سخت ترین نوع طلاق کدام است؟ ⚖️【بررسی انواع طلاق】⚡️

سختترین نوع طلاق زمانی است که زن به صورت یک طرفه درخواست طلاق را ثبت میکند و مرد راضی به طلاق دادن همسرش نیست. در چنین شرایطی زن باید رضایت مرد را جلب کند تا از طریق طلاق توافقی اقدام نماید. همچنین او میتواند برای سادهتر شدن فرآیند طلاق از مرد وکالت بلاعزل دریافت کند؛ اما در صورتی که مرد به طلاق توافقی یا وکالت دادن راضی نشود، زن میبایست دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد. او باید با دلایل موجه اثبات کند که زندگی او در سختی و عسر و حرج شدیدی قرار گرفته است. در این مقاله اطلاعات جامعی را آماده کردهایم. پس با سایت برترین وکیل همراه باشید.
سخت ترین نوع طلاق کدام است؟
طلاق از طرف زن سختترین نوع طلاق به شمار میرود. در قانون مدنی حق طلاق با مرد است؛ یعنی مرد بدون دلیل موجه نیز میتواند همسرش را طلاق بدهد؛ اما باید حقوق مالی او مانند نفقه و مهریه را به طور کامل بپردازد؛ اما بر اساس قوانین جدید زن در صورتی میتواند از مرد جدا شود که دلایل محکمه پسند ارائه کند. همین مسئله فرایند طلاق یک طرفه از سوی زوجه را دشوار میکند.
هر یک از انواع طلاق دارای سختیهای خاص به خود است. اگر زن و مرد بر روی حقوق قانونی خود مانند حضانت و مهریه به اختلاف بخورند، معمولا دشواریهای طلاق دوچندان میشود. اگرچه طلاق از طرف زن سختترین نوع طلاق است اما باید بدانیم که طلاق توافقی و طلاق از طرف مرد نیز دشواریهای خاص خود را دارد.
بر اساس قانون جدید طلاق، زن در صورتی میتواند زندگی مشترک را به صورت یک طرفه تمام کند که عسر و حرج او در دادگاه به اثبات برسد؛ یعنی باید برای قاضی پرونده اثبات کند که زندگی او در مشقت و سختی بیش از حدی قرار گرفته است. اثبات کردن دلایل محکمه پسند از سوی زن در محیط دادگاه معمولاً بسیار سخت و دشوار است. راهکار مناسب این است که حتماً به سراغ وکلای کارکشته در این حوزه بروید.
برای دسترسی آسان و اخذ مشاوره از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

چه عواملی طلاق را سخت تر می کند؟
هر یک از انواع طلاق سختیهای مربوط به خود را دارند. چرا که در برخی از موارد ممکن است عواملی دست به دست هم دهند که سختی طلاق را دوچندان کنند. در ادامه برخی از عوامل تاثیرگذار بر روی پیچیدگی فرایند طلاق را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- اختلاف و تنش درباره مسائل مالی بین زوجین: نفقه، مهریه، اجرت المثل و نحله جزو مهمترین حقوق مالی زن در طلاق به شمار میروند. اگر زن و مرد درباره این مسائل با یکدیگر اختلاف داشته باشند قطعاً فرایند طلاق دشوارتر خواهد شد. اگر میخواهید از سختی طلاق در چنین شرایطی بکاهید حتماً باید موافقت همسرتان را در خصوص مسائل مالی جلب کنید.
- وجود فرزندان و بحث حضانت آنها: پس از طلاق باید تکلیف حضانت فرزندانی که زیر سن قانونی هستند مشخص شود. اگر زوجین نتوانند درباره حضانت فرزندان به توافق برسند، دادگاه بر اساس قانون حمایت از خانواده مصلحت طفل را در نظر میگیرد. تعیین بحث حضانت فرزندان مشترک میتواند دشواری طلاق را افزایش دهد.
- عدم توافق بر روی دلایل طلاق: زوجین برای ثبت درخواست طلاق باید دلایل خود را در آن شرح دهند. اگر زن و مرد نتوانند به دلیل مشترکی برای طلاق برسند معمولاً فرایند جدایی آنها پیچیده میشود.
- در صورتی که مرد راضی به طلاق نباشد: سختترین نوع طلاق زمانی اتفاق میافتد که مرد راضی به جدایی نباشد. در این صورت است که زن یا باید رضایت مرد را جلب کند یا اینکه دلایل محکمه پسند به دادگاه ارائه نماید. تمامی این اقدامات میتواند زمانبر و دشوار باشد.
- اعتراض به حکم طلاق: اگر حکم طلاق صادر شود و یکی از طرفین به آن اعتراض نمایند، پرونده مجدداً باید در دادگاه تجدید نظر مورد بررسی قرار بگیرد. میدانیم که بررسی مجدد پرونده میتواند زمانبر باشد و فرایند طلاق را طولانیتر کند.
- طلاق غیابی: در برخی از موارد نیاز است تا زوجین حتماً در جلسات دادگاه حضور داشته باشند. اگر یکی از زوجین به طور مداوم در جلسات دادگاه حاضر نشود، فرایند طلاق زمانبر میگردد. در چنین شرایطی حکم طلاق به صورت غیابی صادر میشود که سختی آن در مقایسه با انواع دیگر طلاق بیشتر است.
انواع طلاق کدام است؟
از نظر شرعی و فقهی، طلاق به دو دسته طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم میشود. شرایط طلاق بائن و رجعی در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده بیان شده است. در طلاق بائن مرد نمیتواند پس از جاری شدن صیغه طلاق مجدداً به همسر خود رجوع کند؛ اما در طلاق رجعی مرد میتواند در ایام عده مجدداً به همسر خود رجوع کرده و زندگی مشترک را مجدداً آغاز کند.
در طلاق رجعی مرد میتواند در ایام عده قصد خود را به صورت شفاهی به زن اعلام نماید. همچنین مرد میتواند با اعمالی مانند در آغوش گرفتن یا بوسیدن به همسر خود رجوع نماید. طلاق رجعی در واقع طلاق از طرف مرد است که سختیهای خاص خود را به همراه دارد.
اما دستهبندی دیگری نیز برای طلاق وجود دارد. در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده طلاق به سه دسته طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی تقسیم میشود. در طلاق از طرف زن یا مرد هر کدام از زوجین به صورت یک طرفه درخواست طلاق را ارائه میکند؛ اما در طلاق توافقی هر دو نفر برای طلاق آماده هستند.

سخت ترین نوع طلاق از نظر درخواست کننده آن
همانطور که اشاره کردیم طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی جزو مهمترین انواع طلاق به شمار میرود. اگر زن بدون رضایت مرد درخواست طلاق بدهد، سختترین نوع طلاق را شاهد خواهیم بود. زن بدون دلیل موجه نمیتواند طلاق بگیرد. ارائه دلایل محکم پسند برای طلاق از طرف زن نیز دشواری خاص خود را دارد.
در طلاق از طرف مرد به این جهت که حق طلاق با زوج میباشد شاهد سختی خاصی نخواهیم بود. طلاق از طرف مرد زمانی پیچیده و دشوار میشود که مرد توانایی پرداخت حقوق مالی زن مانند مهریه یا نفقه را نداشته باشد. معمولاً در چنین شرایطی زن با طلاق مخالف است. پس هیچگونه توافقی بین زن و مرد برای حضانت فرزندان و مهریه اتفاق نمیافتد.
سادهترین و سریعترین نوع طلاق، اقدام از طریق طلاق توافقی میباشد. شما باید با همسرتان درباره تمامی مسائل مانند حضانت فرزندان و نفقه و مهریه به توافقات کامل برسید. سپس توافقنامه حاصل شده را به دادگاه تحویل میدهید. حکم طلاق در سریعترین زمان ممکن صادر خواهد شد؛ بنابراین توصیه میکنیم که برای کاهش سختیهای طلاق حتماً با همسر خود برای پایان دادن به زندگی مشترک به توافق برسید.
کسب اطلاعات بیشتر از: بهترین وکیل خانواده در تهران
سریع ترین راه طلاق از طرف زن کدام است؟
همانطور که اشاره کردیم طلاق از طرف زن سختترین نوع طلاق است؛ اما اگر زن بتواند رضایت مرد را برای طلاق جلب کند، دشواریهای طلاق برای او کاهش پیدا میکند. در این صورت دو طرف میتوانند برای طلاق توافقی اقدام نمایند. حق و حقوق مرد و زن در توافقنامه مشخص شده است و آنها بدون هیچگونه دردسر خاصی به زندگی مشترک پایان میدهند.
اگر زن قصد طلاق داشته باشد و نتواند مرد را راضی به طلاق کند، باید به دنبال دلایل محکمه پسند باشد. دلایل ارائه شده از سوی زن باید به اندازهای مستند و قابل اتکا باشد که فرایند طلاق تسریع شود؛ بنابراین اگر میخواهید سریعتر از شوهر خود طلاق بگیرید لازم است دلایل موجهی برای اثبات عسر و حرج در دادگاه داشته باشید.
اگر مرد به ۵ سال حبس محکوم شده باشد، به طور مداوم از خود رفتار خشونت آمیز بروز دهد، عقیم باشد، بیماری صعب العلاج خاصی داشته باشد و… باعث میشود تا طلاق از طرف زن در سریعترین زمان ممکن اتفاق بیفتد. طلاق گرفتن برای زوجه در چنین شرایطی چندان هم دشوار نیست.

بهترین روش طلاق برای مرد چیست؟
بهترین روش طلاق برای مرد این است که با زوجه درباره تمام حقوق مالی و غیر مالی به توافق برسد. چرا که در غیر این صورت مرد میبایست تمام مهریه و نفقه و اجرت المثل زن را پرداخت کند. در شرایطی که مرد بتواند زن را راضی به طلاق توافقی کند، فرایند طلاق برای او سادهتر خواهد شد.
در گذشته مرد میتوانست با حضور در دفترخانه همسر خود را طلاق بدهد؛ اما از آنجایی که حقوق مالی و غیرمالی زن تعیین و تکلیف نمیشد، اختلافات شدیدی بین دو طرف شکل میگرفت؛ اما بر اساس قوانین جدید طلاق نیاز است تا دو طرف در دادگاه خانواده حاضر شوند و حقوق مالی و غیرمالی آنها تعیین و تکلیف گردد.
در برخی از موارد ممکن است که مرد نتواند زن را راضی به طلاق کند. در چنین شرایطی باید تمام مهریه او را بپردازد؛ اما اگر مهریه زن بالا باشد، بهترین روش برای طلاق از طرف مرد این است که درخواست اعسار از پرداخت مهریه را به دادگاه ارائه کند. در این صورت مهریه قسط بندی خواهد شد.
اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد چه می شود؟
سختترین روش طلاق زمانی است که مرد راضی به جدایی نباشد. برای سادهتر شدن طلاق بهتر است تا زن حتماً رضایت مرد را جلب کند؛ اما اگر مرد راضی به طلاق نباشد هم زن میتواند در شرایطی خاص به زندگی مشترک پایان بدهد. در چنین شرایطی زن حتماً باید عسر و حرج خود را با ارائه دلایل محکمه پسند اثبات نماید؛ اما در این صورت دیگر زن نمیتواند از مزایای طلاق توافقی به عنوان سادهترین نوع طلاق بهرهمند شود.
در صورتی که زن بتواند وکالت بلاعزل در طلاق را از مرد دریافت کند حتی بدون رضایت او نیز میتواند جدا شود. اگر زن برای طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد، رضایت یا عدم رضایت مرد تاثیری بر روی نتیجه دادگاه نخواهد گذاشت. در صورتی که زن وکالت در طلاق داشته باشد به سادهترین شکل ممکن میتواند از همسرش جدا شود.
اگر یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه محقق شود، زن حتی بدون رضایت مرد نیز میتواند طلاق بگیرد. البته باید شروط مذکور در زمان عقد نکاح از سوی مرد امضا شده باشد.
ساده ترین نوع طلاق کدام است؟
طلاق توافقی سادهترین نوع طلاق برای زوجین محسوب میشود. زن و مرد در طلاق توافقی بر روی حقوق مالی خود به توافقات کامل میرسند؛ بنابراین اختلافات پیش آمده بین زن و شوهر بر روی مسائلی مانند حضانت فرزند و مهریه به حداقل میرسد. همین مسئله سبب میشود تا طلاق توافقی سادهترین و سریعترین نوع طلاق به شمار برود.
حق طلاق بر اساس قانون مدنی با مرد است. از سوی دیگر زن میتواند به صورت شرعی و قانونی مهریه خود را مطالبه کند. در طلاق توافقی یا طلاق خلع و مبارات معمولاً زن برای اینکه رضایت مرد به طلاق را به دست آورد از مهریه خود یا قسمتی از آن میگذرد. طلاق توافقی زمانی اتفاق میافتد که زن از مرد کراهت داشته باشد.

کلام آخر
حال که با سختترین نوع طلاق آشنا شدیم لازم است تا چند توصیه مهم به شما مخاطبین عزیز سایت برترین وکیل ارائه کنیم. حتماً پیش از ارائه درخواست طلاق سعی کنید تا رضایت همسرتان را برای پایان دادن به زندگی مشترک جلب کنید. چرا که معمولاً در طلاق یک طرفه حقوق بسیار زیادی از شما تلف خواهد شد. همچنین باید برای طلاق از وکلای حرفهای و کاربلد کمک دریافت کنید. این مسائل باعث میشود تا فرایند طلاق سادهتر از هر زمان دیگری به نظر برسد. نظرات خود را در قسمت دیدگاه بنویسید تا پاسخگوی آنها باشیم.