باعث بروز اختلافات حقوقی شوند. در صورت عمیق بودن این اختلافات تنها رجوع به محاکم قضایی می تواند در این زمینه راهگشا باشد. در این بین بسیاری از افراد هستند که ترجیح می دهند به جای واگذاری وکالت پرونده خود، از مشاوره حقوقی یک وکیل مجرب و خبره برای افزایش دانش حقوقی خود بهره مند شوند. زیرا هر گونه عدم آگاهی از قوانین و مقررات حاکم بر دعاوی خانواده می تواند خسارات جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد. در این مقاله سعی داریم تمامی ابعاد و جوانب مشاوره حقوقی خانواده را مورد بررسی قرار دهیم. در مجله حقوقی برترین وکیل ما را همراهی بفرمایید.
مشاوره حقوقی خانواده چیست؟
دعاوی خانواده با پیچیدگی و حساسیت های بسیاری همراه است. افراد دخیل در پرونده های مربوط به خانواده دارای نسبت فامیلی با یکدیگر هستند و همین موضوع بر اهمیت موضوع می افزاید. در این بین هر گونه شکست در دعاوی خانواد مطرح شده در دادگاه می تواند خسارات جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد. عموم جامعه دانش حقوقی لازم برای حل و فصل اختلافات حقوقی را در اختیار ندارند و این مشکل تنها با استخدام و یا کسب مشاوره حقوقی خانواده از وکیل خبره و مجرب قابل حل است.
گاهی ممکن است دعوایی حقوقی در زمینه خانواده بر علیه شما مطرح شود. همچنین ممکن است سوء رفتار دیگری باعث پایمال شدن حقوقی از شما شود و قصد داشته باشید اقامه دعوی کنید. بسیاری از افراد در مواجهه با چنین شرایطی ترجیح می دهند که از همان ابتدا با استخدام وکیل حقوقی تهران که در حرفه خود کاربلد است کار را جلو ببرند. دادخواست تنظیم نموده و برای به دست آوردن منافع خود تلاش نمایند. در این صورت فرد وکالت پرونده مورد نظر را به وکیل سپرده و تا زمان اعلام رای قطعی دادگاه در کنار او خواهند ماند.
اما عده دیگری از افراد ترجیح می دهند که به جای واگذاری وکالت پرونده های مربوط به دعاوی خانواده نظیر طلاق، نفقه، نشوز، تقسیم ارث و… با دریافت مشاوره از مشاور حقوقی تهران، دانش حقوقی خود را در این زمینه افزایش دهند. علاوه بر این ممکن است فرد با حقوق خود در سطح خانواده آشنایی نداشته باشد و نداند قانون مدنی برای او چه حقوقی را در نظر گرفته است. به طور کلی متقاضی می تواند با کسب مشاوره حقوقی در دعاوی خانواده، به پرسش های مهم خود در زمینه های مختلف پاسخ گفته و کاملا قانونمند قدم بردارد.
علاوه بر این ممکن است افراد توانایی مالی مناسبی برای پرداخت حق الوکاله وکلای خانواده را در اختیار نداشته باشد و ترجیح بدهد با دریافت مشاوره حقوقی خانواده از قوانین و مقررات آگاهی پیدا کرده و در دادگاه حضور پیدا کند. همچنین ای امکان وجود دارد که متقاضی به اختصار با قوانین و مقررات آشنایی داشته باشد و ترجیح بدهد خودش عهده دار پرونده در دادگاه باشد. علاوه بر این در موارد فرد مراجعه کننده تصور می کند پرونده مطرح شده در دادگاه پیچیده نیست و خودش به شرط دریافت مشاوره حقوقی خانواده می تواند از عهده کار برآید.
انواع روش های مشاوره حقوقی خانواده
مهم ترین هدف از دریافت مشاوره حقوقی خانواده، رفع تمامی مشکلات پیش آمده از راه مراجعه به قانون است. می بایست مشاوره حقوقی در شرایطی انجام شود که فرد بتواند پاسخ کاملی برای تمامی سوالات خود بیاید. مهم تر از این، راهکارهای به دست آمده از مشاوره حقوقی مربوط به دعاوی خانواده می بایست کارآمد و قابل اجرا باشد. امروزه علاوه بر روش های سنتی نظیر مشاوره حقوقی خانواده تلفنی و حضوری، متقاضیان می توانند از روش های آنلاین نیز برای جبران ضعف های حقوقی خود استفاده کنند.
هر یک از روش های مشاوره حقوقی خانواده با مزایا و معایبی همراه است. از این رو، هر یک از مراجعه کنندگان بسته به شرایطی که در اختیار دارند می توانند یکی از روش های موجود را انتخاب کرده و از آن طریق برای افزایش آگاهی های حقوقی خود بهره مند شوند. در واقع نمی تواند هیچ یک از روش ها را بر دیگری ترجیح داد. زیرا هر یک از روش ها می تواند پاسخگوی نیازهای برخی از افراد جامعه باشد و برای آن ها نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد.
گاهی ممکن است وکیل برای ارائه مشاوره حقوقی خانواده نیاز به بررسی مدارک و مستندات موجود در پرونده داشته باشد. دقت داشته باشید که تحقق این امر تنها در مشاوره حقوقی حضوری امکان پذیر است. به همین دلیل می توان به جرئت گفت که دقیق ترین روش برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه دعاوی مربوط به خانواده، روش حضوری است. در مقابل باید این نکته را نیز مد نظر قرار داد که به طور معمول هزینه مشاوره حقوقی خانواده به روش حضوری به مراتب بیشتر از روش های دیگر است.
مهم ترین مزایای مشاوره حقوقی خانواده
در بالا تلاش کردیم تا شما را با مفهوم مشاوره حقوقی خانواده آشنا کرده و روش های مختلف آن را مورد ارزیابی قرار دادیم. مشاوره حقوقی در دعاوی خانواده می تواند مزیت هایی را به همراه داشته باشد. با شناخت این مزایا است که می توان تصمیم درست تری را در خصوص پرونده اتخاذ نمود. برخی از مهم ترین مزایای مشاوره حقوقی خانواده به شرح زیر است:
- با دریافت مشاوره حقوقی خانواده فرد می تواند از حقوق قانونی خود آشنا شده و اجازه پایمال شدن حقوقش را به دیگری ندهد.
- افراد می توانند با آگاهی از قوانین و مقررات به گونه ای رفتار کنند که دچار کمترین چالش با قانون شوند.
- می توان در کمترین زمان ممکن به مطلوب ترین نتایج دست پیدا کرد.
- هزینه مورد نیاز برای دریافت مشاوره حقوقی به مراتب کمتر از زمانی است که وکالت پرونده های مربوط به دعاوی خانواده را به یک وکیل خبره و مجرب می سپارید.
- در روش های مشاوره حقوقی خانواده تلفنی و آنلاین می توانید بدون اینکه نیاز باشد زمان زیادی را صرف حضور در دفتر وکیل کنید، تنها در چند دقیقه به خواسته های حقوقی خود دست پیدا کنید.
- می توان با بهره مندی از تجربیات با ارزش یک وکیل در خلال مشاوره حقوقی خانواده، راهکار مناسبی برای بازگشایی گره های موجود در پرونده در پیش گرفت.
- در مشاوره حقوقی امکان تغییر وکیل وجود دارد. حال آنکه در واگذاری وکالت یک پرونده به دلیل امضای قرارداد و پرداخت حق الوکاله تعویض وکیل در صورت عدم رضایت از وی به این سادگی ها نیست.
- با دریافت مشاوره حقوقی فرد از همان ابتدا به گونه ای قدم بر می دارد که منافع او به خطر نیفتد. در واقع مشاوره حقوقی خانواده از بروز خسارت های احتمالی جلوگیری می کند.
مهم ترین معایب مشاوره حقوقی خانواده
در بالا به مهم ترین مزایای مشاوره حقوقی خانواده اشاره کردیم و اکنون باید نگاهی نیز به مهم ترین معایب آن داشته باشیم تا با دیدی جامع تر در خصوص پرونده خود تصمیم گیری کنید. مهم ترین معایب مشاوره حقوقی در دعاوی خانواده به شرح زیر است:
- در مشاوره حقوقی خانواده وکیل نمی تواند آن طور که باید با پرونده عجین شود و از جوانب ناپیدای آن اطلاع حاصل کند. در چنین شرایطی است که گاهی نتایج به دست آمده از مشاوره حقوقی خانواده چندان مطلوب و کارآمد نیست.
- در روش های آنلاین و تلفنی مشاوره حقوقی خانواده امکان بررسی پرونده توسط وکیل وجود ندارد و همین موضوع می تواند کارساز بودن مشاوره ارائه شده را تحت تاثیر قرار دهد.
- در مشاوره حقوقی خانواده به هیچ عنوان به جزئیات پرونده توجه نمی شود و وکیل تنها از روی کلیات و اطلاعاتی که مراجعه کننده در اختیار او قرار می دهد، راهکار ارائه می دهد.
- در برخی از پرونده های پیچیده لازم است در تمامی مراحل از کمک یک وکیل بهره مند شده و مسیر را با او طی نمایید. در مشاوره حقوقی خانواده وکیل به هیچ عنوان با فرد در فراز و فرودهای دعاوی مطرح شده همراه نیست و تنها از دور نظاره گر ماجرا خواهد بود و در نهایت برای رفع مشکلات مشورت می دهد.
- در انواع روش های مشاوره حقوقی ارتباط نزدیکی بین فرد متقاضی با وکیل مورد نظر پدیدار نمی شود و همین موضوع می تواند بر نتیجه کار تاثیرگذار بوده و یکی از معایب مهم در نظر گرفته شود.
در چه زمینه هایی می توان مشاوره حقوقی خانواده دریافت کرد؟
خانواده کوچک ترین و اما با اهمیت ترین بخش هر جامعه ای است. مجموعه ای از قوانین و مقررات، ارتباطات میان اعضای یک خانواده را در بر گرفته است و در بروز هر گونه اختلافی می توان با مراجعه به همین قوانین برای حل و فصل آن ها اقدام نمود. این قوانین از گستردگی بسیاری برخوردار هستند و یک وکیل خبره در صورتی می تواند در این زمینه ها مشاوره حقوقی ارائه دهد که تخصص قابل قبولی در این زمینه داشته باشد. مهم ترین دعاوی که می توانید در صورت مواجهه با آن ها مشاوره حقوقی خانواده دریافت کنید به شرح زیر است:
- مهریه و کلیه تعهدات مالی مرد در هنگام نکاح نظیر نفقه و…
- حق حضانت فرزندان پس از طلاق
- حقوق و تعهدات زوجین در نکاح
- فسخ نکاح
- نحله
- شروط ضمن عقدنامه
- درخواست تنظیم سند رسمی برای ازدواج
- صلح و سازش میان زوجین
- وکالت در طلاق
- طلاق از طرف مرد
- طلاق از طرف زن
- طلاق توافقی
- اجرت المثل
- تمکین زن از شوهر
- نشوز
- تقسیم ارث
- انحصار وراثت
- دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن
- معاملات صوری برای فرار از پرداخت مهریه
- درخواست مطالبه مهریه
- و…
هزینه مشاوره حقوقی خانواده چقدر است؟
اکنون که با مشاوره حقوقی خانواده و مباحث مربوط به آن آشنا شده ایم، این سوال پیش می آید که هزینه دریافت مشاوره حقوقی خانواده چقدر است؟ در ابتدا باید بگوییم که نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد. زیرا عوامل متعددی بر میزان هزینه دریافت مشاوره حقوقی در زمینه های خانواده موثر است. هر یک از وکلا بسته به تجربه و مهارتی که در زمینه دعاوی خانواده دارند ممکن است مبلغ متفاوتی را از مراجعه کننده درخواست نمایند. از این رو، تنها از طریق ارتباط با وکیل خانواده مورد نظر می توان از دستمزد وی اطلاع حاصل کرد.
افراد بسته به اینکه از کدام یک از روش های مشاوره حقوقی خانواده بهره مند می شوند، لازم است مبالغ متفاوتی را به عنوان دستمزد به وکیل مورد نظر بپردازند. در ابتدا لازم است به این نکته اشاره کنیم که هزینه دریافت مشاوره حقوقی به مراتب کمتر از واگذاری وکالت پرونده های مربوط به دعاوی خانواده است. گذشته از این مشاوره حقوقی حضوری معمولا گران تر از روش های دیگر است. همچنین بسیار دیده شده است که وکلای خانواده به صورت رایگان مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی ارائه می دهند.
ویژگی های وکیل خانواده برای ارائه مشاوره حقوقی
دقت داشته باشید که نتایج به دست آمده از مشاوره حقوقی خانواده به میزان زیادی به مهارت و خلاقیت های وکیل مورد نظر بستگی دارد. از این رو، لازم است معیارهای مناسبی در اختیار داشته باشید تا با استفاده از آن ها بتوانید مهارت و تجربه وکلای مختلف را مورد ارزیابی قرار دهید تا در نهایت بهترین گزینه را انتخاب کنید. مهم ترین ویژگی های وکیل برای دریافت مشاوره حقوقی خانواده به شرح زیر است:
متخصص بودن: لازم است در مشاوره حقوقی خانواده به دنبال آن دسته از وکلا باشید که در زمینه دعاوی خانواده و زمینه های مربوط به آن تخصص لازم را داشته باشند.
مشهور بودن: شهرت یک وکیل به میزان زیادی توانایی و مهارت یک وکیل را بازگو می کند. با اندکی پرس و جو می توانید وکلای شاخص و مشهور را شناسایی کنید.
دارای سابقه درخشان بودن: سابقه یک وکیل خانواده به معنای تجربه او است. باید به دنبال وکلایی باشید که از سابقه بالایی در ارائه مشاوره حقوقی خانواده برخوردار هستند.
قدرت برقراری ارتباط: ارتباط نزدیک میان وکیل و مراجعه کننده باعث می شود تا درک بهتری از خواسته ها و دغدغه های یکدیگر داشته باشند.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم در ابتدا تعریف دقیقی از مشاوره حقوقی خانواده به شما ارائه دهیم تا اطلاعات حقوقی شما در این زمینه افزایش پیدا کرده و درک بهتری از این موضوع داشته باشید. در ادامه به بررسی انواع روش های ارائه مشاوره حقوقی خانواده پرداختیم و گوشزد نمودیم که افراد بسته به شرایطی که در اختیار دارند می توانند یکی از این روش ها را برای جبران ضعف های حقوقی خود انتخاب نمایند. علاوه بر این مهم ترین مزایا و معایب مشاوره حقوقی در زمینه مباحث خانواده را تشریح نمودیم. در پایان نیز مهم ترین ویژگی های وکیل خانواده برای ارائه مشاوره حقوقی را مورد ارزیابی قرار دادیم. اکنون که به پایان مقاله رسیده ایم از شما دعوت می کنیم تا تجربیات و نظرات خود در این خصوص را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.