نکات حقوقی

مجازات کتک زدن زن باردار ⚖️【طبق قانون مجازات اسلامی】⚡️

اگر بحث ها و تنش های پیش آمده در خانواده جنبه ی تهاجمی به خود گیرد و همراه با آسیب های روحی، عاطفی، فیزیکی و جنسی باشد، فرد مورد پرخاش قرار گرفته و خشونت خانگی اتفاق می افتد. خشونت خانگی به همه ی اعضای خانواده آسیب می زند، اما در این میان زنان باردار به خاطر شرایط خاصی که دارند و جنین داخل شکم شان آسیب پذیری بالایی دارند چرا که خشونت علیه این دسته از افراد علاوه بر آسیب به مادر آسیب های زیادی برای کودک او نیز به همراه دارد. در قانون مجازات اسلامی بند هایی جهت مجازات کتک زدن زن باردار وجود دارد. برای آشنایی هر چه بیشتر با مجازات کتک زدن زن باردار تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل کیفری تهران کلیک کنید!

مجازات قانونی کتک زدن زن باردار

در قانون برای مقابله و برخورد با کتک زدن زن باردار قوانینی وضع شده است. در ادامه به بیان مجازات کتک زدن زن باردار پرداخته می شود. بنا به ماده 19 قانون ضرب وشتم زن باردار، اگر کسی زن باردار را مورد ضرب و جرح قرار دهد، از 91 روز تا 6 ماه حبس و همچنین 11 تا 30 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

با توجه به ماده 614 قانون مجازات اسلامی که در سال 1375 تصویب شد، هر شخصی که به عمد به دیگری ضرب و جرحی وارد کند که این کار باعث نقص، از کار افتادگی، شکستن یا از بین رفتن یکی از حواس و یا ضایع شدن عقل او شود، در صورتی که فرد مورد ضرب و جرح بخواهد، می تواند خواستار دیه شود.

 در صورتی که این کار ضارب همراه با ترساندن مضروب یا سایر افراد جامعه نیز باشد به علت ایجاد ترس و وحشت در جامعه علاوه بر جزای نقدی از 2 تا 5 سال حبس نیز محکوم خواهد شد. ماده 614 علاوه بر زن باردار برای همه ی افراد جامعه صادق است.

طبق ماده ی 622 قانون مجازات اسلامی، هر کس آگاهانه و از روی عمد با ضرب یا هر نوع آزار زن باردار، باعث سقط جنین او شود، با توجه به نوع جرم به پرداخت دیه یا قصاص و همچنین حبس از یک تا سه سال محکوم می شود؛ این قانون در مورد همه حتی شوهر زن باردار صدق می کند.

مجازات کتک زدن زن باردار

مجازات ضرب و جرح زن باردار در صورت سقط جنین

گاهی ضرب و جرح زن باردار علاوه بر تاثیرات سوء بر سلامت مادر و جنین باعث سقط جنین او می شود. در صورتی که جنین به علت ضرب و حرج مادر از بین برود، مانند این است که کودکی را در اثر کتک زدن بکشند. پس در قانون به شدن با این موارد برخورد می شود و مجازات کتک زدن زن باردار در چنین شرایطی بسیار شدیدتر از قبل خواهد بود.

در ماده 622 مجازات اسلامی به جرم ضرب و جرح زن باردار و سقط جنین او در پی این ضرب و جرح پرداخته شده است. در صورتی که شخصی عمدا اقدام به کتک زدن زن باردار نماید، علاوه بر پرداخت دیه، باید یک تا سه سال حبس شود. این قانون جهت محافظت زنان باردار از خشونت فیزیکی و همچنین مقابله با چنین برخورد های آزاردهنده ای نسبت به زنان وضع شده است.

اگر شوهر زن باردار اقدام به ضرب و جرح وی کند و در پی آن جنین سقط شود، با توجه به گزارش پزشکی قانونی و چند ماهه بودن جنین، شوهر باید شخصا دیه پرداخت نماید. علاوه بر آن پدر بچه بودن باعث نمی شود که جنبه ی عمومی جنایت انجام شده، نادیده گرفته شود. پس طبق نظر قاضی دادگاه همسر باید از 1 تا 3 سال حبس نیز محکوم می شود.

خشونت خانگی

در هر زندگی مشترکی قطعا اختلاف نظر وجود دارد و بحث کردن در مورد این اختلاف سلیقه ها کاملا طبیعی است؛ اما اگر این اختلافات جزئی به جای رسیدن به نتیجه مشترک و درک متقابل، منجر به بالا گرفتن دعوا و بحث هایی شود که در پی آن کنترل طرفین بر رفتار خود از بین برود و فرد به راحتی به شریک زندگی خود آسیب فیزیکی برساند به هیچ وجه طبیعی نیست.

زمانی که خشونت های زبانی، عاطفی و حتی جنسی رخ دهد یا بعضا در امان نبودن از آسیب های فیزیکی در چهارچوب منزل اتفاق بیفتد، در واقع خشونت خانگی رخ داده است. عموما رفتار های خشونت آمیز همراه با ترساندن، تهدید و آسیب جسمی است. رفتار های خشونت آمیز زمانی که میان زن و شوهر، پدر و مادر با فرزندان و یا فرزندان با هم اتفاق بیفتد، در حقیقت خشونت خانگی اتفاق افتاده است.

خشونت خانگی نسبت به زن باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است. طبق مطالعات انجام شده خشونت می تواند بر تغذیه مادر و در نتیجه وزن گیری جنین و همچنین مقدار جذب آهن و فولی اسید تاثیر زیادی داشته باشد. علاوه بر این مادرانی که با خشونت خانگی دست به گریبان هستند، نسبت به سایرین، زیمان زودرس، خونریزی، مسمومیت و حتی سقط جنین بیشتری دارند.

اما عوارض خشونت خانگی به همین موارد خلاصه نمی شود؛ زن بارداری که خشونت خانگی را تجربه می کند، معمولا شانس زایمان طبیعی را از دست داده و باید سزارین کند. بعد از زایمان نیز به علت تحمل رفتار نادرست در زمان بارداری بیشتر از سایرین دچار افسردگی خواهد شد. این ها آسیب هایی بود که مادر را تهدید می کرد. اما چه آسیبی کودک را تهدید می کند؟

در پاسخ باید گفت که استرس مداوم مادر به علت خشونت هایی که تحمل می کند موجب ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول در بدن مادر می شود که به جنین منتقل و باعث آسیب به مغز و در نتیجه ایجاد مشکلات رفتاری و احساسی او پس از به دنیا آمدن می شود. تمام این ها باعت می شود که مجازات کتک زدن زن باردار سنگین و مورد اهمیت واقع شود.

مجازات کتک زدن زن باردار

راه های بازدارنده خشونت خانگی

زن باردار در دوران بارداری باید از هر گونه استرس و فشار عصبی به دور باشد تا دچار مشکلات روحی و جسمی مانند غم و تنفر، ضربان شدید قلب، سرگیجه و گرفتگی ماهیچه ها نباشد. کمک گرفتن از مشاوران خانواده راهی مطمئن برای مقابله با خشونت های خانگی است؛ هر چند هم زن و هم مرد باید به توصیه ها عمل کنند تا به نتیجه برسند. در ادامه چند راهکار موثر ذکر می شود.

صبر کردن هنگام عصبانیت باعث می شود که با گذشت زمان خشم شما کاسته شود و رفتار مناسب و تحت کنترلی از خود نشان دهید. بهتر است موضوع بحثی که باعث خشم شما و یا همسرتان شده است را در زمانی مطرح کنید که هر دو در شرایط مناسبی هستید و رابطه زناشویی شما خوب باشد. با توافق قبلی برای خود یک سری قوانین وضع کنید تا با رعایت آن ها از خشونت طرفین کاسته شود.

اگر قادر به کنترل خشم خود در لحظه نیستید، بهترین راهکار ترک مکانی است که در آن هستید؛ مثلا اگر در اتاق هستید به مکان دیگر مثل حیاط یا هر جای دیگر بروید. سپس در مکان جدید نفس عمیق بکشید و سعی کنید خشم خود را از بین ببرید. فکر کردن به کودک و همسر باعث می شود به خاطر آن ها هم که شده از خشم خود بکاهید.

خیلی از اختلاف نظر ها و درک نشدن ها با صحیت کردن به طور کامل حل می شوند. در زمان مناسب درخصوص احساس خود و انتظاراتی که دارید با همسر خود صحبت کنید و صحبت های او را هم بشنوید؛ این کار باعث می شود درک بهتری نسبت به طرف مقابل خود داشته باشید و گاها با رفتار هایی که قبلا برای شما آزار دهنده بود، بهتر کنار آیید.

یکی از کارهایی که به شدت باعث خشم و انزجار طرف مقابل در هنگام دعوا و عصبانیت می شود، قضاوت کردن و مقصر شمردن او است. این کار عصبانیت همسر شما را تشدید می کند. پس بهتر است در چنین موقعیتی سلامتی فیزیکی خود و کودکتان را در اولویت قرار دهید و از تشدید دعوا و خشونت بپرهیزید. بهتر است گله مندی های خود را در شرایط مناسب تر مطرح کنید.

در صورت کارساز نبودن اقدامات بالا و ادامه خشونت فیزیکی همسر می توانید با پلیس یا اورژانس بهزیستی مقابله با مشکلات حاد خانوادگی به شماره 123 تماس بگیرید و با بیان مشکل خود با برخورد صحیح در چنین شرایط آشنا شوید و راهکار های موثرتری را به کار ببرید. در این موقعیت استفاده از مجازات کتک زدن زن باردار و قانون عامل بازدارنده ای برای برخورد با خشونت فیزیکی علیه شما است.

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل ضرب و جرح در تهران کلیک کنید!

ضرورت مراجعه به وکیل

در صورتی که زن باردار از حقوق خود به طور کامل شناخت ندارد، می تواند با مراجعه به وکیل کارکشته، با حقوق خود آشنا شود و در پی دریافت این حقوق از فرد ضارب، در آید. با توجه به روحیه حساس بانوان در این دوران سخت سپردن کارهای دادگاه و شکایت به وکیل مجرب بهترین انتخاب برای دریافت حقوق شهروندی خود می باشد.

استفاده از توانایی یک وکیل علاوه بر غلبه بر ترس ها و تهدیدات احتمالی بهترین نتیجه ممکن را نیز برای شما به همراه خواهد داشت. شاید دید اکثر مردانی که خشونت فیزیکی علیه زنان دارند، این است که با ترساندن و آسیب رساندن به زنان می توانند مانع از شکایت او و دادن حقوق شهروندی وی شوند. اما همراه داشتن وکیل چنین خیال باطلی را از وی می گیرد.

کلام آخر

از اینکه تا انتهای مطالب مقاله با ما همراه بودید، نهایت تشکر و سپاس را داریم. در این مقاله سعی بر این بود که شما را با خشونت های خانگی و تاثیر سوء آن بر سلامت زنان از جمله زنان بارار و جنین داخل شکم او، آشنا کنیم. راه های مقابله با خشونت های فیزیکی و عصبانیت در صورت مراجعه به مشاور خانواده ذکر شد. در صورتی که این راهکارها جواب ندهند، باید دست به دامن قانون شد و از مجازات کتک زدن زن باردار مطلع شد. در انتهای مقاله به بررسی مجازات کتک زدن زن باردار در صورت سقط جنین پرداخته شد. امیدواریم مطالب فوق مثمر ثمر واقع شده باشند. از شما دعوت می کنیم که نظرات و تجربیات خود را با سایر همراهان سایت برترین وکیل به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا