نکات حقوقی

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق⚖️ شرایط حضانت در سال جدید

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق موضوع مهمی است که‌ پس از جدایی والدین مطرح می شود. به عهده گرفتن سرپرستی دختر آن هم در شرایطی که والدین از هم جدا شده اند کار سختی است. طبق قانون مدنی دختر باید تا سن ۷ سالگی نزد مادر باشد و بعد از آن حضانت و سرپرستی به عهده پدر است. بعد از سن ۹ سالگی دختر خود تصمیم می گیرد که چه کسی را برای سرپرستی انتخاب کند. در واقع حضانت دختر در سن بالا با مصلحت و خواست خود انجام می شود. هیچ کدام از والدین نمی توانند از پذیرفتن این مسئولیت سرباز بزنند چون دادگاه تکلیف آنها را در چنین شرایطی مشخص کرده است. در ادامه مطلب شما را با این موضوع بیشتر آشنا می‌ کنیم.

حضانت دختر بعد از طلاق با چه کسی است؟

حضانت دختر بعد از طلاق با چه کسی است؟

والدین در زمان با هم توافق می کنند که حضانت فرزند دختر بعد از طلاق بر عهده چه کسی باشد. دختر با مادر رابطه نزدیک تری دارد به همین دلیل دادگاه اصولا تعیین می کند که تا سن ۷ سالگی نزد مادر خود باشد. نگهداری و تربیت فرزندان آن هم در شرایطی که والدین از هم جدا هستند قطعا کار سختی است و این مسئولیت تنها به عهده یکی از والدین است. از سن ۷ تا ۹ سال دادگاه تصمیم می گیرد که دختر نزد پدر خود باشد. از سن ۹ که می گذرد فرزندان می توانند برای خود تصمیم بگیرند که چه کسی را برای حضانت قبول کنند.

دادگاه همیشه مصلحت فرزندان را اولویت قرار می دهد و رای نهایی را مطابق با میل آن‌ها صادر می کند. کودکان بعد از طلاق در شرایط سختی قرار می گیرند و بیشتر از قبل نیاز به توجه دارند. دخترها چون روحیه حساس تری دارند در این وضعیت با صدمات روحی بیشتری مواجه می شوند به همین دلیل در سنین کم کنار مادر ماندن برای آنها بهتر است.

برای دسترسی آسان و اخذ مشاوره از بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

 تا قبل از ۷ سال تربیت و پرورش و نگهداری از فرزند دختر با مادر است که باید طبق قانون به بهترین شکل ممکن به وظیفه خود عمل کند. بعد از ۷ سال پدر متقاضی پذیرفتن حضانت فرزند می شود به همین دلیل تا قبل از ۹ سالگی که خود تصمیم بگیرد نزد پدر باقی می ماند. والدین در این شرایط اصولا با هم توافق می کنند تا کودک هر جایی که دوست دارد زندگی کند.اگر پدر صلاحیت لازم را داشته باشد دادگاه تصمیم می گیرد و رعایت مصلحت طفل پدر را برای ادامه حضانت معرفی می کند.

اما در صورتی که یکی از والدین شرایط پذیرفتن حضانت را نداشته باشد دادگاه به هیچ وجه فرزند را به او واگذار نمی کند. برای اثبات این ادعا نیاز است که زوجین اسناد و مدارکی را در این خصوص ارائه  دهند. اگر پدر یا مادر صلاحیت نگهداری را نداشته باشند دادگاه همیشه بهترین تصمیم را اتخاذ می کند.پدر وظیفه دارد تا در هر شرایطی مخارج دختر را تامین سازد؛ چه قبل از ۷ سالگی که نزد مادر است و چه بعد از آن که نزد پدر یا شخص دیگری می رود. اگر در زمان طلاق زوجین دختر در سن ۸ سالگی باشد دادگاه حضانت را به پدر واگذار می کند. اگر مادر ثابت کند که پدر شرایط مراقبت و نگهداری را ندارد دادگاه با تحقیقات و استناد به مدارک معتبر رای را برای مادر صادر می کند تا دختر نزد مادر بماند.

اگر حضانت با مادر باشد و پدر مخالفت کند باز هم تصمیم نهایی با دادگاه است. حضانت از فرزند دختر نیازمند شرایط خاص است و دادگاه این مسئولیت سنگین را به راحتی به والدین واگذار نمی کند. اگر یکی از والدین به مواد مخدر و الکل و… اعتیاد داشته باشد دادگاه حضانت فرزند دختر را به او نخواهد داد. والدینی که فساد اخلاقی آن‌ها برای دادگاه ثابت شده است صلاحیت نگهداری از فرزند دختر را بعد از طلاق ندارند. بیماری‌های روحی و روانی والدین مانع از آن می‌ شود که دادگاه حضانت فرزندان را به آنها بسپارد.

حضانت دختر بعد از طلاق با چه کسی است؟

شرایط حضانت دختر بعد از طلاق

حضانت دختر بعد از طلاق والدین مسئولیت خطیری است که دادگاه با صلاحدید آن را به والدین واگذار می کند. زن و مرد باید شرایط لازم برای نگهداری از فرزند دختر را داشته باشند. برای انجام این کار دادگاه تحقیقات زیادی انجام می دهد تا مطمئن شود زن و مرد از نظر روحی و روانی و اخلاقی صلاحیت لازم را دارند. مهم‌ترین تکلیفی که والدین دارند نگهداری صحیح از فرزندان آن هم بعد از طلاق است که کودکان در شرایط روحی خوبی نیستند.

والدین نمی توانند از این تکلیف سرباز بزنند چون این وظیفه اصلی آنها است. بیشتر والدین در پروسه طلاق با هم به توافق می رسند که شرایط نگهداری از فرزندان دختر به چه صورت باشد. وقتی والدین از هم جدا می شوند این دادگاه است که تصمیم می گیرد دختر نزد چه کسی باشد. اولین شرطی که برای این کار نیاز است سلامت والدین از نظر روحی و روانی است.

 دادگاه تحقیقات زیادی انجام می دهد و اگر والدین به بیماری روحی و روانی مبتلا باشند صلاحیت نخواهند داشت. اگر دادگاه حضانت فرزند دختر بعد از طلاق را به یکی از والدین واگذار کند. والد دیگر می تواند طبق زمان و مکان تعیین شده با فرزند ملاقات داشته باشد و اگر والد ممانعت کند جرم محسوب می شود. در صورتی که دادگاه مشخص کند دختر قبل از ۷ سال نزد مادر باشد مادر نمی تواند از نگهداری خودداری کند چون این تکلیف قانونی است.

 شرط دیگر پذیرفتن حضانت عدم اعتیاد والدین است. اگر زن و مرد معتاد باشند دادگاه صلاح نمی داند که فرزند دختر نزد آن‌ها باشد. زوجین برای قبول کردن حضانت همیشه با هم توافق می کنند که تا چه مدت کودک نزد آن‌ها باشد. اما اگر والدین بعد از طلاق نتوانند به توافق برسند دادگاه برای آنها تعیین تکلیف می کند. در صورتی که دادگاه ثابت کند پدر یا مادر فساد اخلاقی دارند فرزند دختر برای حضانت به آنها داده نمی شود چون شرایط نگهداری و تربیت را ندارند.

اگر با شرایط پذیرفتن حضانت آشنایی ندارید می توانید با یک وکیل خوب مشاوره های لازم را داشته باشید. وکیل تمام شرایط را برای شما شرح خواهد داد. اگر توافقات والدین برای پذیرفتن حضانت به صلاح فرزند دختر نباشد دادگاه رای دیگری را صادر خواهد کرد و توافقات والدین را به هیچ وجه قبول نمی کند چون برای قانون امنیت فرزند اولویت دارد.

در این شرایط ممکن است دادگاه بر خلاف نظر والدین عمل کند. اگر یکی از والدین از حضانت امتناع کند قانون مدنی وظیفه دارد که حضانت را به والد دیگر و یا قیم دختر واگذار کند. پدر وظیفه دارد تا در هر شرایطی خرج و مخارج حضانت را پرداخت کند. در صورتی که یکی از والدین فوت شوند مسئولیت نگهداری به والد دیگر سپرده می شود.

 از دیگر شرایط پذیرفتن حضانت فرزند دختر بعد از طلاق می توان به فعالیت والدین در مشاغل خطرناکی مثل قاچاق اشاره کرد. این افراد صلاحیت نگهداری از فرزند دختر را ندارند و ممکن است او را در شرایطی نا ایمن قرار دهند. دادگاه حضانت را از این افراد سلب خواهد کرد‌.

شرایط حضانت دختر بعد از طلاق

بهترین وکیل حضانت فرزند در تهران

یک وکیل ماهر نقش مهمی در پیگیری و رفع مشکلات قضایی و خانوادگی دارد. برای گرفتن حضانت فرزند دختر بعد از طلاق نیاز است که بهترین وکیل زن در تهران را انتخاب کنید. وکیل با قوانین جدید آشنایی کامل دارند به همین دلیل می تواند پروسه حضانت را بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذارد. والدینی که برای گرفتن حضانت فرزند از وکیل استفاده می کنند همیشه نتیجه بهتری می گیرند.

 والدینی که به دلیل مشغله های کاری شرایط رفتن به دادگاه را ندارند با گرفتن وکیل می توانند به کار خود سرعت بیشتری ببخشند و در زمان خود هم صرفه جویی کنند. پرونده های حقوقی مربوط به حضانت فرزند پیچیدگی های زیادی دارند که والدین از آنها بی اطلاع هستند اما وکیل می تواند همیشه بهترین راهکار را به والدین ارائه کند. زوجینی که بدون وکیل این پروسه را طی می کنند باید زمان زیادی را منتظر رای نهایی باشند که در این شرایط آسیب های زیادی به کودکان وارد می شود.

 برای اینکه هر چه سریع تر تکلیف فرزندان مشخص شود و از شرایط روحی بد خارج شوند توصیه می شود که والدین از مشاوره های وکیل استفاده کنند. استفاده از چنین شخصی برای والدین و فرزندان مزیت های زیادی را به همراه دارد. برای اینکه بتوانید مراحل طلاق و گرفتن حضانت فرزندان را بدون دردسر پشت سر بگذارید انتخاب بهترین وکیل حضانت فرزند در تهران می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

کسب اطلاعات بیشتر از: بهترین وکیل خانواده در تهران کلیک کنید!

یک وکیل کاردان و متخصص در حوزه های مختلف اطلاعات کافی دارد و می تواند همیشه راهکارهای خوبی را به شما ارائه دهد. آشنایی با قوانین کمک کرده تا وکیل بتواند در بیشتر مراحل طلاق و حضانت به جای زوجین تصمیم بگیرد. وکیل موظف است تا صلاحدید فرزند دختر را برای حضانت در نظر بگیرد. کمک گرفتن از این مشاورین حقوقی با تجربه پروسه طلاق و حضانت را برای شما کوتاه تر می کند.

وکیل حضانت با اسناد و مدارک معتبری که به دادگاه ارائه می دهد می تواند رای دادگاه را به نفع شما تغییر دهد. هزینه وکالت اصولا توافقی بوده و وکیل بر اساس نوع پرونده و تلاشی که می کند هزینه ای را از موکل دریافت می کند. وکلای پرونده های حضانت سعی می کنند تا همیشه رای را به نفع موکل خود کنند.

 سابقه و تجریه ای که وکیل دارد باعث شده تا بتواند در دادگاه به خوبی صحبت و از حق موکل خود دفاع کند. در صورتی که یکی از والدین صلاحیت حضانت را نداشته باشند وکیل سعی می کند تا این موضوع را با اسناد و مدارک به دادگاه ثابت کند. 

مراحل ثبت دادخواست حضانت فرزند دختر طبق قانون

قانون مشخص کرده که والدین برای ثبت دادخواست حضانت باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارند. والدینی که فرصت این کار را ندارند همیشه از وکیل کمک می گیرند و برای ادامه راه و گرفتن حضانت به او وکالت می دهند. طبق قانون والدین در صورت صلاحیت حق حضانت و ملاقات دارند. پدر یا مادری که حضانت را پذیرفته موظف است تا طبق زمان و مکان تعیین شده توسط دادگاه شرایط را برای ملاقات دیگری فراهم کند.

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق طبق دادخواست صورت می گیرد. قبل از سن ۷ سالگی فرزند نزد مادر است و مادر باید دادخواستی مبنی بر پذیرفتن این حضانت ثبت کند‌. بعد از ۷ سال هم حضانت با پدر است که او باید همین شرایط و مراحل را پشت سر بگذارد. بعد از ۹ سال شرایط تغییر می کند چون فرزند باید خود برای حضانت تصمیم بگیرد.

زمانی که دادخواست جهت تعیین حضانت به ثبت می رسد دادگاه تحقیقات زیادی انجام می دهد تا بتواند صلاحیت والدین را برای واگذاری حضانت ثابت کند. تکلیفی که قانون برای والدین مشخص می کند باید در موعد مقرر اجرا شود و اگر والدین از آن سرپیچی کنند مجرم شناخته می شوند. اگر والدین صلاحیت نداشته باشند نزدیکان او می توانند با اسناد و مدارکی که ارائه می کنند تقاضا کنند که حضانت دیگر به عهده والدین نباشد و نزدیکان آن را قبول کنند.

در اختیار داشتن مدارک شخصی از جمله اصل شناسنامه و کارت ملی، اصل سند طلاق، شناسنامه فرزند و سایر مدارک برای ثبت دادخواست حضانت الزامی است و این تازه اولین مرحله است. اگر قصد اثبات عدم صلاحیت طرف مقابل برای حضانت را دارید نیاز است که برای ثبت درخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه داشته باشید.

در صورتی که طلاق والدین توافقی باشد باید توافق نامه را هم ضمیمه پرونده خود کنند‌ اما اگر طلاق با وکالت نامه صورت گرفته و والدین تکلیف حضانت فرزند دختر را مشخص کرده اند باید سند طلاق خود را به دادخواستی که ارائه کرده اند ضمیمه کنند. پس از ثبت درخواست پرونده شما به دادگاه ارجاع داده می شود و شما باید اسناد و مدارک مورد نیاز را به دادگاه ارائه کنید.

مراحل ثبت دادخواست حضانت فرزند دختر طبق قانون

کلام آخر

والدینی که شرایط پذیرفتن حضانت فرزند دختر بعد از طلاق را دارند پس از رای دادگاه می توانند دختر را نزد خود نگه دارند و اجازه ملاقات هم به دیگری بدهند. تمام شرایط حضانت و ملاقات طبق قانون و در دادگاه ذکر می شود و والدینی که از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند مجرم شناخته می شوند و مجازات هایی برای آنها در نظر گرفته می شود. پرونده های حضانت که به کمک وکیل پیش می روند به نتیجه بهتری می رسند به همین دلیل توصیه می‌ شود که والدین برای تسریع در روند امور از وکلای مجرب استفاده کنند.

4.7/5 - (3 امتیاز)

زینب رحمانی

به عنوان یک طراح سایت و نویسنده، دائما در حال یادگیری هستم، همیشه تلاش کردم تا تمام توان خودم رو به کار بگیرم و مطالب حقوقی دقیقی رو در اختیار شما قرار بدم تا شاید بتونم به این شکل گره ای از مشکلات حقوقی شما باز کنم. اگر سوال و نظری درباره مقالات دارین حتما ازم بپرسین:)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − دو =

دکمه بازگشت به بالا