نکات حقوقی

مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه + شرایط مهاجرت ✈️【آپدیت2024】⚖️

هر ساله تعداد زیادی از ایرانیان برای تحصیل به ترکیه مهاجرت می کنند. دانشجویان سراسر کشور می توانند از طریق تحصیل در ترکیه به اقامت این کشور دست پیدا کنند. با تحصیل در دانشگاه های ترکیه، دانشجویان علاوه بر اینکه رشد علمی بالایی را تجربه می نمایند، می توانند به موقعیت های شغلی مناسبی در این کشور نیز دست پیدا کنند. هزینه تحصیل در ترکیه به صرفه است و همین موضوع سبب علاقه مندی دانشجویان برای مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه شده است. در این مقاله سعی داریم هر آن چیزی که لازم است در خصوص مهاجرت تحصیلی به ترکیه بدانید را در اختیار شما قرار دهیم.

شرایط مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه بسیار به صرفه است و شرایط مناسبی برای مهاجرت به این کشور فراهم شده است. هر یک از دانشجویان متقاضی مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه می تواند با هزینه ای کم در دانشگاه های معتبر ترکیه به ادامه تحصیل بپردازد. در کشور ترکیه حدود 166 دانشگاه وجود دارد که برخی از آن ها دولتی و برخی دیگر خصوص می باشد. تعداد 65000 دانشجو از سراسر جهان به ترکیه مهاجرت کرده و در دانشگاه های این کشور مشغول به تحصیل می باشند.

پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه می بایست از دانشگاه مقصد پذیرش دریافت نمایید. همچنین در صورتی که قصد علم آموزی در موسسات علمی این کشور را نیز دارید مجددا لازم است پذیرش آن ها را دریافت نمایید. تنها در این صورت است که می توانید به اخذ ویزای تحصیلی ترکیه امیدوار باشید. متقاضیانی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند می توانند در تمامی مقاطع به ادامه تحصیل در این کشور پرداخته و مدارک معتبری را از دانشگاه های کشور ترکیه دریافت نمایند.

شما به عنوان یک خارجی متقاضی مهاجرت به ترکیه می توانید از مقطع ابتدایی تا بالاترین تحصیلات آکادمیک را در کشور ترکیه تجربه نموده و زیر نظر اساتید مطرح از سراسر جهان ادامه تحصیل دهید. لازم به ذکر است که زبان رسمی کشور ترکیه، ترکی استانبولی می باشد. از این رو، تحصیل در این کشور به زبان ترکی انجام می شود. از این رو، لازم است فرد متقاضی مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه به زبان ترکی استانبولی تسلط کامل داشته باشد. این یکی از مهم ترین شرایط حضور در دانشگاه های ترکیه است.

علاوه بر این در کشور ترکیه تعداد زیادی از مدارک و دانشگاه های بین المللی نیز وجود دارد. باید اشاره کنیم که تحصیل در این مدارس به زبان انگلیسی انجام می شود و لازمه حضور در آن ها تسلط کامل به زبان انگلیسی می باشد. سیستم آموزشی در ترکیه با الگو برداری از سیستم آموزشی غرب پایه گذاری شده است و به روش های مدرن در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که سیستم آموزشی ترکیه زیر نظر دولت مستقر در این کشور اداره می شود.

مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه

تحصیل در مدارس ترکیه

تحصیل در مقطع پیش دبستانی که تا سن شش سالگی در این کشور به انجام می رسد کاملا اختیاری است و فرزندان ملزم به حضور در این مقطع نمی باشند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که تحصیل در مقطع ابتدایی در کشور ترکیه الزامی می باشد و تمامی افراد ملزم هستند به مدت پنج سال در این کشور به ادامه تحصیل بپردازند. پس از آن افراد ملزم به حضور سه ساله در مقطع راهنمایی هستند و پس از پایان دوره راهنمایی تحصیل در مقطع چهار ساله دبیرستان به انجام می رسد.

به طور کلی مدارس ترکیه را می توان به چهار دسته کلی تقسیم بندی کرد:

  • مدارس ایرانی در ترکیه
  • مدارس خصوصی در ترکیه
  • مدارس بین المللی
  • مدارس دولتی ترکیه

افراد لازم است برای تحصیل در مدارس بین المللی ترکیه به زبان انگلیسی مسلط باشند. علاوه بر این باید توجه داشته باشیم که مدارک تحصیلی به دست آمده از مدارس بین المللی از اعتبار بالایی برخوردار است. البته باید این نکته را نیز ذکر کنیم که شهریه مدارس بین المللی قدری بالا است و در ابتدا باید فرد متقاضی توان مالی خود را در نظر بگیرد. همچنین آموزش در سایر مدارس ترکیه به زبان ترکی استانبولی انجام می شود.

تحصیل در مدارس دولتی ترکیه برای شهروندان این کشور کاملا رایگان می باشد. اما افرادی که دارای اقامت بلند مدت ترکیه نیز هستند می توانند فرزندان خود را در مدارس دولتی این کشور به رایگان ثبت نام نمایند. تحصیل در مدارس خصوص ترکیه با هزینه های هنگفتی همراه است. اما لازم به ذکر است که کیفیت آموزش در این مدارس به مراتب بالاتر از مدارس دولتی کشور ترکیه می باشد. در صورتی که به دنبال بازگشت به ایران پس از تحصیل در ترکیه می باشید می توانید از مدارس ایرانی استفاده نمایید. زیرا مدرک تحصیلی به دست آمده از این مدارس مورد تایید وزارت علوم ایران است.

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه بسیار پایین است. از این رو، تحصیل در دانشگاه های این کشور به خصوص در سال های اخیر مورد توجه متقاضیان مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه قرار گرفته است. هر ساله تعداد زیادی از ایرانیان برای تخصیل در رشته پزشکی به کشور ترکیه مهاجرت می کنند. زیرا هزینه های پایین تحصیل در این کشور آن ها را ترغیب به این اقدام می نماید. مقطع کارشناسی در کشور ترکیه نیز به مدت چهار سال به طول می انجامد و پس از آن افراد موفق به کسب مدرک معتبر خواهند شد.

البته لازم به ذکر است که پیش از ورود به دانشگاه مد نظر، فرد متقاضی ملزم است که در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کرده و حداقل نمره لازم را کسب نماید. تنها در این صورت است که فرد می تواند پذیرش دانشگاه مربوطه را دریافت کند. لازم است پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه اطلاعات دقیقی در خصوص دانشگاه های این کشور و اعتبار مدرک هر یک از آن ها کسب کنید. زیرا تنها در این صورت است که می توانید آینده درخشانی را برای خود متصور شوید.

مهاجرت از طریق تحصیل

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

در صورتی که قصد مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه را دارید باید بدانید که با طی کردن مراحلی می توانید ویزای تحصیلی این کشور برای مقطع کارشناسی ارشد را اخذ نمایید. برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور ترکیه نیز لازم است از دانشگاه مورد نظر خود پذیرش بگیرید. در ضمن لازم است برای تحصیل در این مقطع مدارکی را به همراه داشته باشید. مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور ترکیه به شرح زیر است:

  • دریافت فرم پذیرش از دانشگاه مورد نظر و تکمیل آن
  • ارائه مدارک هویتی
  • ارائه مدرک تحصیلی مقطع کارشناسی به همراه ریز نمرات
  • ارائه مدرک آزمون های GRE و GMAT
  • ارائه توصیه نامه
  • ارائه انگیزه نامه
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی آیلتس
  • رزومه تحصیلی قوی

مدت زمان لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بسته به نوع رشته تحصیلی فرد متقاضی و دانشگاهی که در آن مشغول به تحصیل است متفاوت می باشد. تحصیل در این مقطع حداقل دو سال به طول می انجامد. شرایط تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد برای تمامی دانشجویان بسته به رشته تحصیلی آن ها متفاوت می باشد. لازم است پیش از دریافت پذیرش از دانشگاه مد نظر خود، شرایط تحصیل در آن را جویا شوید. پس از پایان مدت زمان تحصیل افراد می توانند وارد بازار کار متناسب با رشته خود شوند.

تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

هر یک از متقاضیان مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه می توانند برای تحصیل در مقطع دکتری در ابتدا پذیرش دانشگاه و یا موسسه علمی مورد نظر را دریافت نمایند. تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه بسته به رشته تحصیلی فرد دانشجو ممکن است چهار تا پنج سال به طول بیانجامد. دانشگاهی که فرد متقاضی در آن مشغول به تحصیل است نیز در تعیین این زمان برای به پایان رساندن مقطع دکتری موثر است. البته باید دقت داشته باشیم که هر یک از رشته های تحصیلی در مقطع دکتری شرایط خاص خود را دارا می باشد.

برای تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه لازم است مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره قبولی بالا را در اختیار داشته باشید. زیرا داشتن مدرک زبان انگلیسی از شرایط لازم برای تحصیل در این کشور است. برای تحصبیل در مقطع دکتری لازم است مراحلی را پشت سر بگذارید. در گام نخست می بایست در آزمون مهارت شرکت نمایید. بر طبق این آزمون میزان مهارت های شما مشخص می گردد. علاوه بر این در این مرحله پزوپوزال دانشجو نیز به دقت ارزیابی می شود.

البته لازم به ذکر است میزان هزینه ای که نیاز است برای تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری انجام دهید به مراتب بالاتر از مقاطع دیگر تحصیلی است. چرا که در این مقطع نیاز به انجام تحقیقات مورد نظر است و همین موضوع باعث افزایش هزینه ها می شود. به هر حال لازم است پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت به ترکیه و دریافت ویزای تحصیلی این کشور در خصوص ابعاد مختلف آن تحقیق انجام دهید تا با دیدی جامع تر در مسیر قدم بردارید و در نهایت به موفقیت های لازم دست پیدا کنید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

لازم است پیش از هر گونه اقدام برای مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه، فرد متقاضی به کمک وکیل خود مدارک مورد نیاز را جمع آوری کرده و در اختیار سفارت ترکیه قرار دهد. هر گونه نقص در مدارک و یا جعلی بودن آن ها می تواند درخواست فرد را رد کرده و او را از رسیدن به اهداف مهاجرتی اش باز بدارد. از این رو، کمک گرفتن از یک وکیل مجرب و خبره الزامی به نظر می رسد. مهم ترین مدارک لازم برای اخذ ویزای ترکیه به شرح زیر است:

  • تکمیل و ارائه فرم درخواست ویزا
  • پرداخت هزینه اخذ ویزا
  • ارائه مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات و ترجمه
  • اثبات تمکن مالی
  • ارائه عکس
  • ارائه اصل و کپی پاسپورت معتبر
  • ارائه بیمه در طی اقامت در ترکیه
  • ارائه پذیرش از دانشگاه ترکیه
  • ارائه بلیط های رفت برگشت
  • ارائه مدرک سکونت در ترکیه
مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه

موقعیت کاری پس از تحصیل در کشور ترکیه

در خصوص تحصیل در کشور ترکیه مزایای بسیاری قابل ذکر است. اما باید این نکته را نیز مد نظر قرار دهید که نرخ بیکاری در کشور ترکیه بسیار بالا است. همچنین در سال های اخیر با تورم وحشتناکی در کشور ترکیه رو به رو بوده ایم که موقعیت های شغلی بسیاری را به نابودی کشانده است. بالا بودن نرخ بیکاری در کشور ترکیه سبب شده است تا افراد پس از فارغ التحصیلی در این کشور از موقعیت شغلی چندان مناسبی برخوردار نبوده و نتوانند به سادگی کشورهای اروپایی وارد بازار کار شوند.

دانشجویان پیش از مهاجرت به هر یک از کشورهای اروپایی و آمریکایی در ابتدا می بایست نرخ بیکاری آن ها را مد نظر قرار دهند تا یک دورنمای واضح از آینده شغلی خود در نظر داشته باشند. در کشورهایی مانند آلمان، کانادا و استرالیا که نرخ بیکاری بسیاری پایین است، دانشجویان شانس بیشتری دارند که پس از تحصیل وارد بازار کار متناسب با رشته تحصیلی خود شوند. اما در کشور ترکیه آمار بیکاری نزدیک به 14 درصد است و همین موضوع سبب شده است تا آینده درخشانی برای کار دانشجویان نتوان متصور شد.

پس از تکمیل تحصیلات در کشور ترکیه، داشنجویان لازم است اقدام به تهیه رزومه نمایند تا به این شکل بتوانند کار مد نظر خود را جستجو کنند. در این مرحله لازم است رزومه مورد نظر خود را به شرکت های مشغول به فعالیت در کشور ترکیه ارائه داده و از آن ها درخواست کار نمایند. در این مرحله رزومه تحصیلی فرد متقاضی مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه به دقت توسط مسئولان مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت تایید از فرد برای مصاحبه کاری دعوت به عمل می آید.

برخی از رشته های تحصیلی در کشور ترکیه از موقعیت بهتری برای وارد شدن به بازار کار برخوردار هستند. رشته های مهندسی به خصوص مهندسی آی تی و نرم افزار و همچنین انواع رشته های مدیریتی به خصوص مدیریت مالی و حسابداری شانس بالایی برای پیدا کردن شغل مناسب در کشور ترکیه را دارد. همچنین فرد می تواند با در اختیار داشتن مدرک زبان انگلیسی و فرانسوی در کشور ترکیه به تدریس زبان مورد نظر مشغول شده و درآمد قابل قبولی از آن به دست بیاورد.

بهترین روش برای مهاجرت به ترکیه کدام است؟

در ابتدا لازم به ذکر است که شرایط مهاجرت به هر یک از کشورهای جهان با دیگری متفاوت است. در واقع دولت ها بسته به نیازهای خود روش هایی را برای مهاجرت قانونی به کشور خود اعلام می دارند. تنها در صورتی می توان در مسیر مهاجرت قدم برداشت که از این قوانین و مقررات آگاهی کامل داشت. آگاهی از جزئیات مربوط به قوانین مهاجرتی کشور ترکیه باعث می شود تا در زمان کمتری به نتیجه مطلوب برسید و بتوانید با دقت بالایی خواسته های خود را دنبال کرده و به هدف دست پیدا کنید.

نمی توان یک روش را به عنوان بهترین روش برای مهاجرت به ترکیه اعلام کرد. زیرا افراد برای مهاجرت شرایط متفاوتی را دارند. در واقع هر یک از روش های مهاجرت به ترکیه برای یک دسته از افراد مناسب است. برای مثال فردی که مدرک تحصیلی مناسبی در اختیار دارد و قصد ادامه تحصیل دارد می تواند به راحتی برای مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه اقدام نماید و در عوض فردی که دارای توانایی مالی مناسب است می تواند از طریق سرمایه گذاری یا خرید ملک به ترکیه مهاجرت نماید.

در واقع لازم است در ابتدا فرد به کمک یک وکیل به بررسی شرایط و پتانسیل خود بپردازد. در اینجا است که می تواند به این نتیجه برسد که با توجه به پتانسیلی که در اختیار دارد مهاجرت به کدام کشور برای او مناسب تر می باشد. گذشته از این، لازم است فرد از میان روش های موجود به دنبال بهترین راه برای کسب ویزا باشد. برای پی بردن به ظرفیت های موجود در فرد متقاضی لازم است او با یک وکیل خبره و مجرب در زمینه مهاجرت و اخذ ویزا تبادل نظر کرده و مشاوره دریافت نماید.

مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه

لزوم استفاده از وکیل برای مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه

دقت داشته باشید که هر یک از کشورهای دنیا قوانین و مقررات خاص خود را برای قبول مهاجرین دارد. علاوه بر این روش های مختلفی برای مهاجرت به کشورها وجود دارد که دولت مستقر در کشورها بسته به نیاز و شرایط کشور خودش این قوانین را تصویب می نماید و توقع دارد که مهاجرین با آگاهی کامل نسب به قوانین پای در این عرصه بگذارد و برای اخذ ویزا درخواست دهد. لازم به ذکر است که هر گونه عدم آگاهی از قوانین و مقررات می تواند باعث از دست رفتن اهداف تعیین شده می شود.

کشور ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست و دولت مستقر در این کشور نیز قوانین دقیق و لازم الاجرایی را برای مهاجران در نظر گرفته است. لازم است برای آگاهی از این قوانین با یک وکیل خبره و مجرب در زمینه مهاجرت مشورت کرده و نظر او را در این خصوص بخواهید. وکیل مهاجرتی می تواند شرایط شما را به بهترین شکل مورد سنجش قرار دهد و بهترین راهکار برای مهاجرت را در اختیار شما قرار دهد. همچنین او می تواند شرایط فرد متقاضی را برای مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه فراهم نماید.

به کمک وکیل متخصص در زمینه مهاجرت می توانید احتمال پذیرش درخواست خود را افزایش داده و از بروز مشکلات جلوگیری نمایید. علاوه بر این کسب مشاوره از یک وکیل کاربلد می تواند سرعت انجام کارها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و از رد شدن درخواست جلوگیری به عمل آورد. در صورتی که در هر یک از مراحل اقدام برای ویزای تحصیلی دچار مشکل شده اید، می توانید با استفاده از یک وکیل برای حل و فصل مشکلات اقدام کرده و مجددا شانس خود را برای کسب ویزا امتحان کنید.

مدارک نقش موثری در پذیرش درخواست شما دارند. در صورت ناقص بودن مدارک شانس چندانی برای مهاجرت نخواهید داشت. یک وکیل کارکشته می تواند شما را در جمع آوری و ارائه مدارک مورد نظر یاری دهد. وکیل در طی سال های متمادی توانسته پرونده های مهاجرتی بسیاری را به سرانجام برساند و از تمامی کیس های مهاجرتی، تجربه ای را اندوخته است. او می تواند در صورت بروز مشکلات مشابه از تجربیات خود برای عبور از موانع کمک گرفته و در نهایت شما را به اهدافتان نزدیک کند.

کلام آخر

از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید از شما متشکریم! در این مقاله سعی کردیم شما را با چند و چون مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه آشنا کنیم. در ابتدا شرایط کلی مهاجرت به ترکیه را مورد بررسی قرار دادیم و سپس به تفکیک در خصوص تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و مدارس ترکیه سخن به میان آوردیم. در ادامه مطلب به بررسی شرایط کار پس از تحصیل در کشور ترکیه پرداختیم و به این سوال پاسخ دادیم که بهترین روش برای مهاجرت به ترکیه کدام است. در انتهای مطلب نیز ضرورت استفاده از وکیل برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه را گوشزد نمودیم. اکنون از شما دعوت می کنیم که اگر نظر یا تجربه ای در خصوص مطالب ذکر شده در مطلب بالا دارید، آن را در قسمت دیدگاه با سایر مخاطبان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

بهترین روش برای مهاجرت به ترکیه کدام است؟

بسته به شرایط افراد ممکن است این سوال پاسخ های متفاوتی داشته باشد. هر روش مهاجرت برای دسته ای از افراد مناسب است.

آیا برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه باید آزمون داد؟

برای تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه، ملزم به قبولی در آزمون YOS ترکیه و آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر می‌ باشید. در کشور ترکیه دانشگاه‌ های خصوصی وجود دارد؛ که دارای رنکینگ و رتبه علمی خوبی در جهان می‌باشند و تحصیل در این دانشگاه های خصوصی ترکیه، بدون آزمون ورودی امکانپذیر است.

آیا امکان کار در ترکیه پس از پایان تحصیل در این کشور وجود دارد؟

از نظر قانونی هیچ منعی برای ورود فرد مهاجر به بازار ترکیه پس از تحصیل وجود ندارد. اما باید بدانیم که نرخ بیکاری در کشور ترکیه بالا است و همین موضوع باعث می شود تا فارغ التحصیلان نتوانند به سادگی کار مناسبی را انتخاب نمایند.

5/5 - (2 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا