نکات حقوقی

اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول می‌کشد؟ ⚖️【قانون جدید】

سوال مهمی که ممکن است برای بسیاری از شما به وجود آمده باشد، این است که اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول می‌کشد؟ باید اشاره داشته باشیم که زن با استفاده از وکالت در طلاق می‌تواند در پروسه زمانی کوتاهی از همسر خود جدا شود و در این بین رضایت یا عدم رضایت مرد هیچ گونه تاثیری بر روی رای صادر شده از دادگاه نخواهد داشت. به طور کلی اگر زن حق طلاق را در اختیار داشته باشد مدت زمان طلاق می‌تواند بین ۲۰ تا ۶۰ روز متغیر باشد. البته باز هم نمی‌توانیم زمان دقیقی را برای تکمیل مراحل دادرسی در خصوص دعاوی طلاق با داشتن حق طلاق ارائه کنیم؛ چرا که این مسئله به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت. در ادامه توضیحات کامل‌تری در این خصوص خواهیم داد. 

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!

اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول می‌کشد؟

بر اساس قانون مدنی می‌توان گفت که مرد حق طلاق را در اختیار دارد و آن را می‌تواند از طریق وکالت بلاعزل به زن منتقل کند. حال سوال مهمی که ممکن است برای بسیاری از زوجین به وجود بیاید، این است که اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول می‌کشد؟ باید اشاره داشته باشیم که تکمیل مراحل دادرسی مربوط به دعاوی طلاق به عوامل مختلفی وابسته است. 

باید اشاره داشته باشیم که توافق طرفین بر روی تمامی حقوق مالی و غیر مالی که دارند یکی از این عوامل است که می‌تواند مدت زمان طلاق را تغییر دهد. همچنین اگر زوجین از وکیل مجرب و خبره کمک بگیرند، فرآیند طلاق در مدت زمان کوتاه‌تری به انجام می‌رسد. همچنین پیچیدگی پرونده و شلوغی شعب دادگاه‌های خانواده نیز در این امر موثر خواهد بود. 

نکته‌ای که می‌توان در این خصوص بیان کرد این است که اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد در مقایسه با طلاق یک طرفه می‌تواند سریع‌تر به نتیجه برسد؛ ‌ چرا که در صورت نداشتن وکالت در طلاق، زن باید برای جدا شدن و پایان دادن به زندگی مشترک عسر و حرج خود را به اثبات برساند که این مسئله پروسه طولانی را می‌طلبد. 

به طور کلی بر اساس قانون جدید حق طلاق، زن می‌تواند با در اختیار داشتن وکالت بلاعزل ظرف مدت ۲۰ تا ۶۰ روز مراحل دادرسی مربوط به طلاق را پشت سر گذاشته و به زندگی مشترک خود پایان بخشد. استخدام یک وکیل مجرب و خبره می‌تواند در سریع‌تر طی شدن مراحل طلاق راهگشا باشد. 

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق

مراحل طلاق با داشتن حق طلاق 

در پاسخ به این سوال که اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول می‌کشد؟ می‌بایست به این نکته اشاره داشته باشیم  در صورتی که زوجه (زن) دارای وکالت در طلاق باشد، می‌تواند با تنظیم دادخواست طلاق و تقدیم آن به دادگاه خانواده، نسبت به انحلال عقد نکاح اقدام نماید. حضور زوجه در کلیه مراحل دادرسی الزامی نبوده و وی می‌تواند وکالت امور مربوط به دادرسی را به وکیل پایه یک دادگستری تفویض نماید.

پس از ثبت دادخواست، دادگاه با تعیین وقت رسیدگی، طرفین دعوی یا وکلای آنان را دعوت می‌نماید. در این مرحله، با توجه به وجود وکالت در طلاق، الزامی به حضور فیزیکی زوجین در جلسات دادرسی نیست. با توجه به مقررات قانونی، دادگاه مکلف است قبل از صدور حکم طلاق، زوجین را به داوری و مشاوره ارجاع دهد؛ این امر به منظور حفظ بنیان خانواده و آشتی زوجین صورت می‌گیرد.

پس از طی مراحل قانونی و احراز شرایط قانونی طلاق، دادگاه حکم طلاق را صادر می‌نماید. با صدور حکم قطعی طلاق، زوجه یا وکیل وی می‌تواند برای ثبت طلاق به دفترخانه رسمی مراجعه نماید.

لازم به ذکر است که مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های طلاق به عوامل مختلفی از جمله پیچیدگی پرونده، حجم کار دادگاه و… بستگی دارد. به طور معمول، فرآیند طلاق با وجود وکالت در طلاق، زمانی حدود پنج ماه به طول می‌انجامد.

در بسیاری از موارد، زوجین با توافق یکدیگر و با استفاده از وکالت در طلاق، نسبت به انحلال نکاح اقدام می‌نمایند. طلاق توافقی به دلیل عدم وجود اختلافات جدی بین زوجین، نسبت به سایر انواع طلاق، از سرعت بیشتری برخوردار است.  اعطای وکالت در طلاق باید به صورت رسمی و در قالب سند رسمی تنظیم شود؛ در غیر این صورت، دادگاه به آن ترتیب اثر نخواهد داد.

تفاوت طلاق توافقی با وکالت در طلاق 

با وجود شباهت‌های فراوان بین طلاق توافقی و طلاق با وکالت در طلاق، در برخی موارد، برای تسریع در روند رسیدگی قضایی، توصیه می‌شود که زوجه علاوه بر استناد به وکالتنامه، دادخواستی نیز به منظور درخواست انحلال نکاح تقدیم دادگاه نماید. این امر به ویژه در مواردی که زوجین بر سر کلیه شرایط طلاق از جمله مهریه، حضانت فرزندان و… به توافق کامل رسیده‌اند، می‌تواند مفید باشد.

در خصوص مهریه، چنانچه در وکالتنامه صریحا به بخشش آن اشاره شده باشد، زوجه از حق مطالبه مهریه ساقط خواهد بود؛ در غیر این صورت، زوجه می‌تواند پس از انحلال نکاح، نسبت به مطالبه مهریه اقدام نماید. بدیهی است که توافق زوجین بر سر میزان و نحوه پرداخت مهریه، می‌تواند به تسریع در روند رسیدگی و اجرای حکم طلاق کمک شایانی نماید.

لازم به ذکر است که در کلیه مراحل دادرسی، زوجین می‌توانند با انتخاب وکیل پایه یک دادگستری، وکالت امور مربوط به دادرسی را به وی تفویض نمایند. حضور وکیل در دادرسی، به ویژه در پرونده‌های پیچیده، به دلیل آشنایی با قوانین و رویه‌های قضایی، می‌تواند به نفع موکلین باشد.

تفاوت طلاق توافقی با وکالت در طلاق

پشیمانی مرد از دادن حق طلاق به زن 

در نظر داشته باشید که گاهی مرد به زن وکالت در طلاق می‌دهد تا او هر زمان که اراده کرد برای طلاق اقدامات لازم را به انجام برساند، اما پس از مدتی از اعطای وکالت دچار پشیمانی می‌شود. سوال مهمی که در اینجا مطرح می‌گردد این است که در صورت پشیمانی مرد از دادن حق طلاق می‌بایست چه اقدامات قانونی انجام شود و آیا عملا امکان پس گرفتن حق طلاق وجود دارد یا خیر؟ 

در نظر داشته باشید که در صورت پشیمانی برای ابطال قرارداد وکالت نامه می‌بایست به نوع وکالتی که اعطا شده است توجه داشته باشید. برای مثال اگر وکالت داده  شده از نوع وکالت بلاعزل باشد، مرد هیچگونه اختیاری برای ابطال قرارداد و پس گرفتن حق طلاق نخواهد داشت و هر زمان که زن بخواهد می‌تواند برای طلاق گرفتن به دادگاه مراجعه نماید. 

