در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم؟ ⚖️【روشهای اثبات ترک انفاق】⚡

اینکه در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم، بستگی به این دارد که به عنوان شاکی شکایتی را در این خصوص تنظیم کرده باشیم و یا اینکه به عنوان مرد شکایتی از ما تنظیم شده باشد. به هر حال شما باید توضیح کاملی در خصوص شرایط مالی خود بدهید تا قاضی پرونده بتواند آن را مورد بررسی قرار دهد. از سوی دیگر اگر مدعی هستید که زن از شما تمکین نمیکند، لازم است با دلایل و مستندات کافی صحت ادعای خود را به اثبات برسانید؛ چرا که در قانون مدنی اشاره شده است که در صورت عدم تمکین زن نفقه به او تعلق نخواهد گرفت. علاوه بر این لازم است به تمامی سوالات قاضی پرونده به درستی پاسخ گفته شود. اگر به دنبال اطلاعات تکمیلی در این خصوص هستید با سایت برترین وکیل همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل نفقه در تهران کلیک کنید!
در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم؟
اینکه در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای مثال باید به این نکته اشاره داشته باشیم که نوع دفاع شما در برابر دعاوی ترک انفاق تا حد زیادی به این مسئله بستگی دارد که به عنوان شاکی وارد دادگاه شدهاید و یا اینکه شکایت از شما مطرح شده است. در ادامه برخی از مهمترین این عوامل و نحوه دفاع شما در برابر ادعای وارد شده را بررسی خواهیم کرد:
- در صورتی که توانایی مالی لازم برای پرداخت نفقه را ندارید، میتوانید به عنوان مرد در دادگاه این مسئله را به طور کامل برای قاضی پرونده توضیح داده و مدارک و مستنداتی را به قاضی پرونده ارائه کنید که عدم استطاعت مالی شما را به اثبات برساند.
- در صورتی که همسر شما درخواستی مبنی بر مطالبه نفقه از شما نداشته باشد، میتوانید به سوالات قاضی در این خصوص پاسخ داده و این نکته را اشاره کنید که با نیازهای زن آشنایی ندارید و او نیز درخواستی در این خصوص به شما ارائه نکرده است.
- در صورتی که مدعی هستید مبلغ تعیین شده به عنوان نفقه زوجه، رقم بسیار بالایی دارد و با درآمد شما همخوانی نخواهد داشت، میتوانید این مسئله را به قاضی پرونده ارائه نمایید. لازم است مدارکی را ارائه کنید که ادعای شما را اثبات کند.
- در شرایطی که مدعی هستید همسر شما در زندگی مشترک تمکین نمیکند، میتوانید دلایل و مدارکی را ارائه کنید که عدم تمکین زن را به اثبات برساند. در قوانین و مقررات و همچنین احکام شرع اشاره شده است که اگر زن از شوهر خود تمکین نداشته باشد به او نفقه تعلق نخواهد گرفت.
- در صورتی که زن قصد دارد به دلیل عدم پرداخت نفقه از سوی مرد از وی طلاق بگیرد، لازم است این مسئله را به دادگاه اطلاع دهد. در قانون به زن اجازه داده شده است که در صورت اثبات عسر و حرج با ارائه دلایل محکمه پسند درخواست طلاق ارائه کند.
- دعوای ترک انفاق تنها در خصوص نفقه جاریه قابل مطرح کردن در محاکم قضایی است؛ اگر شما درخواستی برای مطالبه نفقه معوقه دارید لازم است دادگاه را از آن مطلع کنید.

دادگاه ترک انفاق چه زمانی تشکیل جلسه میدهد؟
بسیاری از افرادی که با دعاوی نفقه دست به گریبان هستند با این سوال روبرو میشوند که در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم؟ نوع پاسخ شما به سوالات قاضی به این مسئله بستگی دارد که شما به عنوان شاکی وارد دادگاه شدهاید و یا اینکه شکایتی علیه شما تنظیم شده است. اگر به عنوان زوجه یا فرزند، قصد مطالبه نفقه خود را دارید، لازم است مدارکی را نیز به همراه داشته باشید تا ادعای شما اثبات شود.
اگر به عنوان زوج وارد دادگاه شدهاید، میبایست به نکاتی اشاره کنید یا مدارکی را به همراه داشته باشید که دلالت بر پرداخت نفقه داشته باشند. از سوی دیگر میتوانید به گونهای به سوالات قاضی پرونده پاسخ دهید که عدم استطاعت مالی شما برای پرداخت حقوق مالی زن و فرزندان در زمینه پرداخت نفقه را به اثبات برساند.
در نظر داشته باشید که دادگاه رسیدگی به دعاوی ترک انفاق زمانی تشکیل جلسه خواهد داد که زوجه یا فرزندان برای دریافت نفقه خود به صورت قانونی وارد عمل شده و ادعا داشته باشند که مرد از پرداخت نفقه آنها امتناع میکند. همچنین در این دادگاه توانایی مالی زوج و همچنین اموال منقول و غیرمنقول او مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
از سوی دیگر باید اشاره داشته باشیم که میزان حقوق ماهیانه مرد، وضعیت اقتصادی جامعه، نیازهای متعارف زندگی زن، بدهیهای مرد و موارد دیگر میبایست از سوی کارشناسان دادگستری به دقت مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که این مسائل در تعیین مقدار نففه در سال 1404 نقش بسیار موثری را ایفا خواهد کرد.
نحوه دفاع در دادگاه ترک انفاق چگونه است؟
حال که به این سوال پاسخ دادیم که در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم، لازم است تا نحوه دفاع در دعاوی مطرح شده را نیز برای شما شرح دهیم. اشاره کردیم که بر اساس قانون مدنی مرد موظف است تا هزینههای جاری زندگی فرزندان و همچنین همسر خود را در قالب نفقه به آنها پرداخت کند و اگر از این مسئولیت امتناع ورزد، آنها میتوانند دعوای ترک انفاق را اقامه کنند.
دفاع مرد در مقابل دعاوی ترک انفاق دو حالت مختلف دارد. در درجه اول مرد میخواهد این مسئله را به اثبات برساند که نفقه زن یا فرزندان خود را به طور کامل پرداخت کرده است و دعوای مطرح شده علیه او کاملا به اشتباه صورت گرفته است؛ در چنین شرایطی است که او باید تمامی مدارک و مستندات خود را به قاضی پرونده ارائه کند تا ادعای او به اثبات برسد.
حالت دیگر زمانی است که مرد ادعا دارد استطاعت مالی او اجازه پرداخت نفقه زوجه و همچنین نفقه فرزندان را نمیدهد. مدارک و مستندات ارائه شده از سوی مرد و همچنین دفاعیات کتبی و شفاهی او باید به گونهای تنظیم شود که بر عدم توانایی مالی او دلالت کند. به هر حال لازم است مرد برای پیشبرد اهداف خود در زمینه دفاع از حقوق قانونی در زمینه نفقه به کمک وکلای معتبر باشد.
مرد باید مدارکی را به دادگاه ارائه کند که تمامی اطلاعات مالی او را به معرض نمایش بگذارد تا قاضی پرونده بتواند متوجه پرداخت نفقه از سوی وی یا عدم استطاعت مالی مرد شود. همچنین اطلاعاتی که به قاضی پرونده ارائه خواهد شد باید به روز باشند تا او اطلاعات کاملی را در خصوص وضعیت حال حاضر زوج به دست آورد.
فیش بانکی نیز میتواند جزو مدارک لازم برای اثبات عدم توانایی مالی در دعاوی ترک انفاق کیفری به شمار آید. همچنین اگر شما عدم تمکین زن را با ارائه دلایل محکمه پسند به اثبات برسانید، میتوانید از پرداخت نفقه معاف شوید؛ البته در این صورت اگر زن دلایل مشروع و موجهی برای ترک منزل یا عدم تبعیت از نیازهای جنسی مرد داشته باشد، همچنان ملزم به پرداخت نفقه خواهید بود.

در چه صورتی مرد از پرداخت نفقه زوجه معاف خواهد شد؟
اکنون که بررسی کردیم در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم، لازم است به این نکته نیز اشاره داشته باشیم که نفقه تنها در عقد دائم به زن تعلق خواهد گرفت. در صورتی که عقد جاری بین زن و مرد از نوع عقد موقت یا صیغه باشد، هیچگونه نفقهای به زن تعلق نخواهد گرفت. در این صورت است که مرد وظیفهای برای پرداخت نفقه نخواهد داشت؛ مگر اینکه در عقدنامه شرط شده باشد.
البته مرد میتواند در دادگاه این مسئله را به اثبات برساند که همسرش از او تمکین نمیکند. اگر عدم تمکین عام و خاص از سوی زن اتفاق افتاده باشد، مرد میتواند در شرایطی خاص از پرداخت نفقه امتناع به عمل آورد. تمکین عام به سکونت زن در منزل مشترک با شوهر دلالت داشته و همچنین تمکین خاص شامل تبعیت او از مرد در نیازهای جنسی میباشد.
همچنین اگر مرد بتواند این مسئله را به اثبات برساند که استطاعت مالی لازم برای پرداخت نفقه را ندارد، از نظر قانونی از پرداخت کردن نفقه زوجه معاف خواهد شد. بهتر است که در دعاوی ترک انفاق حتما از کمک وکلای معتبر و متخصص استفاده کرده و امورات حقوقی مربوط به مطالبه نفقه و دفاع در برابر دعاوی مطرح شده را به کمک آنها پیش ببرید.
روشهای اثبات ترک انفاق چیست؟
زمانی که زوجه به عنوان شاکی، دعوای کیفری ترک انفاق را اقامه میکند، لازم است دلایل و مستندات کافی برای اثبات ترک انفاق به دادگاه ارائه نماید. با استفاده از این مدارک و مستندات است که زن میتواند به حقوق مالی خود دست پیدا کند.
در صورتی که با زوج در یک منزل زندگی میکنید، ممکن است بر اثر ارائه نکردن دلایل کافی در طرح شکایت خود با شکست روبرو شوید. دقت داشته باشید که روال بسیاری از دادگاهها بر این است که اگر زن و مرد در کنار یکدیگر و در یک خانه زندگی میکنند، زوج باید به طور کامل نفقه همسر و فرزندان خود را پرداخت نماید.
بنابراین شما کار سخت و دشواری برای اثبات این موضوع دارید که همسر شما هزینهها و مخارج زندگی را به طور کامل پرداخت نمیکند. حال سوالی که پیش میآید این است که روشهای اثبات ترک انفاق از سوی زوج چگونه است؟ در ادامه برخی از مهمترین این روشها را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- ارائه گزارش مالی و فیشهای بانکی: یکی از روشهای مهمی که در اختیار زوجه است تا با استفاده از آن ترک انفاق را اثبات نماید، ارائه اطلاعات مالی و فیشهای بانکی است.
- صورتجلسه پلیس: در بسیاری از موارد ممکن است در دادگاه صورتجلسه پلیس به عنوان یکی از مستندات بسیار مهم ارائه شود.
- اقرار مرد به عدم پرداخت نفقه: در صورتی که خود مرد در جریان دادرسی به ترک انفاق اقرار نماید و به صورت صریح و واضح بگوید که نفقهای را به زن پرداخت نکرده است، دیگر نیازی به ارائه مدارک و مستندات نیست.
- کمک گرفتن از شهادت شهود: در صورتی که افرادی از وضعیت زندگی زن و مرد آگاهی کامل داشته باشند، میتوانید آنها را به عنوان شاهد در دادگاه حاضر کنید تا به تمامی سوالات قاضی پرونده درباره ترک انفاق پاسخ بگویند.

کلام آخر
بسیار ممنونیم که وب سایت حقوقی برترین وکیل را برای مطالعه مطالب حقوقی انتخاب کردید. در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که در دادگاه ترک انفاق چه بگوییم؟ شما لازم است در دادگاه توضیحات کاملی را در خصوص ترک انفاق و وقوع جرم داشته باشید و با استفاده از مدارک و مستنداتی که به قاضی پرونده ارائه میکنید، ادعای خود را به اثبات برسانید. از شما میخواهیم که اگر نقطه نظر یا پیشنهادی در خصوص مطالب ذکر شده دارید، آن را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.