نمونه دادخواست الزام تنظیم سند رسمی 📝 طبق قانون جدید ⚖️

با استفاده از نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی میتوانید در شرایطی که مبایعه نامه تنظیم شده ولی فروشنده از انتقال سند ملک خودداری مینماید، او را مجبور کنید که اقدامات لازم در این حوزه را به انجام برساند. به هر حال باید این مسئله را در نظر داشته باشید که دادگاه پرونده را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار میدهد و حکم مورد نظر را در خصوص این دعوای حقوقی صادر خواهد کرد. در نهایت با صدور برگه اجراییه فرد خریدار میتواند اقدامات لازم را برای سند زدن ملک انجام دهد. اگر مایل هستید اطلاعات کاملتری را در این خصوص به دست آورید به شما توصیه میکنیم در ادامه با سایت برترین وکیل همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل ملکی در تهران کلیک کنید!
الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟
پیش از اینکه درخصوص نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی توضیحات لازم را ارائه دهیم، لازم است تا تعریف دقیقی درباره این موضوع داشته باشیم. تصور کنید فردی ملکی را از دیگری خریداری کرده و تمام تعهدات خریدار و فروشنده در مبایعه نامه قید شده است؛ در چنین شرایطی اگر ملک دارای سند رسمی باشد، اما فروشنده هیچ اقدامی برای انتقال سند نکند خریدار میتواند با حضور در دادگاه درخواست الزام به تنظیم سند دهد.
فرد خریدار میتواند با تنظیم درست دادخواست مربوطه و تقدیم نمودن آن به دادگاه از حق و حقوق خود دفاع کرده و فروشنده را ملزم نماید تا از نظر قانونی برای انتقال سند اقدامات لازم را به انجام برساند؛ در چنین شرایطی فرد خریدار میتواند تمامی خواستههای خود را در دادخواست مربوطه شرح دهد و از قاضی پرونده بخواهد که به آنها رسیدگی نماید.
در چنین شرایطی فرد میتواند با در دست داشتن دادخواست مربوطه و سایر اوراق هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه مراجعه کرده و دادخواست را ثبت نماید. به هر حال باید در نظر داشته باشید که کمک گرفتن از یک وکیل ماهر و متخصص میتواند شما را در این زمینه به اهدافتان برساند.

نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی
زیر نمونه متن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی انتقال ملک آورده شده است:
خواهان آقای …………
خوانده آقای …………
تعیین خواسته و بهای آن: تقاضای الزام خوانده به حضور در دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی انتقال شش دانگ یک واحد آپارتمان به پلاک ثبتی ………… به شرح متن دادخواست به انضمام خسارت دادرسی مقوم به …………… ریال.
دلایل و منضمات دادخواست: فتوکپی مصدق مبایعه نامه، استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک، فتوکپی مصدق پرداخت ثمن معامله، فتوکپی مصدق گواهی عدم حضور.
شرح دادخواست
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی
با سلام و تقدیم احترام به استحضار میرساند، اینجانب ………… خواهان فوق در مورخه ………… و به موجب مبایعه نامه شماره ………… مبادرت به خرید یک واحد آپارتمان به پلاک ثبتی ………… واقع در بخش ………. تهران را با الحاقات و توابع آن به مبلغ ………… ریال از خوانده آقای ………. خریداری نموده ام و تمام ثمن معامله را نیز پرداخت کرده ام و قرار بر این بود که خوانده در مورخه ………… با حضور در دفتر اسناد رسمی شماره ………… تهران ملک موصوف را به طور رسمی به اینجانب منتقل نماید.
ولیکن خوانده در تاریخ فوق در دفتر اسناد رسمی مذکور حاضر نشده و از انتقال سند رسمی ملک فوق به نام اینجانب خودداری نموده است که گواهی عدم حضور خوانده، صادره از دفتر اسناد رسمی مذکور به پیوست می باشد، لذا تقاضای الزام خوانده به حضور در دفتر اسناد رسمی و انتقال سند رسمی شش دانگ یک واحد آپارتمان به پلاک ثبتی ……… با الحاقات و توابع آن واقع در بخش ………. تهران به انضمام خسارت دادرسی را دارم.
جهت مشاهده نمونه وکالت فروش ملک کلیک کنید!

لزوم مراجعه به وکیل برای برای تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی
باید توجه داشته باشید که تنظیم و تحریر دادخواست یک فرآیند پیچیده حقوقی به شمار میرود که کمتر کسی میتواند آن را با موفقیت پشت سر بگذارد. به جای اینکه با استفاده از الگوهایی که در فضای مجازی در خصوص دادخواستهای الزام به تنظیم سند وجود دارد، درخواست خود را به دادگاه ارسال نمایید، بهتر است از وکلای متخصص و خبرهای که در این حوزه فعالیت میکنند درخواست کمک کنید.
وکیل دانش حقوقی بالایی در زمینه تنظیم انواع دادخواست داشته و میتواند مواد قانونی مختلف را در اسناد حقوقی جایگزاری کند. اگر بتوانید اسناد حقوقی را با شیوههای اصولی تنظیم نمایید به طور قطع دسترسی شما به اهداف مد نظرتان در مدت زمان کمتری اتفاق خواهد افتاد. پس بهتر است علاوه بر دریافت مشاوره حقوقی از وکیل از وی برای تنظیم دادخواست دعوت به عمل آورید.
همچنین لازم است از میان وکلای متعددی که در این زمینه فعالیت میکنند به سراغ آن دسته از وکلا و متخصصین حقوقی بروید که تجربه بالایی در زمینه تنظیم دادخواستها دارند. از سوی دیگر اگر برای حضور در دادگاه به وکلا و مشاورین حقوقی نیازمند هستید به شما توصیه میکنیم که آن دسته از وکلایی را برگزینید که سابقه آنها در مقایسه با سایرین بیشتر میباشد.
درخواست صدور برگه اجراییه برای دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی
در نظر داشته باشید که پس از تقدیم نمودن نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی و بررسی از سوی دادگاه در نهایت دادنامهای صادر خواهد شد. در شرایطی ممکن است خوانده هیچگونه اعتراضی به دادنامه و رای صادر شده از دادگاه نداشته باشد، اما در شرایطی ممکن است فرد خوانده یعنی فروشنده تصمیم بگیرد به رای صادر شده از دادگاه اعتراض نماید.
در چنین شرایطی پرونده برای بررسیهای بیشتر به دادگاه تجدید نظر ارسال خواهد شد. حال اگر دادگاه تجدید نظر نیز رای به نفع خریدار دهد، او میتواند از دادگاه درخواست برگه اجراییه کند. به هر حال میبایست به این مسئله اشاره داشته باشیم که افراد میتوانند برای صدور برگه اجراییه نیز از وکلای متخصص کمک بگیرند.
نحوه تنظیم نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی
الزام به تنظیم سند رسمی یک دعوای حقوقی رایج بین خریداران و فروشندگان املاک مسکونی و تجاری به شمار میرود. در واقع این دعوای حقوقی در خصوص اموال غیرمنقول قابل مطرح کردن میباشد و قابلیت مطرح کردن برای اموال منقول وجود ندارد.
در واقع هر فروشندهای پس از اینکه معامله به طور کامل صورت گرفت و وجه مورد معامله منتقل شد برای سند زدن اقدامات لازم را به انجام برساند؛ اما در شرایطی که فروشنده هیچگونه اقدامی را برای انتقال سند انجام ندهد و تمایلی به انجام این کار در ظرف مدت تعیین شده نداشته باشد فرد خریدار میتواند از طریق قانونی وارد عمل شود.
قانون جدید الزام به تنظیم سند رسمی چیست؟
همانطور که اشاره داشتیم نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی یک دعوای حقوقی به شمار میرود و شامل جزای کیفری نمیگردد. به هر حال اگر انتقال ملک به صورت تنظیم مبایعه نامه صورت گرفته باشد ولی فروشنده هیچگونه علاقهای برای سند زدن نداشته باشد، شما میتوانید از طریق قانونی وارد عمل شده و دعوای الزام به تنظیم سند را اقامه کنید.
همچنین مرجع صالح برای رسیدگی به این دعوی در واقع همان دادگاه محل وقوع ملک است. این مسئله را در نظر داشته باشید که کمک گرفتن از وکلای متخصص در زمینه املاک و مستغلات میتواند تا حد زیادی به شما کمک کند تا در زمان مقرر بتوانید اهداف مد نظرتان را محقق نمایید.

موانع الزام به تنظیم سند رسمی
یکی از موانع بزرگی که در دعوای الزام به تنظیم سند رسمی وجود دارد این است که فروشنده مالک اصلی ملک نباشد. در نظر داشته باشید که اگر چنین اتفاقی بیفتد در واقع مالک ملکی که در مالکیت او نبوده است را به فروش رسانده در چنین شرایطی شاهد وقوع جرم فروش مال غیر بودیم که این مسئله میتواند مجازاتهایی را به همراه داشته باشد.
از سوی دیگر ممکن است که فرد فروشنده دلایل موجهی را به دادگاه ارائه کند و از حضور در آن اجتناب ورزد. از سوی دیگر فرد زمانی میتواند برای انتقال سند درخواست دهد که قیمت مورد توافق در خصوص معامله به طور کامل پرداخت شده باشد؛ اگر مبلغ مورد معامله به طور کامل پرداخت نشده باشد هیچگونه درخواستی برای الزام به تنظیم سند رسمی پذیرفته نخواهد شد.
از سوی دیگر ممکن است ملک مسکونی مورد نظر آپارتمان بوده و سند تفکیکی برای آن دریافت نشده باشد. در صورتی که آپارتمان مورد نظر، سند تفکیکی نداشته باشد، نمیتوان درخواستی برای الزام به تنظیم سند رسمی به دادگاه ارائه نمود؛ چرا که در چنین شرایطی هنوز هم حد و مرزهای بنا مشخص نشدهاند
در شرایطی نیز شاهد این هستیم که فرد فروشنده ممنوع المعامله بوده است و نمیتوانسته معامله را از ابتدا انجام دهد. گاهی نیز شاهد این موضوع هستیم که ملک در توقیف بانک یا نهادهای دیگر میباشد و معامله کردن بر روی آن کاملا باطل است؛ در چنین شرایطی نیز نمیتوان امیدی به تنظیم سند رسمی داشت.
مدارک لازم برای الزام به تنظیم سند رسمی
اشاره داشتیم که اگر مالک قبلی ملک از سند زدن برای خریدار اجتناب ورزد، او میتواند با استفاده از مدارک لازم برای الزام به تنظیم سند رسمی در دادگاه طرح دعوی نماید. در ادامه برخی از مهمترین مدارکی که برای طرح دعوای حقوقی الزام به تنظیم سند مورد نیاز است اشاره خواهیم کرد:
- کارت ملی خواهان و همچنین سایر اوراق هویتی او یکی از مهمترین مدارکی است که باید در هنگام تنظیم دادخواست به همراه داشته باشید. دقت کنید که در چنین شرایطی منظور از فرد خواهان همان خریدار ملک است.
- اگر مدارک و مستنداتی در دست خریدار است که میتواند با استفاده از آنها ادعای خود را در دادگاه به اثبات برساند، لازم است اصل و کپی آنها را به همراه داشته باشد.
- در صورتی که فرد خواهان یا خریدار ملک مسکونی یا تجاری دارای وکیل باشد، لازم است اسناد و مدارک مربوط به وکالتنامه را نیز به همراه داشته باشد.
- علاوه بر نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی لازم است تا فرد خواهان مدارک مربوط به ملک مورد معامله را نیز به همراه داشته باشد؛ این مدارک میتواند شامل سند ملک یا مبایعه نامه باشد.
- در صورتی که قصد ارائه مبایعه نامه به دادگاه به عنوان سند ملکی را دارید، لازم است به این مسئله اشاره توجه داشته باشید که میبایست فروشنده همان مالک اصلی ملک باشد. در غیر این صورت لازم است علاوه بر فروشنده مالک اصلی ملک را نیز به عنوان طرف دعوای حقوقی مطرح شده خود قرار دهید.
کلام آخر
امیدواریم که این مطلب حقوقی در سایت برترین وکیل توانسته باشد بسیاری از سوالات شما در این حوزه را پاسخ بگوید. همچنین جای قدردانی دارد که وب سایت ما را برای مطالعه مطالب حقوقی انتخاب کردهاید و تا پایان در کنار ما بودید. تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را به شما ارائه داده و اطلاعات جامعی در خصوص آن بیان نماییم. به هر حال اگر احساس میکنید باز هم سوالی برای شما در این زمینه مطرح است، میتوانید آن را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.