نکات حقوقی

هزینه وکیل الزام به تنظیم سند ⚖️【شریط و مدارک در سال 1403】

یکی از موضوعات بسیار مهم که معمولا میان افراد اختلاف ایجاد می‌کند، الزام به تنظیم سند رسمی است که به خاطر حساسیت بالا و تخصص زیاد در این حوزه، از افراد عادی برنمی‌آید. بدین منظور می‌توانید از وکیل الزام به تنظیم سند کمک بگیرید و کارهای حقوقی را به وی بسپارید. در ادامه مقاله در رابطه با هزینه وکیل الزام به تنظیم سند و نکات بسیار کاربردی صحبت خواهیم کرد. با ما در مجله برترین وکیل همراه باشید.

الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟

قبل از پرداختن به هزینه وکیل الزام به تنظیم سند به موضوع تنظیم سند رسمی می‌پردازیم. در حالت کلی دو نوع سند برای انتقال مالکیت با نام‌های سند رسمی و عادی وجود دارد که مطابق با ماده 1287 قانون مدنی ایران، به سندی که در دفتر اسناد رسمی و یا در اداره ثبت اسناد و املاک تنظیم شود، سند رسمی می‌گویند.

دعوا و درخواست الزام به تنظیم سند رسمی به مطالبه‌ای می‌گویند صحت آن از طریق متن سند عادی قابل اثبات خواهد بود. تمامی دعاوی مربوط به الزام تنظیم سند رسمی، در دعاوی مالی قرار می‌گیرند و به اندازه 3/5 درصد از قیمت منطقه‌ای ملک در هزینه‌های دادرسی پرداخت می‌شود.

همچنین تنظیم دادخواست دعوای الزام به تنظیم سند رسمی توسط خواهان تنها در صورتی انجام می‌شود که برای ادعا و دعوای خود مدرک کتبی و مشهودی وجود داشته باشد. سند برای اموال غیر منقول نیز باید به صورت رسمی ثبت شود که سند عادی از نظر قانون‌گذار معتبر نیست و برای مراجع قانونی نیز قابل پذیرش نخواهد بود. اگر ملک هنوز وجود نداشته باشد، باید قوانین مخصوصی را اجرا کرد که برای مثال می‌توان پیش‌فروش یک آپارتمان را در حال احداث نام برد که باید قوانین مربوط به پیش‌فروش را رعایت نمود.

همانطور که در مقاله نیز اشاره کردیم، الزام به تنظیم سند یکی از موضوعات بسیار مهم است و بهتر است این کار را وکیلی متخصص انجام بدهد. لذا در مطلب بهترین وکیل ملکی تهران به معرفی وکلایی متخصص در حوزه تنظیم سند و الزام به تنظیم سند رسمی پرداخته ایم، می توانید راهنمایی های بیشتر را از وکلای متخصص دریافت کنید.

الزام به تنظیم سند رسمی چیست

شرایط پذیرش دعوا الزام به تنظیم سند رسمی ملک توسط دادگاه

برای اینکه بتوانید از استفاده از وکیل و هزینه وکیل الزام به تنظیم سند بهره‌مند شوید، معامله مال غیر منقول باید قابلیت نتیجه گرفتن در دادگاه را جهت الزام به تنظیم سند داشته و از شرایطی برخوردار باشد که این شرایط عبارتند از:

  • فروشنده مورد نظر باید مالک ملک مورد معامله باشد.
  • ملک مورد معامله باید به صورت رسمی ثبت شده باشد و بدین صورت تقاضای الزام به تنظیم سند رسمی ملک ثبت نشده و قولنامه‌ای، پذیرفته نمی‌شود.
  • ملک مورد معامله باید آزاد باشد و دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی برای ملک بازداشتی، ملکی که در رهن باشد، ملک توقیف شده و غیره قابل پذیرش نیست که در این صورت دادگاه قرار صدور رد دعوا را در دستور کار قرار می دهد.
  • معامله باید انجام شود، بدین معنی که یک مبایعه‌نامه یا قولنامه جهت ثبت توافق طرفین معامله گردآوری شود.
  • اگر فروشنده در تاریخ مورد توافق در دفترخانه اسناد رسمی حاضر نشود که در این صورت است که خریدار می‌تواند گواهی عدم حضور از دفترخانه مربوطه مبنی بر عدم حضور فروشنده در تاریخ مقرر را دریافت نماید و در کنار مدارک دیگر به دادگاه ارائه می‌کند.
  • خریدار باید در هنگام ثبت دادخواست، هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی ملک را پرداخت کند.
  • در پرونده الزام به تنظیم سند رسمی باید کلیه مقدمات از جمله پرداخت عوارض شهرداری، گواهی پایان کار، اخذ صورت مجلس تفکیکی و غیره نیز موجود باشد.
شرایط پذیرش دعوا الزام به تنظیم سند رسمی ملک توسط دادگاه

مراحل الزام به تنظیم سند

یکی از مباحثی که در هزینه وکیل الزام به تنظیم سند تاثیرگذار خواهد بود، مراحل الزام به تنظیم سند است که در این مراحل دو فرض وجود دارد :

  • در فرض اول برای حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی برای منتقل کردن مالکیت به خریدار، تاریخ مشخصی از طرف خریدار و فروشنده تعیین می‌شود. در این حالت، شخصی که خواهان تنظیم سند رسمی است، در تاریخ مشخص شده در دفترخانه ثبت اسناد رسمی حضور پیدا می‌کند. اگر فروشنده در دفتر حضور پیدا نکند، شخص خواهان، گواهی عدم حضور فروشنده را از دفترخانه دریافت می‌کند و از این طریق می‌تواند برای اثبات عدم تعهد فروشنده برای انتقال رسمی مالکیت اقدام کند.
  • در فرض دوم نیز فروشنده و خریدار تاریخ مشخصی را تعیین نمی‌کنند. در این حالت نیز خریدار از طریق اظهارنامه از فروشنده درخواست می‌کند تا در تاریخ و زمانی معینی در دفتر اسناد رسمی حضور پیدا کند تا قرآیند انتقال مالکیت رسمی انجام شود. اگر فروشنده بدون توجیه مشخصی در تاریخ تعیین شده به دفترخانه مراجعه نکند، خریدار می‌تواند برای دریافت گواهی عدم حضور فروشنده اقدام کند.

پس از طی شدن مراحل ذکر شده، فرض می‌گیریم که فروشنده مالک رسمی مال مورد نظر است و خریدار با دریافت گواهی عدم حضور فروشنده از دفترخانه می‌تواند برای درخواست الزام تنظیم سند رسمی از دادگاه اقدام کند. در دعوای مورد نظر، خریدار خواهان و فروشنده خوانده تنظیم سند رسمی محسوب می‌شوند.

مراحل الزام به تنظیم سند

اهمیت وجود وکیل الزام به تنظیم سند

قبل از اینکه با هزینه وکیل الزام به تنظیم سند آشنا شوید، باید از اهمیت وجود وکیل الزام به تنظیم سند آگاه شوید. اسناد رسمی معتبرتر از اسناد عادی به شمار می‌روند که نمی‌توان به هیچ عنوان آن‌ها را انکار کرد و یا مورد تردید یا شک قرار داد. این اسناد تنها زمانی معتبر نخواهند بود که جعلی باشند و این جعلی بودن آن ها باید به دادگاه اثبات شود.
وجود وکیل الزام به تنظیم سند رسمی باعث می‌شود که گنگ بودن این مسئله برای شما کاهش پیدا کند. شما برای مالکیت خود نیاز به مدارک ثبت شده و رسمی دارید و این مهم تنها با تنظیم سند محضرخانه‌ای انجام می‌شود. هنگامی که فرد مورد نظر شما برای دریافت و تنظیم این سند اقدام نکرد و از خود مقاومت نشان داد، برای اطمینان خاطر نیز بهتر است از طریق وکیل الزام به تنظیم سند رسمی اقدام کنید.
از طرفی می‌توان گفت که هر شخصی می‌تواند بدون نیاز به وکیل برای حل مشکلات حقوقی اقدام کند ولی در موفقیت او تضمینی وجود نخواهد داشت و در صورت پیروزی نیز، زمان طولانی‌تری را صرف خواهد کرد. پس می‌توان نتیجه گرفت که در تنظیم سند رسمی، زمان بسیار اهمیت دارد و اقدام از طریق بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران، باعث تسریع نتیجه‌گیری خواهد شود.

اهمیت وجود وکیل الزام به تنظیم سند

خدمات وکیل الزام به تنظیم سند رسمی

از جمله فعالیت‌های وکیل الزام به تنظیم سند رسمی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • مشاوره حقوقی

حتی اگر به صورت شخصی قصد پیگیری پرونده حقوقی خود را دارید، باید اطلاعات دقیقی را در رابطه با مشکل پیش آمده داشته باشید که از آن جمله می‌توان به اطلاعاتی در رابطه با دادگاه مروبطه، نوشتن شکوائیه، مدارک مورد نیاز و غیره اشاره کرد. بدین منظور کمک گرفتن از یک وکیل و دانستن اطلاعات در رابطه با هزینه وکیل الزام به تنظیم سند بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

  • توافق با طرف مقابل

یکی از بهترین روش‌های حل مشکل حقوقی که نیازی به تنش و مراجعه به قانون ندارد، توافق است. اگر بتوانید فرد مقابل را راضی کنید که بدون مراجعه به قانون تنظیم سند رسمی، پیگیری‌ها و اقدامات لازم را انجام دهد، مشکل به راحتی حل می‌شود. از آنجا که معمولا دو فرد عادی نمی‌توانند مشکلات را به راحتی حل کنند، بدین منظور استفاده از یک میانجی مانند وکیل الزام به تنظیم سند رسمی بهترین گزینه‌ها خواهد بود.

  • طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

بعد از اینکه اقدام به صلح صورت گرفت، اگر طرف مقابل بار دیگر از انجام تعهدات خود امتناع کرد، پیگیری قانونی اجباری می‌شود. وکیل الزام به تنظیم سند رسمی سریع‌ترین راه را برای پیشبرد پرونده طی می‌کند و برای طرح دعوا اقدام می‌نماید.

  • طرح دعوای خلع ید

دعوای خلع ید فرد غاصب را از ادامه تصرف عدوانی منع می‌کند و مال شما را از تصرف غاصب خارج می‌نماید.

این دعاوی یکی از حساس‌ترین دعاوی مطرح شده در دادگاه است که پیگیری آن توسط یک فرد متخصص صورت می‌گیرد.

خدمات وکیل الزام به تنظیم سند رسمی

حق الوکاله وکیل الزام به تنظیم سند

هزینه وکیل الزام به تنظیم سند معمولا 5 تا 7 درصد از ارزش ملک است که با حکم دادگاه به نفع شما، فروشنده باید بخشی از این هزینه را پرداخت کند. همچنین با توجه به اینکه دادخواست الزام به تنظیم سند، مالی است، به اندازه 3/5 درصد از ارزش ملک محاسبه می‌شود. لازم به ذکر است که ملاک تعیین هزینه دادرسی الزام به تنظیم سند رسمی، مبلغ مندرج در مبایعه‌نامه یا دادخواست نخواهد بود.

هر ساله کمیسیون تقویم املاک اداره امور اقتصادی و دارایی، ارزش معاملات منطقه‌ای را برای هر شهر و استانی مشخص می‌کند و این ارزش مناطق به عواملی مثل مصالح، قدمت، تراکم و غیره وابسته است. به طور کلی هزینه وکیل الزام به تنظیم سند بر اساس وسعت کار متفاوت خواهد بود و برخی از وکلا بر طبق تجارب موفقیت آمیز خود هزینه بالاتری را خواهان می‌شوند. لازم به ذکر است که موکل باید بر اساس تعرفه قانونی تعیین شده در آئین‌نامه، هزینه سفر وکیل، حق مشاوره وی و حق‌الوکاله او را بر طبق سالی که قرارداد منعقد شده است، پرداخت کند.

حق الوکاله وکیل الزام به تنظیم سند

کلام آخر

همانطور که مشاهده کردید، حضور وکیل در الزام به تنظیم سند بسیار مهم و موثر است و باعث پیشبرد سریع‌تر امور می‌شود. هزینه وکیل الزام به تنظیم سند به طور کلی بر عهده موکل خواهد بود که بر اساس تعرفه قانونی تعیین شده، هر ساله اعلام می‌شود. همچنین هر وکیلی با توجه به شهری که قرار دارد و تجربه خود ممکن است هزینه وکیل الزام به تنظیم سند متفاوتی داشته باشد. از شما متشکریم که تا آخر مقاله همراه ما بودید انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

الزام به تنظیم سند رسمی چه نوع دعوایی محسوب می‌شود؟

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی از نوع دعوای مالی است و هزینه آن مطابق با دعاوی مالی محاسبه و پرداخت می‌شود.

چه دادگاهی به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی رسیدگی می‌کند؟

دعوای الزام به تنظیم سند نوعی دعوای غیرمنقول است و دادگاه محل وقوع ملک دادگاه صالح به رسیدگی خواهد بود که بر طبق تقسیمات هر حوزه قضایی متفاوت است.

هزینه وکیل الزام به تنظیم سند رسمی چقدر است؟

هزینه حق‌الوکاله بر اساس قیمت ملک مورد دعوی محاسبه می‌شود.

4/5 - (6 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + نه =

دکمه بازگشت به بالا