نکات حقوقی

هزینه وکیل برای اعاده حیثیت ⚖️【سال1403】+ بررسی کامل

تمامی افراد جامعه گاها ممکن است در شرایط سختی قرار گیرند که آبرو و حیثیت شان در خطر باشد. اگر شرایطی پیش آید که فردی بر علیه فرد دیگری مطالب دروغ منتشر کند و تهمت و افترایی زده باشد که نتوان صحت آن را اثبات نمود، فرد متهم می تواند با ارائه شکایت به دادسرا علیه آن فرد اعاده حیثیت کند. در این شرایط نیاز است از یک وکیل باتجربه و کاربلد در این زمینه کمک گرفته شود تا فرد مجرم به مجازات قانونی محکوم گردد. در ادامه این مقاله قصد داریم یک سری توضیحات درباره هزینه وکیل برای اعاده حیثیت در اختیارتان قرار دهیم. خواهشمندم تا پایان مقاله در برترین وکیل همراه ما باشید.

منظور از اعاده حیثیت چیست؟

از زمان های گذشته تا به امروز همواره کسانی بوده‌ اند که شخصی را به شکل دروغین و از روی لج و توهم خود متهم کرده و اقدام به شکایت در مراجع قضایی علیه شخص بی گناه کرده اند. اگر تمایل دارید مفهوم اصلی اعاده حیثیت را بدانید باید اینگونه بگوییم که قانون در رابطه با این مسئله اصل اعاده حیثیت را پایه گذاری کرده است که افراد پیش از اتهام زدن به فردی و یا اقدام کردن به شکایت از او از اصل موضوع مطلع شده و با دلیل و مدرک موثق فرد را متهم کنند.

منظور از اعاده حیثیت چیست؟

اعاده حیثیت به این معنی است که فردی به فرد دیگر از روی توهم و منتشر کردن اکاذیب اقدام به محکوم کردن وی کند. مسئله ای که نیاز است به آن توجه شود این است که اعاده حیثیت تنها زمانی قابل پیگیری و ثبت می باشد که فردی با مطرح کردن شکایت موجب آبروریزی و آسیب رسانی به حیثیت اجتماعی فرد دیگری شود، بدین معنی که اگر فردی کسی را متهم می کند و اثبات شود که چنین جرمی اتفاق نیفتاده، طرف مقابل به علت هتک حیثیت و جهت بازگرداندن آبروی از دست رفته خود این امکان را دارد که از فرد افترا زننده شکایت کند و درخواست اعاده حیثیت کند. این افراد می توانند با پرداخت هزینه وکیل برای پرونده کیفری در کمترین زمان ممکن اقدامات قانونی مربوطه را از طریق وکیل خود انجام دهند.

انواع مختلف اعاده حیثیت

مسئله اعاده حیثیت ممکن است در حالت های مختلفی مطرح شود که برخی از مهمترین انواع آن عبارت است از:

اعاده حیثیت در اجتماع: افرادی می توانند درخواست اعاده حیثیت کنند که مرتکب جرمی نشده باشند و بیگناهی آنها در دادگاه ثابت شده باشد. اما افرادی که جرمی مرتکب شده اند و به خاطر ارتکاب جرم از برخی از حقوق اجتماعی خود محروم هستند، به هیچ عنوان نمی توانند پس از اتمام مجازات خود درخواست اعاده حیثیت از دادگاه کنند. جهت بازگرداندن شرافت افراد آگهی در روزنامه و رسانه منتشر می شود که نمایانگر صحت اعتبار معنوی این قبیل افراد است.

اعاده حیثیت خاص: بعضی مواقع فردی به علت اشتباهات خود مرتکب جرم های مختلفی شده و به آبروی خود لطمه وارد می کند. این فرد پس از تحمل مجازات قانونی خود می بایست خود را اصلاح کرده و حیثیت و آبروی از دست رفته خود را بازگرداند. ممکن است فردی متهم به قتل شود و به حیثیت او لطمه وارد شود، در صورت عدم ارتکاب جرم با مراجعه به بهترین وکیل قتل در تهران می تواند راهنمایی های لازم را دریافت کند و آبروی از دست رفته را بازگرداند.

انواع مختلف اعاده حیثیت

اعاده حیثیت عام: بعضی مواقع آسیبی که به آبرو و شرافت فردی وارد می شود، به علت تهمت یا افترا به دیگران و یا اشتباه سهوی یا عمدی قاضی اتفاق می افتد. به همین دلیل این فرد این امکان را دارد که با درخواست اعاده حیثیت از دادگاه ضرر و زیان مادی و معنوی وارد شده را درخواست کرده و آبرو و حیثیت خود را نجات دهد.

اعاده حیثیت قانونی: علاوه بر اینکه برای متهمین برخی از جرایم مجازات خاصی در نظر گرفته می شود ممکن است به عنوان مجازات این قبیل افراد از برخی از حقوق اجتماعی خود در یک مدت مشخص محروم شوند. اعاده حیثیت قانونی به این معنی است که پس از گذشت مدت زمان تعیین شده افراد می توانند بدون حکم مراجع قضایی از حقوق محروم شده خود بهره ببرند.

اعاده حیثیت قضایی: زمانی که فردی علیرغم تعقیب قضایی و یا بازداشت تبرئه می شود، در این شرایط می تواند اقدام به درخواست اعاده حیثیت از دادگاه مربوطه کند.

شرط تحقق افترا چیست؟

یکی از دلایلی که موجب از بین رفتن آبروی فرد شده و سبب می‌ شود تا نسبت به اعاده حیثیت اقدامات لازم را انجام دهد، بستن افترا به او می باشد. افترا در لغت به معنای دروغ بستن، تهمت زدن و یا در تعریف حقوقی عبارت است از نسبت دادن عمل مجرمانه بر خلاف حقیقت به شخص یا اشخاص خاصی می باشد. به صورت کلی هر جرمی تحت شرایط خاصی تحقق می یابد و جرم افترا نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. در ادامه به شروط تحقق افترا می پردازیم که عبارتند از:

انتساب جرم به دیگری: جهت تحقق جرم افترا می‌ بایست جرمی به فردی نسبت داده شود و عمل مورد انتساب باید بر اساس قوانین مربوطه جرم تلقی گردد. نسبت دادن ارتکاب یک عمل خلاف و یا تخلف اداری نمی تواند به عنوان افترا تلقی شود.

معین بودن شخص طرف اسناد: منظور از معین بودن این است که نام و مشخصات طرف اسناد ذکر شود

ابتدایی بودن اسناد: در اسناد جرم برای اینکه افترا شناخته شود، ابتدایی بودن اسناد لازم است در نتیجه نسبت دادن ارتکاب یک جرم از سوی کسی در مقام دفاع افترا به حساب نمی آید.

عجر در اثبات صحت اسناد: جرم افترا در شرایطی تحقق می یابد که مدعی نتواند ادعای خود مبتنی بر ارتکاب جرم توسط شخص دیگر را ثابت کند.

شرط تحقق افترا چیست؟

وسیله اسناد: منظور از این مورد وسایلی است که شخص با استفاده از آنها جرم افترا را مرتکب می شود که عبارت است از:

  • درج در روزنامه و جراید: در تمامی موارد ذکر شده، فرد اسناد دهنده باید با علم و آگاهی از دروغ بودن مطالب اقدام به این عمل کرده باشد
  • نطق در مجامع عمومی: اظهار و بیان مطالب بر خلاف واقعیت از سوی گوینده در حضور عده ای که صرفا بتوان به آن مجامع گفت انجام می شود.
  • نوشتن اوراق چاپی و خطی: این اوراق محتوی افترا می بایست به طور علنی مشخص شود و یا حداقل باید به شخص از طرف افترا یا افراد دیگر ارسال شود
  • انتشار اوراق: منظور از انتشار اوراق این است که ورقه مذکور به جای ارسال به طرف افترا یا دیگر مقامات در معابر عمومی توضیح و در در و دیوار نصب شود.

نحوه شکایت اعاده حیثیت در قانون

اگر کلیه شرایط مقرر شده در قانون در خصوص بحث افترا و زدن اتهام به فردی فراهم باشد، او می تواند نسبت به فردی که این عمل را مرتکب شده است، شکایت کیفری را مطرح کند. در این زمینه می‌ توان با پرداخت هزینه وکیل برای اعاده حیثیت از او کمک گرفت به این شکل که:

  • ابتدا با مراجعه به وکیل درخواست تنظیم یک شکایت را می دهد و پس از آن وکیل این شکایت را با عنوان اعاده حیثیت همراه با دلایل و مستندات رسمی تنظیم کرده و فرد باید به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کند
  • پس از مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی می‌ بایست این شکایت در سامانه ثنا ثبت گردد و فرد منتظر تعیین جلسه رسیدگی به شکایت خود بماند.
  • پس از تعیین شدن جلسه رسیدگی پرونده با هدف انجام تحقیقات ابتدایی وارد دادسرا می شود و پس از آن که بازپرس به موضوع رسیدگی می کند و جرم فرد اثبات می شود، در این زمینه قرار جلب دادرسی صادر و دادستان پس از آگاهی از این امر کیفرخواست صادر کرده و پرونده را به دادگاه کیفری صالح می فرستد.
  • در این مرحله دادگاه کیفری صالح به این پرونده رسیدگی نهایی می کند و با ثابت کردن مسئله افترا و اینکه اتهام وارد شده به فرد دروغین است، شکایت او با عنوان اعاده حیثیت پذیرفته می شود و دادگاه مجازات متهم را حکم می دهد.

