نکات حقوقی

قولنامه جعلی ⚖️【مجازات و روش‌ های اثبات جعلی بودن آن】⚡️

افراد ممکن است برای خرید و فروش املاک و یا هر نوع مال دیگری از قولنامه استفاده کنند. حال ممکن است مفاد قولنامه به صورت جعلی تنظیم شده و یا اینکه امضای نامعتبری پای آن درج شده باشد که در این صورت کل معامله باطل اعلام خواهد شد. در واقع قولنامه یک نوع سند عادی به شمار می‌رود که امکان تقلب و جعل آن فراهم است. افراد متقلب سعی می‌کنند با استفاده از قولنامه جعلی جهت کلاهبرداری از افراد مختلف در سطح جامعه اقدام کرده و منافع مالی بسیار زیادی را تصاحب نمایند. در این مقاله از سایت برترین وکیل سعی می‌کنیم اطلاعات جامع‌تری را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. همراه ما باشید. 

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل کیفری در تهران کلیک کنید!

قولنامه جعلی چه ویژگی‌هایی دارد؟

قولنامه جعلی ممکن است حاوی امضای غلط و یا همچنین مفاد و موضوعات نامناسب و همچنین ایجاد تغییراتی متفاوت از توافقات صورت گرفته باشد؛ در چنین شرایطی است که موارد توافق شده از سوی افراد مورد تغییرات جدی قرار می‌گیرد و به طور کلی قولنامه دستکاری می‌شود. افراد سودجو و کلاهبردار ممکن است با جعل قولنامه اهداف بسیار زیادی را در ذهن داشته باشند. 

در واقع مهمترین هدفی که افراد سودجو از جعل قولنامه در سر دارند، این است که به منافع دیگران دسترسی پیدا کرده و آنها را به نفع خود تصاحب کنند. پیش از معاملات املاک و مستغلات و هر نوع مال دیگری مانند خودرو لازم است تا ابتدا قولنامه مورد نظر را از طریق منابع ذی صلاح اعتبارسنجی کنید تا به این شکل جلوی خسارت‌های احتمالی را از همان ابتدا بگیرید و اجازه ندهید که شخصی سودجو منافع شما را به خطر اندازد. 

شما باید دانش حقوقی خود را در خصوص تنظیم قولنامه و مفاد آن افزایش دهید؛ در این صورت می‌توانید اعتبار قولنامه‌ها را به صورت مختصر مورد بررسی قرار داده و جلوی بسیاری از اختلافات به وجود آمده را از همان ابتدا بگیرید. از سوی دیگر استخدام یک وکیل و دریافت مشاوره حقوقی از وی باعث می‌شود تا اعتبار قولنامه را به شیوه‌ای صحیح بررسی نمایید. 

قولنامه جعلی

استفاده از قولنامه جعلی در خرید و فروش املاک

در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که افراد سودجو با جعل اسناد به دنبال تصاحب املاک دیگران هستند. در این روش فرد سودجو سعی می‌کند تا با استفاده از قولنامه ساختگی معامله‌ای ملکی را تدارک دیده و اموال دیگری را از دسترس او خارج کند. باید به این مسئله توجه داشته باشید که بروز خسارت‌های ملکی می‌تواند تبعات سنگینی را برای طرفین معامله به همراه داشته باشد. 

تجربه نشان داده است که استفاده از اسناد جعلی توسط گروه و باندهای کلاهبردار صورت می‌پذیرد و معمولا گروهی از افراد به این مسئله مشغول هستند. در بسیاری از موارد نیز با تنظیم قولنامه‌های ساختگی و جعلی سعی می‌کنند تا ملکی که اساسا وجود خارجی ندارد را به فرد قربانی بفروشند. البته باید بدانیم که استفاده از اسناد جعلی در قانون جرم انگاری شده است. 

در واقع افراد باید از صحت قولنامه‌های تنظیم شده در بنگاه‌های املاک نهایت اطمینان را داشته باشند. از سوی دیگر افراد می‌توانند برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی و استفاده از قولنامه‌های جعلی به بنگاه‌های معتبر مراجعه نمایند. همچنین دریافت مشاوره حقوقی از وکلای متخصص در زمینه دعاوی ملکی می‌تواند روشی موثر برای جلوگیری از کلاهبرداری باشد. 

همواره باید به این نکته توجه داشته باشید که قانون مجازات اسلامی مجازات‌های سنگینی را برای جعل اسناد و استفاده از قولنامه جعلی در کلاهبرداری تعیین کرده است. بالا بودن قیمت املاک به خصوص در سال‌های اخیر باعث شده است تا افراد قربانی از جعل اسناد ضررهای هنگفتی را از نظر مالی متحمل شوند؛ بنابراین لازم است این افراد با مراحل پیگیری حقوق خود در محاکم قضایی آشنایی داشته باشند. 

روش‌های اثبات جعل قولنامه

در واقع برای اثبات جعل قولنامه راه‌های مختلفی در اختیار شما قرار گرفته است که می‌توانید با استفاده از آنها صحت اسناد عادی تنظیم شده را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه سعی می‌کنیم برخی از مهم‌ترین این روش‌ها را به شما معرفی نماییم.

  • تحقیق و تصدیق اسناد: در ابتدا لازم است قولنامه‌ را به دقت مورد بررسی قرار دهید. این مسئله باعث می‌شود تا صحت قولنامه مورد نظر را بررسی کرده و از تقلبی و جعلی بودن آن اطمینان حاصل نمایید. 
  • کمک گرفتن از وکیل متخصص: از دیگر روش‌ها که با استفاده از آن می‌توانید جعلی بودن قولنامه‌های تنظیم شده در بنگاه‌های معاملاتی را مورد بررسی قرار دهید، این است که از یک وکیل متخصص و آشنا به این مسائل حقوقی کمک دریافت کنید.
  • مقایسه با اسناد اصلی: اگر اسناد اصلی در دسترس است، می‌توانید قولنامه جعلی را به طور کامل با آنها مقایسه کنید تا متوجه تفاوت‌های میان آنها شوید. بررسی امضا، تاریخ معامله و همچنین شرایط درج شده در اسناد اصلی به شما کمک خواهد کرد تا جعلی یا اصلی بودن سند را متوجه شوید.
  • حضور شاهدان: شما می‌توانید شاهدانی که پای قولنامه را به امضا رسانده‌اند، احضار نموده و از آنها در خصوص صحت قولنامه سوال کنید. اطلاعاتی که شاهدان در اختیار شما قرار می‌دهند، می‌تواند عاملی برای تشخیص صحت قولنامه یا جعلی بودن آن باشد. 
  • تحقیقات حکومتی: در بسیاری از موارد اطلاعات دولتی درج شده در سازمان‌های مختلف می‌تواند محلی برای تحقیق شما باشد؛ در چنین شرایطی می‌توانید تحقیقات خود را از ادارات دولتی انجام دهید تا به جعلی بودن اسناد پی ببرید.
  • استفاده از خدمات تخصصی: بسیاری از کارشناسان دادگستری توانایی این موضوع را دارند تا قولنامه‌های اصلی را از قولنامه‌های جعلی تشخیص دهند. در واقع کارشناسان مربوطه از روش‌های مختلف و متبحرانه‌ای برای این موضوع استفاده خواهند کرد.
قولنامه جعلی

مجازات استفاده از قولنامه جعلی چیست؟

باید اشاره داشته باشیم که جعل قولنامه توسط بنگاه می‌تواند مجازات‌های سنگینی را به دنبال داشته باشد؛ البته ممکن است افراد معمولی نیز جهت جعل اسناد عادی اقداماتی را به انجام برسانند که این عمل، جرم محسوب خواهد شد. قانون مجازات اسلامی به تعیین مجازات قولنامه جعلی پرداخته است و موارد مختلفی را برای آن ذکر کرده که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

مجازات جزایی: در واقع افرادی که از اسناد جعلی برای معاملات ملکی و سایر معاملات استفاده می‌کنند، مرتکب جرم جعل شده‌اند که در چنین شرایطی بر اساس مواد قانونی برای آنها مجازات‌هایی از نوع حبس و جریمه در نظر گرفته خواهد شد.

ابطال قولنامه: قاضی پرونده موظف است که در دادگاه ذی‌صلاح جعلی بودن یا صحت قولنامه مورد نظر را بررسی کرده و نتیجه را از طریق صدور حکم اعلام نماید. در صورتی که قولنامه مورد استفاده جعلی تشخیص داده شود، ممکن است قاضی به ابطال قولنامه و قرارداد امضا شده حکم دهد. 

جبران خسارت‌های مالی فرد قربانی: فرد سودجو سعی می‌کند با استفاده از قولنامه جعلی به شخص قربانی ضررهای مالی بسیار زیادی را وارد نماید؛ در چنین شرایطی قاضی به عنوان مجازات ممکن است جبران خسارت را حکم کند. در این صورت فرد مجرم ملزم می‌گردد تمامی خسارت‌های مالی وارد شده را به فرد متضرر پرداخت نماید. 

از دست دادن حقوق قانونی: در واقع با جعل قولنامه دستی حقوق بسیار زیادی از افراد ضایع می‌شود و ممکن است آنها دچار خسارت‌های عدیده‌ای در این زمینه شوند. بنابراین باید به این مسئله توجه داشته باشید که تمامی خسارت‌های وارد شده به فرد قربانی در محیط دادگاه لحاظ خواهد شد و در جهت جبران آنها اقدامات قانونی انجام خواهد گردید. 

برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل جعل اسناد در تهران کلیک کنید!

خسارت‌های ناشی از فروش مال غیر با استفاده از قولنامه جعلی

در واقع افراد از نظر قانونی تنها می‌توانند اموال خود را به فروش برسانند و اگر شخصی اقدام به فروش مال غیر کند، مرتکب جرم سنگینی شده است که در قانون به طور کامل مجازات‌هایی برای آن تعیین گردیده است. به این مسئله توجه داشته باشید که اغلب در فروش مال غیر افراد از قولنامه جعلی استفاده کرده و به روش‌های متقلبان و حیله‌گران متوسل می‌شوند. 

در واقع فروش مال غیر ممکن است خسارت‌های مالی بسیار زیادی را برای افراد قربانی به دنبال داشته باشد؛ چرا که در این روش معمولا گروهی از افراد اقدام به تنظیم قولنامه‌های ساختگی و دستی می‌کنند و سعی دارند اموال دیگری را تصاحب کرده و به فروش برسانند؛ در این صورت است که قانون اجازه طرح دعاوی کیفری علیه مجرمین را در اختیار قربانیان قرار داده است. 

در نظر داشته باشید که اگر فرد با استفاده از قولنامه‌های جعل شده اقدام به فروش مال غیر یا هر نوع کلاهبرداری دیگر نماید، ممکن است به امنیت عمومی جامعه خدشه وارد شود. به هر حال در صورت سوء استفاده از قولنامه‌های جعل شده و اسناد عادی لازم است که در اسرع وقت با وکلای مجرب و خبره ارتباط گرفته و طرح دعوی نمایید تا بتوانید در محاکم قضایی به حقوق قانونی خود دست پیدا کنید. 

قولنامه جعلی

نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری با قولنامه جعلی 

در واقع ممکن است معاملات صورت گرفته با استفاده از قولنامه جعلی به انجام رسیده باشند که در این صورت می‌توانید برای تنظیم شکایت به پلیس محله خود مراجعه نمایید. در واقع پلیس ممکن است تحقیقات اولیه را در این خصوص به طور کامل انجام داده تا از تمامی شواهد و قرائن موضوع اطلاعات کافی را به دست آورد و سپس تشکیل پرونده دهد. 

در واقع ممکن است که از طریق پلیس و نیروی انتظامی نتوانید خواسته‌های حقوقی خود را در خصوص جعل اسناد به نتیجه برسانید؛ در چنین شرایطی به شما توصیه می‌کنیم به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه مراجعه کرده و شکواییه یا شکایت‌نامه‌های مربوطه را تنظیم نمایید. در دفاتر خدمات قضایی، فرم‌های مربوط به شکایتنامه در اختیار شما قرار داده می‌شود که لازم است آنها را با دقت تکمیل نمایید. 

در چنین شرایطی شکایت‌نامه شما به دادسرا ارسال خواهد شد و وظیفه دادستان این است که تحقیقات مقدماتی را در خصوص جعل اسناد و جزئیات پرونده انجام دهد. در صورتی که مدارک و مستنداتی برای اثبات وقوع جرم دارید، لازم است در این مرحله به دادستان مربوطه ارائه دهید و از او بخواهید که با مطالعه کامل آن‌ها حکم صادر نماید. 

به این مسئله توجه داشته باشید که اگر در دادسرا مشخص شود که جرمی صورت گرفته است پرونده برای بررسی‌های بیشتر به دادگاه کیفری ارجاع داده خواهد شد، ولی اگر شواهد و مستندات ارائه شده برای اثبات وقوع جرم کافی نباشد، از سوی دادستان مربوطه قرار منع تعقیب صادر خواهد شد. در تمامی این مراحل می‌توانید روی کمک‌های یک وکیل مجرب و خبره حساب ویژه‌ای باز کنید. 

در دادگاه با استفاده از دستگاه تشخیص جعل اسناد تمامی جوانب پرونده مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا مشخص شود که آیا فرد با استفاده از قولنامه جعلی اقدام به کلاهبرداری کرده است یا خیر. در شرایطی که استفاده از روش‌های متقلبانه برای کلاهبرداری به اثبات برسد، فرد متهم محکوم به مجازات حبس و جبران خسارت‌های مالی وارد شده خواهد گردید. 

کلام آخر 

ما در این مقاله تلاش کردیم تا هر آن چیزی که لازم است در خصوص قولنامه جعلی و استفاده از آن در معاملات ملکی و غیره را بدانید، به شما انتقال دهیم. امیدواریم مطالعه این مطالب در سایت برترین وکیل برای شما مفید واقع شده باشد. اشاره کردیم که اگر جعل اسناد صورت گیرد، این مسئله از روش‌های مختلفی در دادگاه قابل اثبات می‌باشد. از همراهی شما تا پایان مقاله سپاسگزاریم. اگر سوال یا انتقادی دارید، می‌توانید آن را در قسمت دیدگاه درج نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

فردین ساریخانی

نویسنده و ویراستار متون ادبی، حقوقی/روزنامه نگار/عاشق کتاب، هنر، سفر و فیلم کلاسیک

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا