نکات حقوقی

وکیل پایه یک دادگستری کیست؟+تفاوت آن با وکیل قوه قضاییه⚖️⚡️

همان طور که برای درمان امراض جسمانی و انواع بیماری ها از یک پزشک متخصص و آشنا به اصول درمان و دارو استفاده می کنیم، لازم است در صورت بروز مشکلات حقوقی نیز به سراغ وکلای تحصیل کرده و دارای سابقه درخشان برویم. تنها راه عبور از مشکلات و اختلافات پیش آمده در خصوص پرونده های پیچیده، استخدام وکیل پایه یک دادگستری است. او می تواند با ارائه راهکارهای مناسب در زمینه دعاوی مطرح شده، به بازگشایی گره های موجود کمک کند. در این مقاله سعی داریم درباره وکلای موسوم به پایه یک دادگستری توضیحات جامعی را ارائه دهیم تا اطلاعات شما در این زمینه افزایش پیدا کند. پس با ما همراه باشید.

وکیل پایه یک دادگستری کیست؟

در واقع باید اشاره داشته باشیم که وکیل پایه یک دادگستری شخصی است که در رشته حقوق یا مبانی فقه و حقوق تحصیل کرده است و توانسته است در این رشته به مدرکی حداقل معادل کارشناسی دست پیدا کند. در واقع این وکلا پس از پایان یافتن تحصیلات آکادمیک توانسته اند در یکی از آزمون های مشاورین قوه قضائیه و یا کانون وکلای دادگستری به موفقیت دسته پیدا کرده و نمره لازم برای قبولی را کسب نمایند.

در واقع در این مرحله استعلامات و تحقیقات جامعی در خصوص فرد انجام می شود. در صورتی که فرد در آزمایشات و تحقیقات مقدماتی موفق باشد، پروانه کارآموزی را از این مراکز دریافت خواهد کرد. از سوی دیگر باید اشاره داشته باشیم که ممکن است فرد تحصیلات خود را در رشته حقوق در حوزه علمیه به پایان رسانده باشد و پس از آن در آزمون های وکالت در قوه قضائیه و یا کانون وکلای دادگستری به موفقیت های لازم دست پیدا کرده و توانسته باشد پروانه کارآموزی را به دست آورد.

پس از اینکه فرد در آزمون وکالت به قبولی رسید، به مدت دو سال در کانون وکلای دادگستری دوره کارآموزی خود را به پایان خواهد رساند. او در این دوران است که به تجربیات و پختگی لازم برای قبول وکالت دست پیدا خواهد کرد و مهیای حضور در مراجع قانونی خواهد بود. پس از پایان دوران کارآموزی، فرد در آزمون اختبار کانون وکلا شرکت خواهد کرد و در صورتی که بتواند نمرات لازم برای قبولی را به دست آورد می تواند پروانه وکالت دریافت کرده و به موفقیت برسد.

وکیل پایه یک دادگستری

تفاوت وکیل پایه یک دادگستری و وکیل قوه قضائیه

برخی از افراد به دلیل ضعف در دانش حقوقی بر این عقیده هستند که وکیل پایه یک دادگستری با وکیل قوه قضائیه تفاوتی ندارد. در حالی که می توان گفت تفاوت های بسیاری در بین این دو وکیل وجود دارد. در سلسله مراتب حقوقی در ایران دو نهاد مهم می توانند آزمون وکالت برگزار کنند. آزمون اول از سوی کانون وکلای دادگستری برگزار می شود و مسئولیت برگزاری آزمون وکالت دوم بر عهده مرکز وکلای قوه قضائیه است که هر یک آزمون متفاوتی از دیگری است.

در واقع وکیل قوه قضائیه کسی است که در آزمون برگزار شده زیر نظر قوه قضائیه به پیروزی دست پیدا کرده باشد. در صورتی که فرد متقاضی بتواند از تمامی مراحل موجود در این دو نهاد به موفقیت عبور کند، می تواند پروانه وکالت دریافت نماید. در واقع این دو آزمون دارای تفاوت های اساسی با یکدیگر هستند. نمی توان بین وکلای تربیت یافته بین این دو نهاد ارزش گذاری کرد. ولی در این مقاله سعی کردیم به مهم ترین تفاوت های موجود بین این دو نوع وکیل اشاره داشته باشیم.

مهم ترین ویژگی های وکیل پایه یک دادگستری

تجربه بالا در زمینه دعاوی مطرح شده: نخستین ویژگی که لازم است بهترین وکیل پایه یک دادگستری در اختیار داشته باشد، تجربه و مهارت بالا در حل و فصل دعاوی مطرح شده در محاکم قضایی است. در واقع اگر با یک پرونده حقوقی و کیفری دست به گریبان شده اید، لازم است پیش از هر گونه تصمیم گیری به به سراغ یک وکیل با تجربه و با سابقه بروید تا به کمک مهارت های او بتوانید خواسته های خود در خصوص دعاوی مطرح شده را محقق کنید. با استفاده از این وکلا در مدت زمان کمتری به اهداف تان می رسید.

سابقه درخشان در مراجع قضایی: در واقع لازم است وکیل در تمامی مراجع قضایی حضور درخشان داشته و در دادگاه ها، دادسرا، دیوان عالی کشور، دیوان عدالت اداری و… کارآموزی کرده و تجربیات قابل اتکایی را به دست آورده باشد. در واقع حضور در چنین مراکزی می تواند جزو سابقه درخشان یک وکیل به شمار بیاید. در واقع می توان چنین گفت که سابقه وکیل به منزله سال هایی است که او به عنوان وکیل و یا کارآموز در مراجع قضایی مشغول به ارائه خدمت بوده است و توانسته کوله باری از تجربه را با خود همراه کند.

دانش حقوقی بالا: در واقع می توان گفت که کسب مجوزهای لازم برای اخذ پروانه وکالت و تبدیل شدن به وکیل پایه یک دادگستری بسیار سخت است. در واقع وکیل لازم است تلاش خود را به کار گرفته تا در این زمینه به موفقیت برسد. چنین وکیلی دارای دانش حقوقی درخشان در زمینه دعاوی حقوقی و کیفری است و می تواند از طریق مشاوره حقوقی و یا دریافت وکالت در پرونده های مختلف، این دانش حقوقی خود را در اختیار شما قرار داده و به این شکل موکل را به موفقیت برساند.

صداقت و امانت داری: در نظر داشته باشید که گاهی شانس شما برای کسب پیروزی پایین است. در این بین برخی از وکلا با بررسی پرونده برای اینکه حس امیدواری را در موکل خود ایجاد نمایند قول های خلاف واقعی را به او ارائه می دهند که باعث ایجاد دلگرمی کاذب در وی می شود. لازم است در تمامی مراحل رسیدگی به پرونده، وکیل با موکل خود صداقت داشته باشد. علاوه بر این نیاز است وکیل تمام تلاش خود را به کار گرفته تا از افشای رازهای مربوط به پرونده موکل خودداری نماید.

فن بیان قوی: اگر وکیل از فن بیان بالایی برخوردار نباشد هرگز نخواهد توانست که مباحث پیچیده حقوقی را برای موکل شرح داده و در دادگاه از حقوق او نیز دفاع نماید. در نظر داشته باشید که فن بیان یکی از مهم ترین سلاح هایی است که وکیل می تواند برای دسترسی به موفقیت به کار گرفته و منافع موکل را در مراجع قضایی تامین نماید. لازم به ذکر است که تفاوت های زیادی بین حرافی و فن بیان وجود دارد و نباید از این دو مقوله جدا، برداشت یکسانی داشته باشید.

وکیل پایه یک دادگستری

وظایف وکیل پایه یک دادگستری که ز توان افراد عادی خارج است!

ارائه مشاوره حقوقی: در نظر داشته باشید که وکیل پایه یک دادگستری رایگان لازم است اطلاعات جامعی در خصوص حقوق مدنی، حقوق کیفری، حقوق خانواده، حقوق ملکی و… داشته باشد تا در صورت مراجعه موکل بتواند اطلاعات خود را از طریق مشاوره حقوقی به او منتقل نماید. در نظر داشته باشید که فرد می تواند از طریق مشاوره حقوقی خود را آماده شرکت در جلسات دادگاه نماید. در جلسات مشاوره حقوقی است که فرد با مهم ترین حقوق قانونی خود در قوانین و مقررات آشنا می شود.

شرح مفاهیم حقوقی به زبان ساده: افراد عادی معمولا نمی توانند درک درستی از قوانین حقوقی و کیفری و نیز جزئیات مربوط به آن داشته باشند. در این شرایط است که وکیل سعی می کند اطلاعات جامعی را به موکل خود ارائه داده و حتی پیچیده ترین مباحث حقوقی را نیز به زبانی ساده بیان نماید. به هر حال لازم است به این نکته توجه داشته باشید که وکیل با استفاده از فن بیان قوی خود و نیز تسلط بالایی که بر روی مسائل حقوقی دارد می تواند این وظیفه را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

دفاع از موکل در دادگاه: گاهی ممکن است دعوایی حقوقی یا کیفری علیه شما اقامه شده باشد. از سوی دیگر لازم است در صورتی که فردی با رفتارهای خود حقی را از شما تلف کرد علیه او دعوایی را اقامه نمایید. در تمامی این شرایط در مرحله ای از دادرسی لازم است فرد در محیط دادگاه حاضر شده و از منافع موکلش دفاع نماید. وکیل می تواند این وظیفه را به بهترین شکل ممکن به انجام برساند. در واقع یک فرد عادی تنها با شرح اتفاقات رخ داده نمی تواند به پیروزی امیدوار باشد.

تنظیم اوراق و اسناد حقوقی: از دیگر وظایف بهترین وکیل پایه یک دادگستری که لازم است در اینجا به آن اشاره داشته باشیم می توانیم به تنظیم اسناد و اوراق حقوقی اشاره داشته باشیم. این اسناد شامل دادخواست ها و شکواییه ها می شود. از سوی دیگر، گاهی لازم است برای دفاع از خود در مقابل ادعاهای طرف دیگر دعوی، لایحه دفاعیه تنظیم شده و در اختیار مقامات قضایی قرار بگیرد. لازم به ذکر است که وکیل به واسطه تحصیل و تجربه، تخصص و تبحر بالایی در انجام این وظیفه دارد.

3 مهارت وکیل پایه یک دادگستری

مهارت مذاکره با افراد درگیر در پرونده: گاهی مشکلات پیش آمده در خصوص دعاوی حقوقی و کیفری تنها با صحبت کردن و مذاکره حل می شود. گاهی دیگر تبادل نظر و مذاکره در این باره می تواند گام بلندی به سمت ایجاد صلح و سازش بوده و بار بزرگی را از دوش فرد بردارد. در همه حال لازم است از یک وکیل مجرب و خبره بخواهید تا مهارت های خود در مذاکره را به کار گرفته و به این شکل با تبادل نظر تمامی اختلافاتی که وجود دارد را برطرف سازد.

مهارت های ارتباطی: تفاوتی ندارد که از وکیل پایه یک دادگستری خانم یا آقا استفاده می کنید. بلکه مهم این است که پیش از انتخاب تمامی مهارت هایی که او در اختیار دارد را مورد بررسی دقیق قرار دهید تا عیار حقوقدان به طور کامل برای شما عیان شود. در واقع لازم است وکیل توانایی بالایی از خود در ارتباط گرفتن با دیگران نشان دهد. این کار به موکل کمک خواهد کرد تا تعامل بهتری با وکیل مورد نظر داشته باشد. از سوی دیگر ارتباط موثر با قاضی پرونده برای عبور از مشکلات الزامی است.

مهارت های نوشتاری: برای اینکه بتوانید اقامه دعوای حقوقی داشته باشید لازم است روی توانایی های نوشتاری وکیل حساب ویژه باز کنید. از سوی دیگر لازم است برای شروع دعوای کیفری نسبت به تنظیم شکواییه اقدامات لازم را به انجام برسانیم. گاهی نیز لازم است با تنظیم اظهارنامه آخرین فرصت را به فرد برای جبران خسارت های وارد شده بدهیم. در نظر داشته باشید که که وکیل دارای این مهارت ها است و می تواند به شما در تنظیم اسناد حقوقی کمک کند.

وکیل پایه یک دادگستری

اشتباهات رایج در انتخاب وکیل پایه یک دادگستری

استفاده از وکلای تازه کار در پرونده های پیچیده: در نظر داشته باشید که صرف استفاده از وکیل پایه یک دادگستری نمی تواند موفقیت شما در پرونده های پیچیده را تضمین کند. در صورتی می توانید گام مثبتی را به سوی هدف بردارید که از وکلای با سابقه و با تجربه استفاده کنید. در این شرایط لازم است از استخدام وکلای تازه کار پرهیز نموده و تمام تمرکز خود را بر روی وکلای با تجربه معطوف کنید. تجربه وکیل باعث می شود تا او همواره راهکارهای منطقی تری را برای حل مشکل ارائه دهد.

عدم توجه به تخصص وکیل: در نظر داشته باشید که هر یک از وکلای دارای تخصص بالا در بخشی از حقوق است. برای مثال ممکن است یک وکیل با تحصیل در زیر شاخه ای از علم حقوق در زمینه حقوق ملکی به تخصص رسیده باشد. از سوی دیگر این امکان وجود دارد که وکیلی به دلیل تمایل بالا و علاقه ای که دارد تنها در زمینه دعاوی مربوط به خانواده پرونده پذیرفته و در آن به تخصص رسیده باشد؛ بنابراین هرگز نباید به این موضوع بی توجه بوده و بدون دقت بر روی تخصص وکیل، حقوقدان انتخاب کنید.

تمرکز بر روی جنسیت وکیل: در واقع معیارهای زیادی را می توان برای انتخاب وکیل در نظر گرفت؛ اما نباید صرفا بر روی یکی از این معیارها تمرکز کرده و بر اساس آن وکیل انتخاب کنیم. برای مثال جنسیت یک وکیل برای انتخاب او جزو مهم ترین معیارها به شمار می رود؛ یعنی برخی از افراد احساس راحتی بیشتری با وکلای آقا یا خانم دارند؛ اما لازم است علاوه بر جنسیت حقوقدان مورد نظرتان درباره سایر مهارت ها و ویژگی هایی که او در اختیار دارد تحقیق کرده و بررسی نمایید.

به خدمت گرفتن وکیل بر اساس مقدار حق الوکاله: زمانی که برای اعطای وکالت به نزد وکیل مورد نظرتان می روید، ممکن است او پس از بررسی پرونده مبلغ متفاوتی را از دیگر وکلا به عنوان حق الوکاله ارائه دهد. چرا که اساسا حق الوکاله به صورت توافقی تعیین می گردد. در این بین عده ای تنها به ارزان بودن حق الوکاله وکیل پایه یک دادگستری دقت دارند. عده ای دیگر تصور می کنند که اگر وکیلی دستمزد بالا طلب کند، پس توانایی بالایی دارد. تمامی این تصورات غلط است.

پس از انتخاب وکیل پایه یک دادگستری چه باید کرد؟

تحقیق درباره توانمندی های وکیل: یکی از مهم ترین اقداماتی که لازم است در انتخاب وکیل به انجام برسد، انجام تحقیقات جامع در خصوص توانمندی های حقوقدان مورد نظر است. اگر از انتخاب وکیل و توانمندی های وی اطمینان حاصل کنید، با موفقیت می توانید مسیر دادرسی را پشت سر گذاشته و به اهدافی که در سر دارید دست پیدا کنید. ذکر این نکته ضروری است که انتخاب شتاب زده و عجولانه هرگز نمی تواند به شما در موفقیت و کسب پیروزی کمک کند و خود عاملی برای شکست است.

ملاقات حضوری با وکیل: لازم است با وکیل مورد نظرتان تماس گرفته و در جلسه ای با او ملاقات داشته باشید. فایده چنین ملاقات هایی در این است که شما می توانید شناخت جامعی از خلقیات و رفتارهای یکدیگر به دست اورید. افزایش شناخت از ویژگی های وکیل به این مسئله کمک می کند که با سهولت بیشتری پرونده را پیگیری کرده و تعامل موثر تری را دنبال نمود. به هر حال باید این نکته را ذکر نماییم که ملاقات با وکلا می تواند تصمیم شما را برای استخدام آن ها جدی تر کند.

انعقاد قرارداد با وکیل: ممکن است در مرحله ملاقات حضوری به این نتیجه برسید که وکیل پایه یک برخلاف وکیل پایه دو دادگستری دارای تمامی ویژگی های لازم برای اعطای وکالت می باشد. در این شرایط است که می توانید برای همکاری با وی تصمیم گیری کنید. اگر احساس کردید که مایل به همکاری می باشید لازم است قراردادی بین شما منعقد شود تا به این شکل همکاری اصولی به وقوع بپیوندد. لازم به ذکر است که پیش از امضای چنین قراردادی لازم است در خصوص تمامی مسائل به توافق برسید.

وکیل پایه یک دادگستری

تعرفه حق الوکاله وکیل پایه یک دادگستری

در خصوص اینکه وکیل برای قبول وکالت در پرونده های مرتبط با دعاوی حقوقی و کیفری از موکل خود درخواست چه مبلغی به عنوان حق الوکاله را خواهد داشت؟ باید بگوییم که نمی توان از پیش و بدون مطالعه پرونده نظری در این باره ارائه نمود. چرا که مقدار حق الوکاله وکلا به صورت توافقی تعیین می شود و لازم است در ابتدا وکیل تمامی اسناد و مدارک مربوط به پرونده را مورد مطالعه قرار دهد. چرا که افزایش شناخت وکیل باعث می شود تا او نظر دقیق تری ارائه دهد.

موکل می تواند درباره حق الوکاله چانه زنی کرده و از مقدار آن کم کند تا در نهایت رقم مورد نظر به عنوان هزینه وکیل به رقم ایده آل هر دو طرف نزدیک باشد. به هر حال می توان گفت که پیچیدگی که در پرونده های حقوقی و کیفری وجود دارد یکی از عواملی است که باعث می شود وکیل رقم بالاتری را به عنوان حق الوکاله درخواست نماید. علاوه بر این، خوب می دانیم که وکلای با سابقه می توانند شانس شما برای کسب پیروزی را افزایش دهند و همین عامل نیز باعث می شود تا دستمزد بالاتری طلب نمایند.

درباره شیوه پرداخت هزینه وکیل نیز ذکر این نکته ضرروی است که توافق طرفین حرف اول و آخر را می زند؛ یعنی اگر توانایی مالی شما به گونه ای نیست که بتوانید تمام حق الوکاله را به صورت یکجا پرداخت نمایید، می توانید از طریق تبادل نظر با برترین وکیل پایه یک دادگستری به صورت قسطی هزینه وکیل را پرداخت و تسویه کنید. در پایان لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر قراردادی وجود نداشته باشید، میزان دستمزد وکیل بر اساس تعرفه های وکالت محاسبه و پرداخت می شود.

لزوم مراجعه به وکیل در دعاوی حقوقی و کیفری

شاید تصور شما اینگونه باشد که خودتان به تنهایی می توانید از پس دعاوی مطرح شده در مراجع قضایی برآمده و حتی به طور قطع در آن ها به پیروزی برسید. چنین تصوری در خصوص پرونده هایی که ساده به نظر می رسند پدیدار می شود. از سوی دیگر، ممکن است این تصور غلط با شما همراه باشد که تنها مطالعه چند کتاب حقوقی کفایت می کند و شما می توانید با مطالعه نکات مهم حقوقی درباره دعاوی مطرح شده به طور کامل از استخدام و استفاده از تجربیات وکیل بی نیاز شوید.

تمامی دعاوی که در مراجع قضایی به آن ها رسیدگی می شود به نوعی دارای پیچیدگی هستند. چرا که برای مطرح کردن آن ها و نیز تکمیل مسیر دادرسی لازم است به قوانین و مقررات حاکم بر کشور تسلط داشته باشید. در صورتی می توانید از استخدام وکیل بی نیاز شوید که خودتان وکیل کاربلد و ماهری باشید. به هر حال برای اقامه دعاوی حقوقی و کیفری و نیاز به دفاع از پرونده در صورت اقامه دعوی علیه خودتان، لازم است با یک وکیل مجرب و خبره ارتباط گرفته و وکالت را به او اعطا نمایید.

وکیل پایه یک دادگستری

کلام آخر

از اینکه تا این قسمت از مقاله در کنار ما بودید و سایت برترین وکیل را برای مطالعه مطالب حقوقی انتخاب کردید از شما تشکر می کنیم. در این مطلب هدف ما این بود تا اطلاعات جامعی را در خصوص وکیل پایه یک دادگستری به شما ارائه دهیم تا با دید جامع تری برای آینده دعاوی مطرح شده تصمیم گیری کنید. همچنین ویژگی ها و مهم ترین وظایف وکلا را بررسی کردیم و در پایان درباره حق الوکاله توضیحاتی ارائه دادیم. حالا نوبت شما است که با درج نظر در دیدگاه، نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا