طلاق بدون دلیل ⚖️【آیا طلاق بدون دلیل امکانپذیر است؟】⚡️

طلاق بدون دلیل از سوی مرد امکانپذیر است، ولی زن همواره باید بر اساس قانون مدنی و قانون حمایت خانواده برای طلاق دلایل محکمه پسند به دادگاه ارائه کند. دلایل محکمه پسندی که از سوی زن به دادگاه ارائه میشود باید عسر و حرج او را به اثبات برساند. در صورتی که زن دلایل موجه برای طلاق نداشته باشد، میبایست وکالت در طلاق را از مرد دریافت کند یا اینکه از طریق بخشیدن مهریه خود اقدام برای طلاق توافقی انجام دهد. در غیر این صورت از نظر قانونی به زن برای جدا شدن از همسرش مجوز داده نخواهد شد. اگر زن دلیل موجه برای طلاق داشته باشد، میتواند حتی بدون رضایت مرد نیز از او طلاق بگیرد. برای دریافت جزئیات بیشتر در خصوص این موضوع به شما توصیه میکنیم با سایت برترین وکیل همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
طلاق بدون دلیل از طرف زن امکانپذیر است؟
امکان طلاق بدون دلیل از طرف زن وجود نخواهد داشت و بر اساس قوانین و مقررات کشور زن هرگز نمیتواند بدون دلایل محکمه پسند به دادگاه درخواست طلاق دهد. در صورتی که زن به دادگاه درخواست طلاق میدهد، میبایست تمامی دلایل و شرایطی که بر اساس آنها قصد اقامه دعاوی طلاق را دارد را در دادخواست شرح دهد.
در صورتی که زن دلایل محکمه پسندی را در دادخواست طلاق شرح ندهد، ممکن است درخواست او از سوی محاکم قضایی به طور کامل رد شود. دلایل محکمه پسند ارائه شده از سوی زن باید به گونهای باشد که عسر و حرج و سختی بیش از حد او در زندگی مشترک را به اثبات برسانند.
به طور کلی باید اشاره داشته باشیم که زن در مقایسه با مرد فرآیند پیچیدهتری را برای طلاق باید پشت سر بگذارد. به هر حال اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید، لازم است از وکلای کارکشته و معتبر کمک دریافت کنید تا به شما در اثبات دلایل موجه کمک شایانی را ارائه نمایند.

شرایط طلاق از طرف زن چگونه است؟
بر اساس قوانین و مقرراتی که در کشور به تصویب رسیده است امکان طلاق بدون دلیل از سوی مرد وجود دارد و او میتواند بدون هیچ گونه دلیل شرعی و موجه همسر خود را مطلقه کند. مرد برای طلاق گرفتن از همسرش نیاز به دلایل محکمه پسند ندارد. بلکه مرد تنها پیش از طلاق لازم است تا تمامی حقوق مالی و غیرمالی زن مانند مهریه و نفقه را پرداخت نماید.
در صورتی که زن با طلاق گرفتن مرد مخالفت داشته باشد، باید بگوییم که این مخالفت هیچگونه تاثیری در فرآیند طلاق نخواهد داشت؛ اما شرایط برای طلاق از طرف زن متفاوت است. در شرایطی که زن وکالت بلاعزل برای طلاق دریافت نکرده باشد حتما باید دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کند تا با درخواست طلاق او موافقت شود.
در واقع زن باید دلایلی را به دادگاه ارائه نماید که با استفاده از آنها عسر و حرج او در زندگی مشترک به اثبات برسد. منظور از عسر و حرج ایجاد شرایطی در زندگی مشترک است که زن دیگر قادر به تحمل آن نباشد؛ اما در شرایطی ممکن است که زن حق طلاق را از طریق وکالت بلاعزل از مرد دریافت کرده باشد که در چنین شرایطی فرآیند طلاق ساده است.
زن میتواند به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه مراجعه کرده و مدارک و مستندات کافی ارائه کند و حتی بدون رضایت مرد نیز از او جدا شود. در صورتی که زن حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد، میتواند علاوه بر مهریه و نفقه خود بدون رضایت مرد نیز از او جدا شود. در این خصوص میتوانید با وکلای مطرح مشاوره حقوقی داشته باشید.
دلیل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن
اشاره داشتیم که طلاق بدون دلیل از سوی زن امکانپذیر نیست و همواره باید دلایل محکمه پسند به دادگاه ارائه کند. دلایل ارائه شده باید به گونهای باشد که سختی بیش از حد او در زندگی مشترک به اثبات برسد. در ادامه برخی از مهمترین دلایل محکمه پسند برای اثبات عسر و حرج در زندگی زوجه را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
هرگونه دلیلی که بتواند عسر و حرج زن در زندگی مشترک را به اثبات برساند، میتواند یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق به شمار رود. ممکن است این دلایل در قانون مورد اشاره قرار نگرفته باشد و در خصوص هر پروندهای با پرونده دیگر متفاوت به نظر برسد.
در صورتی که زوجه بتواند یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه را در دادگاه به اثبات برساند، میتواند با استفاده از آن درخواست طلاق نماید. البته شرط لازم برای استفاده از این دلایل آن است که مرد در زمان عقد نکاح این شروط را پذیرفته باشد.
ممکن است زن حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد. به طور معمول زن برای دریافت وکالت بلاعزل در طلاق حاضر میشود از حقوق مالی خود مانند مهریه و نفقه چشم پوشی کند.

طلاق به دلیل تنفر از همسر امکانپذیر است؟
در قسمتهای قبل نیز به این موضوع اشاره داشتیم که طلاق به دلیل تنفر امکانپذیر است؛ به شرط آنکه زن بتواند دلایل محکمه پسند برای عسر و حرج و تنفر خود در زندگی مشترک ارائه کند. در ادامه برخی از مهمترین مصادیق عسر و حرج را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- در صورتی که مرد برای مدت غیرمتعارف با همسر خود نزدیکی نکرده و رابطه جنسی نداشته باشد، زن میتواند با استفاده از این موضوع در دادگاه درخواست طلاق نماید.
- در صورتی که مرد اعتیاد به مشروبات الکلی یا مواد مخدر داشته باشد، زن میتواند درخواست طلاق رای نماید؛البته باید سطح اعتیاد مرد به اندازهای باشد که زندگی را برای زن غیر ممکن کند.
- در صورتی که مرد به یکی از بیماریهای مقاربتی مبتلا باشد، زن میتواند درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه نموده و با استفاده از این دلایل محکمه پسند عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برساند.
- نپرداختن نفقه به مدت ۶ ماه از مصادیق عسر و حرج به شمار میرود؛ در این صورت است که دادگاه مرد را ملزم میکند که نفقه زن را پرداخت کند و اگر مرد از این امر استنکاف نماید به زن اجازه طلاق داده خواهد شد.
- عقیم بودن مرد به گونهای که نتواند ۵ سال همسر خود را بارور نماید، جزو مصادیق عسر و حرج است و زن میتواند با استناد به آن درخواست طلاق خود را ارائه نماید.
- ابتلای مرد به بیماریهای صعب العلاج و غیر قابل درمان نیز جزو مصادیق عسر و حرج به شمار میرود.
- در قوانین و مقررات ایران اشاره شده است که اگر مرد بدون مجوزهای قانونی و کسب رضایت از همسر سابق خود مجددا ازدواج کند، اجازه طلاق به همسر سابق داده خواهد شد و او میتواند درخواست طلاق خود را به محاکم قضایی ارائه کند.
موارد طلاق از طرف زن بدون دلیل
همانطور که در قسمتهای قبلی اشاره کردیم امکان طلاق بدون دلیل از سوی زن وجود ندارد و او همواره باید دلایل محکمه پسندی را به دادگاه برای اثبات عسر و حرج خود ارائه کند؛ اما گاهی زن دلایل محکمه پسندی را در اختیار ندارد؛ در چنین شرایطی راهکارهایی وجود دارد که زن میتواند برای درخواست طلاق به آنها اتکا کند.
در صورتی که زن دلایل محکمه پسندی نداشته باشد طلاق برای او غیر ممکن نیست، ولی فرآیند طلاق برای او پیچیدهتر از هر زمان دیگری خواهد شد. در صورتی که زن وکالت بلاعزل در طلاق را از مرد دریافت کرده باشد دیگر نیازی به ارائه دلایل محکمه پسند در دادگاه نیست و او حتی بدون رضایت شوهر نیز میتواند جدا شود.
داشتن حق طلاق یکی از رایجترین روشهای طلاق از طرف زن به شمار میرود. در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی اشاره شده است که حق طلاق با مرد است و او میتواند حق طلاق خود را در اختیار دیگران نیز قرار دهد. برای مثال مرد میتواند با حضور در دفاتر اسناد رسمی حق طلاق را به همسر خود نیز دهد.
در صورتی که زن دلایل محکمه پسند برای ارائه به دادگاه نداشته باشد، میتواند از طریق بذل مهریه و اقدام از طریق طلاق توافقی نیز طلاق گیرد. در این نوع از طلاق مرد در صورتی حاضر به طلاق دادن زن میشود که او نیز از حقوق مالی خود مانند مهریه و نفقه چشم پوشی کند. لازم است در طلاق توافقی به طور قطع توافقنامهای تنظیم شده و سوی وکیل به دادگاه ارائه شود.
طلاق توافقی که در متون حقوقی از آن با عنوان طلاق خلع و مبارات یاد میشود، یکی از انواع طلاق است که در آن زن از شوهر خویش تنفر و کراهت دارد. در واقع کراهت زن به گونهای است که او در طلاق بدون دلیل حاضر میشود تا مقداری از مهریه یا تمام آن را به مرد ببخشد تا مرد را مجاب به طلاق دادن کند.

طلاق بدون دلیل از سوی مرد امکانپذیر است؟
حسب ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد برای طلاق دادن همسرش به هیچگونه دلیلی نیاز ندارد و صرف تمایل او به پایان دادن رابطه زوجیت برای جدایی کافی است. در گذشته مرد میتوانست با حضور در دفترخانه همسر خود را طلاق دهد؛ بدون اینکه حقوق مالی و غیرمالی که زوجه دارد را تعیین و تکلیف کند، اما قانون جدید قدری تغییر کرده است.
در قانون جدید روال کار به این صورت است که مرد ابتدا باید در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه دادخواست طلاق تنظیم نموده و آن را به ثبت برساند. در دادگاه خانواده حقوق مالی و غیر مالی زن به طور دقیق مورد بررسی قرار خواهد گرفت و تا زمانی که مرد حقوق مالی زن مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل را تعیین و تکلیف نکرده باشد به او مجوزهای لازم برای طلاق داده نمیشود.
اما نکته قابل ذکر این است که اگر مرد بدون هیچگونه دلیل موجهی درخواست طلاق دهد، معایب بسیاری در انتظار او است. یکی از معایب بزرگی که در این خصوص وجود دارد این است که اگر مرد بدون دلیل همسرش را طلاق دهد، لازم است تمامی حقوق مالی قانونی زن را به طور کامل بپردازد که از جمله مهمترین آنها میتوانیم به مهریه اشاره کنیم.
در صورتی که مرد تمایل به طلاق دادن همسرش دارد باید به این نکته توجه داشته باشد که توافق با همسر در این خصوص الزامی نیست، ولی میتواند از معایب طلاق از طرف مرد بکاهد. در طلاق توافقی لازم است که زن و مرد درباره تمامی حقوق مالی و غیر مالی خود به توافقات کامل دست پیدا کرده و آن را از طریق توافقنامهای به دادگاه ارائه کنند.
سریعترین راه طلاق از طرف زن چیست؟
سریعترین راه طلاق از طرف زن این است که او بتواند رضایت مرد را برای طلاق جلب کند. به طور معمول طلاق توافقی در چند ماه به طور کامل به انجام میرسد. در طلاق توافقی زن راضی میشود مقداری از مهریه خود را ببخشد و مرد نیز در چنین شرایطی راضی به طلاق میشود.
به این مسئله توجه داشته باشید که اگر زن حق طلاق داشته باشد، میتواند در مدت زمان بسیار کمی مراحل طلاق را پشت سر گذاشته و به رابطه زوجیت پایان ببخشد. از سوی دیگر باید اشاره داشته باشیم که زن برای دریافت حق طلاق و وکالت بلاعزل در طلاق لازم است تا رضایت مرد را جلب کند که در این صورت معمولا زن از دریافت مهریه خود به طور کامل یا قسمتی از آن صرف نظر میکند.
به طور معمول طلاق از طرف زن در مدت زمان بیشتری به انجام میرسد و اگر زوجه از طریق دریافت حق طلاق یا طلاق توافقی اقدام کند در مدت زمان کمتری به نتیجه خواهد رسید. در تمامی مراحل طلاق اگر از وکلای متخصص و ماهر استفاده کنید، میتوانید شانس کسب پیروزی خود را تا چندین برابر افزایش دهید.
کلام آخر
امیدواریم که در تمامی مراحل زندگی خود بتوانید با صلح و سازش در کنار همسرتان زندگی شادی را تجربه کنید. همچنین تشکر میکنیم که تا پایان مقاله در کنار ما بودید و ما را در سایت برترین وکیل همراهی کردید. در این مطلب توضیح کاملی در خصوص طلاق بدون دلیل ارائه دادیم و اشاره کردیم که زن حتما برای طلاق نیاز به دلیل موجه دارد، مگر اینکه رضایت مرد را برای طلاق جلب کند. ولی در قانون مدنی اشاره شده که مرد بدون دلیل هم میتواند طلاق بگیرد. اگر توضیحی از این مطلب باقی مانده است میتوانید آن را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید.