سوالات قاضی در جلسه تمکین+ارائه دلایل محکمه پسند ⚖️【سال1402】
باید اشاره داشته باشیم که در نکاح دو طرف به انجام وظایفی قانونی ملزم می شوند. در واقع زوجین لازم است پس از نکاح با یکدیگر حسن معاشرت داشته باشند و به تعهداتی که قانون برای آن ها تعیین کرده است پایبند باشند. در واقع قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده حقوق مرد و زن در ازدواج را به طور دقیق مشخص کرده اند. برای مثال مرد می بایست به زن خود مهریه، نفقه، اجرت المثل و… بپردازد و زن در عوض لازم است از شوهر خود تمکین داشته باشد؛ اما گاهی ممکن است زن از وظایف خود سرپیچی کند و در این شرایط مرد می بایست با مراجعه به دادگاه عدم تمکین زن را به صورت قانونی دنبال نماید؛ اما ما در این مقاله سعی داریم شما را با سوالات قاضی در جلسه تمکین آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
سوالات قاضی در جلسه تمکین شامل چه مواردی می شود؟
پیش از اینکه تلاشی در خصوص تشریح سوالات قاضی در جلسه تمکین داشته باشیم، لازم است توضیحاتی را در خصوص تمکین به عنوان یکی از وظایف قانونی زن داشته باشیم. به طور کلی باید اشاره داشته باشیم که تمکین را می توان در دو دسته عام و خاص دسته بندی کرد. با کسب اطلاع در خصوص این دو نوع تمکین است که می توانید در این زمینه اطلاعات کافی به دست آورده و از حقوق خود در جلسات دادگاه دفاع کرده و در نهایت به موفقیت برسید.
باید در این خصوص ذکر کنیم که منظور از تمکین خاص، انجام وظایف زناشویی است. در واقع زن ملزم است در این زمینه از همسر خود تبعیت داشته باشد و به هیچ عنوان روابط زناشویی را ترک نکند. در عوض باید اشاره داشته باشیم که منظور از تمکین عام شامل آن دسته از وظایفی می شود که زن به عنوان همسر در خانواده ایفا می کند. در واقع لازم است زن ریاست مرد بر خانواده را بپذیرد و در تمامی مراحل زندگی از او در خواسته های مشروع و قانونی اش تبعیت داشته باشد.
با این حال ممکن است زن به هر دلیلی اعم از موجه یا غیر موجه از وظایف خود امتناع کند و تمکین نداشته باشد. در این صورت است که مرد می تواند با مراجعه به محاکم قضایی و انجام روال قانونی، الزام به تمکین زن را خواستار شود. پیش از اینکه به سوالات متداول قاضی در دادگاه تمکین بپردازیم لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که به طور معمول دعاوی تمکین یکی از پر تکرار ترین دعاوی مطرح شده در دادگاه به شمار می آیند و لازم است در این خصوص اطلاعات کافی داشته باشید. جهت دریافت مشاوره از بهترین وکیل تمکین در تهران می توان با تعیین وقت قبلی به ایشان مراجعه کرد
در واقع مرد با اقامه دعاوی عدم تمکین سعی دارد همسر خود را به ادامه زندگی مشترک ملزم کند و دلایل امتناع او از تداوم رابطه را جویا شود. به همین منظور مرد و زن در جلسات دادگاه تمکین حاضر شده و قاضی به پرسش سوالاتی از آن ها می پردازد. جدای از اینکه دادگاه تمکین چند جلسه است، دو طرف ملزم به پاسخگویی به سوالات قاضی در خصوص روابط خود هستند. پاسخ به سوالات قاضی در جلسه عدم تمکین تاثیر زیادی در رای صادر شده از دادگاه تمکین دارد.
برخی از سوالات قاضی در جلسه تمکین
اشاره داشتیم که مرد با اقامه دعوای تمکین سعی دارد تا زن را ملزم به انجام وظایف قانونی اش کند. با شروع دعوی در دادگاه خانواده، قاضی سعی می کند سوالاتی را از دو طرف بپرسد تا با کیفیت دعوای مطرح شده آشنا شود و برای او محرز شود که حقوق قانونی کدام یک از طرفین به طور کامل نقض شده است. در این صورت است که قاضی می تواند رای عادلانه تری را در خصوص پرونده الزام به تمکین صادر کند؛ بنابراین درک بهتر سوالات قاضی در جلسه تمکین می تواند به حضور موفق شما کمک کند.
برای مثال ممکن است شما به عنوان زن، با این سوال از سوی قاضی رو به رو شوید که آیا ادعای مرد در خصوص عدم تمکین شما صحت دارد؟ همچنین ممکن است قاضی از زوجه سوال بپرسد که آیا شما منزلی که مرد برای سکونت شما تهیه کرده است را ترک کرده اید؟ چه مدت از ترک خانه توسط شما می گذرد؟ آیا برای این اقدام خود مبنی بر ترک خانه دلیلی داشته اید؟ در چه صورتی حاضر هستید دوباره به منزل مسکونی خود باز گردید و به ادامه زندگی و رابطه خود بپردازید؟
در صورتی که در دادگاه پس از پرسش های فراوان و ارائه مستندات کافی به نظر برسد که زن حاضر به تمکین از همسر خود نیست یکی از سوالات رایج در جلسات دادگاه تمکین این خواهد بود که دلیل زن برای عدم تمکین از شوهر خود چیست؟ در واقع باید توجه داشته باشیم که تمکین از وظایف قانونی زن است. مگر اینکه زن برای عدم تمکین خود دلیل موجه اعم از قانونی و شرعی به دادگاه ارائه دهد. در این شرایط زن ملزم است دلایلی محکمه پسند را بیان نماید. در غیر این صورت محکوم خواهد شد.
علاوه بر زن، مرد نیز ملزم به پاسخگویی به سوال های قاضی در جلسه دادگاه تمکین است و از او نیز سوالاتی پرسیده خواهد شد. باید دقت داشته باشید که نفقه ارتباط نزدیکی از نظر حقوقی با تمکین دارد. به همین دلیل ممکن است سوالات قاضی درباره تمکین به این شکل پرسیده شود که آیا شما به عنوان مرد به وظایف خود در خصوص پرداخت نفقه پایبند بوده اید؟ همچنین ممکن است قاضی سوال بپرسد که آیا شما توانسته اید منزل شایسته ای را برای سکونت زن فراهم کنید؟
علاوه بر این ممکن است قاضی در خصوص ادعاهای زن نیز از شوهر پرسش نماید. برای مثال ممکن است سوالات قاضی از مرد در جلسه تمکین شامل این موارد باشد که آیا با ضرب و شتم زن مقدمه عدم تمکین او را فراهم کرده اید؟ به طور کلی می توان چنین گفت که سوالات قاضی از زن در جلسه تمکین می تواند شامل مواردی باشد که مرد به آن ها استناد کرده است. همچنین از مرد نیز در خصوص وظایف قانونی اش در خصوص نفقه، اجرت المثل، تامین منزل مسکونی و… سوال پرسیده خواهد شد.
چگونه به سوالات قاضی در جلسه تمکین پاسخ صحیح بدهیم؟
در قسمت قبل سعی کردیم به سوالات قاضی از مرد و زن در جلسه دادگاه اشاره داشته باشیم. اکنون سعی داریم به شما آموزش دهیم که در جلسات دادگاه تمکین چگونه به سوالات قاضی پاسخ دهید تا نتیجه به دست آمده بتواند منافع شما را تامین نماید و شما به نوعی حضور موفق در دادگاه داشته باشید. در واقع زن به دنبال این است تا با پاسخ های خود در جلسات دادگاه تمکین محکوم نشود و مرد نیز به دنبال این است تا با پاسخگویی صحیح به قاضی حکم الزام به تمکین را دریافت نماید.
در ابتدا لازم است به تشریح این موضوع بسیار مهم بپردازیم که به طور معمول نمی توان زن را ملزم به حضور در منزلی کرد که برای او تدارک دیده شده است. در واقع ممکن است فرد حکم الزام به تمکین همسر خود را از دادگاه دریافت کرده باشد، اما در این صورت نیز نمی توان زن را به زور ملزم به تمکین کرد. در واقع در صورتی که زن از همسر خود تمکین نداشته باشد، مرد می تواند با ابزارهایی نظیر عدم پرداخت نفقه و دریافت مجوز ازدواج مجدد از دادگاه او را ملزم به حضور در منزل مشترک با شوهر نماید.
در خصوص پاسخگویی صحیح به سوالات قاضی در جلسه دادگاه باید این نکته را ذکر نماییم که مرد مدعی عدم تمکین زن لازم است با پاسخگویی درست به سوالات قاضی و ارائه ادله و مستنداتی موثق این ادعا را در دادگاه به اثبات برساند؛ اما گاهی ممکن است زن خودش به عدم تمکین اقرار نماید. علاوه بر این ممکن است شهادت شهود باعث اثبات عدم تمکین زن در دادگاه شود. در تمامی این موارد لازم است زن دلیل موجه و قانونی را برای تمکین نکردن خود به دادگاه ارائه دهد تا محکوم نشود.
دلایل موجه برای عدم تمکین زن از همسر
اشاره داشتیم که هر یک از زوجین بر طبق قانون پس از نکاح ملزم به انجام تعهداتی شده اند. در صورت عدم انجام صحیح این وظایف است که دادگاه طرف مقابل را ملزم به رعایت حقوق دیگری خواهد کرد. اشاره داشتیم که تمکین یکی از مهم ترین وظایف زن در قانون است و زن تنها در صورتی می تواند از تمکین سرپیچی نماید که برای آن عذر موجهی در اختیار داشته باشد. در ادامه سعی داریم شما را با برخی از دلایل موجه برای عدم تمکین اشاره داشته باشیم.
باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که دلایل موجه عدم تمکین زن از شوهر خود می تواند شامل مواردی مانند بد رفتاری یا سوء معاشرت از سوی مرد و آسیب رساندن به زن، ضرر مالی یا شرافتی برای زوجه، اعتیاد شدید شوهر به الکل یا مواد مخدر، استفاده از حق حبس زن در عقد نکاح، استناد به شروط ضمن عقد نکاح مبنی وجود حق تعیین مسکن یا حق مسافرت، یا وجود یکی از بیماری های مقاربتی در مرد باشد که تمکین خاص را ناممکن می سازد.
همچنین باید به این موضوع توجه داشته باشید که مرد نیز لازم است در دادگاه این موضوع را به اثبات برساند که زن برای عدم تمکین هیچ دلیل موجهی در اختیار نداشته است. در بالا سعی کردیم دلایل موجه زن برای عدم تمکین را مورد بررسی قرار دهیم. حال ممکن است زن به یکی از این موارد در دادگاه اشاره داشته باشد و سعی کند با اتکا به آن عدم تمکین را قانونی جلوه دهد. در این حالت مرد لازم است به طور صحیح این موضوع را به اثبات برساند که ادعای زن خلاف واقع است.
در واقع در اینجا است که زن سعی می کند دلایل موجه خود را به اثبات برساند و مرد نیز سعی دارد ادعای زن را به طور کامل خلاف واقع نشان دهد. در این صورت است که دعاوی تمکین به طور معمول با چالش هایی رو به رو هستند و حضور موفق در آن ها مستلزم استفاده از یک وکیل مجرب و خبره است. وکیل از پیچ و خم های مسیر به طور کامل آشنایی دارد و می تواند در صورت لزوم بهترین راهکار برای عبور از مشکلات را در اختیار شما قرار دهد و دعاوی تمکین را به نفع موکل خود به سرانجام برساند.
نکاتی که باید درباره سوالات قاضی در جلسه تمکین بدانید!
در قسمت قبل سعی داشتیم تا چگونگی ارائه پاسخ صحیح به سوالات قاضی در جلسات تمکین را مورد بررسی قرار دهیم. با این حال نکاتی وجود دارند که باید پیش از هر گونه اقدام برای حضور در دادگاه تمکین آن را به طور کامل مورد مطالعه قرار داده تا بتوانید حضور موفق تری را در دادگاه داشته و از منافع خود دفاع کنید. مجددا تاکید می کنیم که استفاده از یک وکیل زبده و متخصص در زمینه دعاوی خانواده می تواند شما را در این مسیر یاری کند.
اولین نکته ای که لازم است در خصوص دعاوی تمکین در نظر داشته باشید این است که به طور معمول میزان تنش و درگیری در این دادگاه ها بسیار بالا است و تنها در صورتی می توانید به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کنید که آرامش و خونسردی خود را به طور کامل حفظ نمایید.
هر گونه پاسخ شتاب زده به پرسش های قاضی در جلسه دادگاه تمکین می تواند باعث از دست رفتن اهداف تعیین شده شود. باید در ابتدا سوالات قاضی در دادگاه الزام به تمکین را مورد مطالعه قرار دهید و پاسخ های منطقی را برای آن ها در نظر بگیرید. تنها در این صورت است که می توانید منافع خود را تامین نمایید.
همواره به کمک یک وکیل مجرب و خبره است که می توانید از سوالات دادگاه تمکین آگاهی پیدا کنید و پاسخ های حقوقی در خصوص آن ها را مشخص کنید. وکیل دانش حقوقی بالایی در این زمینه دارد و می تواند مطلوب ترین پاسخ ها را در اختیار شما قرار دهد.
دقت داشته باشید که جلسه مورد نظر در دادگاه برای اثبات تمکین یا عدم تمکین تشکیل شده است؛ بنابراین بهتر است تنها به موضوعات مربوط به تمکین بپردازید و سایر مشکلات خود را برای قاضی پرونده بازگو نکنید. چرا که تجربه نشان داده است این مسائل بر روی رای قاضی تاثیر نامطلوبی می گذارد.
از مشاجره با همسر خود در جلسات دادگاه خودداری کنید. برای مثال ممکن است مرد در دادگاه با پرخاشگری از همسر خود بخواهد که حتما او باید از وی تمکین داشته باشد. در چنین شرایطی به احتمال زیاد سوء رفتار مرد برای قاضی به اثبات می رسد و ممکن است همین موضوع به عنوان دلیل موجه تمکین نکردن زن در نظر گرفته شود.
در صورتی که زن به صورت موقتی از همسر خود تمکین نداشته است، بهتر این می باشد که به این مسئله در دادگاه اقرار نکند و خود را مشتاق به ادامه زندگی نشان دهد. دقت داشته باشید که اقرار زن یکی از روش های اثبات عدم تمکین است. در صورتی که زن عدم تمکین را نپذیرد، مرد ملزم می شود از روش های دیگری برای اثبات عدم تمکین زن استفاده کند.
در صورتی که عدم تمکین زن برای قاضی محرز شد، لازم است زوجه از بیان دلایل غیر موجه و غیر قانونی برای عدم تمکین خودداری نماید. چرا که در بسیاری از این موارد ممکن است قاضی پرونده حکم الزام به تمکین را برای همسر صادر کند. این دلایل غیر موجه می تواند شامل این موارد شود: دلم نمیخواهد به خانه برگردم. ایشان برای من طلا نمیخرد. خانواده مرد در زندگی ما دخالت می کند و…
لزوم مراجعه به وکیل برای حضور موفق در جلسات تمکین
ممکن است مرد تمایل داشته باشد که زندگی مشترک خود را با زوجه ادامه دهد. همچنین این احتمال وجود دارد که مرد بخواهد از پرداخت نفقه معاف شود و به همین دلیل به دنبال اثبات عدم تمکین زن در دادگاه باشد. در این صورت است که دو طرف می بایست با بهترین وکیل خانواده در تهران در ارتباط باشند تا با استفاده از توصیه های او بتوانند حضور پر قدرتی در دادگاه داشته باشند. در چنین شرایطی زوجین قادر خواهند بود که به منافع خود دست پیدا کرده و در نهایت موفقیت را حاصل کنند.
اشاره داشتیم که در دادگاه تمکین ممکن است قاضی سوالاتی از مرد و زن بپرسد. حال این سوال پیش می آید که در پاسخ به سوالات قاضی در جلسه تمکین چه بگوییم؟ لازم به ذکر است که پاسخ طرفین به طور مستقیم در نتیجه دادگاه تاثیر خواهد گذاشت. از این رو، بهتر است در خصوص سوالات احتمالی و پاسخ به آن ها پیش از حضور در جلسات دادگاه با یک وکیل مجرب و زبده مشورت کنید تا به این شکل بتوانید از حقوق خود دفاع کرده و پیروزی در دادگاه را به دست آورید. هر گونه اقدام غلط در این خصوص می تواند تبعاتی به همراه داشته باشد به همین دلیل به شما پیشنهاد می شود حتما با بهترین وکیل نفقه در تهران دیداری داشته باشید.
کلام آخر
از اینکه تا پایان مقاله در کنار ما بودید و ما را همراهی کردید از شما تشکر می کنیم. در این مقاله تلاش کردیم تا در ابتدا اشاره داشته باشیم که اثبات عدم تمکین زن در دادگاه ممکن است او را از دریافت نفقه محروم کند. همچنین مرد با طرح این دعوی می تواند زن را ملزم به رعایت تعهدات قانونی اش کند؛ بنابراین در ایتدا به سوالات قاضی در جلسه تمکین اشاره داشتیم و مشخص نمودیم که برخی از سوالات ممکن است به طور قطع در این جلسات از سوی قاضی مطرح شود که پاسخگویی به آن ها می تواند در نتیجه دادگاه اثر بگذارد. پس از این چگونگی پاسخگویی به این سوالات را مورد بررسی قرار دادیم و در انتهای مقاله نیز دلایل موجه برای عدم تمکین را ارزیابی کردیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که تجربیات و نظرات خود را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.