اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟ ⚖️【سال1404】

مهریه از جمله تعهدات مالی مرد به همسر خود به شمار می آید. همواره از زمان جاری شدن نکاح مرد موظف به پرداخت مهریه به شمار می آید و لازم است در زمان مطالبه زن، حقوق او را تمام و کمال پرداخت نماید. طلاق انواع مختلفی دارد. طلاق از طرف زن نیز یکی از انواع طلاق محسوب می شود که در آن زن برخلاف میل مرد برای جدایی پیش قدم می شود. حال این سوال پیش می آید که اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟ برای پاسخ به این سوال لازم است اطلاعات جامعی در این خصوص به دست آورید. از این رو، پیشنهاد می دهیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا جواب درستی برای سوال خود بیابید.
حقوق قانونی مرد و زن در طلاق
باید دقت داشته باشیم که قانون مدنی به تعریف مهریه پرداخته است و آن را یکی از مهم ترین حقوق مالی زن در نظر گرفته است. در واقع مرد ملزم است به محض جاری شدن نکاح حقوق مالی زن در خصوص مهریه را به او پرداخت نماید. از نظر حقوقی نکاح سبب مهریه است؛ یعنی بر اساس قانون مرد موظف است در زمان مطالبه زن، با در نظر گرفتن شروطی که از پیش تعیین شده است مهریه زن را بپردازد و هیچ عاملی نمی تواند زن را از این حق قانونی محروم نماید.
برای مشاوره با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
برای پاسخ به این سوال که اگر زن درخواست طلاق کند آیا مهریه تعلق میگیرد؟ باید در ابتدا انواع طلاق را معرفی کرده و اطلاعات مختصری در مورد هر یک از آن ها به دست آوریم. چرا که تنها در این صورت است که می توان به جواب درست در خصوص سوال بالا دست پیدا کرد. باید این نکته را مد نظر قرار داد که قانون حق طلاق را به مرد سپرده است. در عوض قانون برای زن حق برخورداری از برخی حقوق را در نظر گرفته است که حقوق مالی را می تواند مهم ترین آن ها دانست.
مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله، جهیزیه و حق برخورداری از نیمی از اموالی که مرد در زندگی مشترک جمع آوری کرده است از جمله مهم ترین حقوق مالی زن در قانون به شمار می آید. قانون در تلاش است تا با سپردن این حقوق به زن نوعی از تعادل را میان زن و مرد در انواع طلاق ایجاد کند تا هیچ کدام از آن ها نتواند با پایمال کردن حقوق قانونی دیگری برای طلاق اقدام نماید. در واقع هر یک از زوجین در صورت اقدام برای طلاق لازم است به حقوق طرف مقابل توجه داشته باشد.

مهریه زن در انواع طلاق
طلاق را بسته به اینکه کدام یک از زوجین برای آن پیش قدم می شود می توان به سه دسته طلاق توافقی، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن تقسیم بندی کرد. در این مقاله سعی داریم به بررسی تکلیف مهریه در زمان اقدام زن برای طلاق بپردازیم و به این سوال پاسخ دهیم که اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟ در طلاق توافقی لازم است مرد و زن بر روی تمامی حقوق خود به توافق برسند و توافق نامه خود را به دادگاه تحویل دهند.
در این شرایط معمولا مرد در صورتی به طلاق زن رضایت پیدا می کند که زن از بخشی یا تمامی حقوق مالی خود نظیر مهریه بگذرد. در واقع در طلاق توافقی تکلیف مهریه زوجه با توافق طرفین تعیین می شود. در مقابل در طلاق از طرف مرد باید به این نکته اشاره داشته باشیم که مرد می تواند بدون در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند نیز برای طلاق همسر خود اقدام کند؛ اما درخواست طلاق از طرف مرد زمانی منجر به اعلام رای از سوی دادگاه خواهد شد که مهریه و سایر حقوق مالی زن کامل پرداخت شود.
در واقع اگر مرد بتواند دلایل محکمه پسند برای طلاق زن به دادگاه ارائه دهد تنها می تواند از پرداخت نفقه، اجرت المثل، نحله و سایر حقوق مالی زن امتناع کند؛ اما در تمامی شرایط در طلاق از طرف مرد لازم است که مرد مهریه را به زن پرداخت کند و همواره این تعهد مرد پا بر جا است. این درست است که قانون حق طلاق را به مرد داده است، اما این دلیل نمی شود که زن نتواند تحت هیچ شرایطی برای طلاق از همسر خود پیش قدم شود. قانون شرایطی را تشریح کرده که در آن طلاق از طرف زن می تواند حاصل شود.
نیاز است زن برای طلاق بتواند دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد. در عقدنامه شروط دوازده گانه ای برای طلاق از طرف زن در نظر گرفته شده است. مرد در زمان نکاح مختار است این شروط را قبول نموده و آن ها را امضا نماید. در صورت موافقت مرد با این شروط در زمان عقد نکاح، هر یک از این شروط توسط مرد نقض شود، زن می تواند آن را به عنوان دلایل محکمه پسند برای طلاق به دادگاه ارائه دهد. در صورت اثبات این دلایل دادگاه مجوز طلاق را به زن خواهد داد.

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟
اکنون که با کلیات مسئله آشنا شدیم زمان آن فرا رسیده است که به این سوال پاسخ دهیم که اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟ در بالا اشاره داشتیم که زن با در اختیار داشتن دلایل محکمه پسند می تواند برای گرفتن طلاق پیش قدم شود. این دلایل شامل ترک زندگی مشترک توسط مرد، حبس مرد برای طولانی مدت، عدم وجود قوه باروری در مرد، سوء رفتار مرد، بیماری مرد به امراض مزمن و… می شود. گذشته از این اگر در دادگاه عسر و حرج زن به اثبات برسد با طلاق او موافقت خواهد شد.
علاوه بر این زن با در اختیار داشتن وکالت طلاق از سوی شوهر نیز می تواند برای جدایی اقدام نماید. دلیل طلاق از طرف زن هر چه که باشد، زن می تواند مهریه خود را مطالبه نماید. در واقع اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد و هیچ عاملی نمی تواند او را از حقوق مالی خود در بهره مندی از مهریه محروم سازد. برخورداری زن از سایر حقوق مالی اش نظیر نفقه، اجرت المثل، نحله، نیمی از اموال شوهر و… در شرایط عادی امکان پذیر است اما ممکن است در شرایطی زن نتواند در صورت نشوز به آن دست پیدا کند؛ اما برخورداری از مهریه قطعی است.
لزوم مراجعه به وکیل برای طلاق از طرف زن
دقت داشته باشید که همواره طلاق از طرف زن با پیچیدگی هایی همراه است و می توان آن را یکی از دشوارترین انواع طلاق به شمار آورد. چرا که در این نوع از طلاق لازم است عسر و حرج زن برای دادگاه به اثبات برسد و این منظور تنها با ارائه دلایل محکمه پسند در دستترس است. برای ارائه دلایل محکمه پسند و نیز اثبات آن ها در دادگاه نیازمند وکیلی هستید که به دعاوی طلاق تسلط کامل داشته باشد و تجربه او در این زمینه به میزان قابل توجهی بالا باشد تا بتواند شما را به موفقیت برساند.
برای کسب اطلاعات بیشتر از: بهترین وکیل خانواده در تهران
طلاق آخرین راه حل برای اختلاف میان زوجین است؛ اما اگر به هر دلیلی برای جدایی از همسرتان مصمم هستید لازم است این کار را به کمک یک وکیل خوب به سرانجام برسانید. او با پیچ و خم های مسیر آشنا است و می تواند راهکارهایی به موکل ارائه دهد که خسارت های ناشی از طلاق برای وی به کمترین میزان ممکن کاهش پیدا کند. از سوی دیگر طلاق از طرف زن یک پروسه زمان بر است. با کمک یک وکیل می تواند این نوع از طلاق را تسریع بخشیده و دقت در انجام امورات حقوقی را نیز افزایش دهید.

کلام آخر
از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید از شما تشکر می کنیم! در این مقاله سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟ در ابتدا تلاش کردیم مهم ترین حقوق زن و مرد در طلاق را مورد بررسی قرار دهیم و در ادامه نیز به انواع طلاق اشاره داشتیم و تکلیف مهریه زن در هر یک از انواع طلاق را مورد ارزیابی قرار دادیم. در پایان نیز مطالب مهمی در خصوص مهریه در طلاق از طرف زن بیان نمودیم. اکنون که به انتهای مقاله رسیده ایم از شما درخواست می کنیم که اگر تجربه و یا نظری در خصوص مطالب ذکر شده در مطلب بالا دارید آن را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.