مهلت شکایت اعاده حیثیت در قانون

در خصوص این مسئله که مهلت ارائه شکایت چقدر می باشد، اینگونه می توان گفت که بر اساس قانون مجازات اسلامی درخصوص جرایم تعزیری قابل گذشت از سوی شاکی می باشد فردی که ضرر به او وارد شده باشد.در مدت یک سال از زمان معلق شدن این که جرم نسبت به او صورت گرفته است، اقدامی برای شکایت نکند، حق شکایت کیفری از او سلب می گردد.

مهلت شکایت اعاده حیثیت در قانون

همچنین مسئله مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که اگر فردی به دلایلی که خارج از اختیار او است، نتواند شکایت خود را مطرح کند و یا این که تحت سلطه متهم باشد. در این زمینه مهلت گفته شده از زمان شروع می شود که رفع محدودیت شکل گرفته باشد که در اینجا اگر فردی جرم بر ضد او انجام شده باشد پیش از اتمام مهلت فوت کند، این حق به وارثان او انتقال می یابد و هریک از آنان می توانند شکایات مربوطه را انجام دهند.

وظایف مهم وکیل اعاده حیثیت

ارائه مشاوره حقوقی اعاده حیثیت: اگر فردی احساس کند که مورد او چندان مهم و حساس نمی باشد، باز هم نمی تواند بدون داشتن اطلاعات لازم اقدامات مربوطه را انجام دهد. پرونده های حقوقی نظیر پرونده خیانت در امانت ممکن است در عین سادگی از پیچیدگی های خاصی برخوردار باشند که توسط افراد معمولی قابل کشف نیستند. در این زمینه مشاوره با بهترین وکیل خیانت در امانت در تهران می تواند کارگشا باشد و افراد اطلاعات لازم درباره پرونده را کسب کنند و با آگاهی بیشتری اقدام به عمل کنند.

تنظیم شکواییه اعاده حیثیت: اگر آبرو و حیثیت فردی توسط فرد دیگری آسیب ببیند، فرد متهم می تواند از او شکایت کند. این مسئله بسیار حائز اهمیت است که فردی که جرایم را به شما نسبت می دهد و موقعیت تان را مورد آسیب قرار داده است، تحت پیگرد قانونی قرار گیرد. در این زمینه با پرداخت هزینه وکیل برای اعاده حیثیت با تکیه بر قانون و مدارک محکمه پسند علیه فرد شکواییه تنظیم می شود و فرد مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.

اعاده مال: وقتی که می توانید اظهار کنید که اعاده حیثیت صورت گرفته است که تمامی مواردی که در نتیجه افتراء از میان رفته به شما برگردد گاهی ممکن است این موارد مادی و مالی باشند.

وظایف مهم وکیل اعاده حیثیت

اعاده حیثیت: مهمترین اثر افترا و تهمت، آسیب به شهرت و آبروی فرد است. این مورد می تواند کلیه جوانب زندگی اعم از مادی و معنوی را تحت الشعاع خود قرار دهد. در این شرایط است که باید از طریق قانون وضعیت معنوی فرد به سوی او باز گردد. هر چه آسیب جدی تر و سخت تر باشد، اعاده حیثیت باید به شکل بهتری انجام گیرد. با پرداخت هزینه وکیل برای اعاده حیثیت می توان اقدامات لازم را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام داد.

هزینه وکیل برای اعاده حیثیت

درباره هزینه اخذ وکالت در انجام و اجرای پرونده اعاده حیثیت، با توجه به پیچیدگی های خاصی یک پرونده و نحوه کار روی آن و همچنین طریقه توافق بین وکیل و موکل ممکن است رقم های مختلفی و هزینه های گوناگونی با توجه به این شرایط تعیین شود. در نتیجه هزینه وکالت در هر پرونده با توجه به شرایطی که آن پرونده دارد، می توان در گفتگو با وکیل این امر تعیین گردد.

کلام آخر

بسیار ممنونم از همه شما عزیزان که تا پایان مقاله همراه ما بودید. در مقاله هزینه وکیل برای اعاده حیثیت شما را با تعدادی از مهمترین علل مراجعه به وکیل اعاده حیثیت آشنا کردیم. داشتن اطلاعات مفید درباره قوانین مربوطه می تواند بسیار راهگشا باشد. امیدواریم اطلاعات ذکر شده مفید واقع گردد. خواهشمندم نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

مینا کریمی

مینا کریمی طراح و پشتیبان سایت با 2 سال سابقه فعالیت در حوزه محتوا نویسی و بازنویسی متون حقوقی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + چهارده =

دکمه بازگشت به بالا