طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی ⚖️【مهریه و حقوق زن】⚡️

طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی از نظر قانونی امکانپذیر است. در صورتی که زن به بیماریهای مقاربتی یا بیماریهای صعب العلاج مبتلا باشد، مرد به دلیل داشتن حق طلاق میتواند در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه حاضر شده و دادخواست طلاق را به طور کامل تنظیم نماید. از سوی دیگر اگر مرد مبتلا به یکی از بیماریهای مقاربتی باشد، زن میتواند با اتکا به همین موضوع عسر و حرج خود را در زندگی مشترک به اثبات برساند. در این صورت است که قاضی پرونده اجازه طلاق را به زن خواهد داد. حتی اگر مرد راضی به طلاق نباشد، زن میتواند به رابطه زوجیت پایان ببخشد و مهریه خود را نیز دریافت کند. برای کسب اطلاعات تکمیلی با سایت برترین وکیل همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی با بهترین وکیل طلاق در تهران کلیک کنید!
طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی امکانپذیر است؟
طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی دارای شرایط خاصی میباشد که به آن اشاره خواهیم کرد. به طور کلی مردان هیچگونه محدودیتی برای طلاق دادن زن ندارند؛ چرا که در قانون مدنی حق طلاق به آنها سپرده شده است؛ بنابراین اگر زن سالم یا بیمار باشد، از این جهت برای طلاق دادن مرد هیچگونه محدودیتی ایجاد نمیشود و او میتواند به محض پرداختن حقوق مالی زن از او جدا شود.
در واقع زوجه دو راه برای جدایی از همسرش دارد. راه اول این است که او بتواند وکالت بلاعزل در طلاق را از مرد دریافت کند و راه دوم نیز اثبات عسر و حرج در دادگاه میباشد. دلایل محکمه پسند بسیاری وجود دارد که زن میتواند با استفاده از آنها عسر و حرج را به اثبات برساند که یکی از مهمترین مصادیق آن بیماری مقاربتی شوهر است.
یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقدنامه که توجه زیادی نیز به آن میشود، این است که اگر مرد به بیماری صعبالعلاج مبتلا باشد، زن میتواند با استناد به همین مسئله از دادگاه درخواست طلاق کند. همچنین حسب ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی میتوانیم بگوییم که اگر مرد بیماری روانی یا بیماری جسمی صعب العلاج داشته باشد، زن میتواند با استناد به آن درخواست طلاق نماید.
همچنین ممکن است بیماریهای جنسی مرد به گونهای باشد که امکان برقراری رابطه جنسی با همسر را به او ندهد. برای مثال میتوانیم بگوییم که قطع شدن آلت جنسی مرد، عدم نعوظ و همچنین عنن از جمله مهمترین این بیماریها هستند. در صورتی که مرد به یکی از این بیماریهای مقاربتی و جنسی مبتلا باشد، امکان فسخ نکاح از نظر قانونی وجود خواهد داشت.

طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی چگونه انجام میشود؟
طلاق به دلیل بیماری مقاربتی معمولا مراحل خاصی را به دنبال دارد. اشاره داشتیم که اگر زن به بیماریهای مقاربتی مبتلا باشد، مرد میتواند به سادگی برای طلاق دادن او اقدام نماید و اگر مرد مبتلا به چنین بیماریهایی باشد، بر اساس قوانین و مقررات، زن موظف است که دلایل محکم پسند خود برای اثبات عسر و حرج را به دادگاه ارائه نماید و سپس خود را مطلقه کند.
نخستین گام برای طلاق این است که زوج یا زوجه در دفاتر خدمات قضایی حاضر شده و دادخواست طلاق را به طور کامل تنظیم نماید. در صورتی که زن برای درخواست طلاق اقدام میکند، لازم است تمامی مدارک و مستنداتی که بر بیماری مقاربتی مرد دلالت دارند را نیز به دادخواست تنظیم شده پیوست نماید.
دادگاه خانواده که دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی طلاق به شمار میرود، وظیفه دارد تا پرونده را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار دهد. پس از شنیدن دفاعیات زوجین لازم است تا برای اثبات ادعای زن مبنی بر ابتلای مرد به بیماریهای مقاربتی وی به پزشکی قانونی مراجعه کند. گواهی پزشکی قانونی در تصمیم دادگاه موثر خواهد بود.
به هر حال باید اشاره داشته باشیم که زن اگر بتواند بیماری جنسی مرد را به اثبات برساند، طلاق حتی بدون رضایت مرد نیز اتفاق خواهد افتاد. منظور از عسر و حرج ایجاد شدن نوعی شرایط سخت در زندگی مشترک است که تداوم رابطه زوجیت را برای زن دشوار میکند. در صورتی که زن وکالت در طلاق نداشته باشد، لازم است عسر و حرج خود را اثبات نماید.
در شرایطی که زن مبتلا به بیماریهای مقاربتی باشد، مرد میبایست در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه حاضر شده و دادخواست طلاق را تنظیم نماید. در چنین شرایطی است که معمولا حقوق مالی زن به طور دقیق مورد بررسی قرار خواهد گرفت. زوج در صورتی میتواند همسر خود را طلاق دهد که حقوق مالی او مانند مهریه و نفقه را تعیین تکلیف کرده باشد.
مهریه در طلاق به دلیل بیماری مقاربتی
یکی از موضوعات مهمی که در طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، مسئله مهریه میباشد. میدانیم که مهریه جزو مهمترین حقوق مالی زن به شمار میرود که به محض جاری شدن عقد نکاح در اختیار او قرار خواهد گرفت. زن میتواند پس از عقد، مهریه خود را به صورت رسمی و قانونی از مرد مطالبه کند و بیماری مقاربتی نمیتواند او را از این حق منع نماید.
چه در شرایطی که مرد مبتلا به بیماریهای مقاربتی باشد و چه زن مبتلا به این بیماریها باشد، زوج موظف است تا مهریه زوجه را به طور کامل پرداخت کند. به طور قطع میتوانیم بگوییم که ابتلای مرد یا زن به بیماریهای مقاربتی عاملی برای عدم دسترسی آنها به مهریه و سلب این حق از آنها نخواهد بود.
اما ممکن است زوجه بیماری مقاربتی پیش از ازدواج داشته و آن را از مرد مخفی کرده باشد؛ در این صورت پس از طلاق دادن زن مهریهای به او تعلق نخواهد گرفت. همچنین احتمال دارد در شرایطی به دلیل بیماریهای جنسی و مقاربتی فسخ نکاح صورت گیرد. در صورتی که فسخ نکاح انجام شده و دختر همچنان باکره باشد به او مهریه تعلق نخواهد گرفت.
در شرایطی ممکن است طلاق به دلیل عنن بودن مرد اتفاق افتاده باشد که در این صورت مرد موظف است تمامی حقوق مالی زن مانند مهریه را به او پرداخت کند. نکته قابل ذکر دیگری که باید در اینجا بیان نماییم این است که اگر طلاق در دوران عقد یعنی در شرایطی که دختر همچنان باکره است، اتفاق بیفتد، مرد موظف است تنها نیمی از مهریه را به زن پرداخت نماید.

حقوق زن در طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی
طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی میتواند آثار حقوقی بسیار زیادی را به همراه داشته باشد که میبایست برخی از آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم. مهمترین آثار حقوقی این نوع از طلاق عبارت است از:
- در صورتی که رابطه جنسی بین زن و مرد برقرار شده باشد، مرد ملزم است تمامی حقوق مالی زن مانند نفقه و مهریه را به او پرداخت کند. اگر در زمان تعلق رابطهای جنسی بین زن و مرد اتفاق نیفتاده باشد، تنها نیمی از مهریه به زن تعلق خواهد گرفت.
- در صورتی که مرد یا زن در دوران عقد و در زمانی که دختر همچنان باکره است متوجه بیماریهای مقاربتی شوند و اقدام به طلاق کنند باید بدانیم که به زن نفقه تعلق خواهد گرفت، اما او تنها میتواند نیمی از مهریه را دریافت کند.
- دقت داشته باشید که در مواقع طلاق حتما باید وضعیت حضانت فرزندان به طور دقیق مشخص شود. به طور معمول باید بدانیم که حضانت فرزندان پسر تا ۷ سالگی بر عهده مادر آنها میباشد و پس از آن تا رسیدن به سن بلوغ پدر عهدهدار حضانت است.
- در صورتی که زن پس از طلاق یائسه یا باکره باشد، دیگر نیازی به نگه داشتن عده نیست؛ در غیر این صورت زن میبایست به مدت زمان مشخصی از ازدواج مجدد یا برقراری رابطه جنسی خودداری کند.
- در صورتی که مرد به یکی از بیماریهای جنسی مانند قطع شدن آلت یا عنن مبتلا باشد، فسخ نکاح صورت میپذیرد. اگر فسخ نکاح انجام شده و دختر همچنان باکره باشد دیگر او نمیتواند از مهریه بهرهمند گردد.
طلاق به دلیل داشتن بیماری ایدز
حال که در حال بررسی طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی هستیم لازم است به این مسئله نیز اشاره داشته باشیم که یکی از بیماریهای مقاربتی بسیار خطرناک، ایدز میباشد. مبتلا شدن مرد یا زن به بیماری ایدز میتواند خطرناک باشد و طرف مقابل را نیز به این بیماری مبتلا کند. حال لازم است امکان طلاق در صورت ابتلا به این بیماری را بررسی کنیم.
در صورتی که زن به این بیماری خطرناک مبتلا شود، مرد به سادگی میتواند در دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه حاضر شده و با ارائه دلایل و مستندات کافی از او جدا شود. در واقع قانون مدنی حق طلاق را به مرد سپرده است و او میتواند حتی بدون دلایل محکمه پسند از همسر خود جدا شده و او را مطلقه نماید.
اما باید این مسئله را در نظر بگیرید که اگر مرد مبتلا به بیماری ایدز باشد، زن میبایست دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کند. در نظر داشته باشید که ابتلای مرد به بیماریهای صعب العلاجی مانند ایدز یکی از دلایل محکمه پسند به شمار میرود؛ در چنین شرایطی است که زن میتواند عسر و حرج خود در زندگی مشترک را به اثبات برساند.
اگر مرد مبتلا به بیماری ایدز باشد و زن از او جدا شود، همچنان زوج موظف است که به زن مهریه پرداخت کند. این مسئله را در نظر بگیرید که در چنین شرایطی حتی اگر مرد رضایت کامل به طلاق نداشته باشد، باز هم زن میتواند به رابطه زوجیت پایان ببخشد. توصیه میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر با وکلای معتبر مشاوره حقوقی داشته باشید.

لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق چیست؟
باید آشنایی کاملی راجع به لیست بیماریهای صعب العلاج برای طلاق داشته باشید؛ چرا که هرگونه بیماری که زوجین به آنها مبتلا میشوند، نمیتواند برای طلاق کفایت کند؛ به خصوص برای بانوان که نیاز به اثبات عسر و حرج در زندگی مشترک دارند این مسئله حائز اهمیت است.
در ادامه برخی از مهمترین بیماریهای صعب العلاج مانند بیماریهای مقاربتی را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا شناخت شما در خصوص آنها به اندازه قابل توجهی افزایش پیدا کند:
- ایدز و انواع دیگر بیماریهای مقاربتی که میتواند سلامت همسر را نیز به در خطر بیندازد.
- ابتلا به انواع سرطان که جزو بیماریهای صعب العلاج میباشد یکی از دلایل محکمه پسند برای طلاق به شمار میرود.
- هپاتیت که در واقع نوعی بیماری کبدی به شمار میرود نیز جزو بیماریهای صعب العلاج از نظر قانونی دستهبندی شده است.
- ابتلا به انواع بیماریهای روانی توسط زوجین که از جمله مهمترین بیماریهای روانی میتوانیم به جنون اشاره داشته باشیم.
- جذام نیز جزو مهمترین بیماریهای صعب العلاج است.
- برص که نوعی بیماری پوستی است نیز جزو همین دسته به شمار خواهد رفت.
- بیماری که باعث زمینگیر شدن زوجین شود.
- نابینایی هر دو چشم که شرایط سختی را برای زندگی زوجین به وجود میآورد و طرف مقابل میتواند با استناد به همین موضوع درخواست طلاق دهد.
- و…
کلام آخر
بسیار متشکریم از این که وب سایت حقوقی برترین وکیل را انتخاب کردید و با مطالعه مطالب حقوقی مندرج در آن به بسیاری از سوالات خود در این زمینه پاسخ گفتید. امیدواریم که با درج این مطلب توانسته باشیم رضایت مندی شما را به طور کامل جلب کنیم. طلاق به دلیل داشتن بیماریهای مقاربتی یکی از مفاهیم حقوقی بسیار مهم است که درباره آن توضیحات کاملی را ارائه دادیم و اشاره نمودیم که پس از طی نمودن یک فرآیند حقوقی زمان بر زن و مرد میتوانند از یکدیگر جدا شوند. اگر باز هم احساس میکنید که سوالاتی برای شما در این خصوص باقی مانده است، میتوانید آن را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.