لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق ⚖️【نحوه طلاق】⚡️

لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق شامل سرطان، ایدز، بیماریهای مقاربتی و موارد دیگر میشود. در صورتی که زن به یکی از بیماریهای صعب العلاج مبتلا شود، مرد میتواند برای طلاق دادن او اقدام نماید؛ چرا که حق طلاق با مرد است؛ اما در صورتی که مرد به یکی از بیماریهای صعب العلاج مبتلا باشد، لازم است زن عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند. در صورت ارائه دلایل محکمه پسند به دادگاه، با درخواست طلاق زن موافقت خواهد شد؛ اما اگر زوج یا زوجه ابتلای خود به بیماریهای صعب العلاج را قبل از ازدواج مخفی کرده باشند، طرف مقابل میتواند برای فسخ نکاح اقدام کند. اگر به دنبال اطلاعات تکمیلی در این خصوص هستید به شما توصیه میکنیم با سایت برترین وکیل همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق چیست؟
ابتلای زوج یا زوجه به بیماریهای صعب العلاج، زندگی مشترک را به طور کامل تحت تاثیر قرار میدهد. از سوی دیگر اگر این بیماریها قابلیت سرایت به دیگری را نیز داشته باشند، شرایط سختتر از هر زمان دیگری میشود. مرد که بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق را خواهد داشت، ولی در صورت وجود بیماریهای صعب العلاج برای طلاق در مرد به همسر او اجازه پایان دادن به رابطه زوجییت داده خواهد شد.
به هر حال باید اشاره داشته باشیم که شوهر بدون در اختیار داشتن دلیل موجه میتواند همسر خود را طلاق دهد؛ ولی زن برای اینکه بتواند بدون رضایت مرد از او جدا شود، میبایست دلایل محکمه پسندی را ارائه کند تا عسر و حرج او اثبات شود. یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن ابتلای مرد به بیماریهای صعب العلاج جسمی و روانی است.
سوال مهمی که به وجود میآید این است که آیا میتوان فهرستی از بیماریهای صعب العلاج برای طلاق را معرفی نمود یا خیر؟ در قوانین و مقررات مصوب در کشور و همچنین در احکام شرع لیست مشخصی از بیماریهایی که به زن اجازه حق طلاق داده شود ارائه نگردیده است؛ اما به طور کلی میتوانیم بر اساس علم پزشکی به برخی از بیماریهای صعب العلاج اشاره داشته باشیم:
- ایدز
- انواع بیماریهای مقاربتی
- سرطان
- هپاتیت
- انواع اختلالات روانی شدید و حاد
- جذام
- برص
- ام اس
- قرن
- جنون
- و …
کسب اطلاعات بیشتر از: طلاق زن سرطانی

شرایط طلاق به دلیل بیماری همسر
حال که لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق را مورد بررسی قرار دادیم، لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که حسب ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق با مرد است و او با استفاده از حق خود میتواند همسرش را هر زمان که اراده نمود طلاق دهد؛ یعنی حتی اگر زن به بیماری هم مبتلا نشود، مرد میتواند برای طلاق دادن او اقدام نماید.
مرد هیچگونه محدودیتی برای طلاق دادن همسر خود ندارد و تنها کافی است که حقوق مالی زن مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل و نحله را به طور کامل بپردازد یا اینکه آنها را تعیین و تکلیف کند تا به او اجازه طلاق داده شود؛ اما زوجه زمانی میتواند طلاق بگیرد که دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه نموده و عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند.
به طور کلی میتوانیم بگوییم که اگر زن حق طلاق در اختیار نداشته باشد، لازم است دلیل موجهی برای طلاق خود به دادگاه ارائه کند؛ به طور مثال ممکن است یکی از شروط عقدنامه نقض شده باشد که در این صورت به زن اجازه طلاق داده خواهد شد؛ اما یکی از دلایل محکمه پسند که زن میتواند با استفاده از آن به دادگاه درخواست طلاق دهد، ابتلای مرد به بیماریهای صعب العلاج است.
در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی به صراحت اشاره شده است که اگر مرد به یکی از بیماریهای صعب العلاج جسمی و روانی مبتلا شود زندگی زن در سختی بیش از حدی قرار میگیرد؛ در این صورت است که زن میتواند با اثبات عسر و حرج خود در دادگاه حتی بدون رضایت مرد نیز از او جدا شده و به رابطه زوجیت پایان ببخشد.
برخلاف مردها که حتی بدون دلیل هم میتوانند زن را طلاق دهند، زوج برای طلاق گرفتن از همسرش حتما باید دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه نماید؛ چرا که در غیر این صورت با درخواست طلاق او موافقت نخواهد شد. اشاره کردیم یکی از دلایل محکمه پسند که باعث میشود با درخواست طلاق زن موافقت شود ابتلای مرد به بیماری صعب العلاج است.
نحوه طلاق به دلیل بیماری صعب العلاج همسر
در صورتی که بیماری زن جزو لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق باشد، مرد میتواند در دادگاه حاضر شده و همسر خود را مطلقه نماید؛ اما در قسمتهای قبل به این نکته اشاره داشتیم که حتی اگر زن به بیماری هم مبتلا نباشد مرد میتواند او را طلاق دهد، ولی زن برای درخواست طلاق میبایست دلایل محکمه پسندی مانند ابتلای مرد به بیماری صعب العلاج را ارائه کند.
زوجه میتواند برای ارائه درخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه حاضر شده و دادخواستهای مربوطه را به طور دقیق تنظیم نماید. ممکن است زن مدارک و مستندات کافی برای ابتلای مرد به بیماریهای صعب العلاج در دست داشته باشد که میبایست تمامی آنها را به دادخواست طلاق پیوست نماید.
در این مرحله لازم است تا مرد در پزشکی قانونی تحت معاینه و آزمایش قرار گیرد. در صورتی که گواهی پزشکی قانونی اثبات نماید که مرد به یکی از بیماریهای جسمی یا روانی صعب العلاج مبتلا است، به زن اجازه طلاق داده خواهد شد. در چنین شرایطی رضایت یا عدم رضایت مرد نیز تاثیری بر روی طلاق نخواهد داشت و زن میتواند حتی بدون رضایت مرد نیز از او جدا شود.
در صورتی که زن نیز مبتلا به بیماریهای صعب العلاج باشد، مرد میتواند در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه دادخواست طلاق را ارائه کند. اگرچه مرد برای طلاق نیازی به دلایل موجه ندارد، ولی اگر دلایلی در اختیار دارد میبایست آنها را به طور کامل در متن دادخواست شرح دهد. او نیز میبایست مدارک برای اثبات ادعاهای خود را به متن دادخواست پیوست نماید.
پس از صدور حکم در دادگاه لازم است زوجین در دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق حاضر شده و مراحل شرعی طلاق را نیز پشت سر بگذارند. طی نمودن فرآیند طلاق قدری پیچیده است. توصیه مهمی که میتوانیم در این خصوص به شما داشته باشیم این است که حتما پیش از اقدام برای طلاق با وکلای متخصص و معتبر مشاوره حقوقی انجام داده و طبق دستورالعملهای آنها پیش بروید.
کسب اطلاعات بیشتر از: طلاق به دلیل بیماری ام اس

آیا به زن بیمار مهریه تعلق میگیرد؟
یکی از سوالات مهمی که ممکن است در اینجا مطرح شود این است که آیا به زن مریض مهریه تعلق میگیرد؟ باید اشاره داشته باشیم که اگر زن بیمار باشد و همسر برای طلاق دادن او اقدامات لازم را انجام دهد حتما باید مهریه او را پرداخت نماید؛ یعنی حتی به زن بیمار و مریض هم مهریه تعلق میگیرد و تا زمانی که شوهر مهریه او را پرداخت نکند به او اجازه طلاق داده نخواهد شد.
اما ممکن است که زن بیماری خود را قبل از ازدواج از مرد مخفی کرده باشد و مرد پس از ازدواج متوجه شود که همسر او بیمار است؛ در چنین شرایطی است که فسخ نکاح صورت میگیرد و مهریه به زن تعلق نخواهد گرفت؛ اما در شرایطی ممکن است که مرد به یکی از بیماریهای صعب العلاج مبتلا باشد.
اگر بیماری مرد مربوط به لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق باشد و زن درخواست طلاق ارائه کند باز هم مرد بیمار ملزم است به همسر خود مهریه پرداخت نماید. نباید به اشتباه تصور کنید که اگر درخواست طلاق از سوی زن ارائه شود مرد دیگر نمیتواند به مهریه دسترسی پیدا کند. مهریه زن هیچگونه ارتباطی با نوع طلاق ندارد.
به طور کلی ممکن است که زن یا مرد برخی از عیوب خود را پیش از ازدواج به طور کامل مخفی کرده باشند. در این صورت است که مرد یا زن پس از اطلاع از این عیوب میتوانند با حضور در محاکم قضایی فسخ نکاح کنند. در صورتی که فسخ نکاح انجام شده و رابطه جنسی بین زن و مرد صورت نگرفته باشد به زن مهریه تعلق نخواهد گرفت.
اما در شرایطی ممکن است که مرد به ناتوانی جنسی مبتلا باشد و فسخ نکاح انجام شود؛ در چنین شرایطی زن میتواند به نیمی از مهریه خود دست پیدا کند. به دلیل پیچیدگی بالایی که در این مباحث وجود دارد به شما توصیه میکنیم که حتما با وکلای معتبر و شاخص مشاوره حقوقی داشته و نظر آنها را نیز در این خصوص بخواهید.
حقوق زن در طلاق به دلیل بیماری صعب العلاج
حال که با لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق آشنا شدیم، لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر یکی از زوجین مبتلا به بیماری شده و طرف دیگر اقدام به طلاق کند، آثار حقوقی مختلفی به وجود میآید. در ادامه به برخی از حقوق مالی و غیرمالی زن در طلاق به دلیل بیماری همسر اشاره خواهیم نمود:
- در صورتی که رابطه زناشویی بین زن و مرد اتفاق افتاده باشد، مرد ملزم است تمامی حقوق مالی زن را به طور کامل به او پرداخت نماید.
- در صورتی که در طلاق به دلیل بیماریهای صعب العلاج زن همچنان باکره باشد، تنها نیمی از مهریه به او تعلق خواهد گرفت.
- دادگاه لازم است آینده فرزندان را نیز مد نظر قرار دهد. این مسئله را در نظر بگیرید که لازم است حضانت فرزندان به طور دقیق تعیین و تکلیف شود. بر اساس قوانین و مقررات حاکم در کشور تا ۷ سالگی حضانت فرزندان پسر و دختر با مادر آنها میباشد.
- پس از جاری شدن صیغه طلاق لازم است زن ایام عده را به طور دقیق نگه دارد و در این مدت هرگز ازدواج نکند. البته ممکن است زن باکره یا یائسه باشد که در این صورت نیازی به نگه داشتن ایام عده نیست.
- در صورتی که فسخ نکاح انجام شود و زن همچنان با کره باشد به او مهریه تعلق نخواهد گرفت.
- نفقه نیز یکی از مهمترین حقوق مالی زن به شمار میرود که اگر زن از شوهر خود تمکین داشته باشد، زوج موظف به پرداخت نفقه به او میباشد.

نگفتن بیماری قبل از ازدواج چه حکمی دارد؟
به این مسئله توجه داشته باشید که زن و مرد ملزم هستند که در صورت وجود بیماری، آن را در همان ابتدای آشنایی به یکدیگر اطلاع دهند. در صورت نگفتن بیماری قبل از ازدواج ممکن است طرف مقابل فریب بخورد. در این صورت است که از نظر قانونی به فرد اجازه فسخ نکاح داده خواهد شد.
در صورتی که فسخ نکاح انجام شود در حالی که زن همچنان باکره باشد از دریافت مهریه محروم خواهد شد. در غیر این صورت یعنی در شرایطی که زن به طور کامل از بیماری مرد اطلاع داشته باشد، اگر در زندگی با عسر و حرج روبرو شود، میتواند به دادگاه درخواست طلاق ارائه کند و با اثبات دلایل محکمه پسند از او جدا شود.
یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه این است که اگر مرد به بیماریهای صعب العلاج مبتلا بود زن بتواند به صورت یک طرفه از او طلاقه بگیرد. این مسئله میتواند عواقب حقوقی سنگینی را برای مرد به دنبال داشته باشد. این مسئله را در نظر بگیرید که در طلاق از طرف زن نیز مرد موظف است تا تمامی حقوق مالی او مانند مهریه و نفقه را بپردازد.
اگر به دنبال اطلاعات تکمیلی در این خصوص هستید به شما توصیه میکنیم که حتما به سراغ وکلای باسابقه و متخصص بروید و از او مشاوره حقوقی دریافت کنید. دریافت مشاوره حقوقی از وکلای معتبر باعث میشود تا با دانش حقوقی بیشتری پا به عرصههای قضایی گذاشته و به سوی اهداف مد نظرتان حرکت کنید.
کلام آخر
تشکر میکنیم که این مطلب را تا پایان مورد مطالعه قرار دادید. طلاق یک فرآیند حقوقی پیچیده است و جز با مراجعه به وکلای معتبر و خبره نمیتوانید در خصوص جزئیات آن اطلاعات کاملی را به دست آورید؛ اما امیدواریم که با مطالعه این مطلب حقوقی در سایت برترین وکیل توانسته باشید پاسخ بسیاری از سوالات خود در این زمینه را پیدا کنید. در این مطلب لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. اکنون از شما میخواهیم که اگر نظر یا تجربهای در خصوص مطالب ذکر شده دارید آن را برای دانش افزایی سایر کاربران در قسمت دیدگاه بنویسید.