نکات حقوقی

شکایت از فروشگاه‌ اینترنتی ⚖️【روش ها و مدارک لازم】⚡️

شما همواره می‌توانید از طریق محاکم قضایی، سامانه نماد اعتماد اینترنتی و پلیس فتا مراتب شکایت از فروشگاه اینترنتی را پیگیری نمایید. اگر بخواهید به هر یک از روش‌های ذکر شده اتکا نموده و با استفاده از آن شکایت خود را تنظیم کنید لازم است ترتیبات قانونی خاصی را دنبال نمایید و با قوانین و مقررات مربوط به آن آشنایی کامل داشته باشید. امروزه بسیاری از خرید و فروش‌ها در فضای مجازی صورت می‌پذیرد و گاهی شاهد این مسئله هستیم که کلاهبرداری در این زمینه انجام می‌شود و افراد نمی‌توانند به کالای خریداری شده دسترسی پیدا کنند. در این مطلب سعی داریم تا اطلاعات کاملی در این خصوص به شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل کیفری در تهران کلیک کنید!

شکایت از فروشگاه اینترنتی به چه صورت انجام می‌شود؟

پیش از اینکه در خصوص شکایت از فروشگاه اینترنتی به شما توضیحات جامعی را ارائه دهیم، لازم است به این مسئله اشاره داشته باشیم که ورود اینترنت توانسته تغییرات گسترده‌ای را در سبک زندگی افراد ایجاد نماید. در سال‌های اخیر خرید و فروش اینترنتی به خصوص از طریق فروشگاه‌های مجازی گسترش بسیار زیادی داشته است و افراد، بسیاری از نیازهای خود را از این طریق برآورده می‌کنند. 

اگرچه فضای مجازی توانسته بسیاری از نیازهای افراد در دسترسی به کالاهای مختلف را برطرف نماید، اما ممکن است چالش‌ها و مشکلات بسیار زیادی را نیز برای آنها به دنبال داشته و آنها را درگیر برخی از کلاهبرداری‌های اینترنتی نماید. امروزه فروشگاه‌های اینترنتی بسیاری از مبادلات تجاری را در فضای مجازی به انجام رسانده و توانسته اند جایگاه خاصی را در زندگی مردم باز کنند. 

هرگونه اختلالی که در فروشگاه‌های اینترنتی صورت پذیرد، می‌تواند زندگی مردم را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار داده و آنها را با چالش‌های عدیده‌ای روبرو کند. بنابراین ممکن است تخلفی از سوی فروشگاه‌های اینترنتی سر بزند؛ از همین جهت سازوکارهای قانونی مختلفی برای شکایت از آنها در نظر گرفته شده است. 

همانطور که در قسمت مقدمه مقاله نیز اشاره نمودیم همواره شما می‌توانید از طریق مراجع قضایی و پلیس فتا مراتب شکایت خود را به نهادهای مسئول ارائه دهید. همچنین سامانه نماد اعتماد در اختیار شما متقاضیان گرامی است تا اگر شکایتی در خصوص تاخیر در ارسال محصول یا کلاهبرداری اینترنتی دارید آن را در اسرع وقت اطلاع دهید. در ادامه این مطالب را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد. 

شکایت از فروشگاه اینترنتی از طریق سامانه اینماد اعتماد الکترونیکی 

شکایت از فروشگاه اینترنتی از طریق سامانه اینماد اعتماد الکترونیکی

امروزه تعداد زیادی از خرید و فروش افراد در سطح جامعه از طریق فروشگاه‌های اینترنتی انجام می‌شود و همین مسئله باعث شده است که گاهی شاهد بروز کلاهبرداری و جرایم دیگری در این فضا باشیم. همانطور که اشاره کردیم شکایت از فروشگاه آنلاین از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که یکی از مهم‌ترین آنها شکایت در سامانه نماد اعتماد الکترونیکی است. 

در واقع اگر تخلفی از سوی فروشگاه‌های اینترنتی رخ داده باشد، اولین روش و راهکاری که ذهن افراد را به خود مشغول می‌کند، شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی است که ساز و کار مشخص دارد. همچنین شما می‌توانید برای درج شکایت خود به سایت اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی مراجعه نمایید. این سایت به صورت تخصصی به شکایت شما رسیدگی خواهد کرد. 

پیش از اینکه از فروشگاه اینترنتی خرید کنید، لازم است از این مسئله اعتماد کافی را به دست آورید که سایت مورد نظر دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد. اگر سایت مورد نظر دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد شما می‌توانید از طریق سایت اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و سامانه اعتماد الکترونیکی مراتب شکایت خود را اعلام کنید. 

از سوی دیگر لازم است سایت مورد نظر از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی مجوزهای مورد نیاز را کسب کرده باشد. در واقع اگر تخلفی از سوی فروشگاه اینترنتی سر زده باشد شما می‌توانید از طریق این سامانه و با مراحل مشخصی مراتب شکایت خود را درج کنید که این مسئله را در ادامه توضیح خواهیم داد. 

در ابتدا باید به سامانه نماد اعتماد الکترونیکی مراجعه نموده و سپس با استفاده از گزینه ورود به سامانه ثبت شکایات وارد شده و متن شکایت خود را به طور کامل بنویسید؛ البته شما همواره می‌توانید برای درج شکایت از وکلای حرفه‌ای و مجرب و آشنا به مسائل مربوط به جرایم رایانه‌ای کمک بگیرید. 

شکایت از سایت اینترنتی در پلیس فتا

شکایت از سایت اینترنتی در پلیس فتا

یکی دیگر از روش‌هایی که برای اعتراض به فروشگاه‌های اینترنتی و تخلف‌های صورت گرفته از سوی آنها پیش روی شما است، شکایت از سایت اینترنتی در پلیس فتا می‌باشد. به هر حال اگر فروشگاه اینترنتی از ارسال کالا خودداری نموده و یا اینکه کالای معیوب خود را مرجوعی نکند یا هرگونه تخلف دیگری از آن سر بزند، شما می‌توانید از طریق پلیس فتا تخلفات را گزارش کنید. 

در واقع پلیس فتا نقش میانجی‌گری برای جبران خسارت‌های وارد شده را دارد و اگر پلیس فتا موفق نشود که جلوی تخلفات مورد نظر را بگیرد، فرد می‌تواند از طریق مراجع قانونی پیگیر شکایت‌های حقوقی و کیفری خود در این زمینه باشد. البته باید به این مسئله اشاره داشته باشیم که اگر شکایت کیفری از فروشگاه اینترنتی صورت پذیرد، دادسرای جرایم رایانه‌ای، پرونده را برای رسیدگی‌های مقدماتی به پلیس فتا ارجاع خواهد داد. 

برای این کار لازم است به صفحه اینترنتی پلیس فتا مراجعه کرده و سپس بر روی قسمت گزارشات مردمی کلیک نمایید. پلیس فتا شکایت از فروشگاه اینترنتی را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهد داد و نتیجه اعلام شده را در اختیار دادسرای فضای مجازی قرار می‌دهد. البته آن دست از تخلفاتی را می‌توانید در پلیس فتا پیگیری نمایید که عمل صورت گرفته جزو یکی از جرایم اینترنتی باشد. 

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل جرایم سایبری در تهران کلیک کنید!

شکایت از فروشگاه اینترنتی از طریق مراجع قضایی

در صورتی که قصد شکایت از فروشگاه اینترنتی اینستاگرام و یا هر نوع فضای مجازی دیگری را داشته باشید، می‌توانید از طریق مراجع قانونی نیز مراتب شکایت خود را دنبال نمایید. اگر از طریق محاکم قضایی پیگیر شکایت‌های خود باشید، ضمانت اجرایی آن بیشتر از روش‌های دیگر خواهد بود.

اگر بخواهید از طریق محاکم قضایی مانند دادگاه و دادسرا پیگیر تخلفات صورت گرفته از سوی فروشگاه‌های اینترنتی باشید لازم است مراحلی را پشت سر بگذارید که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره خواهیم داشت:

  • در گام نخست فرد باید تمامی مدارک لازم برای شکایت از فروشگاه اینترنتی را جمع آوری کرده و سپس به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه مراجعه نماید.
  • در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه فرم‌های مربوط به شکایت نامه می‌بایست توسط فرد شاکی به طور کامل تنظیم شده و در اختیار مقامات مسئول قرار گیرد؛ از سوی دیگر لازم است تمامی مدارک و مستندات جمع آوری شده به فرم شکواییه پیوست شود. 
  • در این شرایط فرم شکایتنامه مربوطه از سوی خدمات الکترونیک قضایی برای دادسرای جرایم رایانه‌ای ارسال خواهد شد تا در این مرجع قانونی به صورت مقدماتی در خصوص وقوع جرم از سوی فروشگاه اینترنتی تحقیقات انجام شود. 
  • دادسرای جرایم رایانه‌ای برای بررسی‌های بیشتر پلیس فتا را مامور خواهد کرد. در واقع پلیس فتا موظف است تا ابعاد مختلف پرونده را مورد بررسی قرار داده و مشخص کند که در پرونده مذکور چه نوع جرمی از سوی فروشگاه اینترنتی رخ داده است. 
  • در صورتی که برای دادسرا مشخص شود که جرمی صورت نگرفته، قرار منع تعقیب شکایت را صادر خواهد کرد؛ ولی اگر ادله و مستندات کافی برای وقوع جرم در دسترس باشد، پرونده برای بررسی‌های بیشتر به دادگاه کیفری ۲ ارسال خواهد شد.
  • دادگاه کیفری ۲ مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت مذکور است و اگر برای قاضی پرونده عیان شود که جرمی صورت گرفته، فروشگاه اینترنتی محکوم خواهد شد و فرد می‌تواند خسارت‌های وارد شده را جبران نماید. 
  • در صورتی که فروشگاه اینترنتی یا فرد شاکی اعتراض به حکم صادر شده از سوی دادگاه کیفری داشته باشند، می‌توانند ظرف ۲۰ روز درخواست تجدید نظرخواهی دهند.

نکته قابل ذکر این است که تنها می‌توانید زمانی از طریق محاکم قضایی پیگیر خواسته‌های حقوقی و کیفری خود باشید که عمل مجرمانه‌ای از سوی فروشگاه اینترنتی رخ داده باشد، اما در صورتی که عمل مجرمانه‌ای از سوی فروشگاه اینترنتی رخ نداده باشد، شما می‌توانید برای پیگیری تخلفات صورت گرفته از سوی سایت کلاهبردار به دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف مراجعه نمایید.

شکایت از فروشگاه اینترنتی از طریق مراجع قضایی 

مدارک لازم برای شکایت از فروشگاه اینترنتی

همواره شما باید مدارک لازم برای شکایت از فروشگاه اینترنتی را به مراجع ذی‌صلاح ارائه دهید تا شکایت شما مورد قبول قرار گیرد. در واقع شما باید مدارک و مستنداتی را جمع آوری کنید که تخلفات و جرایم صورت گرفته از سوی فروشگاه اینترنتی و پیج اینستاگرام را به اثبات برساند؛ چرا که در غیر این صورت ممکن است شکایت شما از سوی نهادهای مورد نظر رد شود. 

در واقع فروشگاه‌های اینترنتی در قبال مشتریان خود دارای تعهداتی هستند که هرگز نباید این تعهدات را نقض نمایند. در صورتی که مدرکی در اختیار دارید که حقوق شما از سوی فروشگاه یا سایت اینترنتی مورد نظر نقض شده است، می‌توانید آنها را جمع آوری کرده و ارائه کنید. در صورتی که قصد شکایت در خصوص تخلفات صورت گرفته از سوی فروشگاه اینترنتی را دارید بهتر است مدارک زیر را جمع آوری نمایید:

  • در صورتی که فاکتور خرید دارید، می‌توانید اسکرین شات آن را به عنوان مدرک بسیار مهم جمع آوری و تهیه کنید. 
  • اگر تراکنش شما موفق بوده است، می‌توانید اسکرین شات آن را ضمیمه پرونده کرده و از آن در دادگاه برای محکوم نمودن فروشگاه اینترنتی مورد نظر استفاده کنید.
  • از خدمات فروشگاهی یا صفحه فروش کالا می‌توانید اسکرین شات تهیه نموده و پرینت آن را ضمیمه پرونده کنید. 
  • در برخی از موارد فاکتور خرید با آدرس ایمیل شما ارسال خواهد شد. دقت داشته باشید که شما برای جمع آوری مدارک و مستندات می‌توانید از وکلای حرفه‌ای و مجرب کمک دریافت کنید. 
  • در صورتی که مکالمه‌ای بین شما و صاحب فروشگاه اینترنتی صورت گرفته است و پیامک رد و بدل شده که می‌تواند در نتیجه رای صادر شده از سوی دادگاه اثر بگذارد، لازم است اسکرین شات مورد نظری را نیز از آن تهیه نموده و ارائه کنید.
  • از سوی دیگر می‌توانید لیست گردش‌های مالی خود را از بانک مورد نظر دریافت کنید تا مشخص شود که وجه پرداخت شده به حساب فروشگاه اینترنتی واریز شده است.

تهیه این مدارک می‌تواند کمک کند تا شکایت خود را به صورت کاملاً قانونی پیگیری نموده و حقوق قانونی خود را در محاکم قضایی دنبال کنید. به طور معمول اگر خواهان دریافت فاکتور خرید باشید می‌توانید آن را از حساب کاربری خود در سایت فروشگاه اینترنتی دریافت کنید. 

مدارک لازم برای شکایت از فروشگاه اینترنتی 

کلام آخر 

امیدواریم که با مطالعه این مطلب از سایت برترین وکیل توانسته باشید بسیاری از سوالات خود در این زمینه را پاسخ گفته و با اطلاعات کامل‌تری برای شکایت از فروشگاه اینترنتی اقدامات لازم را به انجام برسانید. اشاره کردیم که افراد می‌توانند از روش‌های قضایی و همچنین پلیس فتا و سامانه اینماد برای طرح شکایت اقدامات لازم را به انجام برساند. حال از شما می‌خواهیم که اگر نظر یا نظری در خصوص موارد ذکر شده دارید آن را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا