نکات حقوقی

سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران چه مقرراتی دارد؟ ⚖️

حتما شما نیز بارها با اصطلاح حقوقی سه طلاقه کردن زن مواجه شده باشید. اگر چه به ندرت اتفاق می افتد اما ممکن است زوجینی در دادگاه با این نوع از دعاوی دست و پنجه نرم کنند. سه طلاقه کردن زن در واقع نوعی از دعاوی پیچیده اقامه شده در محاکم قضایی است که رسیدگی به آن مستلزم آگاهی از قوانین و مقررات است. هر گونه عدم بهره مندی از دانش حقوقی در این زمینه و سایر انواع طلاق می تواند خسارت هایی را به دنبال داشته باشد و آینده فرد را با معضلات مالی و روحی همراه کند. از این رو، در این مقاله سعی داریم شما را با مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران آشنا کنیم تا در این زمینه به اطلاعات جامعی دست پیدا کنید.

سه طلاقه کردن زن به چه معناست؟

قوانین و مقررات خاصی بر طلاق و مسائل مربوط به آن حاکم است. در واقع قانون حق طلاق را از آن مرد می داند و در عوض به زن حق برخورداری از مهریه را داده است. حق طلاق و حق برخورداری از مهریه نوعی توازن را در روابط و حقوق زوجین ایجاد کرده است. حتما شما نیز بارها در مکالمات و محاورات اطرافیان خود با عبارت سه طلاقه کردن زن رو به رو شده اید و به طور قطع تمایل دارید با تعریف حقوقی آن به طور کامل آشنا شوید و اطلاعات جامعی در خصوص جزئیات آن به دست آورید.

اگر چه امروزه به میزان کمتری با مسائلی از قبیل سه طلاقه کردن زن مواجه هستیم اما باید اشاره داشته باشیم که همچنان تعداد کمی از پرونده های مطرح شده در محاکم قضایی به این دعاوی اختصاص داده شده است. در واقع سه طلاقه کردن زن زمانی اتفاق می افتد که مرد سه بار با استفاده از دستور العمل های شرعی و قانونی زن خود را طلاق داده باشد. در این شرایط لازم است دو طرف از مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران اطلاع حاصل کنند.

برای دسترسی آسان و اخذ مشاوره از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

در قانون مدنی ایران، سه طلاقه کردن به شرح زیر تعریف شده است: «طلاق زنی که به واسطه سه وصلت متوالی مطلقه شده باشد، بر آن مرد حرام است تا آنکه به عقد دائم به زوجیت مرد دیگری درآید و پس از وقوع نزدیکی با او به واسطه طلاق یا فسخ یا فوت جدایی حاصل شود». علاوه بر قانون، شرع نیز به مسئله سه طلاقه کردن زن اشاره داشته است و می توان گفت که شیعه و سنی در این زمینه اشتراک نظر دارند و تنها در برخی از جزئیات تفاوت هایی در نظر فقها وجود دارد.

منظور از سه وصلت متوالی این است که زن سه بار با یک مرد ازدواج کرده و سه بار از او طلاق گرفته باشد. در این صورت، زن دیگر نمی تواند با همان مرد ازدواج کند، مگر اینکه با مرد دیگری ازدواج کند و با او نزدیکی داشته باشد. پس از آن، زن می تواند با مرد اول خود ازدواج کند، اما این ازدواج دائمی خواهد بود و مرد دیگر نمی تواند او را طلاق دهد. مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران همواره با پیچیدگی هایی همراه است که درک آن تنها با بهره مندی از دانش حقوقی ممکن می شود.

زنانی که در معرض سه طلاقه کردن قرار دارند، باید از حقوق خود آگاه باشند و از طریق دادگاه از خود دفاع کنند. آنها می توانند از دادگاه بخواهند که مرد را به پرداخت مهریه و نفقه محکوم کند. آنها همچنین می توانند از دادگاه بخواهند که حکمی برای منع مرد از طلاق دادن آنها صادر کند. به هر حال باید توجه داشته باشیم که رسیدگی به دعاوی از این جنس به دانش حقوقی نیازمند است و مشاوره با یک وکیل خبره و مجرب الزامی می باشد.

مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران

مهریه در سه طلاقه کردن زن

در سه طلاقه کردن، زن مستحق دریافت تمام مهریه خود است. در واقع مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران به صراحت حق برخورداری از مهریه را برای زن محفوظ دانسته است. مهریه یک حق مالی است که زن در عقد ازدواج به دست می‌آورد و قابل بخشش نیست. به هر حال مرد ملزم است به تعهدی که در زمان نکاح به آن ملزم شده است پایبند باشد و در صدد پرداخت آن برآید. این بدان معناست که حتی اگر مرد سه بار زن را طلاق دهد، باز هم زن مستحق دریافت تمام مهریه خود است.

همان طور که در مقاله اشاره کردیم سه طلاقه کردن یک نوع طلاق است که در آن مرد سه بار به زنش می‌گوید که او را طلاق می‌دهد. این یک نوع طلاق قانونی و البته پیچیده است و می‌تواند عواقب جدی برای زن داشته باشد. سه طلاقه کردن در بسیاری از کشورها غیرقانونی است، اما مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران به رسمیت شناخته شده است و لازم است در آن به جزئیات احکام توجه ویژه ای داشته باشید.

در صورت سه طلاقه کردن زن از سوی مرد، زوجه می‌تواند مهریه خود را از طریق دادگاه دریافت کند. دادگاه با صدور حکمی، مرد را به پرداخت مهریه به زن محکوم می‌کند. مرد باید ظرف مدت مشخصی مهریه را به زن پرداخت کند. اگر مرد مهریه را پرداخت نکند، زن می‌تواند از او شکایت کند و دادگاه مرد را به زندان محکوم خواهد کرد. البته برای این کار لازم است زن دانش حقوقی لازم را در اختیار داشته باشد تا بتواند قدم های مثبتی را در این زمینه بردارد و در نهایت به موفقیت برسد.

مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران

تفاوت سه طلاقه کردن زن با طلاق عادی

طلاق عادی یک نوع طلاق است که در آن مرد و زن با هم توافق می کنند که از هم جدا شوند. علاوه بر این ممکن است مرد یا زن برای طلاق پیش قدم شوند. می دانیم که حق طلاق در قانون به مرد سپرده شده است؛ اما زن نیز در شرایطی می تواند برای گرفتن طلاق اقدام کند. در عقدنامه شروطی گذاشته شده است که مرد در زمان نکاح مختار به امضا و پذیرفتن آن ها بوده است. در صورت اجرا نشدن این شروط توسط مرد، زن می تواند با کمک گرفتن از وکیل برای جدایی از شوهر اقدام نماید.

لازم به ذکر است که اسلام جدایی مرد و زن از طریق طلاق را عملی مکروه می داند. در صورتی که عمل مکروهی به مانند طلاق به تعداد سه بار در بین یک زن و مرد تکرار شده باشد، شرع و قانون حکم می دارد که ازدواج برای چهارمین بار برای مرد و زن با یکدیگر غیر مجاز شمرده شود. در واقع قانون سعی دارد دو طرف را از ازدواج غیر عاقلانه دور نگه دارد. در واقع مرد و زنی که سه بار از یکدیگر به صورت عادی طلاق گرفته اند برای اینکه یک زندگی وصله و پینه شده را مجددا شروع کنند مجوز شرعی و قانونی ندارند.

با آگاهی از مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران است که می توانید به تفاوت های مهم سه طلاقه کردن با طلاق عادی پی ببرید. در واقع در طلاق عادی امکان ازدواج مجدد زوجین با یکدیگر پس از جدایی وجود دارد. ممکن است هر یک از زوجین پس از طلاق تمایل داشته باشد که مجدد به همسر خود باز گردد. در صورت تمایل طرف مقابل ازدواج شکل می گیرد و این موضوع از نظر قانونی نیز بدون مشکل است؛ اما پس از سه طلاقه کردن زن دیگر به هیچ عنوان امکان بازگشت زوجین به یکدیگر وجود ندارد.

البته ممکن است زن پس از سه طلاقه شدن با شخص دیگری ازدواج کند. در صورتی که زن از این مرد نیز طلاق بگیرد، می تواند برای بار چهارم به همسر قبلی خود بار گردد و با او ازدواج نماید. لازم است بار دیگر به این موضوع اشاره داشته باشیم که در سه طلاقه کردن زن به مانند طلاق عادی به زن مهریه تعلق می گیرد. در واقع سه طلاقه کردن هیچ گونه محدودیتی در دریافت مهریه برای زن ایجاد نمی کند. در چنین شرایطی نیز لازم است مرد به مانند طلاق عادی تمامی تعهدات مالی خود را اجرایی نماید.

مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران

احکام مربوط به شش طلاقه و نه طلاقه کردن زن

شاید برای شما مسئله سه طلاقه کردن زن قدری عجیب باشد. در واقع این نوع طلاق امروزه چندان مرسوم نیست و بسیاری از ما در بین اطرافیان خود نمی توانیم سه طلاقه شدن یک زن را ببینیم و از این رو، این مسئله چندان ملموس نیست؛ اما ماجرا زمانی پیچیده تر می شود که بدانیم در احکام شرع و مواد قانونی با شش طلاقه کردن زن و نه طلاقه کردن او نیز مواجه هستیم و ممکن است در سطح جامعه و در محاکم قضایی با زوجینی رو به رو باشیم که با اینگونه دعاوی دست و پنجه نرم می کنند.

احکام مربوط به شش طلاقه کردن زن همانند سه طلاقه کردن زن می باشد. به این معنا که پس از هر سه جدایی، در صورت تمایل به ازدواج مجدد با همسر قبلی می بایست زن به عقد محلل دربیاید تا پس از فوت یا جدایی از او و با گذشت زمان عده، بتواند به شوهر اولش باز گردد؛ اما در نه طلاقه شدن زن، یعنی زوجین هشت بار ازدواج کرده‌اند و هشت بار از یکدیگر طلاق گرفته اند و در این بین دو بار هم زن به عقد دو محلل درآمده است، دیگر بعد از طلاق نهم زن و مرد بر یکدیگر حرام ابدی می‌شوند و حتی با وجود محلل هم نمی ‌توانند مجددا با یکدیگر ازدواج نمایند.

لزوم مراجعه به وکیل در انواع دعاوی طلاق

باید دقت داشته باشیم که انواع مختلفی از طلاق وجود دارد. بسته به اینکه کدام یک از زوجین برای طلاق اقدام می کند می توان این دعاوی را به طلاق توافقی، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن دسته بندی کرد. همچنین ممکن است افرادی وجود داشته باشند که با سه طلاقه کردن مواجه شده باشند و از مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران بی اطلاع باشند. علاوه بر این لازم است در تمامی دعاوی طلاق توجه ویژه ای بر روی مطالبه مهریه از سوی زن و نیز پرداخت آن از سوی مرد داشته باشید.

دقت داشته باشید که دعاوی طلاق با پیچیدگی هایی همراه است. هر گونه اقدام غلط از سوی زوجین می تواند خسارت هایی را به دنبال داشته باشد و آینده فرد را تحت تاثیر قرار دهد. وکیل طلاق با بهره مندی از دانش حقوقی و آگاهی کامل از قوانین و مقررات مربوط به دعاوی طلاق می تواند بهترین راهکار را ارائه دهد و شما را در این مسیر یاری نماید. او تجربه گران بهایی در طی سال های متمادی فعالیت در زمینه های حقوقی به دست آورده است. تجربیات وکیل عواقب و مضرات طلاق را به حداقل می رساند.

یکی از اشتباهات رایج در بین افراد درگیر با پرونده های مربوط به دعاوی طلاق و مهریه در این است که چون تصور می کنند از نظر قانونی حق با آن ها است، پس دیگر تمایلی برای استخدام وکیل در خود احساس نمی کنند و خود را از این مسئله بی نیاز می دانند. این در حالی است که دعاوی طلاق یکی از پیچیده ترین دعاوی مطرح شده در محاکم قضایی است و هر گونه اقدام از سر ناآگاهی از مسائل حقوقی می تواند آینده فرد را برای همیشه تحت تاثیر قرار دهد.

مقررات سه طلاقه کردن در حقوق ایران

کلام آخر

از اینکه صبوری به خرج دادید و تا پایان مقاله ما را همراهی نمودید از شما تشکر می کنیم! در این مقاله سعی کردیم در ابتدا تعریف دقیقی از مقررات سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران به مخاطبان ارائه دهیم و شما را با چند و چون آن آشنا کنیم. در ادامه سعی کردیم مشخص کنیم که تکلیف مهریه پس از سه طلاقه کردن زن چه می شود و آیا در این شرایطه به زن مهریه تعلق می گیرد یا خیر. سپس اشاره ای به مهم ترین تفاوت های طلاق عادی و سه طلاقه کردن داشتیم و در پایان نیز شش طلاقه و نه طلاقه کردن زن را نیز بررسی نمودیم. اکنون از شما درخواست می کنیم که اگر تجربه و یا نظری در خصوص مطالب ذکر شده دارید آن را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (4 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 8 =

دکمه بازگشت به بالا