گاهی نیز ممکن است نوع وکالت اعطا شده مشروط باشد؛ یعنی زن در صورتی حق طلاق را به دست می‌آورد که برای مثال حادثه‌ای خاص رخ دهد. به عنوان نمونه در بسیاری از موارد شرط می‌شود که اگر مرد به سمت اعتیاد مجدد روی آورد یا منزل را ترک کند، زن می‌تواند حق طلاق را به دست آورد؛ در چنین شرایطی نیز مرد می‌تواند با جلوگیری از آن حادثه خاص از بروز طلاق ممانعت به عمل آورد. 

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل خانواده در تهران کلیک کنید!


اگر زن حق طلاق داشته باشد مرد می‌تواند طلاق ندهد؟

حال که به این سول پاسخ دادیم که اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول می‌کشد؟ می‌بایست این مسئله را نیز در نظر بگیریم که حق طلاق در قانون مدنی به مرد سپرده شده است. تنها در دو صورت است که زن می‌تواند حتی بدون رضایت مرد از وی طلاق بگیرد. اولین مورد در شرایطی است که زن وکالت در طلاق را از مرد دریافت کرده باشد و دومین مورد در شرایطی است که عسر و حج زن به اثبات برسد. 

بنابراین می‌توانیم در پاسخ به این سوال که اگر زن حق طلاق داشته باشد، مرد می‌تواند طلاق ندهد؟ باید بگوییم که در صورت در اختیار داشتن وکالت در طلاق توسط زوجه مرد نمی‌تواند ممانعتی برای طلاق به وجود آورد؛ چرا که او پیش از این حق طلاق را به زن سپرده است و او هر زمان که اراده کند، می‌تواند با حضور در محاکم قضایی و دادگاه خانواده خود را مطلقه نماید. 

ممکن است فرد وکالت در طلاق را جزو شروط ضمن عقدنامه به زن داده باشد یا پس از آن با حضور در دفاتر ثبت اسناد رسمی نسبت به این عمل اقدامات لازم را به انجام رسانده باشد. به هر حال باید در نظر داشته باشیم که اگر وکالت اعطا شده به زن از نوع وکالت بلاعزل باشد، مرد دیگر نمی‌تواند اعتبار وکالت نامه را مخدوش نموده و آن را باطل کند؛ در چنین شرایطی است که زن می‌تواند برای طلاق اقدام نماید. 

اما اگر وکالت اعطا شده از نوع وکالت بلاعزل نباشد و وکالت مشروط باشد، مرد می‌تواند با استفاده از شرط یا بند فسخی که در آن گنجانده است جهت ابطال قرارداده وکالت نامه اقدامات قانونی را به انجام برساند. از سوی دیگر باید توجه داشته باشید که عسر و حرج دارای تفاوت‌های بسیار زیادی با حق طلاق است. 

در عسر و حرج زن باید اثبات کند که زندگی مشترک برای او غیرقابل تحمل شده و مشقت و سختی زندگی به اندازه‌ای است که دیگر ادامه زندگی برای او ممکن نیست. این در حالی است که زن با در اختیار داشتن حق طلاق می‌تواند حتی بدون ارائه دلیل موجه و دلایل محکمه پسند از دادگاه درخواست طلاق نماید.

اگر زن حق طلاق داشته باشد مرد می‌تواند طلاق ندهد؟

کلام آخر 

همراهی شما بزرگواران با وب سایت حقوقی برترین وکیل باعث دلگرمی کادر مجرب ما خواهد شد و ما نیز تلاش می‌کنیم با کیفیت‌ترین مطالب را در اختیار شما قرار دهیم. در این مطلب این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم که اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول می‌کشد؟ از سوی دیگر نکات مهمی را در خصوص وکالت بلاعزل در طلاق و همچنین وکالت مشروط ارائه نمودیم و اکنون از شما می‌خواهیم که اگر نظری در خصوص مطالب ذکر شده دارید آن را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا