نکات حقوقی

مشاوره حقوقی تلفنی + مزایا، معایب، نکات مهم و… ⚖️【سال1403】

برای حل و فصل مشکلات حقوقی و کیفری ایجاد شده در زمینه های مختلف لازم است دانش حقوقی کافی در اختیار داشته باشید. در صورت عدم آگاهی از قوانین و مقررات ممکن است خسارات جبران ناپذیری در اثر شکست در پرونده به شما تحمیل شود. یکی از راه های افزایش اطلاعات حقوقی در جهت حل دعاوی مطرح شده، کسب مشاوره حقوقی است. امروزه راه های مختلفی برای مشاوره حقوقی با یک وکیل متخصص و خبره وجود دارد. شاید بتوان گفت رایج ترین آن ها انجام مشاوره حقوقی تلفنی است که دارای معایب و مزایای متعددی می باشد. در این مقاله سعی داریم به طور کامل به بررسی این مقوله بپردازیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

مشاوره حقوقی تلفنی چیست؟

افراد در جریان زندگی اجتماعی خود ممکن است با مشکلات حقوقی بسیاری رو به رو شوند. گاهی این مشکلات زندگی فرد را به کلی مختلف کرده و عواقب ناگواری را نیز برای فرد به همراه خواهد داشت. برای حل و فصل مشکلات حقوقی و کیفری لازم است دانش لازم را در اختیار داشته باشید و یا به طور تخصصی مسائل حقوقی را دنبال کرده و از جزئیات آن ها مطلع باشید؛ اما مشکل اینجاست که عموم جامعه سواد حقوقی لازم برای رسیدگی و حل و فصل اختلافات را در اختیار ندارند.

ممکن است مشکل حقوقی شما به تشکیل پرونده ختم نشده باشد. همچنین ممکن است رسیدگی به مشکلات پیش آمده به محاکم قضایی سپرده شده باشد و علیه شما دعوایی مطرح شده باشد و یا اینکه شما علیه فرد دیگری که حقوقی از شما پایمال کرده است، طرح دعوا کرده باشید. در تمامی مراحل بالا می توانید روی تجربیات و مهارت های یک وکیل مجرب و متخصص حساب ویژه ای باز کنید. بسیاری از افراد با انتخاب وکیل حقوقی تهران و امضای قرارداد با وی سعی می کنند وکالت پرونده خود را از همان ابتدا به یک حقوقدان بسپارند.

بسیاری دیگر از افراد به دلایل مختلف ترجیح می دهند خودشان اختلافات پیش آمده را حل و فصل نموده و در محاکم قضایی حضور پیدا کنند. در چنین شرایطی نیز لازم است فرد دانش حقوقی خود را افزایش دهد و به کمک یک وکیل از پیچ و خم های مسیر اطلاع حاصل کند. در این صورت است که فرد تمایل دارد با یک وکیل ارتباط گرفته و با او در خصوص پرونده و یا مشکل خود به تبادل نظر بپردازد. تبادل نظر با وکیل متخصص از روش های مختلفی امکان پذیر است که مشاوره حقوقی تلفنی یکی از مرسوم ترین روش ها است.

مشاوره حقوقی تلفنی

مهم ترین مزایای مشاوره حقوقی تلفنی

افراد ممکن است بسته به شرایطی که دارند یکی از روش ها را برای کسب مشاوره حقوقی انتخاب نمایند. مشاوره حقوقی تلفنی یکی از رایج ترین راه ها برای ارتباط با وکیل و اطلاع از قوانین و مقررات حاکم بر دعاوی مطرح شده است. هر یک از روش های کسب مشاوره حقوقی در مقایسه با دیگری دارای مزایا و معایبی است که آن را متمایز کرده است. لازم است اطلاعات جامعی در خصوص مهم ترین مزایای مشاوره حقوقی تلفنی به دست آورید تا بتوانید با فراغ بال بیشتری از این روش استفاده نمایید:

هزینه کمتر: دقت داشته باشید که دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در مقایسه با سایر روش های مشاوره با هزینه بسیار کمتری انجام می شود. حتی بسیار دیده شده است که مشاوره حقوقی با برخی از وکلا حتی رایگان بوده است؛ اما باید به این نکته دقت داشته باشید که در مشاوره حقوقی تلفنی رایگان اغلب وکلا زمان بسیار کمی را به شما اختصاص می دهند و ممکن است به دلیل ناقص بودن اطلاعات ارائه شده، راهکار پیشنهادی چندان کارآمد نباشد. بهتر است در مشاوره حقوقی تلفنی به این موارد دقت داشته باشید.

صرف زمان کمتر: دقت داشته باشید که برای مشاوره حقوقی حضوری لازم است زمان زیادی را صرف حضور در موسسات حقوقی و یا دفاتر وکلای مختلف کرده و از آن ها برای دریافت مشاوره حقوقی وقت بگیرید. طی کردن این فرآیند ممکن است چند ساعت از وقت شما را به خود اختصاص دهد؛ بنابراین اگر زمان لازم برای مشاوره حقوقی حضوری را در اختیار ندارید، می توانید از مزایای مشاوره حقوقی تلفنی بهره مند شوید. در این روش می توانید به سادگی و در کمترین زمان ممکن به وکیل مورد نظر دسترسی داشته باشید.

عدم افشای اطلاعات مشاوره گیرنده: ممکن است متقاضی دریافت مشاوره حقوقی به هر دلیلی تمایل نداشته باشد که هویتش فاش شود. در مشاوره حقوقی تلفنی نیازی نیست هویت خود را به طور کامل برای وکیل مورد نظر افشا کنید و تنها کافی است که اطلاعات دقیقی در خصوص پرونده و ابعاد مختلف آن به مشاور حقوقی تهران ارائه دهید. در مشاوره حقوقی تلفنی این امکان فراهم شده است که فرد در عین گمنامی بتوانید مهم ترین سوالات و مشکلات حقوقی خود را مطرح کرده و در کمترین زمان ممکن به آن دست پیدا کند.

افزایش اعتماد به نفس برای طرح مشکلات: گاهی ممکن است افراد بنا به ویژگی های شخصیتی خود اعتماد به نفس لازم برای بازگو کردن مشکلات خود با وکیل مورد نظر را نداشته باشند. ممکن است پای استرس و یا خجالت و یا هر چیز دیگری در میان باشد. بهترین روش دریافت مشاوره برای این افراد مشاوره حقوقی تلفنی است. مشاوره حقوقی تلفنی این افراد را کمک می کند تا بدون رو به رو شدن با وکیل مجرب و خبره، دغدغه ها و خواسته های خود را مطرح کرده و برای آن دنبال راه حل باشند.

مشاوره حقوقی تلفنی

مهم ترین معایب مشاوره حقوقی تلفنی

در بالا تلاش کردیم شما را با مهم ترین مزایای مشاوره حقوقی تلفنی آشنا کنیم؛ اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که این نوع از مشاوره حقوقی با معایبی نیز همراه است. لازم است برای استفاده از این رو تمامی مزایا و معایب آن را در نظر بگیرید و سپس با توجه به خواسته و اهدافی که در سر دارید این نکته را بسنجید که آیا استفاده از این رو برای مشاوره حقوقی می تواند راهگشای مشکلات شما باشد یا خیر. مهم ترین معایب مشاوره حقوقی تلفنی به شرح زیر است:

ناقص بودن اطلاعات ارائه شده: برای دریافت مشاوره حقوقی مطلوب لازم است وکیل اطلاعات جامعی در خصوص پرونده داشته باشد و زوایای ناپیدای آن را مورد مطالعه قرار دهد. در مشاوره حقوقی تلفنی مجال چندانی برای ارائه درست اطلاعات وجود ندارد و اغلب وکیل از جزئیات پرونده مطلع نمی شود؛ بنابراین بدیهی است که راهکار ارائه شده توسط وکیل مورد نظر در بسیاری از موارد ناقص خواهد بود و نمی تواند نیازهای حقوقی فرد مراجعه کننده را آن طور که باید برطرف سازد.

عدم ورود به جزئیات: شاید بتوان گفت که مهم ترین معایب مشاوره حقوقی تلفنی، عدم ورود وکیل به جزئیات پرونده است. در واقع وکیل مورد نظر زمان کمی برای مطلع شدن در خصوص ابعاد مختلف پرونده دارد و همین موضوع باعث می شود که او نظر خود درباره مشکل مطرح شده را به صورت کلی بیان کند. دقت داشته باشید که این جزئیات است که باعث می شود وکیل به طور تخصصی تر در پرونده عمیق شود و بتواند با استناد به دانش حقوقی که در اختیار دارد، به حل مشکل بپردازد.

عدم امکان بررسی مدارک و مستندات: در مشاوره حقوقی تلفنی امکان ارائه ادله و مستندات به وکیل مورد نظر وجود ندارد. در واقع لازم است وکیل بدون توجه به مدارک موجود راهکار مناسبی را در اختیار مشاوره گیرنده قرار دهد و این نکته را می توان یکی از مهم ترین معایب مشاوره حقوقی تلفنی به شمار آورد. در صورتی که وکیل از ادله مورد نظر بی اطلاع باشد هرگز نمی تواند راه حل های معقولانه ای را برای حل مشکلات پیش آمده ارائه دهد. رفع این مشکل تنها از طریق مشاوره حقوقی حضوری امکان پذیر است.

مشاوره حقوقی تلفنی

نکات مهم در مشاوره حقوقی تلفنی

دقت داشته باشید که دانش و مهارت یک وکیل تاثیر مستقیمی در پرونده شما خواهد داشت. از این رو لازم است برای مشاوره حقوقی تلفنی به دنبال آن دسته از وکلا باشید که در کار خود بهترین هستند و می توانند شما را در رسیدن به اهداف تعیین شده یاری کنند. از این رو، می بایست برای انتخاب وکیل مورد نظر تحقیقات لازم در خصوص مهارت های او را انجام دهید. در واقع لازم است وکیلی که برای انجام مشاوره حقوقی تلفنی انتخاب می کنید در شغل خود سرآمد باشد و جزو شاخص ترین گزینه ها محسوب شود.

در مشاوره حقوقی تلفنی می بایست وکیل را در جریان مهم ترین اطلاعات پرونده و مشکلات پیش آمده قرار دهید. در واقع لازم است از بیان اطلاعات غیر ضرروی پرهیز کرده و بر روی موضوعات مهم تمرکز کنید. در جلسات مشاوره حقوقی تلفنی لازم است زوایای ناپیدای پرونده را برای وکیل نمایان کرده و از او بخواهید با توجه به این اطلاعات دریافتی بهترین راهکار را به شما ارائه دهد. در این جلسات لازم است با وکیل تبادل نظر داشته باشید و به تمامی سوالات او در این خصوص پاسخ دهید.

در صورتی که پرونده شما با پیچیدگی های خاصی همراه است و رسیدگی به آن نیازمند صرف زمان بسیاری است، می بایست از مشاوره حقوقی تلفنی فاصله گرفته و با وکیل انتخابی خود جلسه ای را برای ملاقات حضوری تدارک ببینید. در واقع اگر برای پاسخ گویی به مشکلات و سوالات حقوقی شما نیاز به بررسی ادله و مستندات وجود داشته باشد، وکیل نخواهد توانست کمک زیادی به شما انجام دهد. در چنین شرایطی است که حقوقدان نظر کلی خود در خصوص پرونده را اعلام می کند و از ورود به جزئیات باز می ماند.

در چه زمینه هایی می توان مشاوره حقوقی تلفنی دریافت کرد؟

مسائل حقوقی از گستردگی متنوعی برخوردار هستند. دعاوی مطرح شده را بر اساس موضوع پرونده می توان به چند دسته تقسیم بندی کرد. دعاوی کیفری، دعاوی ملکی، دعاوی خانواده، دعاوی طلاق، دعاوی مهریه و… جزو مهم ترین و پر تکرارترین دعاوی مطرح شده در دادگاه ها هستند که شما در صورت مواجه شدن با هر یک از این ها می توانید مشاوره حقوقی دریافت کرده و ضعف های حقوقی خود را جبران نمایید.

لازم است در هر یک از زمینه های حقوقی به دنبال وکلای متخصص در همان زمینه برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی باشید. تجربه نشان داده است که وکیل متخصص در دعاوی مطرح شده قادر خواهد بود راهکارهای مطلوب تری را در اختیار شما قرار دهد و شما را در رسیدن به مقصود یاری نماید. توجه داشته باشید که برای مثال در دعاوی کیفری با موضوعاتی نظیر قتل و سرقت مواجه هستیم و در دعاوی خانواده با مهریه و طلاق دست و پنجه نرم می کنیم. بدیهی است که هر یک از این ها قوانین خاص خود را دارند.

مشاوره حقوقی تلفنی

وظایف وکیل در مشاوره حقوقی تلفنی چیست؟

یک وکیل مجرب و خبره در ارائه مشاوره حقوقی تلفنی وظایفی را بر عهده دارد که مهم ترین آن ها به شریح زیر است:

  • مباحث حقوقی با پیچیدگی های خاصی همراه هستند و همین باعث می شود که عموم جامعه از آن ها درک درستی نداشته باشند. لازم است وکیل در مشاوره حقوقی مباحث مربوط به دعاوی مطرح شده را به زبانی ساده و قابل فهم برای فرد متقاضی توضیح دهد.
  • وکیل و مشاور حقوقی از مراحل مختلف رسیدگی به پرونده آگاه است و می بایست قدم بعدی برای رسیدگی قانونی به پرونده را به متقاضی ارائه دهد.
  • لازم است مشاور حقوقی از هر گونه شتاب زدگی در ارائه راهکارها خودداری کرده و با آرامش به تشریح مباحث حقوقی بپردازد.
  • مشاور حقوقی می بایست با متقاضی صادق باشد و نظر خود را به طور صریح و به دور از بازارگرمی در خصوص پرونده بیان کرده و از قول های خلاف واقع خودداری کند.
  • وکیل می بایست از ویژگی های اخلاقی خود برای برقراری ارتباط نزدیک با موکل در همان زمان محدود تماس تلفنی بهره مند شود تا بتواند اعتماد مشاوره گیرنده را جلب کرده و اطلاعات دقیقی در خصوص پرونده به دست بیاورد.
  • لازم است وکیل مورد نظر تمامی تجربیات خود را برای حل اختلافات پیش آمده به کار بگیرد. در واقع تجربیات گران بهای مشاور حقوقی می تواند او را در ارائه نکات مهم به مشاوره گیرنده یاری نماید.
  • صبر و بردباری و رعایت حسن اخلاق توسط مشاور حقوقی در هنگام مکالمه جزو مهم ترین وظایف او به شما می آید. او باید با آرامش صحبت های مشاوره گیرنده را بشنود و با رعایت اصول حرفه ای با او رفتار نماید.

کلام آخر

در این مطلب در ابتدا سعی کردیم به تشریح مشاوره حقوقی تلفنی بپردازیم و اهمیت دریافت مشورت در امور حقوقی را به متقاضیان گوشزد نماییم. مشاوره حقوقی تلفنی دارای مزایا و معایب بسیاری است. در ادامه مهم ترین مزیت ها و مشکلات در مشاوره حقوقی از نوع تلفنی آن را مورد بررسی قرار دادیم. در انتهای مقاله نیز وظایف مشاور حقوقی را بررسی کردیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که اگر نظر یا تجربه ای در این خصوص دارید، آن را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =

دکمه بازگشت به بالا