نکات حقوقی

چگونه از بیمارستان شکایت کنیم؟ ⚖️【مراحل و نحوه شکایت】⚡️

ممکن است با مشکلات بسیاری در امور درمانی روبرو شده باشید و این سوال برای شما ایجاد شود که چگونه از بیمارستان شکایت کنیم؟ بیمارستان‌ها و پرسنل مربوط به آن ملزم هستند امورات درمانی و پزشکی را به دقت انجام داده و رضایت بیماران را به دست آورند؛ اما ممکن است کوتاهی‌ها یا تخلفاتی از سوی درمانگاه یا بیمارستان مورد نظر انجام شود که بیماران، تصمیم به شکایت بگیرند. شما می‌توانید شکایت خود را به مدیریت بیمارستان مربوطه تحویل داده و یا اینکه به صورت کتبی یا شفاهی از طریق نهادهای نظارتی مانند وزارت بهداشت اقدام نمایید. در صورت تخلف بیمارستان یا پرسنل آن می‌توانید از طریق دادگاه نیز پیگیر حقوق قانونی خود باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و یافتن پاسخ‌های سوالات خود لطفا با ما در سایت برترین وکیل همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل جرایم پزشکی در تهران کلیک کنید!

چگونه از بیمارستان شکایت کنیم؟

در پاسخ به این سوال که چگونه از بیمارستان شکایت کنیم؟ باید بگوییم که ابتدا باید مشکل مورد نظر خود را به طور دقیق بررسی نمایید. ممکن است شما به دلایل مختلفی از خدمات ارائه شده توسط بیمارستان رضایت نداشته باشید؛ در این صورت باید تمامی مدارک و مستندات کافی را جمع آوری نموده و برای طرح شکایت از آنها کمک بگیرید. 

سوابق پزشکی، نتایج آزمایش‌ها، نسخه پزشک معالج،  اقدامات درمانی صورت گرفته و موارد دیگر می‌تواند جزو مهمترین مدارک برای شکایت از بیمارستان به شمار آید. اگر تخلفی از سوی بیمارستان یا کارکنان آن صورت گرفته است در درجه اول باید با در دست داشتن مدارک و مستندات کافی به مدیریت بیمارستان شکایت نمایید.

معمولا در بیمارستان‌ها بخش‌های خاصی به شکایات از سوی مردم رسیدگی می‌کنند. در برخی از موارد مشکلات پیش آمده در همین مرحله قابل حل و فصل است و نیاز به اقدام قانونی دیگری نیست. شما از طریق مکاتبات یا به صورت شفاهی می‌توانید شکایت خود را تنظیم نموده و در اختیار مقامات مسئول در بیمارستان یا درمانگاه مورد نظر قرار دهید. 

چگونه از بیمارستان شکایت کنیم 

مراجعه به سازمان‌های نظارتی برای شکایت از بیمارستان 

در بررسی این سوال که چگونه از بیمارستان‌ها شکایت کنیم، به اینجا رسیدیم که می‌توانید به مدیریت بیمارستان شکایت خود را به صورت کتبی یا شفاهی تحویل دهید؛ اما گاهی شاهد این موضوع هستیم که مدیریت بیمارستان هیچ گونه رسیدگی به اعتراض بیماران انجام نمی‌دهد و اینجاست که باید از طریق نهادهای نظارتی شکایت نمایید. 

در واقع سازمان‌های نظارتی و بازرسی زمانی به شکایت شما رسیدگی می‌کنند که از سوی مدیریت بیمارستان پاسخ دقیقی بابت تخلف یا کوتاهی پرسنل دریافت نکنید. وزارت بهداشت، آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی، درمان و آموزش پزشکی و سازمان‌های دیگر به بررسی شکایت از بیمارستان می‌پردازند و خواسته‌های شما را در این زمینه محقق می‌کنند. 

در صورتی که مشخص شود بیمارستان یا پرسنل آن دچار کوتاهی یا تخلف جدی شده‌اند، برای آنها جریمه نقدی یا مجازات‌های سنگین‌تر در نظر گرفته خواهد شد. می‌توانید به سازمان‌های نام برده شده مراجعه کرده و شکایت خود را از بیمارستان یا کارکنان آن به ثبت برسانید. البته لازم است مستندات کافی در دست داشته باشید. 

شکایت از بیمارستان در دادگاه 

در واقع مهم‌ترین روش برای شکایت از بیمارستان‌ها تنظیم شکواییه و ارائه آن به دادگاه است. شما می‌توانید از پرسنل بیمارستان و یا مسئولان بالا رده آن در دادگاه شکایت نمایید. البته شما باید تمامی مدارک و مستندات کافی را جمع آوری نموده و به دادگاه ارائه کنید تا بتوانید ادعای خود را در دادگاه نزد قاضی به اثبات برسانید. 

به این مسئله توجه داشته باشید که اگر تخلف و یا کوتاهی‌های بیمارستان به طور دقیق در دادگاه اثبات شود، برای آنها مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته خواهد شد. قوانین و مقررات متعددی در این حوزه به تصویب رسیده است که وکلا آگاهی کامل‌تری در خصوص آنها دارند؛ بنابراین بهتر است تدوین شکایت و پیگیری آن را به وکلای کاربلد و معتبر بسپارید. 

مهمترین دلایل شکایت از بیمارستان

در بررسی این موضوع که چگونه از بیمارستان شکایت کنیم، به اینجا رسیدیم که ممکن است درمانگاه یا پرسنل مربوط به آن دچار تخلفات جدی یا کوتاهی در امور درمانی شوند. شکایت از پرسنل بیمارستان یا پزشکان دلایل مختلفی دارد که در ادامه سعی می‌کنیم برخی از مهم‌ترین این دلایل را مورد بررسی دقیق قرار دهیم: 

    • تخلفات پزشکی: به طور کلی اگر پزشک در تشخیص بیماری عاجز بوده و یا اینکه از تمام امکانات موجود برای درمان بیماری استفاده نکند، مرتکب جرم شده و امکان شکایت از او فراهم می‌شود. 

    • تجویز نادرست دارو از سوی پزشک: در برخی از موارد ممکن است پزشک به دلیل اشتباهات عمدی یا سهوی تجویز غلط دارو داشته باشد؛ در این صورت است که آسیب‌های جسمانی بسیار زیادی به بیمار وارد می‌شود. 

    • عدم ارائه خدمات صحیح از سوی پرستاران: در صورتی که پرستاران به خوبی از بیمار مراقبت نکرده و یا اینکه او را به حال خود واگذارند، امکان شکایت از سوی بیمار فراهم می‌شود.

    • عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی: ممکن است بیمارستان مورد نظر پروتکل‌های بهداشتی را به درستی انجام نداده و همین مسئله باعث بروز بیماری و آسیب‌های جدی به بیمار شود؛ می‌توان بابت این موضوع نیز شکایت قضایی تنظیم نمود.

    • سو استفاده مالی از بیماران: در صورتی که بیمارستان مورد نظر مبلغی خارج از عرف را از بیماران دریافت نماید، امکان شکایت فراهم می‌شود.

    • عدم رضایت بیماران از بیمارستان مورد نظر: در صورتی که کارکنان بیمارستان رفتار غلطی با بیمار مورد نظر داشته باشند، ممکن است او از نظر جسمی یا روحی با مخاطرات جدی روبرو شود. می‌توان بابت این مسائل نیز شکایت مطرح نمود. 

چگونه از بیمارستان شکایت کنیم 

مدت زمان شکایت از بیمارستان چقدر است؟

برای بسیاری از افراد این سوال به وجود می‌آید که مدت زمان شکایت از بیمارستان چقدر است؟ به این مسئله توجه داشته باشید که طرح شکایت از بسیاری جرایم دارای مدت زمان مشخصی است؛ یعنی در چنین شرایطی شکایت از تخلفات صورت گرفته دچار مرور زمان خواهد شد و دیگر شما نمی‌توانید به حقوق قانونی خود دست پیدا کنید. 

در صورتی که اشتباه پزشکی رخ داده است و یا شکایتی از پرسنل بیمارستان دارید، باید در سریع‌ترین زمان ممکن آن را به نتیجه برسانید. باید برای تنظیم شکایتنامه و ارسال آن به دادگاه و یا نهادهای نظارتی اقدام کنید. در صورت کوتاهی از این امر ممکن است که دیگر شما نتوانید به حقوق قانونی خود به طور کامل دست پیدا کرده و خواسته‌های خود را به نتیجه دلخواه برسانید. 

نحوه اثبات تخلفات بیمارستان در طرح شکایت 

حال که می‌دانیم چگونه از بیمارستان شکایت کنیم، لازم است در خصوص نحوه اثبات ادعای خود نیز نکاتی را بیان نماییم. اگر شما مدعی هستید که درمانگاه یا بیمارستان مورد نظر تخلفات جدی صورت داده است، باید مدارک و مستندات لازم برای آن را نیز جمع آوری کنید.

اثبات ادعای شما می‌تواند از طریق شهادت شهود یا ارائه مدارک پزشکی انجام شود. همچنین در محاکم قضایی و نظارتی ارزیابی‌های لازم صورت می‌پذیرد تا صحت یا کذب بودن ادعای شما اثبات شود. شما می‌توانید برای جمع آوری مدارک و مستندات به سراغ وکلای کاربلد و معتبر بروید و از آنها مشاوره حقوقی دریافت کنید. 

هزینه شکایت از بیمارستان چقدر است؟

بسیاری از افراد می‌خواهند اطلاعات کاملی درباره هزینه شکایت از بیمارستان داشته باشند. به طور کلی اقامه دعاوی حقوقی و کیفری در محاکم قضایی با هزینه‌هایی همراه است؛ یعنی شما باید تعرفه‌های لازم برای تکمیل مراحل دادرسی را در ابتدای طرح شکایت بپردازید تا به خواسته‌های شما در دادگاه رسیدگی شود. 

به طور کلی هزینه‌های قانونی برای شکایت از بیمارستان شامل حق الوکاله و تعرفه‌های دادرسی خواهد شد. ممکن است فرد توانایی مالی لازم برای پرداخت هزینه‌های دادرسی را در اختیار نداشته باشد؛ در این صورت است که می‌توانید دادخواست اعسار از پرداخت هزینه‌های دادرسی را به محاکم قضایی ارائه کنید. 

برای طرح شکایت از طریق دادگاه لازم است ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه مراجعه نمایید. سپس برگه مربوط به شکایت را با دقت هرچه تمام‌تر تدوین کرده و مستندات و مدارک مورد نیاز را نیز پیوست نمایید. پس از بررسی‌های صورت گرفته پرونده برای ارزیابی‌های مقدماتی به دادسرا و سپس به دادگاه ارسال خواهد شد. 

وکلا اطلاعات کاملی در خصوص رویه‌های قضایی دارند و می‌توانید از آنها برای تدوین شکایت و پیگیری پرونده استفاده کنید. روی دانش حقوقی وکلا و همچنین توانمندی‌های ویژه آنها حساب باز کنید. از وکیل بخواهید که راه درست برای پیگیری پرونده و به نتیجه رساندن شکایت از بیمارستان را به شما نشان داده و در تمامی مراحل به طور مداوم با شما در ارتباط باشد.

چگونه از بیمارستان شکایت کنیم 

لزوم مراجعه به وکیل برای شکایت از بیمارستان 

وکلا اطلاعات کاملی در خصوص حقوق پزشکی دارند و می‌توانید برای شکایت از بیمارستان و پرسنل آن حتما روی کمک وکلا حساب ویژه‌ای را باز کنید. همچنین شما می‌توانید برای تدوین شکایت و همچنین پیگیری آن در حاکم قضایی از وکلا مشاوره حقوقی دریافت کرده و طبق دستورالعمل‌های آنها پیش بروید تا به موفقیت برسید. 

همچنین اگر قصد شکایت از پرستار بیمارستان را داشته باشید، می‌توانید برای جمع آوری مدارک و بررسی شرایط مختلف پرونده از وکلا مشورت بگیرید. وکلا قوانین و مقررات این حوزه را به خوبی می‌دانند و راهکارهای مناسبی را پیش روی شما قرار می‌دهند تا با استفاده از آنها بتوانید خواسته‌های حقوقی خود را به سرانجام برسانید. 

لازم است که حتما از وکلای کارکشته و معتبر برای طرح شکایت از بیمارستان و پزشک کمک بگیرید. اگر وکلای با سابقه را برای پیگیری پرونده‌های خود به خدمت بگیرید، قطعا در زمان کمتری به نتیجه خواهید رسید و هزینه‌های کمتری نیز بر دوش شما باقی خواهد ماند. از سوی دیگر لازم است تخصص وکلا را در رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی مورد توجه قرار دهید.

کلام آخر 

در این مقاله از سایت برترین وکیل به این سوال پاسخ دادیم که چگونه از بیمارستان شکایت کنیم؟ اشاره کردیم که ممکن است بیمارستان یا پرسنل و کارکنان آن دچار تخلفات جدی شوند و همین مسئله آسیب‌های روحی یا جسمانی بسیار زیادی را برای بیماران به دنبال داشته باشد؛ در چنین شرایطی افراد می‌توانند از طریق نهادهای نظارتی یا محاکم قضایی شکایت خود را پیگیری نمایند. برای شکایت در دادگاه لازم است به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه مراجعه کنید و برگه شکایتنامه را تنظیم نمایید. همچنین باید مدارک و مستندات کافی را به برگه شکایت پیوست نمایید. اگر سوالاتی برای شما در خصوص متن بالا ایجاد شده است، می‌توانید در قسمت دیدگاه با سایر کاربران تبادل نظر داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا