6 مورد از مضرات طلاق توافقی ⚖️【نکاتی که باید بدانید】⚡️

بسیاری از زوجین تمایل به جدایی از نوع طلاق توافقی دارند؛ زیرا در این روش، طلاق با سرعت بالاتری انجام میشود ولی دو طرف از این نکته غافل هستند که همین سرعت بالا جزو مضرات طلاق توافقی است. از دیگر مضرات طلاق توافقی میتوانیم به پشیمانی یکی از زوجین پس از طلاق، تصمیم گیری احساسی و … اشاره نماییم. جهت مشاهده موارد بیشتر در مجله حقوقی برترین وکیل همراه ما باشید.

مطالب پیشنهادی: طلاق توافقی
معایب و مضرات طلاق توافقی
بسیاری از زوجینی که برای گرفتن طلاق توافقی اقدام میکنند از فواید آن مطلع هستند؛ اما کمتر کسی پیدا میشود که از همان ابتدا معایب و مضرات طلاق توافقی را بداند. طلاق توافقی با معایبی همراه است که گاهی علاوه بر درگیر کردن مرد، زن و فرزندان در خانواده، جامعه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. در ادامه سعی داریم به بررسی برخی از مضرات طلاق توافقی بپردازیم:
پشیمانی یکی از طرفین بعد از طلاق توافقی
در بالا اشاره کردیم که مدت زمان مورد نیاز برای طلاق توافقی بسیار کمتر از زمانی است که زن و مرد بدون توافق با یکدیگر برای جدایی قانونی از یکدیگر اقدام میکنند. شاید در نگاه اول چنین به نظر برسد که این یکی از فواید طلاق توافقی است، اما باید بگوییم که این نکته یکی از بزرگترین مضرات طلاق توافقی به شمار میآید و کمتر کسی از آن مطلع است.
ممکن است مشکلات مرد و زن در زندگی مشترک با سازش و در گذر زمان حل شود و تصمیم عجولانه آنها برای طلاق اشتباه باشد؛ اما دو طرف زمانی متوجه اشتباه خود میشوند که صیغه طلاق جاری شده و دیگر زمانی برای جبران وجود ندارد. در این حالت است که مرد یا زن دچار پشیمانی بعد از طلاق توافقی خواهند شد. البته مشاورین خانواده در جلسات مختلف سعی میکنند تا دو طرف را به سازش ترغیب کنند. از این رو، جلسات مشاوره در طلاق توافقی باید جدی گرفته شوند.
برای اطلاع از هزینه وکیل برای طلاق توافقی به این مطلب رجوع کنید!
بالا رفتن آمار طلاق از مضرات طلاق توافقی
دادگاه برای اجرای حکم طلاق، از دو طرف شرایط و ضوابط مورد نیاز را طلب میکند. برای مثال دادگاه برای اجرای طلاق از زن نامه عدم بارداری را خواهد خواست؛ اما با وجود تمامی این ضوابط، باز هم مراحل رسیدگی به طلاق توافقی به نسبت سایر انواع طلاق کوتاه است.
میدانیم که خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است و اگر به این سادگی از بین برود، جامعه دست به گریبان مشکلات بیسابقهای خواهد شد. بالا رفتن آمار طلاق یکی از مضرات طلاق توافقی است که به مرور زمان باعث ضربات جبران ناپذیری به اجتماع خواهد شد. برای مثال بالا رفتن آمار طلاق، تعداد فرزندان طلاق را نیز افزایش میدهد. در واقع کودکی که باید در آغوش گرم خانواده رشد و نمو کند، دچار تنشهای بیشماری میشود.

تصمیم گیری احساسی
این امکان وجود دارد که مرد یا زن از روی احساس برای گرفتن طلاق توافقی اقدام کرده باشند. تصمیمات احساسی با هیجان بیش از حد ولی بسیار زودگذر همراه هستند و ممکن است این هیجانات بعد از جاری شدن صیغه طلاق فروکش کند و زوجین تازه به این نتیجه برسند که جدایی آنها درست نبوده است. طلاق توافقی بروز تصمیمات احساسی را افزایش خواهد داد و این یکی از مضرات طلاق توافقی است.
دو طرف به هیچ عنوان نباید در مورد طلاق توافقی بهصورت احساسی و از روی هیجان تصمیمگیری کنند. مرد و زن باید نسبت به شرایط زندگی خود بعد از جدایی فکر کنند. حتی یک لحظه نیز نباید از آینده فرزندان خود بعد از طلاق غافل شوند. تصمیمگیری احساسی به منزله خراب کردن تمام پلهای پشت سر است و فرصت جبران را از شما خواهد گرفت. این مسئله یکی از مضرات طلاق است.
بیتوجهی به آینده فرزندان
در بسیاری از موارد دیده شده که زوجین در طلاق توافقی، آن چنان که باید شرایط فرزندان را در نظر نمیگیرند. در بسیاری از موارد منافع خود را به منافع فرزندان ترجیح میدهند. نباید فراموش کنیم که با طلاق والدین، فرزند دچار معضلات بیشماری خواهد شد؛ زیرا فرزندان برای تکامل به تربیت همزمان پدر و مادر نیاز دارند. هر گونه تصمیم شتاب زده در طلاق توافقی میتواند آینده فرزندان را به تاریک کند؛ بنابراین بیتوجهی به آینده فرزندان را نیز میتوان به عنوان یکی از اصلیترین مضرات طلاق توافقی در نظر گرفت.
عدم تلاش برای حل مشکلات
بروز مشکلات در زندگی مشترک طبیعی است. به هر حال مرد و زن هر چقدر هم که با یکدیگر تفاهم داشته باشند، بر روی برخی از مسائل دچار اختلاف نظرهای جدی هستند. تحقیقات علمی نشان داده است که شبیهترین مرد و زن از نظر عقاید و سلایق، باز هم بر سر 40 درصد از مسائل با یکدیگر تفاهم نداشته و دچار اختلاف نظر هستند.
در زندگی مشترک مهم این است که دو طرف بتوانند اختلاف نظرهای یکدیگر را پذیرفته و بر سر آنها به توافق برسند. متأسفانه طلاق توافقی این امکان را فراهم کرده است که زوجین سادهترین راه برای حل مشکلات را در پاک کردن صورت مسئله بدانند. عدم تلاش زوجین برای حل کردن مشکلات زندگی مشترک، یکی از بزرگترین مضرات طلاق توافقی است.

عدم آمادگی برای مرحله بعدی زندگی از مضرات طلاق توافقی
بسیاری از زوجین از این نکته غافل هستند که بعد از طلاق، وارد مرحله جدیدی از زندگی خود میشوند. در واقع طلاق پایان یک سبک از زندگی متأهلی است و شرایط پس از طلاق بهصورت کامل تغییر میکند.
برای مثال زن ممکن است در زندگی مشترک خود نیازی به داشتن شغل در خود احساس نکند. حال آنکه بعد از طلاق برای گذران زندگی خود مجبور باشد زمان زیادی را صرف کار کند تا بتواند معضلات مالی احتمالی را جبران نماید. مسائل روحی و عاطفی بعد از طلاق نیز ممکن است زندگی مرد و زن را تحت تأثیر قرار دهد. سریع بودن طلاق توافقی اجازه نمیدهد دو طرف درباره آینده دید درستی داشته باشند و این مسئله از مضرات طلاق توافقی است.
وکیل در طلاق توافقی چه وظایفی بر عهده دارد؟
همانطوری که وکیل در طلاق به درخواست مرد و زن، قادر است شرایط مختلف را بسنجد و بر اساس آن تصمیمگیری کند، در طلاق توافقی نیز میتواند زوجین را از فواید و مضرات طلاق توافقی آگاه سازد. وکیل همچنین قادر است مرد و زن را در تهیه مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی راهنمایی کند.
در طلاق توافقی نیاز است تا دو طرف بر سر مسائل مادی و معنوی مانند نفقه، مهریه، اجرتالمثل، حضانت فرزندان و … توافق کنند. وکیل به شما این امکان را میدهد تا تصمیم بهتری در خصوص مواردی که ذکر شد، بگیرید و از هر گونه شتاب زدگی درباره موارد مختلف جلوگیری میکند. به طور خلاصه، وکیل سعی دارد مضرات طلاق توافقی را به حداقل برساند تا از هر گونه پشیمانی بعد از جدایی جلوگیری شود.
با بهترین وکیل مهریه در تهران بیشتر آشنا شوید!

تغییرات قانون و کاهش مضرات طلاق توافقی
قانون جدید طلاق توافقی دچار تغییراتی شده است که بر طبق آن بعضی از موارد حذف و بعضی دیگر اضافه شدهاند که در مضرات طلاق توافقی نیز میتوانند تأثیر به سزایی داشته باشند. قانون جدید طلاق توافقی در مراحل متعدد دستخوش اصلاح شده است.
برای نمونه دادخواست طلاق توافقی که در دفتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه انجام میشود، در قانون جدید طلاق توافقی مسئولان این دفتر خدمات، فقط در حالتی حق ثبت دادخواست طلاق را دارند که زوجین گواهی مشاوره یا غربالگری را در اختیار داشته باشند که این موضوع میتواند از مضرات طلاق توافقی کم کند. زیران این امکان وجود دارد که زن و مرد در طی جلسات مشاوره به توافق و سازش مشترک دست پیدا کنند و از طلاق صرف نظر کنند.
یکی دیگر از مواردی که در قانون دچار اصلاحات شده است، مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش که قبلاً 3 ماه اعتبار داشت، حالا مدت اعتبار آن به 6 ماه تغییر کرده است. این مورد نیز به حد قابل توجهی میتواند از مضرات طلاق توافقی کم کند. به این صورت که زوجین عجله کمتری برای ثبت طلاق داشته باشند و بیشتر در مورد تصمیم گرفته خود فکر کنند.
کلام آخر
در این مقاله آموختیم که طلاق توافقی علاوه بر فوایدی که برای آن ذکر میشود، دارای مضراتی نیز هست. پشیمانی بعد از طلاق، عدم توجه به آینده کودکان، نداشتن آمادگی برای مرحله بعدی زندگی و … از جمله مضرات طلاق توافقی هستند. شما نیز اگر تجربهای در این زمینه دارید، خواهش میکنیم آن را با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل در میان بگذارید.
بله؛ در صورت توافق والدین نیز، طلاق میتواند اثرات روانی جدی برای فرزندان بهویژه در سنین پایین داشته باشد.
ضرورتی ندارد، اما مشورت با وکیل باعث میشود تا توافقها بهصورت قانونی انجام شود.
پس از ثبت نهایی طلاق در دفترخانه، برگشت به زندگی مشترک تنها با ازدواج مجدد ممکن است. بنابراین پیش از امضای توافقها باید با دقت عمل کرد.