مشاوره حقوقی طلاق + ضرورت مشاوره تلفنی ⚖️【سال1403】
عوامل مختلفی ممکن است تداوم زندگی مشترک را به خطر بیندازد و زوجین را ناچار به جدایی از یکدیگر کند. در واقع طلاق یک روند قانونی برای اتمام زندگی مشترک است. برای طی کردن مراحل طلاق و جلوگیری از بروز خسارات لازم است با قوانین و مقررات حاکم بر آن آشنا باشیم و حقوق قانونی خود در دعاوی مربوط به طلاق را بدانیم. کسب مشاوره حقوقی طلاق با مراجعه به یک وکیل خبره و کاربلد می تواند در این زمینه راهگشا باشد. در واقع مشاوره حقوقی مخصوص آن دسته از افراد است که وکالت پرونده خود را به وکیلی واگذار نکرده اند و تنها به دنبال حل مشکلات از طریق تبادل نظر با یک حقوقدان مجرب هستند. در این مقاله این موضوع را به طور کامل بررسی خواهیم کرد. پس در مجله حقوقی برترین وکیل با ما همراه باشید.
مشاوره حقوقی طلاق چیست؟
طلاق یک روند قانونی برای پایان دادن عقد نکاح است. در واقع در طلاق یک نفر یا هر دو زوج برای جدایی از یکدیگر به دادگاه دادخواست ارسال می کنند و از محاکم قضایی صدور حکم طلاق را خواستار می شوند. اما باید به این توجه نیز توجه داشته باشید که حضور در مراجع قضایی برای رسیدگی به پرونده قضایی نیازمند دانش حقوقی و آگاهی از قوانین و مقررات حاکم بر این دعاوی است. زیرا طلاق و احکام مربوط به آن از حساسیت ها و پیچیدگی های بسیاری برخوردار هستند و حل و فصل آن مستلزم تخصص و تحصیلات است.
لازم به ذکر است که هر گونه اقدام غلط در دعاوی طلاق ممکن است خسارات جبران ناپذیری را برای طرفین به همراه داشته باشد. گاهی این اقدامات غلط از عدم آگاهی از قوانین و مقررات مربوطه ناشی می شود و گاهی نیز تصمیمات شتاب زده عامل اصلی در بروز عواقب ناگوار خواهد بود. به طور کلی لازم است در دعاوی طلاق به دلیل حساسیت ها و پیچیدگی هایی که بر آن حکم فرما است روی دانش وکیل حقوقی تهران حساب ویژه ای باز کرده و از او برای گرفتن تصمیمات درست و قانونی کمک بگیرید.
بسیاری از افراد ترجیح می دهند در همان ابتدای جدی شدن تصمیم برای طلاق، وکالت پرونده خود را به یک وکیل ماهر بسپارند. اما عده دیگر بنا به دلایلی که ممکن است عدم تمکن مالی مناسب یکی از علل آن باشد، تصمیم می گیرند از مشاوره حقوقی طلاق بهره مند شوند. در این روش فرد متقاضی مهم ترین مشکلات و سوالات خود در خصوص مسائل مطرح شده در دعاوی طلاق را با راهکارها و مشورت های اخذ شده از وکیل مورد نظر حل می کند. اما مسئولیت و وکالت پرونده طلاق خود را به وکیل واگذار نمی کند.
علاوه بر مواردی که ذکر شد، ممکن است فردی تا حدودی با مباحث حقوقی آشنایی داشته باشد و قوانین و مقررات حوزه طلاق را بشناسد. در چنین شرایطی نیز فرد سعی دارد با دریافت مشاوره حقوقی از یک وکیل کاربلد مشکلات خود را تا حد زیادی حل نماید. او با روال رسیدگی به پرونده در محاکم قضایی آشنا است و هیچ نیازی برای استخدام وکیل طلاق احساس نمی کند. مشاوره حقوقی طلاق به چنین افرادی کمک می کند تا احتمال پیروزی در پرونده را افزایش دهند.
ضرورت استفاده از مشاوره حقوقی طلاق
طلاق قوانین و مقررات خاص خود را دارد. گاهی این قوانین با پیچیدگی هایی همراه هستند. در قانون حق طلاق به مرد سپرده شده است و زن در عوض حق برخورداری از مهریه را در اختیار دارد. طلاق را بسته به اینکه کدام یک از طرفین برای آن اقدام می کنند می توان در سه دسته تقسیم بندی کرد. طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی جزو مهم ترین انواع طلاق هستند. هر یک از این انواع طلاق احکام مربوط به خود را دارد و تنها می توان با دریافت مشاوره از مشاور حقوقی تهران از آن ها مطلع شد.
این درست است که حق طلاق طبق قانون به مرد تعلق گرفته است اما نباید چنین تصور شود که مرد تحت هر شرایطی می تواند برای جدایی از همسر خود اقدام نماید. مرد در زمان نکاح متعهد به برخی از مسئولیت های مالی شده است. در هنگام طلاق لازم است مرد در ابتدا تعهدات مالی خود را انجام داده و یا زمان مشخصی را برای انجام آن ها به دادگاه اعلام کند. در واقع مرد برای جدایی از همسر خود نیازمند کسب مشاوره حقوقی طلاق است و تنها به این صورت است که می تواند از بروز خسارات در امان بماند.
طلاق توافقی نیز یکی دیگر از انواع طلاق است که دریافت مشاوره حقوقی طلاق با وکیل متخصص در این زمینه کاملا ضروری به نظر می رسد. در طلاق توافقی مرد و زن برای گرفتن طلاق به توافق رسیده اند. لازم است در این نوع از طلاق دو طرف توافق نامه ای را به امضا برسانند و تکلیف برخی از حقوق و تعهدات را مشخص نمایند. تنظیم توافق نامه طلاق توافقی یکی از پیچیده ترین امورات حقوقی است و به تخصص کافی در این زمینه نیازمند است. برای طلاق توافقی و تنظیم توافق نامه نیز اخذ مشاوره حقوقی طلاق ضروری است.
طلاق از طرف زن را می توان پیچیده ترین نوع طلاق دانست. برای این کار لازم است زن با حضور در دادگاه دلایل محکمه پسندی ارائه دهد که حق طلاق را برای او صادر نماید. غیبت مرد به مدت چهار سال، سوء رفتار مداوم مرد، عقیم بودن مرد، محکومیت شوهر به پنج سال حبس، عدم پرداخت نفقه به مدت شش ماه و… از جمله دلایل محکمه پسندی است که زن با استفاده از آن ها می تواند بدون رضایت مرد طلاق بگیرد. اما اثبات این دلایل در دادگاه بسیار سخت است و کسب مشاوره حقوقی طلاق در این زمینه الزامی می باشد.
مشاوره حقوقی طلاق در چه زمینه هایی ارائه می شود؟
انواع طلاق: همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم طلاق به انواع مختلفی تقسیم می شود که هر یک از آن ها قوانین و مقررات خاص خود را دارند. لازم است برای طی کردن درست مراحل مربوط به انواع طلاق، دانش حقوقی مورد نیاز را در اختیار داشته باشید. در صورتی که در دادگاه با طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و یا طلاق توافقی دست و پنجه نرم می کنید، می توانید با کسب مشاوره حقوقی طلاق قدم های مثبتی در این زمینه بردارید.
حضانت فرزندان: یکی از موضوعاتی که همواره در هنگام زوجین دارای فرزند چالش برانگیز می شود، حق حضانت فرزندان است. بر طبق قانون حضانت فرزندان تا هفت سالگی بر عهده مادر، از هفت سالگی تا سن بلوغ بر عهده پدر و پس از آن خود فرزندان مختار هستند تعیین کنند که حضانت آن ها با مادر و یا پدرشان باشد. اما گاهی دیده می شود که والدین از این قانون تبعیت نمی کنند. همچنین ممکن است پدر یا مادری شرایط لازم برای قبول حضانت فرزند را نداشته باشد. در چنین شرایطی نیز می بایست مشاوره حقوقی دریافت نمود.
مهریه و سایر تعهدات مالی: همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم در زمان طلاق لازم است تمامی تعهدات دو طرف تعیین و تکلیف شود. مهریه در واقع نوعی تعهد مالی از سوی مرد به زن در هنگام نکاح است. همواره در هنگام طلاق، مطالبه مهریه چالش برانگیز می شود. گذشته از این قانون مرد را ملزم به پرداخت نفقه، اجرت المثل و… نیز کرده است. هر کدام از این تعهدات با جزئیاتی همراه است که می بایست با کسب مشاوره از وکیل طلاق اطلاعات خود در این زمینه را افزایش دهید.
مهم ترین مزایای مشاوره حقوقی طلاق
هزینه پایین: همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم هزینه مشاوره حقوقی طلاق در مقایسه با واگذاری وکالت یک پرونده به وکیل مجرب و خبره بسیار کمتر است. در واقع اصلی علت روی آوردن عموم جامعه به مشاوره های حقوقی همین امر است. در صورتی که قصد استخدام یک وکیل را داشته باشید می بایست در ابتدا با او در خصوص میزان حق الوکاله به توافق برسید. حق الوکاله وکلای طلاق بسته به پیچیدگی پرونده متفاوت است. اما گاهی دیده شده است که مشاوره حقوق در دعاوی طلاق حتی به صورت رایگان از سوی وکیل ارائه شده است.
امکان تغییر وکیل: یکی دیگر از مزایای مهم در مشاوره حقوقی طلاق، امکان تغییر وکلا است. در واقع در صورتی که پاسخ و مشاوره های یک وکیل نتواند شما را در یافتن راهکار مناسب یاری کند، به راحتی می توانید با وکلای دیگر ارتباط گرفته و از آن ها مشاوره دریافت نمایید. اما زمانی که با یک وکیل قرارداد امضا کرده اید و وکالت پرونده مربوط به طلاق را به او سپرده اید، به راحتی نمی توانید قرارداد را نقض کرده و به دنبال یک وکیل دیگر برای رسیدگی به دعاوی مطرح شده باشید.
جلوگیری از بروز خسارات: حضور موفق در محاکم قضایی مستلزم بهره مندی از دانش حقوقی است. در واقع اگر دانش حقوقی لازم را در اختیار نداشته باشید و تسلط شما بر روی قوانین و مقررات پایین باشد، بدون شک در دعاوی طلاق با مشکلاتی رو به رو خواهید شد و خسارات جبران ناپذیری به شما تحمیل می گردد. مشاوره حقوقی طلاق به شما کمک می کند تا از جزئیات احکام طلاق آگاه شوید و به این شکل بتوانید به گونه ای قدم بردارید که دچار کمترین چالش با قوانین شوید.
معایب مشاوره حقوقی طلاق
عدم امکان برقراری ارتباط نزدیک: در بسیاری از موارد مشاوره حقوقی طلاق به صورت تلفینی و آنلاین انجام می شود. در این روش ها امکان برقراری ارتباط نزدیک میان وکیل و موکل وجود ندارد. همچنین در صورت استفاده از مشاوره حقوقی حضوری نیز این پروسه در مدت زمان کمی انجام می شود و امکان برقراری ارتباط میان طرفین از بین می رود. ارتباط نزدیک میان وکیل و موکل باعث می شود تا طرفین بهتر بتوانند از خواسته ها و دغدغه های یکدیگر اطلاع حاصل نمایند.
عدم امکان عمیق شدن در پرونده: زمانی که وکالت یک پرونده مربوط به دعاوی طلاق به یک وکیل شاخص سپرده می شود، وکیل مدت زمان زیادی را صرف رسیدگی به آن می کند. در واقع مباحث مربوط به پرونده بخشی از ذهن وکیل را به خود مشغول می کنند و او از ابعاد مختلف پرونده اطلاع حاصل کرده و می تواند راهکارهای مناسب را به موکل خود ارائه دهد. در مشاوره حقوقی طلاق ارتباط وکیل با پرونده به زمان مشاوره باز می گردد و وکیل نمی تواند در آن عمیق شود. از این رو، ارائه راهکارهای کارآمد غیر ممکن است.
عدم امکان بررسی ادله و مستندات: یک وکیل مجرب و خبره زمانی می تواند راهکار مناسبی را به موکل ارائه دهد که ابعاد مختلف پرونده را مورد مطالعه قرار داده باشد و از زوایای پنهان آن نیز اطلاع حاصل نماید. گذشته از این لازم است وکیل زمان زیادی را صرف جمع آوری ادله و مستندات لازم کند تا بتواند با ارائه آن ها به قضات مربوطه، نتیجه دادگاه طلاق را به نفع موکل خود تغییر دهد. در مشاوره حقوقی طلاق به دلیل کمبود وقت چنین موقعیتی برای وکیل فراهم نخواهد شد.
انواع روش های ارائه مشاوره حقوقی طلاق
مشاوره حقوقی طلاق حضوری: در این روش لازم است در ابتدا مدت زمانی را صرف بررسی مهارت و توانمندی وکلای مختلف کنید تا از میان آن ها مطرح ترین گزینه را برای مشاوره حقوقی طلاق انتخاب نمایید. لازم است جلسه ای را برای ملاقات حضوری و مشاوره حقوقی تدارک ببینید و در این جلسه مهم ترین خواسته ها و اختلافات پیش آمده را مطرح کنید. مشاوره حقوقی حضوری معمولا به زمان وهزینه بیشتری در مقایسه با روش های دیگر نیازمند است. نتیجه به دست آمده از این روش دقیق تر و مطلوب تر است.
مشاوره حقوقی طلاق تلفنی: امروزه تعداد زیادی از وکلای طلاق از طریق تلفنی نیز مشاوره حقوقی ارائه می دهند. برای این کار نیز لازم است در ابتدا به دنبال بررسی تخصص و سوابق وکیل مورد نظر باشید تا احتمال کسب موفقیت افزایش پیدا کند. در بسیاری از موارد دیده شده است که هزینه مشاوره حقوقی طلاق تلفنی بسیار کمتر از مشاوره حقوقی حضوری بوده است. گذشته از این، مشاوره حقوقی تلفنی مدت زمان کمتری را از فرد درگیر می کند. اما امکان بررسی ادله و مستندات در این روش وجود ندارد.
مشاوره حقوقی طلاق آنلاین: با رشد روز افزون شبکه های اجتماعی بسیاری از وکلا تلاش کرده اند تا خود را به روز نگه داشته و در فضای آنلاین نیز پاسخگوی نیازهای مردم باشند. امروزه مشاوره حقوقی آنلاین در حال گسترش است. در این روش افزار سوالات خود را با مراجعه به سایت و یا شبکه های اجتماعی متعلق به وکیل مطرح کرده و از آن ها مشاوره دریافت می کنند. در بسیاری از موارد این نوع مشاوره حقوقی کاملا رایگان بوده و اما نتیجه به دست آمده از آن چندان مطلوب نخواهد بود.
کلام آخر
از اینکه صبوری به خرج دادید و تا پایان مقاله در کنار ما بودید از شما متشکریم! در این مقاله سعی کردیم تعریف دقیقی از مشاوره حقوقی طلاق به شما ارائه دادیم. علاوه بر این تلاش کردیم تا ضرورت کسب مشاوره حقوقی در دعاوی طلاق را گوشزد نماییم. همچنین به بررسی زمینه هایی پرداختیم که می توان در آن ها مشاوره حقوقی دریافت نمود و در ادامه ضمن ارزیابی معایب و مزایای مشاوره حقوقی، شما را با انواع مشاوره حقوقی طلاق آشنا نمودیم. اکنون که به پایان مقاله رسیده ایم از شما دعوت می کنیم که تجربیات و نظرات خود در خصوص موارد ذکر شده را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان برترین وکیل به اشتراک بگذارید.